|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
W³osy dawno przesta³y rosn±æ..
Witam!
We wrze¶niu 2011 chcia³am zafarbowaæ w³osy na br±zowo, niestety nieumy¶lnie u¿y³am ekspresowej farby któr± trzyma siê na g³owie 10 minut, a ja trzyma³am j± 40 i w³osy wysz³y czarne. Zaczê³y bardzo wypadaæ, zrobi³y siê suche i po paru dniach z wlosow po ³okcie zosta³y w³osy ledwo wystaj±ce za ramiona. W³osy jakie by³y po farbowaniu, takie s± do dzi¶. Nie uros³y ani trochê. Próbowa³am maseczke z nafty kosmetycznej z olejkiem rycynowym, jajek i miodu i po paru pierwszych u¿yciach w³osy mniej wypada³y, potem od nafty zaczê³a piec mnie g³owa wiec przesta³am u¿ywaæ. Stosowalam te maseczki bardzo d³ugo lecz w³osy nadal sta³y w miejscu. Próbowa³am tez wielu od¿ywek, ale nic nie chcia³o dzia³aæ.. Poradzcie mi proszê co mam zrobiæ ¿eby moje w³osy znów zaczê³y rosn±æ. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 24
|
Dot.: W³osy dawno przesta³y rosn±æ..
Hej, znam ten ból.
![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 541
|
Mo¿e spróbuj pobudziæ je od wewn±trz. Jakie¶ suplementy albo picie pokrzywy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 486
|
A ja bym nie by³a taka optymistyczna, ¿e w³osy rosn±.
Gdzie¶ na Wiza¿u by³ w±tek o dziewczynie, która by³a w podobnej sytuacji - w³osy po przetrzymanym farbowaniu/rozja¶nianiu stanê³y i nie by³a to wina kruszenia siê, a tego, ¿e zosta³y uszkodzone mieszki czy cebulki. Nie pamiêtam ju¿ dok³adnie, ale wypowiada³a siê na ten temat dziewczyna znaj±ca siê na k³akach (fryzjerka czy kto¶ maj±cy du¿o do czynienia z w³osami na co dzieñ). Rozumiem, ¿e od wrze¶nia 2011 nie ¶cina³a¶ ani nie farbowa³a¶ w³osów? Jak wygl±da³ odrost po tej farbie? Bo je¿eli odrost siê pojawi³, no to faktycznie w³osy siê wykruszaj±. Je¿eli natomiast odrost siê praktycznie nie powiêkszy³, to radzi³abym poszukaæ info o tym uszkodzeniu cebulek, bo nie jest normalnym, ¿eby w³osy nie uros³y przez 2 lata.
![]() |
#7 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Odp: W³osy dawno przesta³y rosn±æ..
By³y raz farbowane, od tamtego czasu nie zauwazylam odrostow. Poczytam o tym uszkodzeniu cebulek, chocia¿ mam nadziejê ¿e nie s± uszkodzone i ¿e w³osy zaczn± kiedy¶ znowu rosn±æ.
Dziêkujê za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.