|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Górny Śląsk - gdzie kupić mieszkanie?
hej, potrzebuję porady osób mieszkających na Górnym Śląsku. gdzie najlepiej według Was zamieszkać? jakie miasta polecacie do zamieszkania jakie odradzacie? widzę, że ceny mieszkań są bardzo atrakcyjne szczególnie w Bytomiu, Zabrzu.. szukam czegoś w kamienicy, apartamentowcu, niskiej zabudowie. może być mniejsze miasteczko. jak wygląda komuikacja między miastami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Górny Śląsk - gdzie kupić mieszkanie?
Bytom to raczej kiepska inwestycja przez to, że są tam duże szkody górnicze.
Ja ze swojej strony polecam Katowice-Nikiszowiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
To zależy jaką kwotę chcesz wydać i czego oczekujesz od miejscowości, w której zamieszkasz.
Powiem ci, że w Bytomiu można znaleźć świetne mieszkanie za bardzo niską cenę. Ale odradzam ścisłe centrum miasta. Lepiej gdzieś na obrzeżach, ale wtedy dostępność kamienic jest mniejsza. W Katowicach ceny są odpowiednio wyższe, ale też wybór jest większy i raczej ciekawszy. Z takich całkiem sympatycznych miast to też Ruda Śląska, Świętochłowice - ceny nie są wygórowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Żona Gargamel
|
W Rybniku są dobre ceny, szczególnie w dzielnicach nieco dalszych od centrum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Katowice odradzam, ceny są wyższe, tak samo chyba w Gliwicach. Bytom ma dość dużo szkód górniczych. Zabrze, Ruda Śląska, Świętochłowice chyba najtaniej wychodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Bardzo polecam rozejrzeć się za mieszkaniami bezczynszowymi. Płacisz tylko za rachunki i ok. 200zł za fundusz remontowy, takie osiedla buduje np. DomBud. Zamiast czynszu płacisz ratę kredytu, a po X latach mieszkanie jest Twoje, zamiast płacić czynsz + ratę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Katowice są rozległe np. Murcki czy Giszowiec. Dużo lasów, ścieżek rowerowych, cisza, do centrum 10-15 minut autkiem.
W Murckach teraz wiem że były oddawane do użytku szeregowce, na Giszowcu są stare domki i blokowisko ale mieszka się rewelacyjnie. Nie byłam w stanie się wyprowadzić więc kupiłam mieszkanie. Wspólnota więc nie jest źle. Zależy czego kto oczekuje i gdzie będzie pracował. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
My się teraz przymierzamy do kupowania w Katowicach. Myślimy o kompleksie 4 wieże na Chorzowskiej. To co prawda nie niska zabudowa, ale wokół zielono i projekty mieszkań dość fajne, a ceny nie są wg mnie zaporowe. No a co do komunikacji infrastruktury to Górny Śląsk jest raczej rozwiniętą pod tym względem aglomeracją. Są połączenia międzystrefowe, dużo pociągów tak że z tym problemu nie ma akurat
![]()
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Gliwice albo Katowice (z naciskiem na to pierwsze
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
My sie zdecydowaliśmy na te 4 wieże jednak i chyba najlepsza decyzja w życiu. Teraz podobno są już mieszkania w wieży C do sprzedania. Sporo ludzi się decyduje właśnie przez zieloną okolicę
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
Mieszkania do wynajęcia katowice bądź na sprzedaż w Katowicach są bardzo chwytliwym towarem teraz. Orientowałam się ostatnio w cenach i popularności i większość mieszkań w okolicach Parku Śląskiego schodzi, jak ciepłe bułeczki. Zajrzyjcie na stronę Remy nieruchomości, tam można znaleźć wiele aktualnych ogłoszeń.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-04-28 o 12:30 Powód: linki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślałam też nad czymś w centrum Chorzowa, ale jednak to 1000-lecie ciężko byłoby opuścić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.