Męsko>czapka,szalik,rękaw iczi. Pomóż!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-20, 15:20   #1
iwoona
Wtajemniczenie

Męsko>czapka,szalik,rękaw iczki. Pomóż!!

Witajcie. Chciałabym kupić mojemu Tż na mikołaja komplet:czapke, szlik i rekawiczki. Wszystkie sklepy już obeszłam i w mojej mieścinie wszystko wykupione, a dostaw nie bedzie( mówia ekspedientki). Szukam w necie, na wizażu i znaleźc nie mogę. Może znacie jakieś sklepy interntowe z takimi rzeczami. Wprawdzie znalazlam jeden taki komplet(bez rekawiczek) w Diversie ale jakoś sie waham.
Styl: hmm chodzi mi o cos bardziej "eleganckiego" bez zadnych uszatek, gładka czapka to musi być. Wklejajcie fotki jesli macie, może spodoba mi sie inny fason
Bardzo prosze o pomoc!!!

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-20, 17:27   #2
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-
Cytat:
Napisane przez iwoona Pokaż wiadomość
Witajcie. Chciałabym kupić mojemu Tż na mikołaja komplet:czapke, szlik i rekawiczki. Wszystkie sklepy już obeszłam i w mojej mieścinie wszystko wykupione, a dostaw nie bedzie( mówia ekspedientki). Szukam w necie, na wizażu i znaleźc nie mogę. Może znacie jakieś sklepy interntowe z takimi rzeczami. Wprawdzie znalazlam jeden taki komplet(bez rekawiczek) w Diversie ale jakoś sie waham.
Styl: hmm chodzi mi o cos bardziej "eleganckiego" bez zadnych uszatek, gładka czapka to musi być. Wklejajcie fotki jesli macie, może spodoba mi sie inny fason
Bardzo prosze o pomoc!!!
Ale pytasz o czapke typowo zimowa, tzn. przylegajaca, na cala glowe typu np. takiego? Czy np. cos z daszkiem, kaszkiet, typ kadetki?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (32,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (43,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (50,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (56,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.jpg (48,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06.jpg (46,8 KB, 3 załadowań)

Edytowane przez Meariel
Czas edycji: 2007-11-20 o 17:53 Powód: łaczę
cortez- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 14:41   #3
iwoona
Wtajemniczenie

Dot.: Męsko>czapka,szalik,rękaw iczi. Pomóż!!

Chodzi mi o taka "normalna", przylegającą na całej głowie, w inne Tz by chyba nie chodził.

Spełnić marzenia . . .

Stary 2007-11-22, 11:46   #4
iwoona
Wtajemniczenie

Pomóżcie. plissss

Spełnić marzenia . . .

Stary 2007-11-22, 12:22   #5
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-

Jak poniżej ew. przez http://www.glowawgoorin.pl/wyjatkowe...ego-i-dlaniej/ mozesz sprobowac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-134.jpg (78,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-149d.jpg (60,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-154.jpg (68,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-171.jpg (59,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-stoli.jpg (49,4 KB, 4 załadowań)
Stary 2007-11-22, 15:54   #6
iwoona
Wtajemniczenie

dziekuje za pomoc

Spełnić marzenia . . .

Stary 2007-11-22, 17:11   #7
iwoona
Wtajemniczenie

A co myslicie o takich??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po_01a.jpg (13,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 273105920.jpg (81,4 KB, 4 załadowań)

Spełnić marzenia . . .

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-22, 18:31   #8
iwoona
Wtajemniczenie

help!!

Spełnić marzenia . . .

Stary 2007-11-22, 21:40   #9
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-

To juz zalezy od faceta + tego jak wyglada w takiej czapce (mowie o tej z uszami). Niestety nie wszystkim to pasuje i nie wszyscy cos takiego by ubrali

A ta druga - zwykla beanie, wzorow na rynku kilkaset, jest w czym wybierac.. Aha, i bylbym ostrozny z kupowaniem beanie z logiem/napisem firmy sportowej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-153b.jpg (64,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _goorin-awczapka-165b.jpg (66,1 KB, 5 załadowań)
Stary 2007-11-23, 07:45   #10
Kinga_20
Zakorzenienie

A może coś takiego:

http://www.sklep.extremesport.pl/pro...oducts_id=9910

http://www.sklep.extremesport.pl/pro...oducts_id=5844

http://www.sklep.extremesport.pl/pro...oducts_id=9846

http://www.sklep.extremesport.pl/pro...ducts_id=10041

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 08:57   #11
iwoona
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cortez- Pokaż wiadomość
To juz zalezy od faceta + tego jak wyglada w takiej czapce (mowie o tej z uszami). Niestety nie wszystkim to pasuje i nie wszyscy cos takiego by ubrali

A ta druga - zwykla beanie, wzorow na rynku kilkaset, jest w czym wybierac.. Aha, i bylbym ostrozny z kupowaniem beanie z logiem/napisem firmy sportowej
dlaczego??

