|
Notka |
|
Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
80 urodziny- koc z rękawami?
Witam! Moja babcia obchodzi 4 marca 80 urodziny, to jets moja jedyna ukochana babcia i chce żeby ten dzień był wyjątkowy.
Bedzie niespodzianka w postaci mnie ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: 80 urodziny- koc z rękawami?
Mnie to wygląda na jakąś beznadziejną włókninę po prostu. Ale poszukaj, bo kiedyś gdzieś widziałam coś takiego z polaru i prezentowało się lepiej. Tego nie kupuj - jeśli nie znajdziesz nic innego, to ja bym kupiła zwykły koc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Taki koc, ale porządniejszy widziałam tutaj: http://www.crazyshop.pl/prod_18241_k...naco_blue.html
Może już lepiej coś takiego, bo tamto to chyba serio jakiś badziew.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja kupiłam taki babci pod choinkę w realu przed świętami za 40zł, kilka kolorów do wyboru z polarku z tego co pamiętam. Babcia siedzi na fotelu i szydełkuje lub czyta lub ogląda tv i całą zimę go używała i była bardzo zadowolona, bo mogła mniej grzać mieszkanie a było jej ciepło jak coś robiła.
Drugi prezent co też babcia dostała to ramka cyfrowa, tylko sama musisz jej wrzucić zdjęcia rodzinki, też jej się podobało,bo miała dużo zdjęć na komputerze
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
80 urodziny babci....
Witam, jak w temacie, zbliżają się 80 urodziny babci, szykuje się większa impreza w restauracji i pojawia się problem z prezentem, bo babcia wszystko ma...
Rzeczy z gospodarstwa domowego- jak mówiłam, ma wszystko czego jej do szczęścia trzeba, nawet jakiś superaśny garnek do smażenia powideł ![]() Książki- czyta baardzo dużo i je uwielbia, ale sama dość regularnie kupuje, obecnie jej biblioteczka liczy ponad 1000 tytułów, wiem, bo urządzałyśmy spis niedawno Ubrania- nie jest typem zbieracza, wyrzuca schodzone, kupuje nowe i nie jest przesadnie oszczędna w tej kwestii Wyjazd, coś jak sanatorium- raz była i powiedziała nigdy więcej, o SPA chociaż na weekend nie chce słyszeć ![]() Biżuteria- na codzień nosi tylko obrączke, na wyjścia ma perły i twierdzi, że niczego więcej nie potrzebuje... ehh każdy pomysł niestety wydaje się być nietrafiony, więc może Wy macie jakieś sugestie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 80 urodziny babci....
a może coś bardziej pamiątkowego? My babci TŻta na 81 urodziny zaserwowaliśmy ogromny kosz pełen cukierków (wiśnie w likierze - w tym wieku już się niczego nie odmawia
![]() Jeśli babcia jest fanką klasyki można jej jeszcze podarować adapter i zestaw płyt ulubionych wykonawców albo tak współcześniej - płyty do normalnego odtwarzacza ![]() Edytowane przez paula54 Czas edycji: 2012-07-05 o 23:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Zdjęcia odpadają, bo już dostała na gwiazdkę, więc nie będziemy powielać. Płyty niestety też, bo babcia nie jest melomanem...
Ogólnie nie chodzi o wygórowaną cenę prezentu. Planujemy wręczyć jej bukiet 80 róż, od nas wszystkich (3 dzieci +wnuki), ale kwiaty padną, a fajnie było by dać coś na pamiątkę |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że jeżeli babcia lubi alkohol, to możecie kupić jej jakiegoś dobrego koniaczka lub likierek a co do słodkości - babcie uwielbiają słodycze, więc możesz kupić lub zrobić kosz słodyczy, ewentualnie jeśli babcia jest pobożna możesz zamówić jej błogosłwieństwo papieskie, już kiedyś o nim pisałam na forum prezentowym, wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce. Możesz też babci kupić: dyplom super babci, takie fajne dyplomy znajdziesz na www. podziękowania dla rodzicow .pl - babcie cieszą się właśnie z takich drobiazgów. Moja babcia chciała dostać puchar lub medal super babci, planowaliśmy kupić jej na gwiazdkę, jednak już nie dostanie, ponieważ w maju zmarła.
Myślę, że w tą stronę warto iść tymbardziej tak jak mówisz, jeśli wszystko ma. Jeśli zdecydujesz się na kosz mogą tam być nie tylko słodycze ale także kawa, herbata, alkohol, możesz też kupić jakiegoś kwiatka w doniczce, coś wyszukanego, oczywiście jeśli Twoja babcia lubi kwiaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witam,moja babcia niedawno też miała 80-te ur. ,i stwierdziłam,że prawie zawsze jest tak ,że wszyscy już wszystko mają...lub mówią ,że nie potrzebują.Postanowiłam kupić jednak biżuterie-złote serce na łańcuszku-nawet jeśli nie będzie nosić to na zawsze pozostanie pamiątka(jednak od czasu do czasu założy,ale nie o to chodzi ...chciałam aby poprostu coś miała ode mnie-myślę,że jakiekolwiek słodkości lepiej pozostawić na inne okazje ...to jednak okrągłe ur.i to 80!).Moja druga babcia też za pare lat będzie miała 80 lat i też tak postąpię...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też dostałam taki koc, ale niestety jakość kiepska. Nitki pozaciągane. Wcale nie jest tak ciepły. Przydał się mojemu małemu kotkowi
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeśli już masz kupić taki prezent na 80 urodziny to na pewno musisz poszukać czegoś o lepszej jakości. Ja jakiś czas temu też kupowałam ten koc mojej mamie i prezntował się nieco lepiej niż ten na zdjęciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Na 80-tkę babci zrobiłyśmy jej razem z kuzynką fotoksiążkę z jej zdjęciami od czasów dzieciństwa aż do dziś. Myślę, że to lepsza pamiątka na tak pokaźną rocznicę niż jakiś koc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Popieram kasprzyk
![]() Jeśli zaś chodzi o koce to już lepiej złożyć się z rodzinką i kupić: http://www.sklepikseniora.pl/peleryn...osy-p1376.html Wygląda na porządny wyrób. Ewnetualnie coś tańszego, ale co zawsze będzie przypominało o wnukach: http://www.greenmaster.pl/pl/prezent...-dla-mamy.html - tylko nie wiem czy mają z napisem "kochanej babci" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.