|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy to jest szare mydło?
Ciągle słyszę pozytywne opinie na temat szarego mydła, o jego właściwościach. Z tego co mi wiadomo szare mydło powinno zawierać wodorotlenek potasu, a mimo to ciągle widzę mydła, w których składzie trudno mi doszukać się tego składnika, mimo że ich nazwa sugeruje, że to właśnie szare mydło. Przykładem jest Tradycyjne Polskie Szare Mydło Brawy.
Chciałabym się dowiedzieć, czy Tradycyjne Polskie Szare Mydło Barwy to naprawdę szare mydło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy to jest szare mydło?
Przepraszam , źle przeczytałam. Myślałam , że chodziło o " Białego jelenia".
Sama jestem ciekawa czy to mydło z barwy jest prawdziwym szarym mydłem, aczkolwiek wątpie ;c Edytowane przez Mania_01 Czas edycji: 2013-07-22 o 14:20 Powód: Niedoczytanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
zamiast szarego mydla lepiej stosować jakieś dobre mydlo z oliwy z oliwek. jest super dla skóry, ja stosowałam całą ciążę nawet bo było bezzapachowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Szare mydło nie ma prawie zapachu. Dziś faktycznie jakoś ciężko na nie trafić. Pamiętam, że miało ono dość ciemny kolor, a dziś w sprzedaży tylko białe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Szare mydło jest dobre, bo nie zawiera żadnych detergentów - jest narutalne
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
O to chodzi, że wszystkie mydła toaletowe mnie uczulają (mydła na bazie oliwy z oliwek też). Maiłam nadzieję, że znalezienie prawdziwego mydła szarego może rozwiązać ten problem. Jednak teraz to co można kupić w sklepie pod nazwą "szare mydło" okazuje się zwykły mydłem bez dodatku barwników i zapachów. Z "białym jeleniem" jest o tyle fajnie, że producent nie pisze na opakowaniu, że to szare mydło (przynajmniej tak mi się wydaje), a mydełko Brawy wydaje mi się bardzo podejrzane. Czy teraz każdy producent może napisać na opakowaniu co che, mimo że nie ma to związku z zawartością? Czy to ja nie wiem czym jest szare mydło... -_-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:24.