|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Jak się z tego wyrwać?
Witam.
![]() Szukałam podobnego tematu w wyszukiwarce, ale nie znalazłam, to znaczy nie chodziło dokładnie o ten problem, który mnie dotyczy. Poczytuję Was od pewnego czasu , trochę się wahałam, ale postanowiłam prosić Was o pomoc... Najpierw opiszę swoją historię.... ![]() Od listopada/grudnia zeszłego roku zaczęłam zwracać coraz bardziej uwagę na to co jem i zaczęłam ćwiczyć. Nigdy nie byłam za pewna siebie, myślałam, że jak schudnę to będę się sama sobie podobać i polubię siebie, zaczęłam oglądać zdjęcia modelek, one takie piękne, a ja... zwyczajna... Nie miałam nigdy nadwagi, ale czułam się ze sobą źle, ćwiczenia dawały efekty ale powolne, więc zaczęłam odejmować kalorie, mniej i mniej... aż zaczęły się głodówki. Chudłam i chudłam. ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję za przeczytanie i przepraszam, jeśli coś było niezrozumiałe- emocje... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak się z tego wyrwać?
Napewno przy zwiększaniu kalorii o 100 tygodniowo nie utyjesz, wręcz przeciwnie jeszcze będziesz chudnąć zanim zaczniesz naprawdę tyć.. powinnaś napewno jeść dużo dużo więcej i zdrowo, jednak nie jestem specjalistą, a nie chciałabym wprowadzić Cię w błędne rozumienie.. może ktoś inny bardziej kompetentny jeszcze się udzieli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź.
![]() Właśnie nie chcę tego marnować, dlatego chcę to skończyć i postanowiłam, że muszę to zrobić sama dla siebie, tylko tak się wyleczę. Tylko nie wiem jak to zrobić mądrze, ciągle się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja na sam początek, to radziłabym znaleźć dobrego i kompetentnego lekarza. spokojnego, który Ci wytłumaczy wszystko, a nie z dupy wyleci z tekstem 'no przytyje pani ze 20kg!'. to było dla mnie trochę śmieszne, bo powiedział to jak dzieciak chcący zrobić komuś na złość. a ty w dodatku jesteś chora . może nie to miał na myśli, ale ja tak to zrozumiałam.
po drugie, jak zaczynają Ci się poważne kłopoty ze zdrowiem już teraz, to musisz naprawdę się pospieszyć i wydostać z tego szamba ja najszybciej, bo skończy się źle ![]() ![]() to chyba na tyle mojego pierdzielenia. nie wiem, czy coś Ci to moje rozpisanie pomogło, nie mniej jednak trzymaj się ciepło i DASZ RADĘ! DAMY! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Wam bardzo.
To właśnie z lekarką psychiatrą ustaliłam takie właśnie wychodzenie z tego wszystkiego. Ale wolałam się upewnić, dopytać , czy to dobry pomysł. Wyszedł on z mojej inicjatywy i strachu przed prztyciem. ![]() ![]() cynamonka9 masz racje w 100%, wygląd przemija. Muszę się wziąć w garść. Dziękuję Wam za odpowiedzi i pozdrawiam. Damy radę, wyleczymy się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie powiem nic odkrywczego, ale dziewczyny dobrze prawia - przede wszystkim ratuj zdrowie! Poprawic to i owo w wygladze (w zdrowy, rozsadny sposob) zdazysz zawsze, a zrujnowane zdrowie ciezko jest naprawic.
Co do pomyslu zwiekszania co tydzien dawki kalorii o 100, to z jednej strony wydaje mi sie ok, z drugiej z tego co piszesz to nadal beda male ilosci. Moze jednak lepiej poszukac dobrego dietetyka, ktory pomoze Ci to uregulowac? Leczysz sie endokrynologicznie? Spytaj swojego endokrynologa, moze on jest w stanie kogos polecic. Wieksza szansa, ze nie trafisz na kolejnego partacza ![]() I jeszcze jedno. Zastanawiam sie jak to powiedziec, zeby Cie nie urazic ani nie wystraszyc. Nie panikuj, jesli okaze sie, ze przy zwiekszaniu ilosci kcal jednak lekko przybierasz na wadze. Daj sobie czas i skup sie na zdrowiu, wyglad (jesli jest taka potrzeba i nie zagraza to zdrowiu) zawsze mozna "naprawic" ![]() Trzymam za Ciebie kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. ![]() Endokrynologicznie się leczę , ale niestety moja endokrynolog nie jest w stanie polecić mi dobrego dietetyka. Według niej powinnam od razu zacząć jeść 1500 kcal i dopiero zwiększać co tydzień, natomiast psychiatra przyjęła moją wersję bo jest mniejsze prawdopodobieństwo tycia, więc i mniejsze prawdopodobieństwo, że nie dam rady. ![]() Gratuluję Ci wyjścia z choroby i osiągnięcia pożądanych efektów. Dziękuję, za odpowiedź. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.