![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() nosek- gdzie szukać?
Witam serdecznie!
Chcę przeprowadzic korektę nosa. Mam 20 lat. Mój nos jest długi, lekko garbaty i bardzo duży. Chcę to zmienić. Postanowiłam zrobić to w te wakacje. Niestety nie mam jeszcze wybranego miejsca. Dużo słyszałam o kłamcach i o ludziach którzy nie mają do tego uprawnień. Kiedyś oglądałam w tvn "rozmowy w toku na temat operacji". Wielu ludziom zrobiono krzywdę zamiast uszczęśliwić ich. Był tam pan Janusz Sankowski (jak się nie mylę). Chirurg który "naprawiał" nos po źle wykonanej operacji. Wydaje mi się, że godny zaufania. Choć mieszkam w Bielsku-B i chciałabym znaleźć gdzieś niedaleko dobrych specjalistów, którzy nie oszpecą mnie i nie zrobią mi krzywdy w sensie zdrowotnym! Nawet nie muszą być blisko. Ale przynajmniej żeby byli najlepsi. Bardzo proszę o pomoc. Mam jeszcze pytanie. Jak długo musiałabym czekać na termin operacji? oczywiści jeszcze badania itd. Pozdrawiam! Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nosek- gdzie szukać?
Dr Skupin jest najlepszy!!!!!
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wykaz zaleceń przed zabiegiem całkowitej korekcji nosa:
BADANIA: - grupa krwi - morfologia, OB - elektrolity w surowicy krwi: Na, K, Mg, Cl - czas krwawienia, czas krzepnięcia (lub) APTT i INR (lub) APTT i wskaźnik protrombinowy - poziom glukozy ( na czczo ) - ekg ( bez opisu ) - szczepienie p / WZW B ( I szczepienie, po 30 dniach II szczepienie, zabieg 14 dni po II ) dobrowolne, zalecane, lub oznaczenie antygenu HBs - inne w przypadku istnienia innych chorób INFORMACJE DODATKOWE: - zabieg nie powinien być wykonywany w okresie okołomiesiączkowym (3 dni przed oraz pierwsze 3 dni trwania miesiączki). - 14 dni przed planowanym zabiegiem nie należy przyjmować leków z grupy salicylanów (Polopiryna, Aspiryna, itp.), witaminy E oraz należy zaprzestać palenia papierosów - wskazane jest przyjmowanie Rutinoscorbin 1 tabl / dziennie przez 14 dni przed zabiegiem lub granulki Arnica Montana - przed zabiegiem w znieczuleniu ogólnym należy pozostać na czczo. - w przypadku zabiegu w okolicy twarzy proszę nie robić makijażu oraz nie stosować kremów - wyniki badań nie powinny być wykonane wcześniejszej niż 7 dni przed zabiegiem ( nie dotyczy oznaczenia grupy krwi ) ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Witam Panią,
Wykaz badań oraz zalecenia - jw. - dziękuję ![]() Na termin zabiegu oczekuje się od 2 do 5 tygodni. Pozdrawiam Piotr Skupin |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
pan dr sankowski ma na imie andrzej (tak btw). jednakze z przykroscia stwierdzam, ze mój nos zepsul - wlasciwie teraz (po operacji) wyglada gorzej niz przed ( a bylo to kilka lat temu, wiec nos juz sie "uleżał") . dlatego, tak ku przestrodze tylko, radziłabym sie zastanowic przed wybraniem jego kliniki. okazuje sie bowiem, co wiem po intensywnych odwiedzinach na kilku forach dotyczacych chirurgii plastycznej, ze pan sankowski w "nosach" akuratnie nie jest najlepszy. wlasciwie osob mi podobnych znalazlo sie calkiem sporo. dlatego moze lepiej poszukac mniej "medialnej", rozreklamowanej, ale pewnej osoby do usuniecia ( a nie intensyfikacji) defektu. pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Piszę poraz pierwszy pierwszy zarejstrowałam się ponieważ interesuje mnie ten problem od wielu lat.Chciałabym też poddać się operacji nosa,mam krzywą przegrodę i krzywy nos co jest moim wielkim kompleksem.Zaczełam zbierać informacje na temat która klinika jest dobra i gdzie mają przystępne ceny za taki zabieg.Mam nadzieje że od was się dowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
i z tym się zgodzę, sama mam przykre doświadczenia z moim noskiem i dr sankowskim, on uważa że operacja się powiodła, a nos jest bardzo asymetryczny... jak szukal moich zdjęć po operacji, które kazałam sobie zrobić, żeby mógł lepiej obejrzeć efekt, to jak je znalazł to był pewien że to zdjęcia sprzed operacji... więcej dodawać nie muszę... on jest bardzo rozreklamowany, ale co do talentu... no nic, jednym słowem odradzam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
mam pyatnko
ile mniej-wiecej kosztuje zrobienie tych wszystkich badan przedoperacyjnych? ile na to czasu trzeba zarezerwowac?????:confuse d: i gdzie takie badania sie zwykle przeprowadza ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Badania mozesz zrobic w kazdej przychodni lub szpitalu. Grupa krwi kosztuje roznie w roznych miejscach od 18 do 40 zl i jest to najdrozsze badanie. Pozostale kosztuja w granicach 5-8 zl, ale jesli sie postarasz to mozesz zalatwic sobie na nie skierowanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja też widziałam efekty pracy dr.Sankowskiego u moich dwóch koleżanek i powiem szczerze,"czarna rozpacz w biały dzień" mojego noska nie dałabym mu z operować nawet za darmo.
