![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Morderstwa z zimną krwią...
Hmmm szukałam ale nie znalazłam żadnego wątku o popełnionych zbrodniach więc pozwoliłam sobie go założyć...
A więc czy w waszym mieście,wiosce badź okolicy zamordowano kogoś...?Nie wiem czemu,ale interesują mnie takie rzeczy... W mojej miejscowości w 2002 roku sąsiad zaginął..tzn tak wszyscy mówili,jego rodzina zgłosiła zaginięcie na policje.Przyjechali strażacy,policja i wszyscy szukali!Pare dni później w innej miejscowościa mianowicie w Orońsku jakiś grzybiarz natknął się na beczkę z ciałem!okazało się że to nasz zaginiony sąsiad ![]() Zamordował go jego zięć...bo się pokłócili.Potem go pokroił(co za bestia!) i wsadził do beczki i upchnął pod schody...pare dni później wywiózł do lasu i zakopał... Mój brat mi opowiadał że grał w piłkę z kolegą(właśnie synem tego zaginionego sąsiada) i wpadła im ta piłka pod schody.Chciał po nią iść ale ten zięć mu nie pozwolił i sam po nią poszedł.Pewnie dlatego że tam już było to ciało... Nie pamiętam już tego za bardzo,oglądałam potem reportaż w tv... Współczuje koledze,zabili mu ojca..najgorsze jest to,że jego matka i żona tego mordercy pomagały ślady zacierać. Wypowiadajcie się co o tym sądzicie i piszcie historie.. Jeżeli już taki wątek jest to proszę o link..
Sometimes you just have to accept that some people can only be in your heart, not in your life. _________________________ _ Au-pair in Ireland 11.09.14-10.12.14 ![]() Norway 27.04 - 31.05 ![]() London 1.01 - ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Morderstwa z zimną krwią...
O Jezuchryste to faktycznie makabryczna sprawa...
![]() Mój kolega z dzieciństwa siedzi za morderstwo. Zatłukł faceta belką... Fakt faktem tamten wyskoczył na niego z nożem i dźgnął w bark, ale ludzie - lał go bez opamiętania, według światków śp mężczyzna nie miał już głowy a ten dalej go po ciele okładał. W centrum miasta. ;| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
ludzie są różni, więc i takie rzeczy się zdarzają...
właściwie to nie ludzie tylko potwory, dewianci, chorzy psychicznie, chociaż często takich rzeczy dokonują "zwykli" ludzie... poniżej (niestety po angielsku) historia Rose Mc Groarty z Kanady, którą konkubent zamordował w ich własnym domu za to, że nie pozwoliła mu palić cracku, a potem w wannie pociął ją na kawałki i rozrzucił kawałki po okolicy... http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNew...ub=TorontoHome
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka mieszka w mieszkaniu w którym kilkanaście lat temu poprzedni lokator zabił 3 osoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak nie, to bym się bała, że wróci na stare śmieci...
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oprócz tego zabił jeszcze 2 osoby, więc razem 5 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
O Jezu... ktos jeszcze zna morderce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
1) W mojej miejscowości w 2008 r został zamordowany chłopak. Wisiał sporo pieniędzy pewnym dilerom i ponąć długo im nie oddawał to postanowili go zamordować. To działo się w dzień orkiestry świątecznej pomocy. Wieczorem napadli na niego i go zabili z zimną krwią. Na drugi dzień znaleziono go na boisku. Dostał 75 pchnięc nożem, oko mu wyleciało nawet....
2) Moze i nie w mojej miejscowości ale w 2005 r zamordowano mojego kolegę.... Pracował w szpitalu w moim miescie ale przeniósł się do Warszawy. Jacyś bandyci wdarli się do jego domu, pocieli go nożem i ukradli mu laptopa. Nie wiem czy go zabili dlatego ,że był gejem czy dla laptopa... 3) Lekarz z naszego szpitala dostał wezwanie do szpitala. Bardzo mu się spieszyło to i szybko jechał. Po ulicy szedł pijak i nagle mu wyskoczył na ulice a ten tak go potrącił ,że jedna część wylądowała w samochodzie a druga walała się po ulicy...
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
hm miałam praktyki w więzieniu i nasłuchałam sie różnych historii....
Ale mam wrażenie, że robi się tu temat pt "kto zna lepszą historie o morderstwach" lub " ej znacie prawdziwego morderce?" btw, polecam książke Stukana "polscy seryjni mordercy" oraz "seryjni zabójcy" nie pamietam czyje to, ale świetnie napisana z portretami psychologicznymi, jesli kogos to intresuje....bo we wszystkim tym, mysle ze najciekawszym nie jest samo zabójstwo, ale intencje i portret psychologiczny człowieka, który zabija.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Do mnie do szkoły średniej , z koleżanką do klasy chodził chłopak - którego zamordował brat. Został on z starszym bratem w domu kiedy rodzice pojechali do pracy na wakacje na zbiory truskawek. Młodszy podobno nabijał się ze starszego że ma 30 lat i nigdy nie miał dziewczyny. Któregoś dnia ciotka posłała swoją córkę do nich z obiadem. Starszy wykorzystał okazję i zgwałcił kuzynkę. Młodszy stanął w jej obronie - brat zadał mu trzy śmiertelne ciosy nożem i uciekł. Sąsiedzi wezwali policję widząc nagą dziewczynę , zakneblowaną w oknie.
Prócz tego mieszkałam kiedyś w nieciekawej dzielnicy .. tam to się wiecznie coś działo. ![]() Może ktoś kojarzy słynnego CYKLOPA - sprawa bardzo nagłaśniana przez media jakieś pięć lat temu. Chłopak gwałcił dzieci na Nikiszowcu. To był mój sąsiad z naprzeciwka. Zamieniłam z nim nie jedno słowo - nigdy bym nie pomyślała. A jego portret pamięciowy był tak precyzyjnie zrobiony że widząc go w gazecie nigdy nie powiedziałabym że to on. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
takie rzeczy zdarzają się wokół nas tylko nie mówi się o tym zawsze.W samym Krakowie i okolicach codziennie jest kilkanaście przypadków,o których nie mówi się np.w mediach.Te sprawy nie mają rozgłosu,mimo,że niektóre są bardzo szokujące.
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Mojego sasiada kiedyś zamordowano. Wprawdzie to na lekkim odludziu ale,...starszy, samotny człowiek pochwalił się w sklepie, że odłożył sobie kilka tys. na konia. Zamordował go taki młody koles mieszkający w okolicy. Sprawa wyszła na jaw bo takie małe dziecko rozpoznało czapke należąca do sprawcy. Dzień przed wizją lokalną ojciec sprawcy powiedił się bo miał w tym swój udział
Miesiąc temu w sąsiedniej wsi znaleziono ciało 23-letniej dziewczyny. Okazało się, ze jej kolega, który był w niej zakochany....zgwałcił ją i nastepnie udusił. Chciał zakopać, ale złamała mu sie łopata więc zmasakrował jej ciało wywiózł na śmietnisko i podpalił. Ciało zostało znalezione przez strazaków, którzy dogaszali pożar ....normalnie masakra jak sie o tym ludzie dowiedzieli. To jest jakies zwyrodnienie
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morderca którego znałam... Od samego dzieciństwa, myślę że gdyby jakiś psychiatra albo psycholog znałby go tak jak ja miałby ciekawy materiał do badań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
w krakowie krecą ten beznadziejny serial w11 i sie ludzie naogladają bzdur i podświadomie w głowie ludziom zostaje że takie zwyrodnienia to codzienność, przez to nie dziwi mnie, ze to dzieje się coraz częściej
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
to też prawda,nie przepadam za tego typu serialami,a swoją wiedzę czerpię z wiarygodnych źródeł .
![]() |
#17 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że wszystkie konczą sie ujęciem sprawcy a cała akcja rozgrywa sie kilka dni, nie znaczy, że takie rzeczy się nie dzieją. jednak są modifikowane pewnie trochę na potrzeby serialu. A ...pomysły skądś reżyser musi czerpac. Mniej wiarygodnym źródłem nazwałabym te wszystkie horrory science fiction. btw, moj kumpel grał baaardzo profesjonalnie trupa w tym serialu ![]() ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
a dzieciństwo takiego prawdziwego psychopaty jest zawsze najciekawsze, bo w wiekszosci przypadków to ono jest powodem jego takiego a nie innego zachowania ;>
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najczęściej jednak takie rzeczy zdarzają się w patologicznym środowisku. Horrorów since fiction już w ogóle nie brałabym pod uwagę ![]() Koledze pogratulować można poradzenia sobie z niewdzięczną rolą.
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawde, niesamowicie intresujące to jest ...dlaczego to ktos zrobił, a tym bardziej jak piszesz, ktos kogo znałas, z kim siedziałas w ławce... A moze po prostu to był afekt? Zgromadziły sie w nim nieciekawe emocje i ..nie mogł sobie poradzic i zrobił co zrobił. choc....to zmiażdżenie to już jakis sadyzm i okrucieństwo wiec...doszukiwałabym sie tu czegos głębszego...
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, u niego wszystko runęło po podstawówce. Gimnazjum nie skończył, zrobił się agresywny, ale gdy ja go spotykałam był bardzo miły. Agresja tylko w stosunku do mężczyzn, opowiadał że "a ta sznyta bo wtedy z tamtym gdzieś tam, bo mnie **** to mu ***" ale do kobiet... Przepuszczał w drzwiach, mówił czule, młodszą siostrę na spacerki zabierał, odbierał z przedszkola _-_ Dalej ma z nią zdjęcia na naszej klasie z podpisami "moja najsłodsza królewna"...
Nie wiem, może to fakt że nigdy nie miał ojca, ale to dziwne - prędzej gdyby ojciec go bił i wprowadzał do domu patologie to bym to zrozumiała... Chęć zemsty? Nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
... choć nie Westwood
|
Jak ktoś lubi taką tematykę to polecam gazetę Detektyw http://www.e-detektyw.pl/
Ja sama nie miałam do czynienia z morderstwem, a szczególnie takim z zimną krwią. Ale, niestety, miałam do czynienia z jednym zabójstwem- młody chłopak zabił mojego wujka 2 lata temu..
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2010-05-14 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
ze swojej strony polecam też: http://www.kryminalistyka.fr.pl/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Pamiętam jak parę lat temu w W 11 leciał odcinek w którym opowiadali historię dziewczynki, która została zamordowana na poddaszu. Zapadł mi w pamięć tylko dlatego, że ta mała miała dokładnie to samo imię i nazwisko jakie ja noszę, nie wiem skąd oni to wytrzasnęli bo nie noszę popularnego kobiecego imienia typu Anna, Magda itd...a i nazwisko też jest rzadkie
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
W moim mieście mieszkał morderca. Zabił kilka kobiet. Dostał karę śmierci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
a kiedy to mniej więcej było?
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny to było w PRLu jeszcze Media mówiły o nim wampir z (i tu mogę się mylić albo Sosnowiec albo Bytom)
Edytowane przez Diablica z Tasmanii Czas edycji: 2010-05-14 o 15:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
ostatnią karę śmierci wykonano w 1988, w Krakowie
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.