"Nie chce zobowiazan" - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 13:52   #1
channy
Raczkowanie

"Nie chce zobowiazan"

Jak myslicie, kiedy mozna powiedziec te slowa? Jestem szczesliwa singielka, nie mam ochoty na zobowiazania, bo mam mnostwo innych rzeczy, pasji... Lubie randkowac, flirtowac... Nie owijajac jednak w bawelne, kazdy ma swoje potrzeby Dlatego podobaja mi sie rozne uklady typu friends with benefits, czy tez 'zwiazki' otwarte, choc w sumie nie widze sensu w tych drugich Problem polega jednak na tym, ze nie wiem, kiedy powiedziec chlopakowi taka 'wiadomosc' Na poczatku randki wydaje mi sie za wczesnie, bo przeciez ludzie dopiero sie poznaja, na koncu tez chyba nie do konca.. Jak wplesc takie cos w rozmowe? Rozmawiacie na pierwszych randkach o takich sprawach, jak wyobrazacie sobie zwiazek? Bo dla mnie to chyba za wczesnie, a nie chcialabym ani faceta zranic i marnowac jego czasu, jak i mojego. Prosze o jakies cenne i nie-chamskie rady
channy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 13:58   #2
tyene
Zakorzenienie

Dot.: "Nie chce zobowiazan"

Myślę, że na pewno na pierwszej randce albo przed (jeżeli poznajesz kogoś przez internet) warto powiedzieć, że nie szukasz stałego związku. Normalnie, szczerze, że po prostu chcesz się dobrze bawić z drugą osobą, ale nie chcesz zobowiązań i stałej relacji. Najważniejsza jest szczerość.
Stary 2013-08-08, 13:58   #3
mogg
Zakorzenienie

dobrze by było grać w otwarte karty moim zdaniem bo np. spodobasz się facetowi on będzie miał zupełnie inne oczekiwania niż Ty a potem co ?
Wiele ludzi mylnie może odbierać Twoje sygnały że jesteś zainteresowana związkiem z tą osobą a nie tylko wspólnym spędzaniem czasu + sex.

Ja jednak uważam że spotkać się kilka razy( 2-3) jeśli się polubicie itp. powiedzieć że nie szukasz związku a kolegi/przyjaciela .
Ja nie chciałabym "zabawką" w Twoich rękach bo tak mogłby się poczuć facet, wykorzystany do zaspokojenia potrzeb.
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 14:05   #4
Vallarr
Raczkowanie

GG do Vallarr Send a message via Skype™ to Vallarr

Normalnie, tak jak to napisałaś. Im wcześniej, tym lepiej, nawet przed pierwszą randką. Wtedy na niej nic nie odwali, a będzie się czuł pewniej. Coś o wymowie "lubię cię, podobasz mi się, nie mam ochoty na nic poważnego, pobawmy się" i tyle, jeśli takie podejście go odrzuci, to lepiej wcześniej niż później. Większość facetów raczej się ucieszy, zbyt wiele jest napalonych kobiet szukających miłości i stałego faceta, tego bym się znacznie bardziej obawiał
Vallarr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 14:11   #5
maggdaaaa
Przyczajenie

Uważam, że na pierwszym spotkaniu należy dać jakieś subtelne znaki czego się oczekuje od tej relacji. Niewarto ukrywać swoich oczekiwań i czarować drugą stronę - to może być krzywdzące.
Podczas swobodnej rozmowy zahacz o to, że jest się osobą niezależną i ceniącą sobie wolność, jednak jak każdy człowiek potrzebujesz bliskości. Nie chcesz się na razie angażować i interesuje Cię luźna relacja, która być może w przyszłości zaowocuje czymś bardziej trwałym i poważnym. Sama nie wiesz co przyniesie przyszłość (może akurat się zakochasz i zmienisz swoje oczekiwania co do relacji damsko-męskich ?) ;-)
maggdaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 21:25   #6
Ania3111
BAN stały

http://www.zdradologia.pl/bez_zobowiazan.html
Ania3111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 21:57   #7
tambourinist
Rozeznanie

Mówić wprost. Sama nie chciałabym tracić czasu, nawet jednej, dwóch randek na osobę, z którą szukamy czegoś zupełnie innego.

