![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
0
Edytowane przez reneta12 Czas edycji: 2013-08-08 o 14:49 Powód: bezwzględna krytyka 7 letniego TWA decoupage |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bransoletka decoupage tutorial
Wybacz za szczerość ale to jest dla większości z Nas za proste.Fajnie,że chcesz swą wiedzę przekazać innym ale najpierw trzeba sie nauczyć:
1 naklejać serwetkę bez zmarchów, 2.używać papier ścierny , 3.odpowiednio prace wykończyć choćby delikatnym cieniowaniem a na koniec 4.solidnym wylakierowaniem. 5.I wypada podać preparaty jakich sie używa. Decoupage wbrew pozorom to nie jest "tylko" naklejenie serwetki i maźnięcie jej 2 razy lakierem . To sztuka dekoracji pracochłonna i wymagająca troszkę doświadczenia i sporo kreatywności.Piękna ale wymagająca.Proponuje Podglądnąć prace niektórych z Nas i przejrzec tutejsze watki instruktażowe-znajdziesz tam wiele cennych rad dla siebie.Możesz też pytać-chętnie doradzimy. Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
No strasznie przepraszam , ze wrzuciłam swoje 0 i zniesmaczyłam uzdolnioną artystkę tego forum , która jest tak dobra, ze została już krytykiem tejże techniki, poprawił Ci się pewnie nastrój co ? to fajnie
![]() Może zajmij się swoją twórczością a nie hejtowaniem , nie szkoda Ci na to czasu? Lepiej nadal udoskonalaj siebie. A przepraszam, chyba jesteś juz doskonała ... Miss Perfect strasznie współczuję Tobie i Twoim bliskim. Te fotki są zrobione z bliska w trybie makro ( więc widać wszystko z szczegółami , jakich nie widać gołym okiem) i robiłam je sama, więc nie są idealne , nie są tez przerabiane. Nie używam papieru ściernego, bo nakładam wiele warstw i nie widzę takiej potrzeby, nie cieniuję , bo po prostu tak mi się podoba . Nie podaję nazw preparatów, bo nie mogę na you tube reklamować produktów. Więc jak nie masz o czymś pojęcia to się nie wypowiadaj !!!!! Dziękuję za porady i szczerość, ale ich nie potrzebuję. Najdziwniejsze , że Ty masz tyle zastrzeżeń a mój tutorial ( i nie tylko ten)trafił na stronę z rękodziełem i został zaakceptowany , widocznie jednak nie jest to takie gówno.
rękodzieło,decoupage i biżuteria ![]() https://www.youtube.com/watch?v=irhd...i6P7cXmdp14TyS zdobienia paznokci tutoriale http://www.youtube.com/watch?v=dSxCBARU8jY decoupage tutorial http://www.youtube.com/watch?v=EY88ViJAspw Edytowane przez reneta12 Czas edycji: 2013-08-08 o 14:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Reneta - spokojnie, bo żyłka Ci pęknie i po co Ci to. Artystka naprawdę wie, co mówi. Ja dodam jeszcze,że ćwicz i ucz się techniki decoupage, ale również robienia zdjęć - wtedy pogadamy.Ela
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Renata skad w tobie tyle jadu? Niestety nawet jako poczatkująca moge jedynie powiedzieć że ta praca jest.. delikatnie mówiąc bardzo słaba technicznie. Wiec zamiast się unosic może lepiej posłuchać dobrych rad. A ze tutek dostał się na strone z rekodziełam moge jedynie pogratulowac- tyle że stron z rekodziełem powstaje teraz tyle co grzybów po deszczu i (wybacz szczerość) - niektóre niestety nie są zbyt górnych lotów. Zamiast się wiec oburzać i pluc jadem lepiej moze schowac dume w kieszeń i się dokształcić. Decoupage to stara i (niestety) pracochłonna technika o czym wiele początkujących zapomina. (no i papier ścierny to niestety w tej technice must have
![]() i domyslam się co odpowiesz...przecież ty cyt: "Dziękuję za porady i szczerość, ale ich nie potrzebuję."
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nic dodać nic ująć.... uderz w stół a nożyce sie odezwą....
Myślę,że powiedziałam głośno co wiekszość z Nas tu pomyślała. Szkoda że skupiłaś się na krytyce a nie na radach. Jak widać miałam rację.Dzieki kobitki za wsparcie. Dodam tylko,że nie czuję się doskonała i ciągle staram sie dokształcać.Niestety takie prace jak Twoja daja ludziom złe pojęcie o tej dziedzinie.I to mnie irytuje.Każdy kto zobaczy Twoja pracę i tego tutka pomyśli: cóż to wielkiego ten decoupage,nakleić serwetkę,maznąć lakierem,kilka minut i gotowe więc czemu inna baba chce za swoją szkatułkę 50zł?!? A ta inna baba nad tą szkatułką siedzi tydzień,nie wpominając o procesie myślowym, zbieraniu wzorów, dopasowywaniu motywów i pomijając fakt, że ponad połowa ceny to poniesione koszty... Tak samo jest w innych dziedzinach:sutaszu,scrap kach,,, Pozdrawiam Cie i życzę pięknej przygody z decou,na wysokim poziomie z użyciem papieru ściernego i przynajmniej 5-6 krotnym lakierowaniem. Jak nie spróbujesz nie bedziesz wiedziała czy miałam racje i nie zobaczysz różnicy ![]()
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki ![]() Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2013-07-28 o 01:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no prosżę następne artystyczne dusze się odezwały , nawet w nocy nie maja zajęc to tutaj sie udzielaja ( moze chłopa brak
![]() widzę tutaj towarzystwo wzajemnej adoracji jaki jad ? to chyba tutaj jest sam jad , szukacie tylko najmniejszej usterki , zamiast zajac sie swoją pracą a nie moją zmarcha na serwetce usuwam moje 0 , bo rozwiniął się watek w innej dziedzinie d..... ( takie tu sie rozwijają najlepiej!) sorry , jestem tu juz długo i widziałam w watkach jak dziewczyny wstawiaja swoje prace i zaraz tylko same negatywy a to że krzywe to kulfon, normalnie perfekcyjne panie domu , a nie chce mi sie juz pisac , nie mam czasu , szukajcie dalej innych ofiar, pa ![]() P.S. do Pani powyżej : Ja nie nakładam serwetki i maze lakierem , sorry ,ale nie robie tego od tygodnia i widziałam juz prace , gdzie własnie jest to robione badziewiarsko i sprzedawane w sklepach za duże kwoty , więc własnie ja takiego dziadostwa nie odwalam , nie widziałaś moich prac na żywo to się nie wypowiadaj i tyle !!!! a Ty pewnie swoje mebelki malujesz około 20 -30 warstw lakieru( i po każdej używasz papieru sciernego) by uzyskać głębię, jako uzdolniona artystka z wieloletnim stażem tak właśnie powinnaś robić. Faktycznie trzeba duzo czasu , by uruchomic proces myslowy naklejenia kilku kwiatowych serwetek na drzwi ![]()
rękodzieło,decoupage i biżuteria ![]() https://www.youtube.com/watch?v=irhd...i6P7cXmdp14TyS zdobienia paznokci tutoriale http://www.youtube.com/watch?v=dSxCBARU8jY decoupage tutorial http://www.youtube.com/watch?v=EY88ViJAspw Edytowane przez reneta12 Czas edycji: 2013-08-08 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie dość,że zbyt wrażliwa na swoim punkcie to jeszcze chamska...Szkoda komentarza...i mojego cennego czasu...
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki ![]() Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2013-07-28 o 10:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
reneta12 - jesteś naprawdę przewrażliwiona .Wszystkie tu jesteśmy artystkami .Na tym forum jesteś chyba 2 osobą jak pamiętam ,która w ten sposób zareagowała .Tu po prostu pokazujemy swoje prace ,radzimy się koleżanek i NIE obrażamy się.
Dyskutujemy by doskonalić nasze hobby . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
miałam nie komentować bo i po co ale..... ludzie.... co za żenada, co za chamstwo! Dawno takiego ciężkiego przypadku nie widziałam
![]() Dzięki renatko za rozrywke- dawno się tak nie uśmiałam : brak chłopa, pomarszczony mózg i dupa itd ... wyborne, doprawdy wyborne ![]() Cóż, zycze ci powodzenia dziewczynko (bo zachowujesz się jak trzyletni dzieciak w piaskownicy) i dalszej radosnej twórczości ![]()
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2013-07-29 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ej ale 1 kwietnia to już chyba był jakiś czas temu????? wiec o jest grane?
![]() Dziewczyny spokojnie, złość urodzie szkodzi, a szkoda jej na takie......... noo ![]() Ja tylko proszę o autorkę o nie nazywanie tego decoupage, bo to absolutnie tym nie jest ![]() również dołączam sie do podziękowan za usuniecie zdjęć ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Witam miałam nie pisać ale napiszę
Gdy zaczynałam moją przygodę z decoupage to właśnie PRAWDZIWE ARTYSTKI I MISTRZYNIE DECOUPAGE które są tu na forum udzieliły mi wiele cennych rad i dzięki nim umiem to co umiem i cały czas doskonalę swój warsztat. To że ktoś udziela komuś porad ( a nie złośliwie komentuje) jest właśnie tu na forum decoupage bardzo cenne. Powodzenia w "twórczości" życzę P.S. trochę kultury i ogłady by się przydało bo nikt tu cię nie wyzwał tylko grzecznie udzielił porad.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No to i ja dodam swoje trzy grosze - No język to masz niewyparzony, Jola grzecznie zwróciła Ci uwagę na niedoskonałości, ponieważ uczymy się tutaj wiele od siebie nawzajem, ja sama nauczyłam się i uczę się nadal decu na Forum, więc jeśli robisz tutorial i chcesz komuś przekazać swoja wiedzę to powinna to zrobić dobrze. Nie powinno więc być tam błędów i niedoskonałości. Pomysł jest dobry i tylko wystarczy poprawić trochę niektóre rzeczy oraz ukorzyć się i grzecznie wysłuchać dobrych rad od osoby, która decu i rękodzielnictwem zajmuje się wiele lat i wie co robi
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczcie jaką burzę jeden post wywołał
![]() I nawet Emila się pojawiła! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Do licha, ale impreza mnie ominęła! Shit.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
No koniec świata, jakby powiedział pan Popiołek, żeby tak się wypowiadać jak się nie ma pojęcia o decu. Jestem zbulwersowana, rzadko się tu wypowiadam, ale mało mnie szlag nie trafił. Po co wogóle tu zaglądałaś. Daj dziewczynom spokojnie tworzyć, one to robią doskonale. Widocznie nie widziałaś ich prac, skoro masz takie zdanie. Dzieki nim niejedna osoba zaczęła lepiej wykonywać swoje prace. Ja bardzo dużo sie nauczyłam od NICH właśnie.
Żeby tak sie wypowiadać jak Ty, trzeba mieć pojęcie o czym się mówi. Mimo wszystko życzę Ci powodzenia w Twojej twórczości. Edytowane przez Kubisia1 Czas edycji: 2013-07-29 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Pobawiłam się w detektywa - CSI to przy mnie mały pikuś
![]() I niestety powiem Wam kochane, że prace tej pani właśnie wyglądają jak te z opisu poniżej ![]() Cytat:
![]() Powiem Wam, że mnie rozśmieszył ten wątek ![]() Edytowane przez Figamaga Czas edycji: 2013-07-29 o 18:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Figuniu ale co tu śledzić, przecież na zdjęciu było dokładnie wszystko widać.... bez papieru ściernego i lakieru sie nie da i tyle...
![]() ![]() a moja pracownia już zbudowana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Figamaga a zestaw do lakierowania widziałaś? ![]()
Moje próby z drucikami Moje decoupage blog ,,Rób to co lubisz a nigdy nie będziesz pracował"Konfucjusz Edytowane przez Reverie1 Czas edycji: 2013-07-29 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
też znalazłam
![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Złotą farbą ![]() Edytowane przez Figamaga Czas edycji: 2013-07-29 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
nieeeee, kolorowo
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Rozbudziłyście moją ciekawość. Podeślijcie jakiś link bo mi się szukać nie chce, może być na PW
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
O! Widzę,że mamy nowy plotkowy....nie humorystyczno-rozrywkowy.Mnie też rozbawił
![]() Gdybym nie musiała iść spac to bym pobuszowala po necie....
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Odpuście już....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.