|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mycie włosów przy łysieniu androgenowym
Obiło mi się o uszy coś ciekawego. Cierpię na łysienie androgenowe i szukam szamponu na ten typ łysienia, znalazłam tylko z Seboradinu, bo wszystko inne dla mężczyzn.
Mam włosy mocno przetłuszczające się. Znajoma powiedziała, że pierwsze mycie powinnam robić zwykłym , drogeryjnym szamponem, żeby zmyć cały tłuszcz a dopiero drugie tym leczniczym. To prawda? Czy przez to efekty nie będą mniejsze? I czy można używać na raz dwóch różnych szamponów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mycie włosów
tak to prawda mozna myc a nawet powinno dwoma szamponami , ja najpierw biore szampon aby oczyscil mi wlosy po czym splukuje nastepnie nakladam ten wlasciwy odpowiedni dla skory glowy , zauwazylam ze wlosy mam bardziej puszyste przez zastosowanie dwoch szamponow
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Na łysienie androgenowe Dermena ma swój szampon, ale jest on raczej kiepski
![]() O wiele bardziej polecam używanie szamponu z ketokonozalem (jest blokerem DHT) typu Nizoral. Co do metody: mój chłopak ją stosuje i jest zadowolony. Warto też zmieniać szampony, bo skóra może się przyzwyczajać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:43.