|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
"Nie chce zobowiazan"
Jak myslicie, kiedy mozna powiedziec te slowa? Jestem szczesliwa singielka, nie mam ochoty na zobowiazania, bo mam mnostwo innych rzeczy, pasji... Lubie randkowac, flirtowac... Nie owijajac jednak w bawelne, kazdy ma swoje potrzeby
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "Nie chce zobowiazan"
Myślę, że na pewno na pierwszej randce albo przed (jeżeli poznajesz kogoś przez internet) warto powiedzieć, że nie szukasz stałego związku. Normalnie, szczerze, że po prostu chcesz się dobrze bawić z drugą osobą, ale nie chcesz zobowiązań i stałej relacji. Najważniejsza jest szczerość.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dobrze by było grać w otwarte karty moim zdaniem bo np. spodobasz się facetowi on będzie miał zupełnie inne oczekiwania niż Ty a potem co ?
Wiele ludzi mylnie może odbierać Twoje sygnały że jesteś zainteresowana związkiem z tą osobą a nie tylko wspólnym spędzaniem czasu + sex. Ja jednak uważam że spotkać się kilka razy( 2-3) jeśli się polubicie itp. powiedzieć że nie szukasz związku a kolegi/przyjaciela . Ja nie chciałabym "zabawką" w Twoich rękach bo tak mogłby się poczuć facet, wykorzystany do zaspokojenia potrzeb. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Normalnie, tak jak to napisałaś. Im wcześniej, tym lepiej, nawet przed pierwszą randką. Wtedy na niej nic nie odwali, a będzie się czuł pewniej. Coś o wymowie "lubię cię, podobasz mi się, nie mam ochoty na nic poważnego, pobawmy się" i tyle, jeśli takie podejście go odrzuci, to lepiej wcześniej niż później. Większość facetów raczej się ucieszy, zbyt wiele jest napalonych kobiet szukających miłości i stałego faceta, tego bym się znacznie bardziej obawiał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Uważam, że na pierwszym spotkaniu należy dać jakieś subtelne znaki czego się oczekuje od tej relacji. Niewarto ukrywać swoich oczekiwań i czarować drugą stronę - to może być krzywdzące.
Podczas swobodnej rozmowy zahacz o to, że jest się osobą niezależną i ceniącą sobie wolność, jednak jak każdy człowiek potrzebujesz bliskości. Nie chcesz się na razie angażować i interesuje Cię luźna relacja, która być może w przyszłości zaowocuje czymś bardziej trwałym i poważnym. Sama nie wiesz co przyniesie przyszłość (może akurat się zakochasz i zmienisz swoje oczekiwania co do relacji damsko-męskich ?) ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Mówić wprost. Sama nie chciałabym tracić czasu, nawet jednej, dwóch randek na osobę, z którą szukamy czegoś zupełnie innego.
Zresztą ilu tych facetów potrzebujesz, żeby te swoje potrzeby zaspokoić, bo piszesz jakby jakby to była jakaś akcja wymagająca wyjątkowej strategii. Jeśli chcesz ich zmieniać to pewnie szukasz online. Jeśli szukasz online to chyba oczywiste, że po prostu wpisujesz w profil, że szukasz tylko seksu. Widziałam takich mnóstwo, zarówno kobiet jak i mężczyzn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Jesli wyczujesz ze to akurat "ten", to mow prosto z mostu bo potem moze sie zauroczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: "Nie chce zobowiazan"
Dziekuje za wszystkie rady, macie racje, najlepiej wplesc to na pierwszej randce.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
A jak dla mnie coś takiego powinno się ustalić na etapie umawiania się na taką randkę. Aby ta druga strona, która może szuka związku, nie traciła niepotrzebnie czasu. Szukasz dla rozrywki, na seks, spędzenie czasu "bez zobowiązań"? Od razu szukaj w grupie facetów, która jest zainteresowana tym samym.
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, bo mam wykrywacz w oczach i potrafię tylko takich namierzyć... Tak się nie da. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: "Nie chce zobowiazan"
Cytat:
Dla Ciebie randka to nic, ale jakiś mało śmiały facet, któremu marzy się poznanie dziewczyny "na poważnie" i któremu się spodobałaś, może być po takiej randce rozczarowany, bo jednak ludzie się na coś najczęściej nastawiają. Owszem, są i tacy, że zabawa, luzik i jak nie w te, to wewte, ale jednak to mniejszość. Oczywiście to Ty sama wiesz najlepiej na jakich facetów trafiasz i jaki mniej więcej typ prosi Cię o numer telefonu. Jak panowie pt. luzik, takich telefonów to 5 tygodniowo zbieram, to OK. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja po prostu napomknęłam o tym podczas rozmowy. Gadka zeszła na temat związków, a ja zwyczajnie powiedziałam, że 'Boję się zobowiązań i na chwilę obecną nie szukam faceta do związku'. Początkowo zapadła cisza, bo chłopak wiązał ze mną jakąś poważniejszą relację, jednak potem stwierdził, że to rozumie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
na pierwszej randce moim zdaniem takich tematów się nie porusza, bo nie wiadomo przecież jak daleko to zajdzie
![]()
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbuję sobie wyobrazić taką sytuację: załóżmy (czysto hipotetycznie), że spotykam się z facetem na randce. Jemu chodzi właśnie o taki związek kompletnie bez zobowiązań, ale nic mi na ten temat nie wspomina, bo to przecież pierwsza randka, więc (wg Was niektórych ![]() Edytowane przez verumka Czas edycji: 2013-08-14 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zawracanie komus glowy miesiacami bez deklarowania sie o co chodzi jest nieodpowiedzialne, ale z kolei przedstawianie komus planow na 10 lat po 15 min. znajomosci to tez skrajnosc. Trzeba miec jakas tolerancje do innych ludzi i byc bardziej otwartym spolecznie, wtedy latwiej przyjac ze rozni ludzie chca roznych rzeczy a nie od razu trzeba strzelic focha bo pilismy razem kawe i zalozylam ladna sukienke, a on mimo to mi sie nie oswiadczyl... ![]() Ale jak ktos idzie do lozka z kims malo sobie znanym to juz na wlasne ryzyko. Mozna tylko wreczyc ulotke o potencjalnych chorobach wraz z gratisowa prezerwatywa. Inne komentarze sa zbedne. Duzo bardziej mnie razi jak facet "chodzi" z dziewczyna 5 lat i po tym czasie odkrywa ze ona ma zly charakter i sie nie ozeni, niz taki co miesiac porandkowal i pozapraszal w fajne miejsca, a potem mowi, ze jednak to nie to. Ten pierwszy ukradl znacznie wiecej czasu i porobil wiecej nadziei. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem najlepiej "zaznaczyć" to na początku Waszych spotkań czy też wtrącić w kontakt mailowy/facebookowy czy jaki tam jest przy okazji. Sama kiedyś brnęłam w związek po czym gdy ja już byłam tak zakochana on mi oznajmia "że zależy mu na znajomości bez zobowiązań" to kopara mi opadła do samej ziemi i trochę czasu zajęło nim się pozbierałam. z aktualnym ustaliliśmy na początku o co biega i na jakiej zasadzie ma to polegać i zdecydowanie tak lepiej, nie ma co owijać w bawełnę ;-)
04.07.2013 - jestem kierowcą! ![]() "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.