|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Olejek cynamonowy
Witam!
Czy ma któraś olejek cynamonowy? czytałam na biochemii urody ze fajnie powiększa on usta. ogłosiłam ze szukam czegoś takiego na targowisku ale niekt nie odpisuje. Pewnie dlatego ze siedzą tam zupełnie inne osoby niż tu.dlatego pytam czy któraś ma może go na zbyciu? i czy faktycznie przynosi efekty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: olejek cynamonowy
Może i przynosi, ale ja radziłabym szczerze przeprowadzić najpierw próbę uczuleniową. W zeszłym roku zrobiłam sobie tonik-cudo na przebarwienia na bazie olejku cynamonowego. Efekt przeszedł moje najśmiejsze oczekiwania! Byłam cała opuchnięta, w czerwone plamki i wyglądałam jak świnka. Dwa tygodnie spędziłam na zwolnieniu lekarskim. Cynamon to może być dobra rzecz, ale radzę najpierw posmarować się w jakimś mało widocznym miejscu i odczekać 48 godzin. Jeżeli nic się nie pojawi, to jest OK. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Przez przypadek natknełam się na tę notke :
''Poruszając temat błyszczyków: reklamy obiecują efekt pięknych pełnych ust dzięki egzotycznym składnikom. W rzeczywistości zawierają nic innego jak wspomniany odwodniony kolagen, kamforę, wyciąg z papryczki pri pri czy tez chili, pieprzu czy cynamonu. Niektóre rzeczywiście powiększają poprzez ostre pieczenie, dzięki czemu powstaje przekrwienie w ustach i stają się one napuchnięte, jednak nie jest to powiększenie 40 % tylko co najwyżej 20 - 25 %. Efekty o wiele lepsze można uzyskać poprzez dodanie dwóch kropel olejku cynamonowego do bezbarwnego błyszczyka. '' http://www.cosmetic.pl/pro/index.php...dzi=1130183233 hm... wiec może coś w tym jest.. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Shine, to prawda co napisałaś. Efekt powieszenie ust uzyskuje poprzez podraznienie naskórka. Uzywa sie do tego właśie skłądnikow "lekko" drazniących: miety, mentolu, pieprzu, chili, cynamonu...niestety sporo osob reaguje podraznieniem i alergią na takie cuda. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A czy zamiast olejku można dodać cynamon w proszku do błyszczyka?
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja mam olejek cynamonowy - jestem z niego bardzo zadowolona. Na usta i na twarz co prawda nie używałam, ale zimą dodawany do jakiegoś oleju bazowego, czy balsamy lub peelingu działa bardzo fajnie rozgrzewająco i ponoć antycellulitowo
![]() ![]() tajka myślę, że można - ale będziesz miała wyczuwalne ziarenka cynamonu w błyszczyku - mnie osobiście to strasznie denerwuje....a olejek można kupić prawie w każdym zielarskim za kilka złotych - należy tylko pamiętać że ma to być olejek eteryczny a nie zapachowy - bo to różnica.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kupiłam olejek w aptece za 6,90. Na początku bardzo piekł ale teraz już prawie w ogóle
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Perfumoholik z wyboru
|
Ile utrzymuje sie efekt?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ten olejek to ma być z kory czy z liści? :P
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
mam pytanie czy taki olejek oczywiscie po rozcieńczeniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
odświeżam wątek
![]() dziś zamówiłam olejek cynamonowy na allegro, mam zamiar zgubić z nim cellulit. Moja znajoma używała go przez dwa miesiące i bardzo chwali sobie tą metodę! ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.