|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
jak przerobić sukienkę?
Witam, chciałabym was prosić o pomoc w przerobieniu sukienki. Jest z bardzo eleganckiej satyny, ale kupiłam ją ponad 3 lata temu i po prostu przestała mi się podobać
Próbowałam ją sprzedać, ale jakoś nikt się nie skusił więc uznałam że spróbuję ją jakoś dopasować do moich potrzeb, jednak totalnie nie mam pomysłu co z nią zrobić! Wiem na pewno, że skrócę nieco dół, bo sądzę, że jak na mój wiek (18 lat) jest nieco zbyt długa i wyglądam ,,babciowato". Nie wiem jedynie co zrobić z górą, dekolt jest nieco zbyt duży + źle wyglądam w takich ramiączkach, gdyż mam szerokie ramiona a taki krój dodatkowo je poszerza. Będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie co zrobić z tym fantem
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jak przerobić sukienkę?
Zależy na jaką okazję sukienka ma być wykorzystana, jeżeli na jakieś imprezy, dobrym pomysłem mogłyby być cekiny na tym pasie. Jeżeli chodzi o dekolt możesz spróbować dopasować kawałek czarnej koronki nie poziomo, ale w kształcie litery v, tak jak dekolt masz
najlepiej przejść się do pasmanterii i na miejscu zobaczyć co jest, może akurat coś ci wpadnie w oko
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

Próbowałam ją sprzedać, ale jakoś nikt się nie skusił więc uznałam że spróbuję ją jakoś dopasować do moich potrzeb, jednak totalnie nie mam pomysłu co z nią zrobić! Wiem na pewno, że skrócę nieco dół, bo sądzę, że jak na mój wiek (18 lat) jest nieco zbyt długa i wyglądam ,,babciowato". Nie wiem jedynie co zrobić z górą, dekolt jest nieco zbyt duży + źle wyglądam w takich ramiączkach, gdyż mam szerokie ramiona a taki krój dodatkowo je poszerza. Będę wdzięczna za jakiekolwiek sugestie co zrobić z tym fantem