![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Boksery - miłośnicy, właściciele :) - WĄTEK ZBIORCZY
Jezeli jest taki temat, a wydaje mi sie, ze nie ma poniewaz szukalam, to prosze o powiadomienie
![]() Generalnie to witam wszystkich, ktorzy tak jak ja kochaja pieski (ah, takie zdrobnienie :P ) rasy bokser, posiadaja je badz marza o jednym. Mozemy tutaj pisac o swoich doswiadczeniach, przygodach, pisac co nasze psiaczki zmiajstrowaly, jak rosna itp ![]() Ja od wtorku zeszlego tygodnia (28.04.09) jestem wlascicielka bokserki Kamy ![]() Kama... to maly diabelek ![]() ![]() no i jestesmy na etapie uczenia zalatwiania sie na dworku a nie w domku i z duma moge stwierdzic, ze juz cos moj diabeł kuma ![]() zamieszcze zdjecia mojego rumunka :P i licze na odzew innych bokseromaniaczek/maniakow ![]() Edytowane przez P-o-n-y Czas edycji: 2012-07-13 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boksery - miłośnicy, właściciele :)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Śliczna
![]() ![]() Moja bokserka ma już 12 lat - staruszka, ale wciąż skora do zabawy ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moze itak. ale chcialam zabrac suczke od pan, ktore ja kupily od Pana oryginalnie, poniewaz byla trzymana w okropnych warunkach i jest wychudzona... a panie zorientowaly sie chyba, ze nie dadza sobie rady.
poza tym... nie wiem. kocham ja taka jaka jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
śliczna jest <3 !
ahhhhh, bokserki, bokserki. W pełni świadomie mówię - najcudowniejsze psiaki! Kumate, inteligentne, przywiązują się bardzo szybko i BARDZO MOCNO do właściciela, uwielbiają małe dzieci. Przez 13 lat miałam dwa boksery. W 2003 roku u suni wykryto raka kości z przerzutami, także nie było ratunku dla niej ![]() ![]() A od pół roku jestem właścicielką suczki (haha, śmieję się, że zminiaturyzowanej bokserki), buldożki francuskiej. Mam slabość do tych splaszczonych mordek : )
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
No to ja się dołączam do wątku.
Mój bokser to 11-letni Tajson. Żyje z nowotworem, staramy się wykorzystać każdy dzień na maksa. Załączam focisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
oo, a Tajsonik widzę, że też taki 'byczek'. Mój Bono też duży był : )
oj no tak, bokserki to chorowitki takie ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
oja, ale ogromne psisko
![]() moja mala jest jeszcze... mala :P ale mama twierdzi, ze przez tydzien urosla ![]() zdjatko ![]() Edytowane przez P-o-n-y Czas edycji: 2012-07-13 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
47 kg
![]() ![]() Śliczna ta Twoja mała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kilka lat temu miała operację (guzy na sutkach), wszystko poszło dobrze. Obecnie przeżywa drugą młodość ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Tajson ma za dużo przerzutów, nie nadaje się do operacji, prawdopodobnie nie wybudziłby się w ogóle z narkozy
![]() Póki co jednak nie jest źle, cieszymy się każdym wspólnym dniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
to najwazniejsze
![]() moja mama troche sie obawia i ostatnio spytala mnie nawet (po lekturze ksiazek na temat bokserkow) czy wiem, jak bardzo podatne sa na niektore choroby... oczywiscie, ze wiem, ale to nie moze eliminowac dawania im milosci ![]() Dziewczyny, czy Wasze psiury tez spia z Wami w lozko? moja Kama taka mala a juz ze mna spi... :P i sie rozpycha. na szczescie moje lozko nie jest najmniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Gdy była mała, owszem, często ze mną spała. Teraz za bardzo się rozpycha i ma takie ostrrre łapki
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Tajs ze mną spał dopóki nie doszedł ten "trzeci". Teraz śpi tylko jak nas nie ma w domu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Nero bokser mojej mamy pod koniec maja skończy 10 lat. Jest kochany i pełen energii. A jak był szczeniakiem to niezły sajgon w domu robił
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
moja mama wczoraj prawie zawalu dostala, jak wrocilysmy ze sklepu... po niecalych 2 godzinach. dobrze, ze drzwi od pokoi byly pozamykane, bo nie wiem co by bylo wtedy. ale moja piekna Kama w kuchni z polek posciagala co sie dalo, przegryzla termofor ( -_- ) podrapala stolik w przedpokoju, znalazla jakas torebke swiateczna i ja zniszczyla, pogryzla figurke kota uwielbiana przez moja mame :P po prostu sajgon...
eh... mam nadzieje, ze jej to przejdzie, w sensie psu :P no i leje... leje na potege mimo czestych spacerow. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Tajson rozgromił mi kiedyś farby na kremowym dywanie
![]() Pamiętam mu to do dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
My naszą Nelkę kupiliśmy 6 lat temu też na jakimś targu z psami (czego obecnie na pewno bym nie uczyniła), Nelka nie ma rodowodu, ma za to wiele chorób: nie urosła, wygląda jak troszkę wiekszy szczeniak, ma duże problemy z nerkami, przez kilka lat była bardzo chudziutka, teraz naszczescie troszkę przytyła
![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, pamiętajcie, że to czym karmicie swoje psiaki teraz wyjdzie na pewno w późniejszym czasie! Czasami warto wydać na dobrą karmę niż później na weterynarza i patrzeć jak pies się męczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Oj warto, tylko co począć jak o Hillsie, Royalu, Eukanubie, purinie pies choruje a stolec przypomina płyn? Każdy pies jest inny. Każdego trzeba obserwować i podawać mu najleszą karmę jaką jest w stanie zjeść, bo w końcu chcemy, żeby był z nami jak najdłużej. Moja mama miała owczarka który był uczulony na ryż, który wielu ludzi poleca w sytuacjach gdy zwierzak ma biegunke. Zresztą i wsród ludzi istnieją anomalie-podobnie jak ryż działa marchewka. Ja jestem rzykładem na to, że na mnie marchewka działa zupełnie odwrotnie. Aha, nasz bokser ma wzorowe wyniki badań i nie widać po nim wieku (pomimo karmy jaką je) wkleiła bym jego zdjęcie, niestety nie mam u siebie na kompie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
moje zwierzatko je eukanube narazie z suchej karmy i jakies tam puszki, w sensie mokra, nie pamietam nazwy... ale dostaje tez mokra z makaronem, ryzykiem... nie moge sie doczekac, az bedzie mogla wazywka jesc, np. marchewke surowa
![]() co do anomalii, no ja osobiscie jestem uczulona na mleko krowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Ja to wiem, tylko przestrzegam. Mojego Tajsa dość długo karmiłam Chappi, jak się wet i hodowca o tym dowiedzieli, to myślałam, że mi głowę urwą... U nas akurat się problemy trawienne skończyły, jak przeszliśmy na dobrą karmę dla seniorów (jak mu gotuję to wychodzi 15 kg na jakieś 3 tygodnie
![]() ![]() Jeśli chodzi o Eukanubę, karma podobno dobra ale jak zobaczyłam film jak ją testują na psach to stwierdziłam, że złotówki nie dam tym potworom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nasz Nero jest ciągle pod kontrolą ze względu na tą karmę. Weterynarz rozumie, że pies tylko ją przyswaja w związku z czym wizyty u weta wypadają 5-6 razy do roku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
nie wiedzialam, ze robia cos zlego z testowaniem Eukanuby... :/
w planach mialam tak czy siak pozniej zaoferowaniu psiakowi Acany... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
P-o-n-y, my jesteśmy na Acanie. U nas sprawdziła się najlepiej ze wszystkich karm i przy niej rozstaliśmy. Ale wiadomo, każdy psiak ma inaczej...
![]() Nie ma czego żałować, że nie widziałaś.Ja widziałam i żałuję, do dziś mam ten obraz przed oczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
no tak czasem jest cholera z badaniami :/
a tak dla poprawienia humoru wstawie zdjecia jak moja Kama spotkala sie dzisiaj z nieco starsza kolezanka ![]() Edytowane przez P-o-n-y Czas edycji: 2012-07-13 o 16:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.