|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() POMÓŻCIE mojemu TŻ'owi, proszę !! :)
Witam Was cieplutko.
Piszę w imieniu mojego TŻ'ta, który kompletnie nie wie co ma zrobić z włosami. Oto sytuacja: Ma 23 lata, chciałby zrobić coś z włosami, chciałby wyglądać stylowo, ale na swój wiek. Ma bardzo gęste włosy. Po umyciu są dość oklapnięte, czego bardzo nie lubi i odgarnia je do tyłu, robiąc szopę. Szukamy jakiejś fryzury, raczej bez grzywki, żeby nie była oklapnięta. Wstawiam zdjęcia realne oraz zdjęcia fryzur o których myśleliśmy. Pomóżcie proszę! ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: POMÓŻCIE mojemu TŻ'owi, proszę !! :)
Wg mnie lepiej wygląda na tych pierwszych zdjęciach z "grzywką". Z włosami zaczesanymi wygląda nie korzystnie. Więc fryzury zaproponowane przez was odpadają. Niech trochę je przytnie i zostawi grzywkę którą będzie zaczesywał sobie jakoś zgrabnie na bok. Najlepiej idźcie do dobrego fryzjera, doradzi wam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za odpowiedz . Czy może ktoś zna dobrego fryzjera męskiego w Trójmieście ( Gdańsk ) ?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No to jeśli mogę, to też wyrażę swoje zdanie- myślę, że fajnie by było skrócić włosy, i właśnie taka fryzura jak na zdjęciu środkowym z tych propozycji ( chłopak w czarnej koszulce) / fryzura a'la Mario Casas (np.http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&...76836956791576, lub też http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&...76836956791576 ) Myślę, że z tą gęstością i z tym kolorem włosów wyglądałby naprawdę fajnie
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jeśli tuż po umyciu robią oklapnięte, to z szamponem albo odżywką jest coś nie tak. Jakiego szamponu używa?
Nakłada jakąś odżywkę poza szamponem? Ja też jestem za czymś z grzywką, chociaż jej brak nie zrobi mi krzywdy. Generalnie - mrau, nawet z zapuszczonymi włosami ![]() A coś takiego? http://slodive.com/wp-content/upload...ir-cut-man.jpg ?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dobrze wygląda tak jak na pierwszym zdjęciu, pasuje mu to.
a jak jest taki zaczesany do tyłu, to nie obraź się ale wygląda tak, że... poproś go by wiecej ich tak nie zaczesywał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za odzew!!
![]() Cytat:
![]() Evaa234 -> niestety Mario Casas nam się nie spodobał ![]() Ulicznica -> obecnie używa szamponu figowego z Ziaji, nie używa odżywek ani nic do stylizacji. {wcześniej próbował poleconą odżywkę przez fryzjera Loreal - włosy były oklapnięte}
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Tak jest to Pracownia Fryzjerska Krzysztof na Dworcowej- jak mieszkałam w Gdańsku tylko tam chodziłam do Fryzjera, mam trudne włosy.Poleciła mi go znajoma, zawsze byłam zadowolona, więc polecam. Pan Krzyszto robi jej bardzo awangardowe fryzury w kolorze czerwieni i z klasycznym damskim bobem tak a propo
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- A co do fryzury, to każda będzie klapnąć, jeśli będą to pół długie męskie włosy, lub z grzywką dłuższą niż 2 cm. Wszystkie fryzury jakie podajesz na zdjęciu, jak na moje oko wyglądają niemal identycznie i nie widzę wielkiej różnicy między nimi wzajemnie a tą którą Twój TŻ ma obecnie.... Proponuję dwa rozwiązania: 1. Kupić dobry środek stylizujący i codzienie go stosować, grzywkę skrócić tylko nieznacznie. 2. obciąć włosy na klasyczną męską fryzurę jaką ma Daniel Craig w Bondzie- elegancka i skromna, przy tym męska i nie ma efektu lalusiowatego gogusia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
na pierwszym zdjęciu super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:05.