|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Schudnąć przez stres
Witam, otóż przez ostatni... miesiąc? może trochę więcej schudłem około 8-10kg. Nie odchudzałem się, nie liczyłem ile jadłem. Jadłem po prostu za mało - stres potrafi wyniszczyć, nie potrafiłem nic przełknąć. W każdym razie, chciałbym jednak ominąć tego powszechnego efektu jojo, mogę liczyć na jakieś porady?
![]() edit. Dodam że mam 17 lat. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Schudnąć przez stres
ciężko cokolwiek poradzić, bo podałeś za mało informacji. napisz swój przykładowy jadłospis przed schudnięciem. masz raczej siedzący tryb życia, czy uprawiasz jakiś sport? ile teraz ważysz i przy jakim wzroście?
10kg w ponad miesiąc to sporo. na pewno masz osłabiony organizm, brak witamin, makroelementów robi swoje. powinieneś się zdrowo odżywiać, żeby uzupełnić braki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jak najszybciej zmień dietę na jakąś zdrową bo nabawisz się tylko anemii. A wtedy zostanie Ci już tylko iść do lekarza. Bo schudnąć tyle, w tak krótkim czasie to nie jest normalna sytuacja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Oczywiście zdrowe odżywianie wg typowych reguł: dużo wody i warzyw, trochę owoców, nabiału, unikanie smażonego, ograniczenie cukru i soli, dużo zielonej herbaty, nie zażeranie się na wieczór + jakaś forma ruchu.
A na ukojenie nerwów - joga i medytacja (choć może nie chwal się kolegom ![]() I w związku z nagłą utratą wagi polecam odwiedzić lekarza oraz zrobić badania krwi - KONIECZNIE. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Może jakiegoś pasożyta podłapałeś, oczywiście Tobie tego nie życzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja na Twoim miejscu zrobiłabym sobie jakieś badanie krwi czy coś... Być może to nie przez stres tyle schudłeś. Bo jednak to znaczny ubytek na masie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Ja przez stres również stracilam ok 10 kilo. Pozniej jakies 3 lata walczylalm przy przytyc 5kg i do tej pory sie utrzymuje. Jojo chyba przy stresie az tak bardzo Ci nie grozi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Napisałeś, że schudłeś nie zadając, tak naprawdę żadnego pytania. O co chodzi? Jeśli może chcesz przytyć to policz sobie zapotrzebowanie, makro i leć na siłownie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Ja też przez stres chudnę. Nawet jeśli potem jem (niezdrowo również), nie tyję więcej niż 2 kg. Żadnego jo-jo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.