|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Potrzebuje pomocy..
Witam serdecznie
![]() A więc do rzeczy.. Czeka mnie bal! Mam garnitur, lecz jest on trochę za duży, i za szeroki (skrócenie czy też zwężenie byłoby czasochłonne.. a czasu za dużo nie mam) W związku z tym myślę nad kupnem marynarki sportowej, do jeansow i butów (sam nie wiem jakich.. Jeansy są jasne, więc marynarka jaki kolor powinna mieć? Największym problemem są buty, bo przecież nie sportowe a ja innego pomysłu nie mam.. Drugim a zarazem ostatnim wyjściem jest zakup marynarki slim fit do spodni garniturowych i butów wyjściowych. Problem tkwi w szczegółach, bo.. w moim mieście takowej znaleźć nie mogę, a przy zamówieniu z internetu pewnie kolor, odcień będzie inny. Jednak czy wypada ubrać marynarkę i spodnie od innego garnituru? Jeżeli jest to ważne spodnie są zrobione z materiału ślizgiego w kolorze.. ni to czarny, ani szary.. (trudno go określić) Jakie buty, i jaki kolor marynarki do połączenia jeansy koszula marynarka? Dziękuje z góry za pomoc ![]()
Using Tapatalk Edytowane przez Take Care Czas edycji: 2014-06-04 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Potrzebuje pomocy..
Skoro jak to sam określiłeś jest to 'bal' to moim zdaniem jeansy czy buty sportowe nie wchodzą w grę. A nie masz od kogoś, kto jest o podobnej posturze pożyczyć garnituru?Jest możliwe znalezienie bardzo podobnej marynarki, ale to wymaga dużo szukania, a po za tym dołożyłbyś trochę i już miałbyś cały garnitur.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Na bal nie wypada założyć jeansów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
niestety garnitur i eleganckie buty są konieczne. ewentualnie możesz zamienić spodnie z garnituru na jakieś ciemne jeansy ( ostateczność) lub wymieszać dwa kolry ale bardzo ciężko dobrać tak aby zestaw wyglądał zachwycająco a nie tandetnie. http://zszywka.pl/p/mm-9116919.html
ale domyślam się że wszyscy będą w garniturach także żebyś nie wyglądał odmiennie lepiej go miej na sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Niestety wypożyczalni nie ma, do czarnych/szarych spodni od garnituru jaki kolor marynarki możecie polecić? Chodzi o to że na pewno nie dostane tego samego odcienia.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A ta marynarka bardzo za duża na Ciebie jest? W ostateczności mógłbyś w niej iść, przecież później i tak większość mężczyzn w samych koszulach już chodzi. No chyba, że naprawdę dużo za dużo jest..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałabym kilka tonów jaśniejszej marynarki (ale ogólnie w tym samym kolorze, czyli szarą), żeby było wiadomo, że różnica jest efektem zamierzonym ![]() Tylko mam nadzieję, że spodnie dobrze leżą, bo niedopasowane do marynarki typu slim będą wyglądać komicznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Ubierz się w ten garnitur i pokaż zdjęcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Na pewno nie możesz założyć jeansów na bal. Pokaż zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Cóż.. poradziłem sobie jakoś i dziękuje za zainteresowanie tematem.
Wysłane z gównianego Kazama, przy użyciu Tapatalk.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Od jakiegoś czasu poszukuję marynarkę do stroju casualowego dla swojego męża, czyli buty sportowe + jeans + koszula i na to marynarka. Chce żeby to była marynarka męska wyszczuplająca, fajnie dopasowana. Ilekroć przymierzałam w sklepach stacjonarnych, wszystkie na nim wisiały. Rozmiar już znam. Co możecie doradzić mi coś? Może z tego powyższego linku?
Edytowane przez maria13888 Czas edycji: 2014-09-11 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Może niech on przymierzy w sklepie te marynarki, a nie Ty, to nie będą wisieć :P
A tak poważnie, to jak rozmiar jest dobry, to nie powinna wisieć. Chyba, że chodzi Ci o to, że jest za długa, wtedy inny model. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Mój mąż kupuje marynarki casualowe w Zarze. Jakością może nie powalają, ale fajnie leżą, nie gniotą się bardzo i cenowo też ok. Pasują zarówno do chinosów jak i jeansów.
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.