POMÓŻCIE mojemu TŻ'owi, proszę !! :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Metamorfozy

Notka

Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-16, 20:16   #1
AnciaCzy
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to AnciaCzy
Exclamation

POMÓŻCIE mojemu TŻ'owi, proszę !! :)

Witam Was cieplutko.

Piszę w imieniu mojego TŻ'ta, który kompletnie nie wie co ma zrobić z włosami. Oto sytuacja:

Ma 23 lata, chciałby zrobić coś z włosami, chciałby wyglądać stylowo, ale na swój wiek.
Ma bardzo gęste włosy. Po umyciu są dość oklapnięte, czego bardzo nie lubi i odgarnia je do tyłu, robiąc szopę.
Szukamy jakiejś fryzury, raczej bez grzywki, żeby nie była oklapnięta.
Wstawiam zdjęcia realne oraz zdjęcia fryzur o których myśleliśmy.

Pomóżcie proszę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beverly-hills-90210-season-2-sezonul-2-cast-photo.jpg (130,4 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hair-gel-example-1.jpg (96,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Latest-Men-Hairstyles01.jpg (45,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Matt-liam-court-31038760-245-344.jpg (17,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_mg4mavU5yC1qhrl8ko1_500_large.jpg (53,1 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-16-1836.jpg (70,2 KB, 388 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-16-1837.jpg (76,1 KB, 236 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-16-1842.jpg (68,7 KB, 313 załadowań)
AnciaCzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-16, 20:26   #2
Czarna_magia
Raczkowanie

Dot.: POMÓŻCIE mojemu TŻ'owi, proszę !! :)

Wg mnie lepiej wygląda na tych pierwszych zdjęciach z "grzywką". Z włosami zaczesanymi wygląda nie korzystnie. Więc fryzury zaproponowane przez was odpadają. Niech trochę je przytnie i zostawi grzywkę którą będzie zaczesywał sobie jakoś zgrabnie na bok. Najlepiej idźcie do dobrego fryzjera, doradzi wam.
Czarna_magia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-16, 20:30   #3
AnciaCzy
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedz . Czy może ktoś zna dobrego fryzjera męskiego w Trójmieście ( Gdańsk ) ?
Stary 2013-08-16, 23:25   #4
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnciaCzy Pokaż wiadomość
Dziękuje za odpowiedz . Czy może ktoś zna dobrego fryzjera męskiego w Trójmieście ( Gdańsk ) ?
lepiej mu z grzywką szczerze mówiąc.. choć może to wina tego, że 1 zdjęcie jest robione od przodu a ostatnie od góry
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 15:49   #5
Evaa234
Przyczajenie

No to jeśli mogę, to też wyrażę swoje zdanie- myślę, że fajnie by było skrócić włosy, i właśnie taka fryzura jak na zdjęciu środkowym z tych propozycji ( chłopak w czarnej koszulce) / fryzura a'la Mario Casas (np.http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&...76836956791576, lub też http://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&...76836956791576 ) Myślę, że z tą gęstością i z tym kolorem włosów wyglądałby naprawdę fajnie
Stary 2013-08-17, 16:34   #6
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Jeśli tuż po umyciu robią oklapnięte, to z szamponem albo odżywką jest coś nie tak. Jakiego szamponu używa?
Nakłada jakąś odżywkę poza szamponem?

Ja też jestem za czymś z grzywką, chociaż jej brak nie zrobi mi krzywdy. Generalnie - mrau, nawet z zapuszczonymi włosami

A coś takiego? http://slodive.com/wp-content/upload...ir-cut-man.jpg ?

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 17:53   #7
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

dobrze wygląda tak jak na pierwszym zdjęciu, pasuje mu to.
a jak jest taki zaczesany do tyłu, to nie obraź się ale wygląda tak, że...
poproś go by wiecej ich tak nie zaczesywał.
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 12:17   #8
AnciaCzy
Zadomowienie

Dziękuję dziewczyny za odzew!!

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
lepiej mu z grzywką szczerze mówiąc.. choć może to wina tego, że 1 zdjęcie jest robione od przodu a ostatnie od góry
-> prawda, 3 zdjęcie jest lekko z góry, nie jest to fryzura tylko odgarnięte włosy do tyłu by pokazać Wam czoło!

Evaa234 -> niestety Mario Casas nam się nie spodobał

Ulicznica -> obecnie używa szamponu figowego z Ziaji, nie używa odżywek ani nic do stylizacji.
{wcześniej próbował poleconą odżywkę przez fryzjera Loreal - włosy były oklapnięte}
Stary 2013-08-20, 12:38   #9
Femilonek
Raczkowanie

Tak jest to Pracownia Fryzjerska Krzysztof na Dworcowej- jak mieszkałam w Gdańsku tylko tam chodziłam do Fryzjera, mam trudne włosy.Poleciła mi go znajoma, zawsze byłam zadowolona, więc polecam. Pan Krzyszto robi jej bardzo awangardowe fryzury w kolorze czerwieni i z klasycznym damskim bobem tak a propo . Ja miałam proste cięcie loków, bo tak chciałam .

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Femilonek Pokaż wiadomość
Tak jest to Pracownia Fryzjerska Krzysztof na Dworcowej- jak mieszkałam w Gdańsku tylko tam chodziłam do Fryzjera, mam trudne włosy.Poleciła mi go znajoma, zawsze byłam zadowolona, więc polecam. Pan Krzyszto robi jej bardzo awangardowe fryzury w kolorze czerwieni i z klasycznym damskim bobem tak a propo . Ja miałam proste cięcie loków, bo tak chciałam .
W Gdyni ma się rozumieć na ul. Dworcowej ( niemal naprzeciwko dworca PKP, przy bioPiekarnia)

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

A co do fryzury, to każda będzie klapnąć, jeśli będą to pół długie męskie włosy, lub z grzywką dłuższą niż 2 cm.
Wszystkie fryzury jakie podajesz na zdjęciu, jak na moje oko wyglądają niemal identycznie i nie widzę wielkiej różnicy między nimi wzajemnie a tą którą Twój TŻ ma obecnie....
Proponuję dwa rozwiązania:
1. Kupić dobry środek stylizujący i codzienie go stosować, grzywkę skrócić tylko nieznacznie.
2. obciąć włosy na klasyczną męską fryzurę jaką ma Daniel Craig w Bondzie- elegancka i skromna, przy tym męska i nie ma efektu lalusiowatego gogusia.
Femilonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 17:19   #10
(:Iza:)
Wtajemniczenie

na pierwszym zdjęciu super taki artystyczny nieład + grzywka i fryzura gotowa, tak jak radzą dziewczyny, niech układa włosy podobnie jak na pierwszym zdjęciu, myje włosy lekkim szamponem np. ziołowym i będzie ok
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Metamorfozy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości