Olejek cynamonowy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-21, 21:12   #1
tinak
Raczkowanie

Exclamation

Olejek cynamonowy

Witam!

Czy ma któraś olejek cynamonowy? czytałam na biochemii urody ze fajnie powiększa on usta. ogłosiłam ze szukam czegoś takiego na targowisku ale niekt nie odpisuje. Pewnie dlatego ze siedzą tam zupełnie inne osoby niż tu.dlatego pytam czy któraś ma może go na zbyciu? i czy faktycznie przynosi efekty?
tinak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-23, 15:32   #2
Snow White
Przyczajenie

Dot.: olejek cynamonowy

Może i przynosi, ale ja radziłabym szczerze przeprowadzić najpierw próbę uczuleniową. W zeszłym roku zrobiłam sobie tonik-cudo na przebarwienia na bazie olejku cynamonowego. Efekt przeszedł moje najśmiejsze oczekiwania! Byłam cała opuchnięta, w czerwone plamki i wyglądałam jak świnka. Dwa tygodnie spędziłam na zwolnieniu lekarskim. Cynamon to może być dobra rzecz, ale radzę najpierw posmarować się w jakimś mało widocznym miejscu i odczekać 48 godzin. Jeżeli nic się nie pojawi, to jest OK. Powodzenia!
Snow White jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-11, 19:57   #3
Shine
Raczkowanie

Przez przypadek natknełam się na tę notke :

''Poruszając temat błyszczyków: reklamy obiecują efekt pięknych pełnych ust dzięki egzotycznym składnikom. W rzeczywistości zawierają nic innego jak wspomniany odwodniony kolagen, kamforę, wyciąg z papryczki pri pri czy tez chili, pieprzu czy cynamonu. Niektóre rzeczywiście powiększają poprzez ostre pieczenie, dzięki czemu powstaje przekrwienie w ustach i stają się one napuchnięte, jednak nie jest to powiększenie 40 % tylko co najwyżej 20 - 25 %. Efekty o wiele lepsze można uzyskać poprzez dodanie dwóch kropel olejku cynamonowego do bezbarwnego błyszczyka. ''
http://www.cosmetic.pl/pro/index.php...dzi=1130183233

hm... wiec może coś w tym jest.. Spróbuje

Shine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 11:10   #4
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow White Pokaż wiadomość
Może i przynosi, ale ja radziłabym szczerze przeprowadzić najpierw próbę uczuleniową. W zeszłym roku zrobiłam sobie tonik-cudo na przebarwienia na bazie olejku cynamonowego. Efekt przeszedł moje najśmiejsze oczekiwania! Byłam cała opuchnięta, w czerwone plamki i wyglądałam jak świnka. Dwa tygodnie spędziłam na zwolnieniu lekarskim. Cynamon to może być dobra rzecz, ale radzę najpierw posmarować się w jakimś mało widocznym miejscu i odczekać 48 godzin. Jeżeli nic się nie pojawi, to jest OK. Powodzenia!
To prawda, cynamon jest jednym ze znanych i częstych alergenów. Nie nadaje się do cer naczynkowych, może je dodatkowo podrazniac, powodowac rumien.

Shine, to prawda co napisałaś. Efekt powieszenie ust uzyskuje poprzez podraznienie naskórka. Uzywa sie do tego właśie skłądnikow "lekko" drazniących: miety, mentolu, pieprzu, chili, cynamonu...niestety sporo osob reaguje podraznieniem i alergią na takie cuda.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-05, 20:26   #5
tajka71
Raczkowanie

A czy zamiast olejku można dodać cynamon w proszku do błyszczyka?
Panterka, czarna ołówkowa, torby
tajka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 12:08   #6
chooomik
Rozeznanie

GG do chooomik

Ja mam olejek cynamonowy - jestem z niego bardzo zadowolona. Na usta i na twarz co prawda nie używałam, ale zimą dodawany do jakiegoś oleju bazowego, czy balsamy lub peelingu działa bardzo fajnie rozgrzewająco i ponoć antycellulitowo Tylko, że ....z olejkiem cynamonowym trzeba uważać jak pisały dziewczyny powyżej - NIGDY nie stosować go bez rozcieńczenia, ja po 4 kroplach rozcieńczonych w oleju bazowym kwiczałam jak dzikie prosię lecąc pod zimny prysznic - tak rozgrzewa

tajka myślę, że można - ale będziesz miała wyczuwalne ziarenka cynamonu w błyszczyku - mnie osobiście to strasznie denerwuje....a olejek można kupić prawie w każdym zielarskim za kilka złotych - należy tylko pamiętać że ma to być olejek eteryczny a nie zapachowy - bo to różnica..
chooomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 13:14   #7
niezamienna_juz_na_nic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chooomik Pokaż wiadomość
ja po 4 kroplach rozcieńczonych w oleju bazowym kwiczałam jak dzikie prosię lecąc pod zimny prysznic - tak rozgrzewa
Dopuszczalna dawka olejku cynamonowego na jeden zabieg to dwie krople...
niezamienna_juz_na_nic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 14:14   #8
tajka71
Raczkowanie

Kupiłam olejek w aptece za 6,90. Na początku bardzo piekł ale teraz już prawie w ogóle. efektu powiększenia chyba nie zauważyłam . . . Jedynie są bardziej czerwone i gładkie
Panterka, czarna ołówkowa, torby
tajka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 16:09   #9
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Ile utrzymuje sie efekt?

"Don't you know there ain't no devil, there's just God when he's drunk."
DagmaraRose2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-16, 21:24   #10
Dominiczkaaaa93
Raczkowanie

Ten olejek to ma być z kory czy z liści? :P

Dominiczkaaaa93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-05, 15:24   #11
madziuniaaaaa
Raczkowanie

GG do madziuniaaaaa

mam pytanie czy taki olejek oczywiscie po rozcieńczeniu mozna stosowac na przebarwienia?, slyszalam ze cynamon rozjasnia

madziuniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-04, 10:05   #12
mlumixy
Raczkowanie

odświeżam wątek
dziś zamówiłam olejek cynamonowy na allegro, mam zamiar zgubić z nim cellulit. Moja znajoma używała go przez dwa miesiące i bardzo chwali sobie tą metodę!
Stary 2013-08-13, 23:41   #13
ewagola
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mlumixy Pokaż wiadomość
odświeżam wątek
dziś zamówiłam olejek cynamonowy na allegro, mam zamiar zgubić z nim cellulit. Moja znajoma używała go przez dwa miesiące i bardzo chwali sobie tą metodę!
I jak Twoja przygoda z olejkiem? Pomaga pozbyć się cellulitu?
ewagola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości