![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wygląd nie daje mi normalnie żyć
Cześć, mam na imię Joasia. I żeby nie było, że dramatyzuję. Nic przez niego nie jestem w stanie zrobić, odbiera mi całą pewność siebie i nawet podczas rozmowy z kimś mam schizy, ze dostrzega te wszystkie szczegóły co ja. :/ Schudłam trochę i czuję się troszkę lepiej w swojej skórze, pracuję nad sobą, ale nienawidzę siebie... Nienawidzę swojej twarzy.
![]() Nie potrafię znaleźć w sobie nic ładnego. Mam dziwny kształt twarzy, kwadrat połączony z sercem i brodę jak Reese Witherspoon. Mocne rysy twarzy przez które gdyby nie półdługie włosy wyglądałabym jak facet. Włosy są za grube i za ciężkie, nawet kucyk rozlatuje się po godzinie. Niby fajne rzęsy, ale co z tego, skoro ich nie widać przez opadające powieki. Nienawidzę swoich oczu. Nie dość, że kolor zgniłej zieleni to jeszcze te głupie powieki, przez które wyglądam jakbym była cały czas zła albo smutna. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wygląd nie daje mi normalnie żyć
Cytat:
Może jesteś jeszcze bardzo młoda dlatego siebie nie akceptujesz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Na wygląd twarzy pomoże tylko operacja plastyczna (ryzykowne, drogie, czasami uzależniające, bo zaczyna się szukać w sobie kolejnych "wad"), ale to chyba nie ma sensu, bo najlepsze jest akceptowanie siebie. Natomiast trądzik i owłosienie na twarzy to są rzeczy do wyleczenia / usunięcia. Wąsik usuniesz bardzo łatwo u kosmetyczki, są zabiegi usuwającego go trwale (tak samo, jak włosy na nogach, skoro to dla Ciebie aż taki problem). Trądzik? Dobry dermatolog, popytać, poszukać i iść, zacząć leczenie.
Generalnie właściwie wszystko się da, tylko trzeba zmienić nastawienie z "na nie", jęcząco-depresyjnego na nastawienie "na tak", da się, działam, zmieniam to, co trzeba, a resztę zaczynam akceptować, doceniać siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Skoro masz twarz jak facet i tak szybko odrastają Ci włosy, to znaczy, ze masz duzo testosteronu. Moze udaj sie do endokrynologa? Co do trądziku to najwazniejsze by dowiedziec sie co jest jego przyczyną, aby go zwalczyć. Twarz na poprawę owalu możesz masować od dołu do góry i od wewnatrz na zewnatrz. Wlosy mozesz np. pocieniowac, zeby nie wygladaly na takie ciezkie i oklapnięte. Co do opadających powiek, tez to mam jak jestem niewyspana kilka dni z rzędu - powinnas sypiac codziennie około 9 godzin, przy czym od ok. 22:30 do 7:30, a nie od 24 do 9. Naprawdę dobre wysypianie sie niesamowicie poprawia wygląd twarzy. Do tego znikną/zmniejszą sie cienie/worki pod oczami.
Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-08-15 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Co my możemy pomóc? Wstaw zdjęcie tutaj lub na Metamorfozach i może ktoś coś doradzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że trzeba do tego obiektywnej oceny. Autorko, również radzę, zebyś wstawiła swoje zdjęcia w dziale Metamorfozy. Nie łam się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ile masz lat, bo brzmisz trochę jak nastolatka w fazie dorastania ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Jakby wymieniła tylko brodę, to spoko, ale ona w bardzo negatywnym tonie wyraziła się o wielu swoich "defektach". A to już jest niepokojące. Poza tym, zanim się pójdzie pod nóż, powinno się spróbować jednak akceptacji. Operacja plastyczna to nie jest pójście do fryzjera, tylko inwazyjny zabieg, który niesie za sobą ryzyko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mało kto jest zadowolony ze swego wyglądu. Kształt twarzy można poprawić makijażem, odpowiednią fryzurą. Nie zamartwiaj się swoim wyglądem, sporo można skorygować aby optycznie lepiej wyglądać. Ludzie oceniają nas po wyglądzie ale jeśli w kwestii dbałości o siebie, higieny nie masz sobie nic do zarzucenia to będziesz akceptowana. Ważniejszy od wyglądu jest charakter. Bądź życzliwa, uśmiechnięta to i TY usłyszysz komplementy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, może napatrzyła się na modelki potraktowane fotoszopem? Prawie każdą z wymienionych przez nią rzeczy można poprawić, ale jeśli ona sama siebie nie polubi, to najdroższa operacja będzie na nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przecież wiadomo, że nie ma od razu lecieć do chirurga umawiać się na operację. Szkoda, że dziewczyna nie napisała co uważają o niej inni. Edytowane przez 201706121151 Czas edycji: 2013-08-15 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) ile masz lat? nie chodzi mi o to, że jesteś młoda i nie wiesz co mówisz a o to, że np. ja osobiście uważam, że moja twarz wygląda dużo lepiej teraz niż np, jak miałam naście lat - ot rysy się zmieniają, delikatnie ale to robi różnicę 3) kształt twarzy można świetnie korygować makijażem - pooglądaj filmiki na youtube nt. konturowania, to naprawdę dużo daje 4) mocne rysy - jak wyżej, można to łatwo złagodzić odpowiednim makijażem 5) włosy - fryzjer, dobrze ścięte włosy będą się dobrze układać i przestaną się wydawać ciężki 6) opadające powieki - znowu youtube i tutoriale, jest mnóstwo filmików jak prosto makijażem to skorygować (sama takie mam, uwierz można to polubić) 7) oczy - odpowiedni makijaż i na pewno będą wyglądać pięknie, kolor oczu na ogół ginie przez np. cienie pod oczami ewentualnie z braku rozświetlnia okolic oczu także znowu prosta sprawa 8) owłosienie - wosk? depilator? bo co się męczyć z maszynką jak można ograniczyć problem do depilacji raz na miesiąc ewentualnie jak masz większy fundusz to w ogóle można się tego pozbyć na długooo 9) trądzik - lekarz i leczenie, cudów nie ma od razu nie zniknie naprawdę większość twoich problemów można łatwo rozwiązać, jak zobaczysz że prostymi trikami możesz wyglądać pięknie to może zaczniesz też na siebie bez tych trików łagodniej patrzeć (przynajmniej ja tak mam, skoro dobrze wyglądam umalowana to znaczy że nie jest źle bez bo makijaż nawet dobrze zrobiony nie wyciera nam twarzy i nie daje nowej a tylko wydobywa atuty także one tam po prostu są z czy bez makijażu, kwestia spojrzenia na nie) ps. jak u ciebie ze zgryzem? zgaduję, że może np. krzywe zęby to u ciebie problem - często wyprostawanie zębów wiele zmienia w twarzy (sama się do tego zbieram bo przez krzywy zgryz moja twarz wygląda niesymetrycznie a tak naprawdę to kwestia głównie tego, że niektóre zęby mam wycofane do tyłu i przez to "twarz się inaczej układa") Cytat:
![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2013-08-15 o 19:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Nie wiem ile masz lat, ale domyślam się, że nie jesteś jeszcze dorosłą kobietą. W wieku dojrzewania mało kto się akceptuje i pojawia się mnóstwo kompleksów. Trudno jednak życ z takim bagażem. Jeśli naprawdę nie możesz znieśc swojego wyglądu - chirurgia plastyczna zdziała cuda. Aczkolwiek zanim dorobisz się fortuny, aby poddac się operacjom, nie ma co dramatyzowac i wyszukiwac u siebie jeszcze większych wad. Pozostaje ci jedynie zdziałac coś makijazem, ubiorem i przede wszystkim uśmiechac się i nie wmawiac sobie że jesteś brzydka! Bo jeśli sama w to uwierzysz i będziesz niepewna siebie to każdy będzie omijac cię szerokim łukiem, czy jestes miss Polski czy największą maszkarą. Operacje to naprawdę ostatecznośc!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Na rysy twarzy wiele nie poradzisz, ale juz nie przesadzajmy, że kolor oczu, opadające powieki, czy cięzkie włosy to taki problem, mamy 21 wiek, idź do kosmetyczki, niech powie Ci jak się malować, żeby to zatuszować, idź do fryzjerki niech znajdzie Ci pasującą fryzurę i poleci kosmetyki do pielęgnacji i układania włosów.
A już rozwalił mnie argument 'musze nogi golić codziennie'. Witaj, właśnie się okazało, że należysz do tej samej grupy co połowa Polek ![]() Każdy ma jakieś wąty do swojej urody, o dziwo bardzo malutko jest na świecie kobiet o klasycznej urodzie. Czy to powód, żeby taki dramat odstawiać? Dla mnie, wybacz szczerość, szukasz problemów, bo poważniejszych nie masz. Ps. co do Twoich rysów to z opisu wyobraziłam sobie to tak: http://cdn.vogue.mx/uploads/images/t...60263_894x.jpg Dla mnie to nie wygląda niekorzystnie, ta pani jest piekna Edytowane przez _ema_ Czas edycji: 2013-08-15 o 21:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na resztę problemów można szybko coś poradzić: trądzik-dermatolog, może nawet endokrynolog, żeby zbadać ten poziom hormonów. nadwaga-wiadomo, ćwiczenia, dieta. golenie nóg-depilator, kremy, wosk, nawet laser. oczy-wiele osob ma opadającą powiekę, wszystko można ładnie zneutralizować makijażem, tak samo z podkresleniem koloru oczu. Swoją drogą makijazem mozna tez popracować nad rysami twarzy, jeśli na prawdę tak bardzo ich nie lubisz. włosy-ja szczerzę Ci zazdroszczę grubych i ciężkich włosów. Moje są cienkie i jest ich mało-wtedy dopiero trzeba kombinować z fryzurą itp. Zresztą fryzjer będzie dobrym rozwiązaniem, jeśli też bardzo Ci to przeszkadza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyna, która odbiega od XXIw. ideału piękna może być przeszliczna pod warunkiem, że: -jest zadbana, czysta, dba o higienę -jest pewna siebie(tylko w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo zadufanie jest bardzo niefajne) -jest kobieca(maluje paznokcie, nosi ładną biżuterię oraz typowo kobiecy ubiór, często się uśmiecha) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Ja rownież miałam pięć milionów kompleksów, ale najważniejsze jest znalesc w sobie rzeczy których inni bedą nam zazdrościć i je podkreślać i dbać na wszystkie możliwe sposoby. Ja w sobie znalazłam figurę. Nauczyłam sie podkreślać swoja figurę, swoją talię, długie nogi, piersi i jedrny "brazylijski" tyleczek
![]() Widzę, ze piszesz ze masz grube włosy, uwierz mi- mamy ogromne szczęście ze mamy grube włosy, docen to! Idź do fryzjera, pocieniuj włosy odrazu bedą lepiej i lżej wygladac ![]() Jak mowie, najpierw znajdź w sobie rzeczy które w sobie lubisz, naucz sie ze podkreślać, każdy ma jakieś makamenty. Jak ktoras z wizazanek napisała, ze większa role odgrywa sposób zachowania etc, to jest całkowita prawda. Jeśli sie czujesz dobrze w swoim ciele, nie ważne jak wyglądając przyciąga to ludzi ![]() Powodzenia kochana!
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
=
I am sick and tired of being afraid staram się przychwycić na gorącym uczynku- czas The reason i hold on i need this hole gone- funny you're the broken one but I'm the only one who needed saving Edytowane przez Isavele Czas edycji: 2014-09-01 o 14:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie ma nic brzydszego niż nieciekawa z wyglądu osoba, która chowa tę swoją buzię. Ludzie są różni dla jednego coś będzie nieładne a dla drugiego nietuzinkowe. Poważnie. Nie przeczę, że każdy może być piękny bo niestety nie może, ale uśmiech, rozpromienienie, dystans i pozytywne nastawienie daje +100 do urody. I wtedy już na pewno nikt nie zwróci na to uwagi.
Z resztą nie wiemy na ile jest prawdą to co piszesz. Kompleksy przecież polegają na wyolbrzymieniu zazwyczaj. Ja w moim mniemaniu mam GIGANTYCZNY nochal. A tak naprawdę nie jest gigantyczny :P A no i napomnę, że oglądałam kiedyś na YT laski, które robiły sobie takie makijaże, że nie chciało mi się wierzyć jak tak mocno można zmienić KAŻDY rys twarzy. Edytowane przez chwast Czas edycji: 2013-08-15 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps. koniecznie też dietetyk i dieta indywidualna dla Ciebie a nie internetowe hity. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Myślę, że powinnaś zbadać hormony (włosy na twarzy, szybko odrastające na nogach, trądzik).
Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-08-16 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Buc
|
Cytat:
![]() Isavele, ile Ty masz lat?
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Byłam ładną dziewczyną, wygrałam kilka konkursów miss nastolatek ale zawsze coś mi się w sobie nie podobało.
Dużo czasu spędzałam przed lustrem, wynajdowałam wady i defekty urody.A to czoło za wysokie , a to broda zbyt szpiczasta , oczy za duże itd. Miałam profesjonalne sesje zdjęciowe poprzedzone makijażem wykonywanym przez osobę pracującą z aktorami i układanie fryzury przez słynną fryzjerkę. I sama byłam zdziwiona ile można zmienić odpowiednim makijażem i fryzurą. Spod palców profesjonalistów wychodziła zupełnie inna "ja". Warto próbować zmian na sobie takimi prostymi metodami jak makijaż i fryzura. Czasem potrzebny jest stanowczy ruch i ostra zmiana w postaci zupełnie innej fryzury. Ale to musi zrobić ktoś kto się na tym zna, profesjonalny wizażysta. Odradzam operacje plastyczne na młodej buzi. To sobie zostawmy na daleką przyszłość, gdy będzie zwisać i powiewać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Wczoraj trochę czytałam (na Wizażu i nie tylko) i dowiedziałam się, że takie rzeczy jak: mięta ZIELONA (nie pieprzowa), wierzbownica drobnokwiatowa lub drobnolistna, czy pokrzywa zmniejszają ilość aktywnego testosteronu blokując enzym, który ''zmienia'' testosteron nieaktywny w DHT - testosteron aktywny biologicznie. To był wątek gdzie dziewczyny narzekały na łysienie androgeniczne i bodajze nadmiar włosów na ciele. Moze tego sproboj, ziola nie zaszkodzą, a przynajmniej nie te co wymienilam. Pokrzywę sama od dawna pije, choc z innych powodów - ma duzo wlasciwosci zdrowonych jak np. duzo żelaza (dzieki czemu pozbawisz sie anemicznego, zmęczonego wygladu twarzy), poprawia mikrokrążenie i przyspiesza usuwanie toksyn z organizmu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Przyspiesza porost włosów na głowie, natomiast w innych częściach ciała już nie.
DHT faktycznie może być odpowiedzialne za słabe włosy na głowie i bujne owłosienie na ciele(w zależności jak bardzo jesteśmy wrażliwi, niektórzym moga mieć wysoki poziom DHT i wszystko zachowane normalnie). Warto zrobić badania, zainteresować się tematem, bo to dosyć częste zjawisko. Jeśli chodzi o DHT to jego poziom obniżają takie rzeczy jak(poza tym co powiedziała takasobie93): cynk(w małym stopniu, ale zawsze pomaga włosom na głowie), omega 3, pestki dyni, palma sabałowa(z tym, że kobiety mają jakieś do tego przeciwwskazani) i mój ulubiony specyfik orzechy w tym pistacje ![]() Myślę, że warto spróbować i zobaczyć jak zachowa się Twoje ciało gdy będziesz próbowała obniżyć poziom DHT, zła wiadomość i zarazem dobra jest taka, że jak to wszystko odstawisz poziom DHT wróci do normy więc zaszkodzić sobie raczej nie zaszkodzisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do wierzbownicy to mój teść brał ją na schorzenia prostaty i pęcherza moczowego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
najpierw autorka powinna udać się do lekarza ,zrobić badania hormonalne, ginekologiczne aby się dowiedzieć co jej dolega. Może mieć różne schorzenia, które nie bolą a działają na wygląd np. zespół policystycznych jajników, nadczynność nadnerczy lub inne. A może taka jej uroda, wszystko jest w porządku z narządami a defekty urody ma genetyczne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.