|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Nieudacznik życiowy
Ludzie na studiach często już są w stałych związkach i ciężko wtedy znaleźć bratnią duszę, kiedy wszyscy już kogoś mają.
Zazdroszczę ludziom, którzy z łatwością znaleźli swoją miłość albo osobę z którą od razu zaiskrzyło z dwóch stron. W szczególności jest to dosyć przykre kiedy ludzie już od gimnazjum do studiów mieli już paru partnerów (często 2 dłuższe związki), podczas kiedy inni musieli przetrwać ten okres w samotności - to jest według mnie bardzo niesprawiedliwe, ale nikt nie mówił, że tak nie będzie. Najbardziej irytująca jest ta presja wśród znajomych czy rodziny. W końcu na studiach osoby się pobierają, czasem nawet mają dzieci, potrafią wszystko pogodzić, a samotna osoba stara się cieszyć ze szczęścia bliskich. Mam wielki szacunek dla tych facetów co potrafią zainteresować kobietę, oczarować ją i prowadzić stały związek. Są dla mnie wręcz idolami, bo wiem, że ciężko by mi było samemu to osiągnąć. Dla typowego szarego chłopaka zainteresowanie dziewczyny graniczy z cudem i na pewno trzeba naprawdę próbować do wielu kobiet, bo a nuż może się uda - tylko do ilu kobiet taki zwykły facet musi podchodzić? każda kolejna nieudana próba tylko zniechęca do podrywu, a ilość wolnych dziewcząt w moim gronie jest mocno ograniczona. |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nieudacznik życiowy
Cytat:
|
|
|
#3 |
|
ReklaMO(D)żerca.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ziomek, zamiast marudzić, idź pobiegaj albo na siłkę - zmniejszysz swoją "szarość". Związek NIE jest jedynym wyznacznikiem szczęśliwego życia.
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Sama nie mialam chlopaka przez caly okres studiow, randkowalam sie z nimi tylko.
Czy zatem jestem czy bylam zenskim odpowiednikiem nieudacznika? Ja tak na siebie nie patrze ![]() Badz dobrej mysli, to co napisales to bardzo smutne i widac, ze cierpisz, ale ironia polega na tym, ze to moze stac sie samospelniajaca sie przepowiednia. Wiem, ze to trudne ale badz dobrej mysli! |
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przesadzasz i to zupełnie. Mam zwykłych kolegów, którzy mają dziewczyny. Ba! Wręcz mam znajomych, przy których zastanawiam się, czy te dziewczyny upadły na głowę, że z nimi są. Mam koleżankę, wprawdzie studia przed nią, ale jest naprawdę cudowna i fajna. Wyróżnia się, ma poczucie humoru, śliczna. I nie miała chłopaka. Czyli co - jest nieudaczniczką? Nie ma reguły. To, że ktoś nie ma faceta/kobiety znaczy tylko to, że nie trafił na odpowiednia/odpowiedniego. I tyle. Im większe będziesz miał parcie na dziewczynę, tym cieżej Ci ją będzie znaleźć. Desperatów się wyczuwa
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Desperatów wyczuwa się na kilometr.Serio imponują Ci faceci w związkach? Twoimi idolami nie są muzycy, naukowcy, pisarze, sportowcy? Chyba pora zmienić priorytety. Masz kolegów, przyjaciół? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Nie miałbyś u mnie szans, bo cierpisz na widoczny z daleka ból pupy oraz desperację. Żadna kobieta nie będzie chciała być w związku, którym znalazła się byle by tylko była, nie ważne czy ładna, czy mądra, czy pasuje, ważne żeby jakąkolwiek złapać.
Masz na czole wypisane 'o jednym oku byle w tym roku'. Zmyj to, i znajdziesz sobie babę. |
|
|
|
|
#10 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja też nie byłam w związku wtedy, gdy naokoło większość moich rówieśników flirtowało na prawo i lewo, czyli przez całe liceum do połowy studiów. Ja nawet nie randkowałam... Tak sobie żyłam cicho w kącie
Później się to zmieniło, ale nigdy nie pomyślałam o sobie, że jestem nieudacznikiem życiowym, bo nie mam chłopaka. Miałam (teraz też mam) udane życie, studiuję swój wymarzony kierunek, rozwijam pasje, spotykam się ze znajomymi itp. Chłopak znalazł się przypadkiem ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
No właśnie
|
|
|
|
#11 |
|
Konto usunięte
|
Też mam wrażenie, że w każdej napotkanej dziewczynie doszukujesz się swojej potencjalnej przyszłej dziewczyny i dlatego Ci nie wychodzi. To da się wyczuć, że szukasz dziewczyny w sumie na siłę, bo wszyscy wokół mają, a Ty nie. Trochę dystansu.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
też nie miałam faceta na studiach.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
multitasking ninja
|
Cytat:
No, chyba, że właśnie ta ograniczona.Zrób coś, żeby nie być tym szarym i zwykłym - znajdź coś, co uczyni Cię dla innych interesującym. I nie szukaj dziewczyny na siłę, bo desperacja to największy odstraszacz, jaki tylko istnieje.
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, podejście w stylu ''zarywam do każdej, a nuż któraś się skusi... wolałbym w sumie Kaśkę, bo ładniejsza, no ale z braku laku niech będzie i ta..." to masakra
![]() Cytat:
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-08-17 o 22:18 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Brak dziewczyny = nieudacznik ŻYCIOWY?
No to ładnie, nie dziwię się, że jej nie masz. |
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
zamiast użalać się nad sobą, weź się w garść.
szkoda życia na takie smęty.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Przytłaczająca większość facetów (kobiet zresztą też) to normalne, zwykłe, szare osoby. I z całą pewnością całe rzesze normalnych ludzi budują normalne związki, z normalnymi osobami
![]() Autorze, desperacją wieje potwornie. Kobiety to odstrasza, a żadna nie chce być jedną z wielu, które facet podrywa/ł. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2013-08-17 o 22:40 |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Głowa do gory chłopcze. Zadbaj o siebie, swoją przyszłość, rozwijaj się. Na kobietki przyjdzie czas. Jak widzisz, nie zawsze ma się farta poznania tej jedynej. Jeżeli tak bardzo Ci zależy na "kopach od życia", to bierz co popadnie. Może to, otworzy Ci oczy i nauczysz się być bardziej wybredny. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Przyczajenie
|
Czym się różni tekst
-"umówisz się ze mną" od -"czy dasz się zaprosić na kawę" przecież w tym i w tym chodzi o podryw xD |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.

Desperatów wyczuwa się na kilometr.
Później się to zmieniło, ale nigdy nie pomyślałam o sobie, że jestem nieudacznikiem życiowym, bo nie mam chłopaka. Miałam (teraz też mam) udane życie, studiuję swój wymarzony kierunek, rozwijam pasje, spotykam się ze znajomymi itp. Chłopak znalazł się przypadkiem