|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
pomoc w napisaniu opowiadania na francuski
Kochane
Mam problem, na wtorek muszę napisać opowiadanie (kryminalne) w języku francuskim w czasach Passe Compose i Imperfait. Mój francuski jest na dosyć niskim poziomie, a zależy mi na tym, aby to wypracowanie było w MIARĘ dobre. Wiadomo, że nie proszę o napisanie wielkiego wypracowania, ani o nic takiego, tylko jakąś pomoc, może kiedyś coś takiego pisałyście i mogłybyście mi pomóc? Albo chociaż jakieś fragmenty, pomysły. Dodam, że w tym opowiadaniu ma być opisana osoba biorąca udział (może być wymyślona), jej wiek, wygląd, dane, miejsce wydarzenia, czas. Za wszelką pomoc będę naprawde wdzięczna
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pomoc w napisaniu opowiadania na francuski
Ja niestety Ci nie pomoge. Nigdy nie uczylam sie tego jezyka, a nawet jesli to pewnie nie umialabym nic napisac
Ale podaje link.. Moze przyda Ci sie teraz albo kiedy indziej. http://www.e-freetranslation.com/ Tlumaczy wiele jezykow. Uzywalam go czasami tylko do tlumaczenia textow z angielskiego Pisalam po polsku np. opowiadanie i przeksztalcalam na ang. Niestety zdarzaja sie wpadki Moja kolezanka chciala przetkumaczyla zdanie z "to moja wina". Oddala prace do sprawdzenia nauczycielce, ktora od razu zorientowala sie, ze korzystala z translatora. Zamiast "to moja wina" wyszlo "to moje wino"
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: pomoc w napisaniu opowiadania na francuski
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.

Ale podaje link.. Moze przyda Ci sie teraz albo kiedy indziej.
Pisalam po polsku np. opowiadanie i przeksztalcalam na ang. Niestety zdarzaja sie wpadki
Moja kolezanka chciala przetkumaczyla zdanie z "to moja wina". Oddala prace do sprawdzenia nauczycielce, ktora od razu zorientowala sie, ze korzystala z translatora. Zamiast "to moja wina" wyszlo "to moje wino"