|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Warzywa vs białko
Chodzę na siłownie 5-6 razy w tygodniu, ćwiczę siłowo na najlżejszym obciążeniu, żeby mieć tylko zarys mięśni, rozgrzewam się oczywiście na rowerku, potem właśnie te ćwiczenia "siłowe" i w końcu orbiterek, razem wychodzi mniej więcej 1,5h ćwiczeń. Chcę schudnąć, a już pogubiłam się, jedni mówią, żeby jeść dużo białka, inni, że po treningu nie powinnam jeść białka, bo nie schudnę. W takim razie: Co jeść po treningu i przed? I czy po treningu (nie posiłek od razu po treningu, ale później, w trakcie dnia) też nie może zawierać białka?
Dziękuję za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Warzywa vs białko
przed treningiem węgle np kanapka, banan, jablko, jogurt - bezposrednio przed. jesli trening masz np 3-4 h po posiłku to posiłek wegle plus białko
po treningu pełnowartosciowy posiłek- wegle plus białko do 2 h po. jesli sie mysle, niech mnie ktos poprawi. odpowiednia ilosc bialka jest wazna zawsze ![]() aha, i te białko potreningowe to np pochodzenia zwierzecego- mieso i ryby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze wydaje mi się, że twój trening jest bez sensu i tylko marnujesz czas. Żeby rzeźbić mięśnie to jeszcze trzeba je mieć
![]() I trening siłowy ma być męczący, mięśnie mają palić, a powtórzeń w serii robisz 8-12. Najmniejsze obciążenie ci nic nie da. I nie bój się, nie będziesz wyglądać jak facet, bo po pierwsze nie masz tyle testosteronu no i jesteś na diecie redukcyjnej ![]() Przed treningiem je się białko+węgle złożone, a po jeśli chcesz schudnąć to najlepiej posiłek białkowy lub białkowo tłuszczowy. Późniejsze posiłki jak najbardziej mogą/powinny zawierać białko. Jeśli zaczęłaś zabawę z siłowniąto radze zajrzeć do działu "Pakernia" i pooglądać miski i treningi dziewczyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-Oczywiście, że można jeść białko po treningu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Według mnie także nie uzyskasz nic fajnego takim czymś. Ja ćwicze 2 razy w tygodniu ale pakiet ćwiczeń ty tez powinnaś opracować sobie taki. A białko jak najbardziej po treningu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie przetrenowanie... zależy, jeśli ćwiczy bo lubi to do niczego nie będzie się zmuszać ![]() Jeśli chodzi o obciążenie myślę, że regularnie powinnaś je zwiększać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, bo sama się kiedyś przetrenowałam. A ja uwielbiam ćwiczyć. Sprawia mi to dziką radochę, a jak już zwiększę obciążenie, to w ogóle chodzę dumna, jak paw i szczęśliwa (i obolała). I niestety, z tym moim szalejącym entuzjazmem kiedyś przesadziłam, zaczęłam puchnąć, byłam non stop zmęczona i pobudzona na zmianę...i musiałam zrobić sobie miesięczne wakacje od siłowni. I pierwsza wizyta na siłowni po tym okresie była wymuszona. I kilka kolejnych też. Nie polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Warzywa vs białko
Zapisalam sie na siłownię zeby jak najszybciej schudnąć, choć wczesnej będąc na podobnej diecie chudlam szybciej i nie chodzi mi o wagę, a o wygląd, bo to po prostu było zauważalne, zmniejszam ilośc treningów do 4-5 tygodniowo (:
Dziękuje za odpowiedz odnośnie jedzenia białka (: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.