|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Jechac czy nie?
Jechałybyscie do Niemiec praca w pensjonacie na ok 1,5 miesiaca za ok 1500e. Praca zaproponowala znajoma bo kiedys pracowala w restauracji obok. I dzwonila do niej znajoma z tej restauracji ze obok w pensjonacie potrzebuja pracownika. Zakwaterowanie, wyrzywienie. W zasadzie nigdy nie bylam na takim wyjezdzie ta znajoma miala charowke w restauracji,ale mowi ze ponoc w pensjonacie lzej...i cos zarobie a nie bede siedziec. Ja mam obawy...bus w dwie strony 700zl, jakies drobne na miesiac na wode trzeba miec...pieniadze bym miala przy sobie. I kwestia bezrobocia wyrejestrowalabym sie...praca ze skladkami, ale nie wiem czy dadza jakies kwity z wyplat ze tam pracowalam? Bo jakbym sie zarejestrowala?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jechac czy nie?
Jeśli to pewna i sprawdzona praca to ja bym pojechała. Nie wysiedzisz tych pieniędzy w domu. 1500 e to po aktualnym kursie ponad 6000 zł. nawet licząc 2000 na jakieś zakupy na początek/bilet to i tak sporo ci zostanie. A to tylko 1.5 miesiąca.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Tylko nie wiem jak z tym bezrobociem zrobic...wyrejestrowanie z powodu pracy za granica, a potem jak sie zarejestruje jak mi np nie dadza potwierdzenia ze tam pracowalam...ta znajoma co pracowala w restauracji miala problemy by sie ponownie zarejestrowac w up.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Może warto pójść do UP i zapytać jak to będzie wyglądało? Jak to , nie chcieli koleżanki zarejestrować ? Szczerze mówiąc nie znam się za bardzo na tych procedurach, może jeszcze ktoś się wypowie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
O ile nie dostaniesz kary, bo się nie wyrejestrowałaś, albo odrzuciłaś ileś ofert od UP, to pierwsze słyszę, żeby był problem z zarejestrowanie. Zarejestrowanie w UP to nie obowiązek, co im do tego czy pracowałaś jak byłaś niezarejestrowana czy nie?
|
|
|
|
|
#6 |
|
BAN stały
|
Byłas juz wczesniej za granicą?
xxx Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-08-02 o 17:28 Powód: Reklama. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() czy to sprzatanie ? normalnie wyrejestruj sie a poznie zarejestruj ponownie. zadnych kwitow nie potrzebujesz. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
jeśli ta oferta jest sprawdzona, to mysle, ze warto jechac
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.