Spełnić marzenia . . .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-23, 10:04   #12
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-

Bo - uogolniajac - odziez sportowa sluzy do uprawiania sportu Ja np. nie ubralbym czapki z logiem Reeboka czy Adidasa, tak samo jak bluzy czy kurtki. Buty tzw. cichobiegi Adidasa juz owszem. Ale to sa takie niuanse, dla niektorych przynajmniej. Poza tym to Ty powinnas wiedziec co ON nosi a czego nie, mniej wiecej chociaz
Stary 2007-11-23, 11:04   #13
tyskar
Raczkowanie

tez chciałabym kupić mojemu jakąs ładną czapeczkę. Tylko zawsze jest z tym problem. Ma on niestety bardzo duzą głowe prawie wszystkie czapki są na niego za małe, a jak już jakaś pasuje to wygląda bardzo śmiesznie. Jaki rodzaj czapek powinien nosić?
tyskar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 11:26   #14
karoola0
Rozeznanie

GG do karoola0

ja rękawiczki bym kupiła(niekoniecznie na święta), bo czapkę już ma ale gdzie to nie wiem. w tamtym roku w hausie widziałam męskie rękawiczki ale nie przyglądałam się im wtedy
karoola0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-23, 11:33   #15
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-

Cytat:
Napisane przez tyskar Pokaż wiadomość
tez chciałabym kupić mojemu jakąs ładną czapeczkę. Tylko zawsze jest z tym problem. Ma on niestety bardzo duzą głowe prawie wszystkie czapki są na niego za małe, a jak już jakaś pasuje to wygląda bardzo śmiesznie. Jaki rodzaj czapek powinien nosić?
Duza w obwodzie zakladam? No ja tez do najmniejszych nie naleze (ok 61-62cm o ile dobrze pamietam). Ale zasada prosta - nic co powieksza optycznie glowe bo efekt bedzie karykaturalny, czyli np. taka odpada, taka rowniez (chyba ze duzej, puchatej kurtki, np. z kapturem, zeby "odciazyc" nieco sama glowe), taka tez zbytnio powieksza glowe przez gruba warstwe futerka.

Ja przy swoim "baniaku" zostaje przy kadetkach/patrolowkach, ktore dobrze wygladaja i z kurtka i np. samym podkoszulkiem i czapkach z daszkiem, które wbrew obiegowej opinii tez moga byc eleganckie, a modeli stricte zimowych nie trzeba dlugo szukac. Ciezko powiedziec jak byloby z kaszkietami, bo jest ich kilka rodzajow (fasonow) i mozna byloby cos dobrac dla wielkoglowych, ale ja np. nie moge znalezc dla siebie rozmiaru, bo wszystkie wchodza mi na czubek glowy
Stary 2007-11-23, 11:47   #16
tyskar
Raczkowanie

Cortez- tak chodzi mi o obwód głowy .. czapki z daszkiem chyba tez odpadaja bo wyglda w nich koszmarnie..duży obwód+okragła twarz.. a co jesli chodzi o zwykle czapki?? takie wkladane??
Stary 2007-11-23, 12:02   #17
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-

Cytat:
Napisane przez tyskar Pokaż wiadomość
Cortez- tak chodzi mi o obwód głowy .. czapki z daszkiem chyba tez odpadaja bo wyglda w nich koszmarnie..duży obwód+okragła twarz.. a co jesli chodzi o zwykle czapki?? takie wkladane??
No to jesli rzeczywiscie z daszkami jest jak mowisz, to mozna odpuscic. Ewentualnie(!) pojsc i przymierzyc czapki z daszkiem z krotszym "czolem", po prostu płytsze + nosic je z daszkiem uniesionym w gore (obrazowo mowiac - pod katem 45'). Nikt nie powiedzial ze takie czapki trzeba miec naciagniete na uszy

Wkladane, zimowe, cienkie (nie welniane) czyli owe beanie? Za duzo tutaj sie nie wymysli, wszystkie je nosimy tak samo i zazwyczaj dla ochrony przed zimnem, a nie dla ozdoby. Do zimowej kurtki powinny wygladac po prostu *normalnie*. Wiecej "virtualnie" raczej nie pomoge - najlepiej byloby przejsc sie do jakiegos sklepu z duzym wyborem roznych czapek i przymierzac rozne modele majac ze soba Kobiete, bo one jednak dostrzegaja wiecej niz faceci

Ogolne zasady noszenia czapek i ich dobierania do twarzy/sylwetki, to jedno - drugie to przymiarka i obejrzenie sie w lustrze
Stary 2007-11-23, 12:18   #18
tyskar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cortez- Pokaż wiadomość
No to jesli rzeczywiscie z daszkami jest jak mowisz, to mozna odpuscic. Ewentualnie(!) pojsc i przymierzyc czapki z daszkiem z krotszym "czolem", po prostu płytsze + nosic je z daszkiem uniesionym w gore (obrazowo mowiac - pod katem 45'). Nikt nie powiedzial ze takie czapki trzeba miec naciagniete na uszy

Wkladane, zimowe, cienkie (nie welniane) czyli owe beanie? Za duzo tutaj sie nie wymysli, wszystkie je nosimy tak samo i zazwyczaj dla ochrony przed zimnem, a nie dla ozdoby. Do zimowej kurtki powinny wygladac po prostu *normalnie*. Wiecej "virtualnie" raczej nie pomoge - najlepiej byloby przejsc sie do jakiegos sklepu z duzym wyborem roznych czapek i przymierzac rozne modele majac ze soba Kobiete, bo one jednak dostrzegaja wiecej niz faceci

Ogolne zasady noszenia czapek i ich dobierania do twarzy/sylwetki, to jedno - drugie to przymiarka i obejrzenie sie w lustrze

No w sumie masz racje..musze zabrac go do jakiegos dobrego sklepu moze tam cos znajdziemy odpiwiedniego. Dziekuje bardzo za pomoc
Stary 2007-11-23, 13:35   #19
Kica.
Zakorzenienie

jak zobaczyłam zdjecia czapek z pierwszych postów to przyznam, że mnie zadziwiło (negatywnie) to co teraz produkuje się dla panów. Wydaję mi sie że większość facetów nie załozy czapek tego typu i kupowanie takich rzeczy moze stać sie nietrafionym prezentem, rzuconym później w kąt.

natomiast zgadzam sie z wypowiedzią, że czapki z logo firmy kojarzą sie bardziej z uprawianiem sportów zimowych niż chodzeniem po mieście.

iwoona a nie mozesz po prostu spytać chłopaka jaką chce czapkę? chyba, że zakup ma być utrzymany w tajemnicy... no ale to sama powinnaś wiedzieć co mniej wiecej mu się podoba, a czego nie włoży

ja też muszę kupić jakąś facetowi (on jest antyzakupowy i mnie wykorzystuje do takich celów) i mam ten sam problem co tyskar bo większośc czapek, które widuje, są w rozmiarach uniwersalnych (jakoś dziwnie małych) a chłopak ma duży obwód głowy. Zaciagniecie go do sklepu odpada, więc muszę oceniac "na oko" wielkość czapek.
Stary 2007-11-23, 14:27   #20
iwoona
Wtajemniczenie

Kupiła dzisiaj komplet( czapke i szalik) w deepie, kolor brązowy w romby, moze ktos skojarzy, niestety nie moge znaleźć nigdzie fotek, na tronie deep.pl jest taki komplet tylko, że zielony. Jest przylegająca bez rzadnych daszkow. Zgadzam sie z Kica. mo facet napewno nie zalozylby czapki z daszkiem, dlatego wolałam kupic beanie, mam pewnosc ze zalozy i ciepła jest Dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

Spełnić marzenia . . .

Stary 2007-11-23, 14:37   #21
cortez-
Raczkowanie

GG do cortez-

Cytat:
Napisane przez Kica. Pokaż wiadomość
ja też muszę kupić jakąś facetowi (on jest antyzakupowy i mnie wykorzystuje do takich celów) i mam ten sam problem co tyskar bo większośc czapek, które widuje, są w rozmiarach uniwersalnych (jakoś dziwnie małych) a chłopak ma duży obwód głowy. Zaciagniecie go do sklepu odpada, więc muszę oceniac "na oko" wielkość czapek.
Ew. mozna zmierzyc obwod jakiejs czapki ktora juz ma i potem z metrem krawieckim sprawdzac w sklepie Z zimowymi jest o tyle prosciej, ze sie rozciagaja, nawet te z daszkiem czy kadetki, z letnimi tak latwo juz nie jest.
Stary 2014-10-23, 02:22   #22
prawiczek
BAN stały

GG do prawiczek

jak jest fanem NFL, NBA czy NHL to zawsze można mu kupic czapkę z jego ulubioną drużyną
http://snapbox.pl/pl/19-czapki-zimowe
prawiczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości