|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Pytanie o szampon.
Witam.
Od jakiegoś czasu planuję kupić szampon (hoho). Na moim koncie mam już wiele prób (Nivea, Elseve, Syoss, Timotei), ale efekt nigdy nie był dość zadowalający. Dlatego chciałam spytać, czy któraś z Was może mi polecić jakiś konkretny szampon? Otóż mam długie, bardzo gęste włosy, grube, raczej niełamliwe. Jedynym problemem jest to, że szybko się przetłuszczają, tracą blask i gładkość. I właśnie tego oczekuję od szamponu. Czy któraś z Was może polecić mi jakiś szampon? Z góry dzieki.
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pytanie o szampon.
Cytat:
Choć moim zdaniem samym szamponem nie zdziałasz za wiele, bo ma on za zadanie umyć włosy. Wypróbowane kosmetyki powinny dać ci do myślenia. Poza tym mogę polecić Ci szampon tylko co z tego, że on jest dobry dla mnie, nie musi myć dobry dla Ciebie. Podsumowując: poczytaj forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja myślę że samym szamponem nic nie zdziałasz, szampon ma tylko oczyszczać, nie zlikwiduje problemu przetłuszczania się, nie doda blasku włosom. Do tego potrzebna jest kompleksowa pielęgnacja, systematyczność i trochę czasu.
Polecam Ci przejrzeć wątki o pielęgnacji włosów i tak jak koleżanka do góry pisze, skorzystać z wyszukiwarki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mi pomogło przejście na delikatne szampony bez sls, spróbuj poszukać wśród nich. Na początek polecam Babydream, łatwo dostępny i tani - ale koniecznie używaj po nim odżywki, bo bardzo plącze włosy (chyba, że myjesz je metodą kubeczkową). U mnie po pewnym czasie spowodował świąd skóry, ale swoje zrobił
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Sama mam długie i gęste włosy. Ja lubię szampon rumiankowy Polenna Eva Nature style. Litr kosztuje 7 zł, więc jest w bardzo korzystnej cenie i nie zużywa się szybko jak inne ziołowe szampony o pojemności zazwyczaj mniejszej. Po nim są długo świeże i nie są splątane ( stosuje metodę kubeczkową )
Próbowałam też szamponów dla dzieci , ale nie mogłam włosów zupełnie rozczesać (odżywka nie załatwia sprawy jednego wielkiego kołtuna- i tak włosy cierpią) Więc ja polecam ziołowe szampony, po nich włosy " oddychają ". Jeśli boisz się przesuszenia po ziołowych szamponach możesz używać tych dla dzieci na zmianę z ziołowymi. Szczególnie jeśli nie załatwi sprawy przetłuszczania sie włosów i nadal będziesz musiała je myć codziennie.( Wnioskuję , że to robisz po twoim problemie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.