|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wesele - wschodnie okolice Warszawy
Witajcie,
chciałabym zapytać o polecaną przez Was salę weselną. Zależy mi na lokalizacji tj. okolice od Wołomina do Mińska Mazowieckiego - a zatem wschodnie obrzeża Warszawy. Dotychczas myślałam o "u Pietrzaków" w Kobyłce oraz o Karczmie "Człekówka" w Kołbieli. Czy znacie jeszcze jakiś dobry lokal w tych rejonach?
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesele - wschodnie okolice Warszawy
Cytat:
zależy czego szukasz ![]() jest jeszcze Dworek na Wodoktach, Zajazd Przybyszówka, Villa Otwock...
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
- Pensjonat emow
- Park na Wojskiego - Osada Augustów - Sevilla - Kuklówka - Przybyszówka - Siwy dym - Na wodoktach - Hotel Rest - Hotel Boss - CKS Nikola - Hotel Trylogia - sala Eden Miłego oglądania. edit: Dokładne lokalizacje sobie sprawdź, bo "wschód" może być różnie interpretowany Edytowane przez 201607071155 Czas edycji: 2014-02-28 o 20:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za propozycje. Na pewno się im przyjrzę. Jeśli chodzi o konkrety to szukam sali na mniej więcej 100-120 osób przy czym styl jest mi raczej obojętny - pałacyk, willa, karczma...
Podoba mi się miejsce Górki Zielone w Dębe Wielkie (wylotówka z Warszawy na Terespol i Siedlce) jednak cena jest dosyć wysoka a menu raczej przeciętne. http://gorki.pl/gorkiweselne/zdjecia/wnetrze/
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
W samej Warszawie masz jeszcze między innymi Dedek, Hawełka, Lord... tego jest mnóstwo, więc polecam wybrać jakieś kryteria i wtedy szukać.
---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Ceny są bardzo wysokie, jak na takie miejsce - jest korkowe (czego już się nie praktykuje w salach w Waw), przyjęcie tylko na 10h (jeśli będziecie mieli ślub o 14, to jest to zdecydowanie za krótko). W podobnym stylu masz np. Karczmę Człekówka, a cena to 160 zł za osobę, jeśli dobrze pamiętam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie mam zbyt dużego porównania - byłam może na dwóch weselach i przyznam, że nie wiem na jakie aspekty należy w szczególności zwrócić uwagę przy wyborze sali. Oczywiście cena, liczba gości i menu to podstawowa sprawa. Może jakieś podpowiedzi - jakimi kryteriami warto się jeszcze kierować?
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Park na Wojskiego - w Markach
Klub Galop - w Zielonce Zajazd Przybyszówka - w Kobyłce Moi faworyci z tych okolic ![]() ![]() Ja się kierowałam ilością dań/ przystawek / dodatków adekwatnie do ceny , okolicą (bliska mi ) oraz zdecydowanie wystrojem - każdy inny jednak wszystkie piękne jak dla mnie ![]()
25.10.2014 ![]() Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-01 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja polecam "U Pietrzaków" w Zielonce właśnie, bo sama tam miałam przyjęcie
![]() Fantastyczne jedzenie, świetnie zorganizowana i ogarnięta właścicielka, dzięki niej mieliśmy też Dj-a i cudownego barmana i poświęcony czas na organizację zredukowaliśmy do minimum. Jeżeli byłabyś zainteresowana, to pisz na priv, jak powołasz się na moje polecenie, masz gwarancję rewelacyjnej obsługi ![]()
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Telis Też się tego okropnie bałam, jednak uspokoiła mnie koleżanka, która miała tam swoje wesele 2 lata temu. Ja na nim nie byłam, ale wypytałam ją o wszystko i powiedziała, że ani muzyki, ani gości słychać nie było to odetchnęłam z ulgą
![]() ![]() ![]() ![]()
25.10.2014 ![]() Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-02 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mi pokazywali górną salę, bardzo ładna, no ale niestety - nie ma wyłączności na obiekt... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To bardzo ważne na pewno dla niektórych kryterium.
Ja zapomniałam o istotnym, którym sama się kierowałam ![]() ![]() ![]() ![]()
25.10.2014 ![]() Edytowane przez Le_lena Czas edycji: 2014-03-02 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki Tutli za pomoc. U Pietrzaków bardzo mi się podoba jednak mój narzeczony uważa, że jest tam zbyt drogo. Poza tym, gdy zaczęłam Mu pokazywać sale to doszliśmy do wniosku, że chyba musimy szukać czegoś bliżej Mińska Maz. Ode mnie z rodziny będzie może ze 30 osób, a od Niego ponad 100 z tego co się okazało... Poza tym chcemy wybrać obiekt, w którym goście będą mogli także przenocować. To są chyba główne kryteria. Co do ceny - chcielibyśmy coś mniej niż 200 zł/os.
Przejrzałam zaproponowane przez Was sale. Na pewno odpadają następujące z uwagi na lokalizację: Kuklówka, Sevilla, Osada Augustów, Emów, Wodokty, Rest hotel, CKS Nikola, Sala Eden. Hotel BOSS to zbyt droga impreza. Klub Galop jakoś Nas nie przekonał. Dotychczas najbardziej spodobała Nam się sala "Przybyszówka" (Kobyłka) i Bella Donna (okolice Zalewu Zegrzyńskiego). Szukam jednak dalej i skupię się nieco na okolicach Mińska Maz.
