![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Blog czy www ? Testowanie kosmetyków
WITAM !!!
Jak w tytule co lepiej założyć bloga czy stronę www - np. na wordpress.com ???? Co będzie miało więcej wyswietleń ? Chodzi mo konkretnie o to że dziewczyny które rzetelnie i uczciwie recenzują kosmetyki oraz prowadzą swoje blogi kosmetyczne - często dostają od firm różne produkty do testów . Ja również chciałabym dołączyć do tego grona - testerek / recenzentek / ambasadorek ....ale nie mam kogo zapytać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Blog czy www ? Testowanie kosmetyków
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2013-05-18 o 08:44 Powód: błąd ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Racja, blog zakładany głównie z chęci współpracy ma małe szanse się wybić. Propozycje pojawiają się później, jak już zainteresujesz czytelniczki treścią bloga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Wordpress.com to też platforma blogowa. Kwestia gustu, która lepsza do zabawy. Jeśli autorce chodzi o późniejsze wyniki wyświetlania w wyszukiwarce, które miałyby zapewnić zainteresowanie potencjalnych sponsorów to cóż... Najpierw wypadałoby zadbać o bardzo dobry content
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
nie chcę Cię martwić ale jeżeli chcesz zacząć zarabiać na blogu to najpierw musisz coś w niego włożyć i to nie będzie tania zabawa bo:
1) potrzebny jest dobry aparat bo bez zdjęć to nawet nie ma co a to spory wydatek 2) potrzebne są produkty które będziesz opisywać i nikt ci ich na dzień dobry nie da, najpierw musisz recenzować swoje i tym zainteresować czytelnik - ja np. lubię blogi gdzie są często dodawane wpisy a częste wpisy to dla blogerki częste zakupy kosmetyków niestety - tak samo przy blogach szafiarskich - częste wpisy to częste zakupy a to oznacza duże wydatki także ten zastanów się czy chce ci się w to bawić pewnie przez co najmniej kilka msc i to tylko jeżeli masz że tak powiem wyczucie do tworzenia takiego bloga (bo blogaska na szablonie to sobie każdy może założyć ale osobiście mnie takie blogi odrzucają i wolę takie no "zrobione")
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jesli zkładasz bloga tylko z myslą o darmowych produkatach to dallego nie zajedziesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() 1 punkt - możesz aparat pożyczyć zanim nie dorobisz sie swojego lub opanować dobrze przykładowo photoshopa aby poprawić jakość zdjęcia nie podrasowując za bardzo efektu np. zrobionego makijażu. 2 punkt - kosmetyki kolorowe takie jak kredki, cienie, lakiery do paznokci również mozesz pożyczać od mamy, siostry, koleżanek żeby wykonać makijaż i zrecenzować ich jakosć, nasycenie ale już nie wszystkie bo np korektor, puder czy podkład wymaga nie jendorazowej przygody ale już regularnej aplikacji aby móc się wypowiedzieć choćby o tym czy nie uczula, nie zapycha czy jest trwały. Tak samo z pielęgnacyjnymi, tu już tez musiałabys zainwestowac w swoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Tak, strumienie kosmetyków napierają na drzwi blogerek, kurierzy przychodzą co 5 minut, a sąsiedzi wystają pod oknem, bo może zawartość przesyłki nie będzie się podobać i wyleci przez okno... Oczywiście na koncie miliony się mnożą...
A teraz na poważnie, blogów jest cała masa. Oczywiście, znam wiele młodych blogów, które są świetne. Z pewnością nie należą do nich blogi "testerskie", w których każdy post polega na pokazywaniu i recenzowaniu próbeczek. Nie oszukujmy się, im mniejszy blog, tym mniej dostaniesz. A jak dostaniesz to na gorszych warunkach. Nie zapominaj, że blog to dużo pracy. Zrobienie odpowiednich zdjęć, przycięcie, podpisanie, sprawdzenie czy kolory odpowiadają tym w rzeczywistości (czasami kończy się to zrobieniem kolejnych kilkudziesięciu zdjęć). Samo przetestowanie produktu trwa tygodniami. Nie wystarczy lakierem pomalować paznokci i pokazać zdjęcia. Trzeba go ponosić kilka razy, malować nim kilka razy, przetestować z topem i bez. I nie zgodzę się, że cienie czy pomadki można przetestować pożyczone na jeden lub kilka dni- nie chcę kupić bubla, bo ktoś raz nim pomalował i nie mógł ocenić czy wysusza, gęstnieje czy pomadka raz się utrzymała na ustach długo, a w pozostałe dni była na wszystkim tylko nie ustach. Post trzeba napisać, opublikować. Miło jest też wiedzieć kto jest po drugiej stronie monitora. Nie wyobrażam sobie blogować jedynie dla profitów, moim zdaniem, na dłużą metę nie dasz rady. To trzeba lubić i poświęcić temu czas. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Prowadzę blog już pawie 3 lata i nigdy nie kupiłam kosmetyku z myślą o blogu, tylko po to, żeby mieć o czym pisać
![]()
![]() |
#11 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Ja w ogóle nie sprawdzam recenzji kosmetyków na blogach - od tego mam KWC. No, ewentualnie czasami poszukam np. fajnych kolorów kolorówki pasujących do mojej cery.
Ale tego teżnie znajduję na pierwszym lepszym blogu. Noszę się sama z założeniem bloga ogólnie mówiąc podróżniczo-lifestylowego. I kompletnie nie liczę na jakieś współprace, to ma być mój blog, z moim gustem i moimi przemyśleniami. Bo takie blogi są najlepsze, takie sama czytam. Na bloga z takim założeniem (liczenie na darmowe kosmetyki) nawet nie warto zaglądać :/ autorko, przemyśl to. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Pani Mizantrop
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam aparat za ponad 2,5 tys. Jest to naprawdę fajna Sonówka . I zdjęcia wychodzą piękne - nie zakładam bloga tylko po to by otrzymać kosmetyki .... ale mam ich 2 szafy .... i ciągle dokupuję ...także nie muszę pożyczać ...a w zasadzie to nawet nie mam od kogo ![]() Oczywiście że fajnie jest coś dostać,ale fajnie też jest się czymś podzielić - założyłam bloga na bllogerze bo mogę sprawdzać statystyki w analitycs . Mam problem z menu -ale może uda się mi z tego wybrnąć ![]() Aha .... i tak jak napisałam w pierwszym punkcie : UCZCIWIE RECENZOWAĆ KOSMETYKI - TO NIE ZNACZY KUPOWAĆ I PISAĆ BYLE BY PISAĆ ..... Więc bardzo Was proszę nie zkaładajcie że mój blog to będzie kilka zakładek , byle jakich i opisane byle co ..... Edytowane przez izzzunia Czas edycji: 2013-05-19 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja robię zdjęcia jakimś tanim aparatem i szczerze mówiąc nie przyszło mi do głowy specjalnie na potrzeby bloga kupować jakiś wypasiony sprzęt
![]() Co do KWC to już od dawna tam nie zagladam - wolę szukac na blogach.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus ja również uważam, że jak ktoś nie wkłada w to serca to nici z takiego bloga, to naprawdę trzeba lubić i siłą rzeczy dziewczyny które to lubią to lubią też kupować kosmetyki (ba sama chomikuję) i je testować, macać, wąchać, maziać się - ale to nie jest pasja za darmo zwłaszcza jak ktoś ma w planach czynić to w celach zarobkowych no bo jednak koszty kosmetyków losowej kobiety która używa tylko tego co potrzebuje w przeciwieństwie do takiej która ma fizia na punkcie kosmetyków to spora różnica
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale też taka kobieta nie założy bloga o kosmetykach bo ją to nie kręci.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-20 o 06:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
Ale co kto lubi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Często przeglądam blogi kosmetyczne i strasznie śmieszą mnie radosne wpisy o nawiązaniu współpracy. Dziewczę cieszy się, że dostało w prezencie szampon za 10zł, że zostało wyróżnione itp A prawda jest taka, że właśnie dało się nabić w butelkę, bo firma wysyłając szampon ma darmową reklamę i pewny zysk. Albo lepiej, wstawia taka blogerka banerek reklamowy sklepu i dzięki temu ma 5% rabatu . łał, wow!
Po co firma ma płacić za reklamę jak na blogspocie jest pełno desperatek, które zrobią to za darmo ![]()
![]() Edytowane przez crippled Czas edycji: 2013-05-20 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Wordpress to też platforma blogowa, tak jak bloger. Na razie to nie ma znaczenia, gdzie założysz, na blogerze czy wordpressie. Na początek możesz też ściągnąć pierwszy lepszy szablon. Zacznij pisać posty, zobaczysz, czy w ogóle będzie Ci się chciało. Bo w sieci bardzo dużo jest porzuconych blogów. A może uznasz, że nie warto się podniecać tymi próbkami od korporacji kosmetycznych.
![]() |
#21 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Powadzę bloga już miesiąc - i pozytywne opinie pomagają mi w wierze - że robię to dobrze
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Na widok kosmetyków wyglądasz tak : ![]() Podobają choć Ci się choć troszkę moje opinie na kwc ??? Zajrzyj na http://izzunia.blogspot.com ja też kocham kosmetyki .... ![]() i za każde dobre słowo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
@Izunia jestem pełna podziwu jaki fajny blog.
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Razi też Twoja interpunkcja - zbyt wiele wielokropków, spacje przed znakami interpunkcyjnymi, emotikony. Makijaże wychodzą Ci fajne i na tym mogłabyś się skupić. Bo artykułów o opalaniu znajdziemy w internecie mnóstwo. Taka mieszanka wizualno - treściowa nie przyciąga czytelnika. Jeżeli tak jak pisałaś, chcesz zachęcić firmy wypadłoby zadbać o estetykę i z bloga małej księżniczki zrobić bloga kobiety z wyczuciem stylu i tematu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Uraziło mnie słowo większosć - większość jest zdjęć ale moich - a to że nie robię zdjęcia pomarańczy czy pietruszce - to już chyba nikt nie będzie miał za złe ???? A każdy kosmetyk mimo opisu producenta i takowego zdjęcia zawiera rownież moją opinię i moje fotki .
![]() ![]() ![]() ![]() Na widok kosmetyków wyglądasz tak : ![]() Podobają choć Ci się choć troszkę moje opinie na kwc ??? Zajrzyj na http://izzunia.blogspot.com ja też kocham kosmetyki .... ![]() i za każde dobre słowo dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Hmmm ... jesteś dziwna - nie będę się z Tobą sprzeczać bo to bez sensu ... apropo mazidła każde ma moje zdjecie ... a ACTA nie przeszło ....
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dziewczyny dobrze Ci podpowiadają, że jak kopiujesz zdjęcia które należą do kogoś innego to łamiesz prawo. autorskie - nie żadne ACTA. A fakt, że każdy kosmetyk ma dodatkowo Twoje zdjęcie niczego w tej kwestii nie zmienia. Co do samego bloga: - mniej serduszek - mniej wielokropków - popracować nad interpunkcją - zmniejszyć ilość tekstu albo bardziej go uporządkować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.