|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
z ciemnego na jasny???
czy da sie w ogole (bez uzycia rozjasniacza) przefarbowac ciemne włosy na kolor jasniejszy o kilka-kilkanascie tonów?
bo takowe włosy wasnie posiadam - tzn naturalny bardzo ciemny brąz. I chciałabym spróbowac jakiegos jasniejszego kolorku - np. orzechowy lub taki rudawy, cos takiego. Nie chce uzywac rozjasniacza, bo nie chce sobie zniszczyc włosków. Moze znacie jakies farby (mogą byc szampony) i jakich firm, które pozwola uzyskac taki efekt? ![]()
"Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem" - M.Twain http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=1675216 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: z ciemnego na jasny???
bez rozjasniacza ani rusz! ja mam naturalny ciemny blond wpadajacy nieco w braz i szampony jasniejsze mi nie lapia jedynie rozjasniacz. zafarbowalam sie na czarny a gdy sie znudzil mialam problem chco uzywalam szamponu to neistety musialam meic rozjasnaiczem robiony balejaz.fryzjerka tlumacyzla mi ze wlsoy ciemne trudniej jest zafarbowac na jasniejszy potrzeba rozjasnaicza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
farby rozjaśniają włosy jedynie o 2 tony.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
może tu coś znajdziesz. Albo wpisz w wyszukiwarce. Dużo już na ten temat było...
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...t=czarny+blond
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja mam średni brąż i farbuję włosy farbą, nie rozjaśniaczem, o odcieniu 'jasny blond', albo popielaty... jakikolwiek tylko bardzo jasny, i powoli rozjaśniają mi się do takiego jasnego, złotego brązu. Vo farbowanie są troszkę jaśniejsze
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Ja miałam kiedyś czarne włosy, przejście na jaśniejszy to była prawdziwa walka, wszystkiego próbowałam i wiele błędów popełniłam. Musisz poważnie się zastanowić czy jesteś pewna zmiany koloru na jaśniejszy. Powiem otwarcie, mało której brunetce dobrze, albo lepiej jest w jaśniejszych włosach (wiem to z własnego doświadczenia). No, ale może należych do wyjątków! Poza tym wogle odradzam farbowanie, naturalne włosy są najpiękniejsze!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.