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
My mamy w sali, która nie jest tu wymieniona, ale nie chciałabym publicznie pisać w jakiej. Jakby ktoś potrzebował, to informacjami służę na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy to prawda ale podobno u Pietrzaków wyliczają wedline na osobe i jak zabraknie to karzą sobie dopłacać... a w Przybyszówce są małe porcje obiadowe...
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Cześć, też słyszałam, że u Pietrzaków takie cyrki się dzieją. Ale to jeszcze nic! moja kuzynka ze śląska na tydzień przed weselem została doparta do muru przez właściciela sali, który wyłudził 600zł na pranie obrusów! Przecież to powinno być w cenie.
A z sal na wesele w okolicach Warszawy to też polecam RestHotel - sala całkiem spoko, jest hotel parking itp, ale to chyba jednak druga strona miasta i może być dla Ciebie za daleko. Ostatnio miałam przyjemność bawić się nad zalewem zegrzyńskim, hotel to chyba parasol. Lokalizacja super, choć wydawało się, że będzie więcej miejsca, ale wesele nie było duże, więc było przestronnie. Kilometry chyba nie powinny stanowić problemu przy wyborze wesela? Rok temu koleżanka z ursusa miała wesele w Sulejówku, i choć wydawało się, że będzie daleko, to tak na prawdę nie robiło to nikomu różnicy. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-04-23 o 09:12 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hej, my również poszukujemy jakiejś fajnej sali w Warszawie. Póki co obejrzeliśmy 5 obiektów i każdy ma swoje wady i zalety. Jak na razie przoduje Hotel 500, choć tam sala jak na nasze 80 osób wydaje się być trochę ciasna, Hotel Grodzisko- to nowy obiekt i okolica niezbyt ciekawa, Hotel Lamberton- tu cena całkiem przyzwoita, jednak jest limit na napoje i korkowe 10 zł od butelki:/ , u Pietrzaków- tu niepokoją mnie te faktycznie powyliczane porcje 15 dag np sałatki na osobę i możliwość kilku imprez jednocześnie.
Zaintrygowały mnie Zajazd Przybyszówka, i Park na Wojskiego. Macie jeszcze jakieś fajne propozycje? Mam wrażenie,że już wszystko przejrzałam a przy żadnej z sal nie było "WOW, to jest to". Moim marzeniem jest wesele w hotelu Podlasie, ale niestety to nie realne bo w Białymstoku http://www.hotelpodlasie.pl/restauracja-bialystok/sale Może ktoś zna coś o podobnym wystroju w Warszawie? W miare przystępnej cenie..? Edytowane przez Girlwithpearl Czas edycji: 2014-03-16 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Hej!
Z narzeczonym oglądaliśmy salę w Emowie - Kręta 8. Podobało nam się ale nie możemy znaleźć żadnej opinii na temat tego miejsca, czy ktoś tam miał wesele lub był na jakiejś imprezie i może coś powiedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Bardzo blisko Warszawy - w Łazach, jest też Hotel Książę Poniatowski. Wg mnie sala jest tam wręcz idealna na taką uroczystość jak wesele, szczególnie, jeśli (tak jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Rest w Morach - o ile będą mieli termin. Na zeszły rok mieli jeszcze stawkę poniżej 160 zł, a standard na prawdę super. Ogólnie w tej okolicy zdecydowanie coraz trudniej o organizację wesela w bardzo wysokim standardzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Co do Przybyszówki wypowiedziałam się tutaj (sama miałam tam wesele):
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post49509589 Park na Wojskiego też braliśmy pod uwagę (siostra Męża miała tam własny ślub więc lokal sprawdzony i polecany). Zrezygnowaliśmy wyłącznie dlatego, że mimo deklaracji lokalu, że pomieszczą do 200 osób to sami widzieliśmy, że nie zostanie wtedy miejsca ani na taniec, ani na swobodne poruszanie się między stołami. Szwagierka miała tam ok. 100 osób na weselu i to jest maksymalna liczba moim zdaniem. Poza tym lokal ładny, klimatyczny, uroczy przedsionek przy recepcji, sporo miejsca poza salą, gdzie można sobie usiąść i pogadać, jedzenie dobre, obsługa bez zarzutu, stosunkowo drogie były pokoje, ale wygodnie umiejscowione i oddzielna salka na śniadanie następnego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
My mieliśmy nasze wesele Przybyszówce w sali Tarasowej. Podpisujemy się pod wszystkimi pozytywnymi opiniami.
Wspaniale przygotowana sala, do tego piękny wystrój i mnóstwo dopracowanych detali. Jedzenie było naprawdę pyszne i ładnie podane. Obsługa na najwyższym poziomie. Pani Agnieszka była niezwykle zaangażowana i pomocna, służyła nam swoimi radami. Organizowaliśmy małe przyjęcie (60 osób). Wszystko zostało przygotowane perfekcyjnie. Wszyscy goście byli zachwyceni (zwłaszcza z zagranicy). Możemy z pełną odpowiedzialnością polecić Panią Agnieszkę i salę Tarasową w Przybyszówce. Ania i Łukasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Polecam salę weselną dla nawet 300 osób w Leśniakowiźnie (powiat wołomiński). Dobra kuchnia, parking dla samochodów, możliwy nocleg. Dodatkowo wiele atrkacji takich jak pokaz fajerwerków czy wspaniałe dekoracje światłem. wesele wołomin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.