![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
theKUPAż SALIX ;)
Cześć dziewczyny
![]() Z ogromną nieśmiałością, zmiażdżona pięknem Waszych prac, zakładam swój wątek. Dopiero zaczęłam swoją przygodę z dekupażem i wklejam pierwszą gotową skrzyneczkę wykonaną dla córki - proszę o konstruktywną krytykę z pewną dozą wyrozumiałości dla nowicjusza ![]() Tworzę teraz kolejnego potworka, więc pewnie niebawem dorzucę jakieś zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: theKUPAż SALIX ;)
Bardzo ładna skrzyneczka.
![]() Bardzo mi się podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem wygląda jak namalowane, czyli tak jak być powinno.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Osiołek z zakątka :)
|
Witaj wśród pozytywnie zakręconych
![]() ![]() Motyl pięknie podmalowany, zwłaszcza góra jest rewelacyjnie domalowana ![]() ![]() Moim zdaniem tylko nie pasuje na dole ten złoty pasek, jakby był z innej bajki...ale to kwestia gustu. A czym zabezpieczyłaś pracę? Bo ciężko mi sobie wyobrazić polakierowanie pędzlem cieniowania cieniami, raczej by wszystko spłynęło wraz z lakierem. BTW bardzo oryginalna pierwsza praca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z cieniami zrobiłam tak, że nakruszyłam je sobie na plastikową podkładkę i mieszałam na pędzelku (do ust ![]() ![]() Dzięki za miłe słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() właśnie przeżyłam chwile grozy, chciałam podoklejać do kolejnej skrzyneczki koronkę klejem z pistoletu - sfatygowany chińszczak, po włożeniu do kontaktu, zapalił się przy wtyczce, w ostatniej chwili przytomności umysłu wyszarpałam kabel ze ściany. Po prostu płomienie... Jakie to niebezpieczne zajęcie, ten dekupaż, życie na granicy normalnie O.o |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
A to pomysł wymieszania cieni z klejem dobry
![]() Żebyś nie miała nigdy problemu z farbowaniem serwetki itp to po naklejeniu motywu i po wyschnięciu potraktuj motyw z wierzchu klejem do decoupage, to zabezpiecza zarówno przed farbowaniem serwetki jak i przed marszczeniem się pod wpływem lakieru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() niby 2 w 1, więc potraktowałam serwetkę z góry, kleiła się ładnie i równo, wysychała szybko "na lakier" tylko przy brzegach ta czerń zaczęła się razem z pociągnięciami pędzelka z tym produktem smużyć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
Ups nie znam, ja od zawsze używam kleju do decoupage i lakieru osobno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Witaj SALIX
![]() Jak to dobrze, że ten klej tak Ci rozmazał brzegi motylka, bo dzięki temu , jak zrozumialam wpadłaś na pomysł podmalowania wieczka. Świetnie Ci wyszły malowanki ![]() Ja używam klej dala, nie zdarzyło mi się żeby rozmazał serwetkę, ale może to wina serwetki ![]() ![]()
![]() |
#15 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
ślicznie Ci wyszło to pudełko z motylem,pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
witaj
pudełeczko bardzo ładne ![]() Pokazuj następne pracki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Fajnie wyszło to pudełeczko
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Edit: wklejam zdjęcia skrzyneczki z koronkami. Nie panuję jeszcze nad serwetkami "wielkopowierzchniowy mi", więc oczywiście mi się gdzieniegdzie zmarszczyła. Niebieskie dno jest kolejnym wypadkiem przy pracy. Ale całość chyba nie jest taka zła, w każdym razie lubię ten odcień fioletu i chyba przeznaczę ją na biżuterię ![]() Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2014-01-16 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
|
Bejcowanie nie zakrywa słoi, tylko je wyciąga na wierzch
![]() Jeśli pomalujesz raz będziesz mieć jasny palisander, taki trochę jałowy, ale czasem i taki jest potrzebny ![]() ![]() Ładne dobierasz motywy do swoich prac, ja tylko zrezygnowałabym z jednego dodatku - wstążki albo koronki. Ewentualnie koronkę nakleiłabym na wstążkę, mogłoby być ciekawie, a górną krawędź podmalowałabym w kolorze lawendowym, jak tło serwetki i tym sposobem wieczko stanowiłoby taka integralną całość ![]() ![]() Ale generalnie druga praca równie oryginalna, więc jak na początki z decu to według mnie jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
|
Wszystko zależy, jak gęsty masz lakier
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze fajnie nazwałaś wątek
![]() Po drugie przyjmuj cenne uwagi dziewczyn a szczególnie Ewuni, która tak szczodrze się nimi dzieli. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Witaj
Piękne te skrzyneczki i jak na pierwsze prace to nawet bardzo piękne. Są pewne niedociagnięcia ale nawet nam "starym wygom" dekupażowym też się zdarzają. Przy pierwszej skrzyneczce na drugim obrazku widać nierówności powierzchni z powodu zbyt małej ilości warstw lakieru ale to już wiesz. Ja czasami kładę kilkanaście warstw. Można położyć werniks szklący (wystarczy 1-2 warstwy) ale jest drogi (150 ml 30zł). Piękne motywy wybrałaś. Prace są estetyczne i miłe dla oka. Wielkie brawa dla Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj! Bardzo udane poczatki. Jeszcze dobrze nie zaczełas a już wprowadziłaś innowacje do decou ![]() Dół szkatułki z motylem tez bym ciut przybrudziła tymi cieniami. Kilka rad: -Klej 2 w 1 na początek do nauki wystarcza ale zdecydowanie lepsze efekty dają osobne preparaty. Ja tez najbardziej cenie klej DALA a lakier właśnie Vidaron. On jest ŻELOWY!!!!! -zamiast kleju na gorąco użyj kleju Magic. Bezpieczny i nie zużywa prądu ![]() -Duże powierzchnie po całości dopóki nie dojdziesz do wprawy z przyklejaniem serwetki klej metodą "na żelazko". Znasz? -więcej lakieru i papieru ściernego do wyrównania powierzchni -widzę,że" będą z Ciebie ludzie" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
bardzo Wam dziękuję za miłe słowa i dużo dobrych rad - metody na żelazko, werniks szklący i inne tego typu trudne zwroty są mi jeszcze obce, ale na pewno się z nimi zapoznam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Nie mam pojecia, co to decoupage, ale bardzo mi sie skrzyneczka podoba. Jedyne, co bym zmienila to ten pasek (zlot-zielony) na dole. Moim zdaniem piekniejsza bylaby cala biala skrzyneczka. Motylek uroczy. Na pewno cora bedzie zachwycona. Wszystko wyglada bardzo profesjonalnie i cieszy oko. Bardzo mi sie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.