|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co zrobić z licznymi włosami na ciele ?
Witam !
Od dzieciństwa mam jeden problem a mianowicie nie lubię swojego ciała powód : mam na nim bardzo dużo włosów próbowałam wszystkiego depilacje, golenie, laserowe leczenie ale nic nie pomogło Ciągle rosną i rosną co mam robić ? Może wy miały/mieliście kiedyś lub macie taki problem ? Za wszystkie odpowiedzi dziękuję i Serdecznie pozdrawiam ![]() Edytowane przez wikiszost22 Czas edycji: 2013-08-23 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Co zrobić z licznymi włosami na ciele ?
Trzeba pójść do lekarza endokrynologa, ginekologa i zbadać sobie poziom hormonów oraz inne badania lekarz może zaleci po wywiadzie z Tobą.
Może masz zespół policystycznych jajników, może nadczynność nadnerczy, może np. jatrogenny zespół Cushinga lub po prostu nadmierne owłosienie nie ma przyczyn bo taka twoja uroda. Przed wizytą u lekarza nie usuwaj włosów aby mógł zobaczyć jaki jest ich stopień nasilenia. A doraźnie nie ma innej rady tylko wybrać sobie odpowiedni sposób depilacji. Nie jesteś jedna z tym problemem. Całkiem zdrowe kobiety też tak mają i sporo godzin tygodniowo spędzają na usuwaniu niechcianych włosów z różnych nietypowych dla kobiet miejsc ciała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.