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
mam troche głupie pytanie co sie stanie jesli misiączka sie przesunie i np dostane ją na drugi dzień po operacji albo zaraz po ?? niestety tak mi sie składa ze moge sobie pozwolic na operacje w dniach bliskich pojawienia się miesiączki i boje sie ze organizm zrobi mi psikusa i np dostanę ją w dniu operacji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak widać aby być ekspertem w mediach trzeba tam mieć "wejścia", a nie byc lekarzem z prawdziwego zdarzenia! Sama myślę o operacji nosa i myślałam o dr Sankowskim, ale po tej anegdocie o pani dermatolog zaczęłam się zastanawiać, czy nie poszukać raczej lekarza z daleka od mediów, za to polecanego na forach internetowych i z pokaźnym portfolio wykonanych własnoręcznie nosów! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
co sie stanie jesli misiączka sie przesunie i np dostane ją na drugi dzień po operacji albo zaraz po ??
niestety tak mi sie składa ze moge sobie pozwolic na operacje w dniach bliskich pojawienia się miesiączki i boje sie ze organizm zrobi mi psikusa i np dostanę ją w dniu operacji Nieraz tak się zdarza i nie mamy na to wpływu. na szczęście nie ma to zauważalnego wpływu na efekt końcowy. Objawia sie to tylko większymi obrzękami powiek oraz zasinieniami skóry. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
![]()
o to super, bo myślałam że niesie to za sobą gorsze konsekwencje i kończy sie odwołaniem operacji
dziękuję za odpowiedz ![]()
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
WITAM,
Mam bardzo ważne pytanie, zdecydowałam się zrobic operację noska (chodzi mi o jego skrócenie)-ale chcę koniecznie go zrobić w Krakowie. Do kogo mam się udać na korekcje noska-do Kasprzyka, Zawisza czy Cieślika? Bardziej biorę pod uwagę Zawisze i Kasprzyka, czy mam rację ??? Bardzo proszę o rade-bardzo mi na tym zależy,pozdrawiam, OLA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Panie doktorze, czy mógłby Pan mi kogoś polecić w krakowie od nosków, chodzi mi o skrócenie noska, z niecierpliwościa czekam na odpowiedź, pozdrawiam,
OLA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
hej!
Dlaczego dr Skupin jest najlepszy, poprawiałaś sobie nosek u niego? gdzie on przyjmuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Najlepsza rekomendacją sa pacjentki. poza tym warto przed zabiegiem skorzystać z konsultacji u branych pod uwage lekarzy. Po rozmowie decyzja bedzie łatwiejsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...Pan Doktor przyjmuje w Poznaniu... tu znajdziesz kontakt... www.skupin.pl Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
No to suuuper, więc ja juz jestem prwie w 100 % zdecydowana na Dr.Skupina-troche daleko, ale napewno warto, bo widziałam jego noski i są śuuuper !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
czesc wszystkim szukam dobrej kliniki w szczecinie ktota przeprowadza korekty nosa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ile kosztuja taka operacja?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Hej,
ja jetem tydzien po operacji nosa. I szczesliwa ! Moj nos byl prosty, ale za duzy. Nie pasowal do mojej malej twarzy. Operowal mnie Doktor Chiciak w Klinice Grunwaldzkiej w Poznaniu. Teraz moge powiedziec, ze dokonalam dobrego wyboru. Nr. telefonu i adres email mozna latwo znalezc w wyszukiwarce.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Hej wszystkim, a ja jestem po konsultacji u 2 lekarzy w Poznaniu(z Krakowa zdrezygnowałam całkowicie) i zdecydowałam się na dr.Skupina-odrazu wiedział o co mi chodzi, wszystko dokładnie mi wyjaśnił,ma wspaniałe podejście do pacjenta,a noski które "robił" są suuper, także ja jestem baaardzo zadowolona. Mój chłopak również stwierdził po konsultacji,że mam robic u dr.Skupina. Termin mam ustalony na 27 wrzesnia-juz nie mogę sie doczekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
hej Valentina.Ostatnio pytałam Cie o korekty nosa w woj zachodniopomorskim unikam doktora Dmyszaka jak poradziłas,znalazłam jednak inna klinike i chciałabym wiedzieć czy masz jakies wiadomosci na temat zabiegów tak przeprowadzanych.Jest to ARTPLASTICA i miesci sie w Szczecinie.Z góry dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam Ciebie i wszyskie babki i facetów na forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ...jeśli chodzi o Artplastice w Szczecinie, to wiem, że operuje tam dr Maciej Pastucha... i moja wiedza na temat tego chirurga jest taka, że lepiej nosa nie oddawać w jego ręce... to opinie z forum o chirurgii plastycznej... ...tak na marginesie... czy tylko i wyłącznie Szczecin bierzesz pod uwagę??? ...może Poznań??? ![]() Pozdrawiam Cię serdecznie
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
dr Skupin jest chyba teraz na urlopie
![]() |
#29 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
przepraszam ze tak pozno odpisuje, ale bylismy na urlopie. Moj nos jest teraz wezszy i mniejszy. Nie rzuca sie juz w oczy jak przedtem. Jak dlugo dochodzilam do siebie? Ja juz na drugi dzien po operacji czulam sie swietnie. Tylko siniaki schodzily mi przez tydzien. I zdziecmi musze bardzo uwazac, bo sa male , tula sie czesto do mnie. I juz kilka razy tak dostalam lokciem, czy glowa po nosie, ze myslalam ze zniose jajko z bolu!
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Heja!!!
ja mam małe pytanko ile zapłaciłaś za zmniejszenie swojego noska pozdrówki AGA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.