Zresztą ilu tych facetów potrzebujesz, żeby te swoje potrzeby zaspokoić, bo piszesz jakby jakby to była jakaś akcja wymagająca wyjątkowej strategii. Jeśli chcesz ich zmieniać to pewnie szukasz online. Jeśli szukasz online to chyba oczywiste, że po prostu wpisujesz w profil, że szukasz tylko seksu. Widziałam takich mnóstwo, zarówno kobiet jak i mężczyzn.
tambourinist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 22:26   #8
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Jesli wyczujesz ze to akurat "ten", to mow prosto z mostu bo potem moze sie zauroczyc.
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-09, 09:24   #9
channy
Raczkowanie

Odp: Dot.: "Nie chce zobowiazan"

Dziekuje za wszystkie rady, macie racje, najlepiej wplesc to na pierwszej randce.

Cytat:
Napisane przez Ania3111 Pokaż wiadomość
Ee? Ja nie szukam tego typu 'znajomosci'.

Cytat:
Napisane przez tambourinist Pokaż wiadomość
Mówić wprost. Sama nie chciałabym tracić czasu, nawet jednej, dwóch randek na osobę, z którą szukamy czegoś zupełnie innego.

Zresztą ilu tych facetów potrzebujesz, żeby te swoje potrzeby zaspokoić, bo piszesz jakby jakby to była jakaś akcja wymagająca wyjątkowej strategii. Jeśli chcesz ich zmieniać to pewnie szukasz online. Jeśli szukasz online to chyba oczywiste, że po prostu wpisujesz w profil, że szukasz tylko seksu. Widziałam takich mnóstwo, zarówno kobiet jak i mężczyzn.
Ok! Nie jest to akcja wymagajaca strategii, ale jest to sytuacja niecodzienna i w zadnym wypadku nie chcialabym zranic zadnego faceta. Nie wiem czemu odnioslas takie wrazenie, ale 'potrzebuje' tylko jednego faceta, by fajnie spedzac czas, bez zadnych pretensji, presji i dram, ktore zdarzaja sie w niektorych zwiazkach. Faceta, ktory nie bedzie mial problemu z tym, ze flirtuje z innymi i nie bedzie zadal ode mnie, by spedzac z nim czas codziennie. Ot, zwiazek bez zobowiazan.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-08-09, 09:54   #10
201803290936
Konto usunięte

A jak dla mnie coś takiego powinno się ustalić na etapie umawiania się na taką randkę. Aby ta druga strona, która może szuka związku, nie traciła niepotrzebnie czasu. Szukasz dla rozrywki, na seks, spędzenie czasu "bez zobowiązań"? Od razu szukaj w grupie facetów, która jest zainteresowana tym samym.

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez tambourinist Pokaż wiadomość
(...)
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-09, 10:21   #11
channy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A jak dla mnie coś takiego powinno się ustalić na etapie umawiania się na taką randkę. Aby ta druga strona, która może szuka związku, nie traciła niepotrzebnie czasu. Szukasz dla rozrywki, na seks, spędzenie czasu "bez zobowiązań"? Od razu szukaj w grupie facetów, która jest zainteresowana tym samym.
Na etapie umawiania się na randkę? Poznaję faceta w kawiarnii, daję mu swój nr i od razu mam zaznaczyć "wiesz co, ale mnie nie obchodzi związek" - czy to nie byłoby absurdalne? Poza tym jedna randka to nic, żadne zobowiązanie, na niej można spokojnie 'omówić' takie rzeczy. Po co od razu przekreślać wszystko i robić cyrk od razu na początku?
Tak, bo mam wykrywacz w oczach i potrafię tylko takich namierzyć... Tak się nie da.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-09, 10:30   #12
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: "Nie chce zobowiazan"

Cytat:
Napisane przez channy Pokaż wiadomość
Na etapie umawiania się na randkę? Poznaję faceta w kawiarnii, daję mu swój nr i od razu mam zaznaczyć "wiesz co, ale mnie nie obchodzi związek" - czy to nie byłoby absurdalne? Poza tym jedna randka to nic, żadne zobowiązanie, na niej można spokojnie 'omówić' takie rzeczy. Po co od razu przekreślać wszystko i robić cyrk od razu na początku?
Tak, bo mam wykrywacz w oczach i potrafię tylko takich namierzyć... Tak się nie da.

Wzięłam pod uwagę tylko umawianie się przez neta, sorry. Sytuacja jak w kawiarni? Spoko, wtedy rzeczywiście na pierwszej randce, chociaż i dając numer można puścić oko i zasugerować pół-żartem, pół-serio, że chętnie się poflirtuje, ale nic więcej.

Dla Ciebie randka to nic, ale jakiś mało śmiały facet, któremu marzy się poznanie dziewczyny "na poważnie" i któremu się spodobałaś, może być po takiej randce rozczarowany, bo jednak ludzie się na coś najczęściej nastawiają. Owszem, są i tacy, że zabawa, luzik i jak nie w te, to wewte, ale jednak to mniejszość. Oczywiście to Ty sama wiesz najlepiej na jakich facetów trafiasz i jaki mniej więcej typ prosi Cię o numer telefonu. Jak panowie pt. luzik, takich telefonów to 5 tygodniowo zbieram, to OK.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-09, 10:38   #13
Lilllu
Zadomowienie

Ja po prostu napomknęłam o tym podczas rozmowy. Gadka zeszła na temat związków, a ja zwyczajnie powiedziałam, że 'Boję się zobowiązań i na chwilę obecną nie szukam faceta do związku'. Początkowo zapadła cisza, bo chłopak wiązał ze mną jakąś poważniejszą relację, jednak potem stwierdził, że to rozumie.
Lilllu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-09, 13:54   #14
channy
Raczkowanie

Cytat:
Wzięłam pod uwagę tylko umawianie się przez neta, sorry. Sytuacja jak w kawiarni? Spoko, wtedy rzeczywiście na pierwszej randce, chociaż i dając numer można puścić oko i zasugerować pół-żartem, pół-serio, że chętnie się poflirtuje, ale nic więcej.

Dla Ciebie randka to nic, ale jakiś mało śmiały facet, któremu marzy się poznanie dziewczyny "na poważnie" i któremu się spodobałaś, może być po takiej randce rozczarowany, bo jednak ludzie się na coś najczęściej nastawiają. Owszem, są i tacy, że zabawa, luzik i jak nie w te, to wewte, ale jednak to mniejszość. Oczywiście to Ty sama wiesz najlepiej na jakich facetów trafiasz i jaki mniej więcej typ prosi Cię o numer telefonu. Jak panowie pt. luzik, takich telefonów to 5 tygodniowo zbieram, to OK.
Fakt. Hmm... Trafiam na normalnych, nie umiem tak rozgraniczyć, poważnie. Nigdy mnie nie ciągnęło do takich "cwaniaczkow" i sama rowniez nie jestem w takim typie. Ot tak, jak ktos zagada, czy ktos mi sie spodoba to zagaduje, nie jest tak, ze mam ustawione 'o,w tym tyg to 10 poderwe'.

Cytat:
Napisane przez Lilllu Pokaż wiadomość
Ja po prostu napomknęłam o tym podczas rozmowy. Gadka zeszła na temat związków, a ja zwyczajnie powiedziałam, że 'Boję się zobowiązań i na chwilę obecną nie szukam faceta do związku'. Początkowo zapadła cisza, bo chłopak wiązał ze mną jakąś poważniejszą relację, jednak potem stwierdził, że to rozumie.
Okej, dzieki. Mysle, ze powiem to im wczesniej tym lepiej.
Stary 2013-08-14, 10:41   #15
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

na pierwszej randce moim zdaniem takich tematów się nie porusza, bo nie wiadomo przecież jak daleko to zajdzie To temat na późniejsze spotkania.
Stary 2013-08-14, 10:55   #16
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Jak myslicie, kiedy mozna powiedziec te slowa? Jestem szczesliwa singielka, nie mam ochoty na zobowiazania, bo mam mnostwo innych rzeczy, pasji... Lubie randkowac, flirtowac... Nie owijajac jednak w bawelne, kazdy ma swoje potrzeby Dlatego podobaja mi sie rozne uklady typu friends with benefits, czy tez 'zwiazki' otwarte, choc w sumie nie widze sensu w tych drugich Problem polega jednak na tym, ze nie wiem, kiedy powiedziec chlopakowi taka 'wiadomosc' Na poczatku randki wydaje mi sie za wczesnie, bo przeciez ludzie dopiero sie poznaja, na koncu tez chyba nie do konca.. Jak wplesc takie cos w rozmowe? Rozmawiacie na pierwszych randkach o takich sprawach, jak wyobrazacie sobie zwiazek? Bo dla mnie to chyba za wczesnie, a nie chcialabym ani faceta zranic i marnowac jego czasu, jak i mojego. Prosze o jakies cenne i nie-chamskie rady
mi sie wydaje ze sama randka do niczego nie zobowiazuje do tego stopnia, ze kompletnie nic nie musisz deklarowac w zadna strone. Po prostu gadacie o swoich hobby, mozesz nawet namawiac go by w tym uczestniczyl (np lubisz kajaki, to zapytaj czy chcialby kiedys z Toba pojechac nad jezioro), to absolutnie nie moment by komukolwiek cokolwiek oswiadczac na temat zwiazkow, planow mieszkaniowych, rozwoju kariery etc. Ustalanie czegokolwiek jest kompletnie nie na miejscu.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 11:17   #17
verumka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość
na pierwszej randce moim zdaniem takich tematów się nie porusza, bo nie wiadomo przecież jak daleko to zajdzie To temat na późniejsze spotkania.
Może nie na pierwszej (choć wg mnie nie zaszkodziłoby), aczkolwiek jestem zdania, że najlepiej jak najwcześniej, na jednej z pierwszych. Postawić na szczerość, bo drugiej osoby taki związek może kompletnie nie interesować, lepiej niech się dowie jak najwcześniej, a nie wtedy jak już się zdąży choć w minimalnym stopniu zaangażować, zakochać?

Próbuję sobie wyobrazić taką sytuację: załóżmy (czysto hipotetycznie), że spotykam się z facetem na randce. Jemu chodzi właśnie o taki związek kompletnie bez zobowiązań, ale nic mi na ten temat nie wspomina, bo to przecież pierwsza randka, więc (wg Was niektórych ) nie musi. Ja natomiast liczę na związek. Oczywiście, że nie ustalam od razu daty ślubu, ani nie szukam sukni ślubnej w katalogach, ale załóżmy, że dany facet mi się podoba i chciałabym, żeby "z tej mąki był chleb". Każde z nas ma więc inną wizję związku. Gdyby gość powiedziałby od razu jaka jest sytuacja to ja bym zwyczajnie podziękowała za taką znajomość, bo takowych "związków bez zobowiązań" nie toleruję i nie akceptuję. Rozumiem, że jemu takie odpowiadają - ok, jego sprawa, ale ze mną czegoś takiego nie stworzy. Gdyby powiedział mi dopiero po jakimś czasie na pewno czułabym się skrzywdzona i w pewnym stopniu oszukana. Dlatego uważam, że o takich rzeczach należy mówić jak najwcześniej - stawiać sprawę jasno, a nie dawać komuś nadzieję, a potem po jakimś czasie ją odbierać. To nieuczciwe.

Edytowane przez verumka
Czas edycji: 2013-08-14 o 11:21
verumka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 12:08   #18
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiscie ze absurdualne, zwlaszcza, ze on moze wziasc nr tel i nigdy nie zadzwonic, a Ty sie nagadasz. Nie ma co odslaniac na dzien dobry wszystkich swoich kart kompletnie obcemu facetowi.

Cytat:
szukanie partnera zazwyczaj oznacza kilka rozczarowan po drodze, malo kto wychodzi od razu za pierwsza milosc z liceum.
Zawracanie komus glowy miesiacami bez deklarowania sie o co chodzi jest nieodpowiedzialne, ale z kolei przedstawianie komus planow na 10 lat po 15 min. znajomosci to tez skrajnosc.
Trzeba miec jakas tolerancje do innych ludzi i byc bardziej otwartym spolecznie, wtedy latwiej przyjac ze rozni ludzie chca roznych rzeczy a nie od razu trzeba strzelic focha bo pilismy razem kawe i zalozylam ladna sukienke, a on mimo to mi sie nie oswiadczyl...

Ale jak ktos idzie do lozka z kims malo sobie znanym to juz na wlasne ryzyko. Mozna tylko wreczyc ulotke o potencjalnych chorobach wraz z gratisowa prezerwatywa. Inne komentarze sa zbedne.

Duzo bardziej mnie razi jak facet "chodzi" z dziewczyna 5 lat i po tym czasie odkrywa
ze ona ma zly charakter i sie nie ozeni, niz taki co miesiac porandkowal i pozapraszal w fajne miejsca, a potem mowi, ze jednak to nie to. Ten pierwszy ukradl znacznie wiecej czasu i porobil wiecej nadziei.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-14, 12:19   #19
pati949414
Rozeznanie

Moim zdaniem najlepiej "zaznaczyć" to na początku Waszych spotkań czy też wtrącić w kontakt mailowy/facebookowy czy jaki tam jest przy okazji. Sama kiedyś brnęłam w związek po czym gdy ja już byłam tak zakochana on mi oznajmia "że zależy mu na znajomości bez zobowiązań" to kopara mi opadła do samej ziemi i trochę czasu zajęło nim się pozbierałam. z aktualnym ustaliliśmy na początku o co biega i na jakiej zasadzie ma to polegać i zdecydowanie tak lepiej, nie ma co owijać w bawełnę ;-)

"To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013

_________________________ __________

Odchudzam się z Wizażem!

luty 2013:
83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg

CEL: 75 kg!!
pati949414 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości