80 urodziny babci.... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 15:14   #1
prawniczka519
Raczkowanie

80 urodziny- koc z rękawami?

Witam! Moja babcia obchodzi 4 marca 80 urodziny, to jets moja jedyna ukochana babcia i chce żeby ten dzień był wyjątkowy.
Bedzie niespodzianka w postaci mnie tzn, rozmawiałam z babcią przez telefon wczoraj i mówię, że mam tak strasznie dużo nauki i w przyszły weekend to muszę być w pracy bo mnie szef wyrzuci, babcia sie zmarwtiła a tak na prawdę to zamierzam przyjechać do niej na weekend, a że mieszkam 500km od niej to bardzo się ucieszy. Zamówiłam w moim mieście rodzinnym tort z napisem i wielką kokardą i pozostaje kwestia prezentu. Moja babcia UWIELBIA czytać, nic innego nie robi poza czytaniem, a że wzrok ma coraz gorszy to z tż kupiliśmy jej lampkę kreślarską, którą można ustawić pod jakim się chce kątem, komplet książek no i właśnie- zastanawiamy się nad tym kocem, bo to zmarźluch okropny jest i nie wchodzi do łóżka bez termoforu znaleźliśmy na allegro coś takiego- http://allegro.pl/koc-snuggie-z-reka...111047935.html bardzo praktyczna sprawa, jak się czyta tylko przeraża mnie trochę jakość tych koców... I tu właśnie pytanie do Was drogie wizażanki, czy któraś z Was ma może ten specyfik i może mi o nim napisać? Bo już sama nie wiem, czy kupić to, czy zwykły ciepły koc?

...Bo istnieją ludzie którzy zawsze mówią,,Nie uda Ci się'' wtedy stań , odwróć się i powiedz ,,No to patrz''.
prawniczka519 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-28, 10:28   #2
no-angel
Raczkowanie

Dot.: 80 urodziny- koc z rękawami?

Mnie to wygląda na jakąś beznadziejną włókninę po prostu. Ale poszukaj, bo kiedyś gdzieś widziałam coś takiego z polaru i prezentowało się lepiej. Tego nie kupuj - jeśli nie znajdziesz nic innego, to ja bym kupiła zwykły koc.
no-angel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-06, 15:15   #3
zosia3ka
Przyczajenie

Taki koc, ale porządniejszy widziałam tutaj: http://www.crazyshop.pl/prod_18241_k...naco_blue.html
Może już lepiej coś takiego, bo tamto to chyba serio jakiś badziew....
zosia3ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-08, 20:59   #4
Sumi
Zadomowienie

ja kupiłam taki babci pod choinkę w realu przed świętami za 40zł, kilka kolorów do wyboru z polarku z tego co pamiętam. Babcia siedzi na fotelu i szydełkuje lub czyta lub ogląda tv i całą zimę go używała i była bardzo zadowolona, bo mogła mniej grzać mieszkanie a było jej ciepło jak coś robiła.
Drugi prezent co też babcia dostała to ramka cyfrowa, tylko sama musisz jej wrzucić zdjęcia rodzinki, też jej się podobało,bo miała dużo zdjęć na komputerze
Stary 2012-07-05, 22:30   #5
K1987
Rozeznanie

80 urodziny babci....

Witam, jak w temacie, zbliżają się 80 urodziny babci, szykuje się większa impreza w restauracji i pojawia się problem z prezentem, bo babcia wszystko ma...
Rzeczy z gospodarstwa domowego- jak mówiłam, ma wszystko czego jej do szczęścia trzeba, nawet jakiś superaśny garnek do smażenia powideł
Książki- czyta baardzo dużo i je uwielbia, ale sama dość regularnie kupuje, obecnie jej biblioteczka liczy ponad 1000 tytułów, wiem, bo urządzałyśmy spis niedawno
Ubrania- nie jest typem zbieracza, wyrzuca schodzone, kupuje nowe i nie jest przesadnie oszczędna w tej kwestii
Wyjazd, coś jak sanatorium- raz była i powiedziała nigdy więcej, o SPA chociaż na weekend nie chce słyszeć
Biżuteria- na codzień nosi tylko obrączke, na wyjścia ma perły i twierdzi, że niczego więcej nie potrzebuje...

ehh każdy pomysł niestety wydaje się być nietrafiony, więc może Wy macie jakieś sugestie?
K1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 23:23   #6
paula54
Zakorzenienie

Dot.: 80 urodziny babci....

a może coś bardziej pamiątkowego? My babci TŻta na 81 urodziny zaserwowaliśmy ogromny kosz pełen cukierków (wiśnie w likierze - w tym wieku już się niczego nie odmawia ) a między cukierasami ramki z naszymi zdjęciami. Początkowo planowaliśmy album, ale babcia ma już swoje lata i nie ma sił za bardzo albumów przeglądać. Teraz w jej pokoju stoi cała sterta zdjęć, oprócz tego później dostała też od córki ogromną antyramę ze zdjęciami wszystkich dzieci, wnuków (i ich żon/mężów) i prawnuków. Może w tą stronę pójdziesz? Przecież prezent nie musi być mega drogi...
Jeśli babcia jest fanką klasyki można jej jeszcze podarować adapter i zestaw płyt ulubionych wykonawców albo tak współcześniej - płyty do normalnego odtwarzacza

Edytowane przez paula54
Czas edycji: 2012-07-05 o 23:25
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-05, 23:56   #7
K1987
Rozeznanie

Zdjęcia odpadają, bo już dostała na gwiazdkę, więc nie będziemy powielać. Płyty niestety też, bo babcia nie jest melomanem...
Ogólnie nie chodzi o wygórowaną cenę prezentu. Planujemy wręczyć jej bukiet 80 róż, od nas wszystkich (3 dzieci +wnuki), ale kwiaty padną, a fajnie było by dać coś na pamiątkę
K1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 08:03   #8
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Myślę, że jeżeli babcia lubi alkohol, to możecie kupić jej jakiegoś dobrego koniaczka lub likierek a co do słodkości - babcie uwielbiają słodycze, więc możesz kupić lub zrobić kosz słodyczy, ewentualnie jeśli babcia jest pobożna możesz zamówić jej błogosłwieństwo papieskie, już kiedyś o nim pisałam na forum prezentowym, wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce. Możesz też babci kupić: dyplom super babci, takie fajne dyplomy znajdziesz na www. podziękowania dla rodzicow .pl - babcie cieszą się właśnie z takich drobiazgów. Moja babcia chciała dostać puchar lub medal super babci, planowaliśmy kupić jej na gwiazdkę, jednak już nie dostanie, ponieważ w maju zmarła.

Myślę, że w tą stronę warto iść tymbardziej tak jak mówisz, jeśli wszystko ma. Jeśli zdecydujesz się na kosz mogą tam być nie tylko słodycze ale także kawa, herbata, alkohol, możesz też kupić jakiegoś kwiatka w doniczce, coś wyszukanego, oczywiście jeśli Twoja babcia lubi kwiaty.
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-06, 08:32   #9
nestelle
Zakorzenienie

Witam,moja babcia niedawno też miała 80-te ur. ,i stwierdziłam,że prawie zawsze jest tak ,że wszyscy już wszystko mają...lub mówią ,że nie potrzebują.Postanowiłam kupić jednak biżuterie-złote serce na łańcuszku-nawet jeśli nie będzie nosić to na zawsze pozostanie pamiątka(jednak od czasu do czasu założy,ale nie o to chodzi ...chciałam aby poprostu coś miała ode mnie-myślę,że jakiekolwiek słodkości lepiej pozostawić na inne okazje ...to jednak okrągłe ur.i to 80!).Moja druga babcia też za pare lat będzie miała 80 lat i też tak postąpię...
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-09, 20:13   #10
Pro_my_czek
Raczkowanie

Ja też dostałam taki koc, ale niestety jakość kiepska. Nitki pozaciągane. Wcale nie jest tak ciepły. Przydał się mojemu małemu kotkowi miałam go czym otulać. Żadne koce tego typu z allegro, czy to polarowe, czy innego typu nie są według mnie godne polecenia (mój był zamówiony właśnie na portalu allegro). Szczerze, wolałabym kupić jakiś milutki, duży, gruby koc Na pewno dla zmarźluchów byłby lepszy sama nim jestem

Bądź dla innych, słonecznym zegarem. Odmierzaj dla nich tylko słoneczne godziny
Pro_my_czek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-11, 08:13   #11
Garderobianka
Raczkowanie

Jeśli już masz kupić taki prezent na 80 urodziny to na pewno musisz poszukać czegoś o lepszej jakości. Ja jakiś czas temu też kupowałam ten koc mojej mamie i prezntował się nieco lepiej niż ten na zdjęciach
Garderobianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-22, 12:12   #12
kasprzyk
Raczkowanie

Na 80-tkę babci zrobiłyśmy jej razem z kuzynką fotoksiążkę z jej zdjęciami od czasów dzieciństwa aż do dziś. Myślę, że to lepsza pamiątka na tak pokaźną rocznicę niż jakiś koc
kasprzyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-28, 16:20   #13
silky70
Przyczajenie

Popieram kasprzyk Takie rękodzieło to fajna sprawa i zawsze się podoba. Ja bym właśnie zrobiła coś takiego.

Jeśli zaś chodzi o koce to już lepiej złożyć się z rodzinką i kupić: http://www.sklepikseniora.pl/peleryn...osy-p1376.html

Wygląda na porządny wyrób. Ewnetualnie coś tańszego, ale co zawsze będzie przypominało o wnukach: http://www.greenmaster.pl/pl/prezent...-dla-mamy.html - tylko nie wiem czy mają z napisem "kochanej babci"
silky70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości