![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tatuaże - znak nieskończoności
Jak w temacie, mam pytanie odnośnie takich właśnie tatuaży. Chodzi mi przede wszystkim o tatuaże z wpisanym słowem, np love, faith, family. Czy nie uważacie, że są oklepane? Planuję taki zrobić jutro, natomiast naszły mnie wątpliwości właśnie w tej kwestii..
Proszę o poradę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tatuaże - znak nieskończoności
Tatuaż ma byc ozdobą Twojego ciała. To co może wydawać się komus banalne, dla kogoś może mieć znaczenie wielowymiarowe, choć to nie znaczy zaraz, że można zrobic sobie pierwszy lepszy wzorek sciagnięty z neta... To poważna decyzja. Przemyśl ją.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie, że taki tatuaż jest koszmarnie już oklepany. A szkoda, bo sam pomysł jest fajny, pomyśl tylko, czy chcesz, żeby cała masa dziewczyn nosiła taki wzór jak ty. Na twoim miejscu przemyślałabym to i wybrała/zaprojektowała coś zupełnie swojego, symbolicznego dla ciebie a niekoniecznie dla połowy populacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
W tych czasach to tautaże w ogóle są oklepane i tandetne, chocby niewiadomo co.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Tatuaz bedziesz miec Ty. Jezeli wiekszosc napisze, ze to oklepany wzor? Nie zrobisz go? Zastanow sie czy warto. Tatuaz jest na cale zycie. I nie powinno sie go robic, by pokazac.
I nie sa tandetne- kiedy robi je profesjonalista. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Tatuaże tandetne o.O Lol.
Ja ich raczej nie widuję, zapytaj tatuażysty czy oklepanyu wzór. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, dzięki za odpowiedź
![]() ![]() niestetey, chcę prosty tatuaż, nieskomplikowany, to było to, co chciałam. I to na żebrach, z boku, żeby był przede wszystkim dla mnie. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Zrób, nawet oklepane wzory można "naprawić" ładnym wykonaniem. Chociaż to jest tak prosty wzór, że chyba nie ma nawet co poprawiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że są oklepane i banalne - robią je sobie raczej ludzie, których nie stać na nic bardziej oryginalnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że to już niewiele ma wspolnego z oryginalnością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ciężko wpaść na to, że niektórzy chcą mieć po prostu ładny i ciekawy wzór, bo im sie podoba, a nie od razu żeby podkreślić, że się jest super-true-alternatiw-oridżinal. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Napiszę Ci, jak wizażanka wyżej. Jeśli masz wątpliwości - wstrzymaj się z tą decyzją. To nie farbowanie włosów czy zrobienie tipsów - tylko coś, co teoretycznie będziesz mieć przez całe swoje życia na ciele (chyba, że sobie to usuniesz).
I, wg mnie, nie powinnaś kierować się tym, czy wzór jest modny, oklepany itd. Bo nawet jeśli milion ludzi będzie mieć znak nieskończoności, to dla Ciebie może być ważny, wiązać się z istotnym wydarzeniem w życiu/ zmianą poglądów / wymianą faceta ![]() A co do "oklepania" - można powiedzieć również, że jaskółki są często spotykanym motywem, japońskie znaczki, cytaty o muzyce...
We must fight for what we believe in ![]() Makenai ![]() Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura. Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić. 23.05.2012 - pani licecjatka! ![]() 04.07.2014 - pani magister!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrób sobie taki tatuaż jaki chcesz i gdzie chcesz. Zawsze możesz go przerobić. Bez sensu dziarać sobie coś, do czego nie jesteś przekonana, tylko dlatego, że wydaje się to być mniej oklepane.
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A w temacie - rozumiem jak ktos chce miec po prostu jakis wzorek, ale autorka sama nie wie co chce, wiec mysle, ze to silenie sie na orygialnosc, poza tym pytala, czy takie tatuaze sa oklepane, ja napisalam ze tatuaze w ogole sa oklepane. No i co? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Och, och, tak, same spamery tu są, tylko po to by cię dręczyć.
No napisałaś, że są oklepane. A my twierdzimy, że bullshit. No i co? W ogóle blond włosy też są oklepane. I brązowe też. I brązowe oczy też. I duże piersi też. Małe też. W ogole cycki są oklepane. I ich brak też. I ubrania z sieciówek też sa oklepane. Ale te z lumpeksów też. Wszystko jest oklepane, nic tylko się zabić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Spokojnie, przy twoim blasku jestem jedynie lichą iskierką! ![]() Silenie się na oryginalność, bo nie jest pewna wzoru/waha się? Ty się za to na temat wypowiedziałaś, niech cię piorun.
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Hm, ja włosy farbowałam. na co to ja nie farbowalam! I wszystko oklepane, damn.
Nie musisz nosić zegarków, naszyjników, torebek. bransoletek, apaszek i innych pierdół, ale nosisz. Bo ci się podobają. A ja noszę tatuaże, bo mi się podobają. I nie uważam je za oklepane. O. Takie dziwne, że zastanawia się nad wzorem? Będzie go nosić cale życie, niech nosi coś na co będzie za każdym razem patrzyła z przyjemnością. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama zrezygnowałam, bo jednak nie mam ochoty paradować do końca życia ze zwierzątkiem zodiakalnym na łopatce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ja mam zwierzątko zodiakalne i plany wplecenia go w większy wzor na plecach ;D Tylko funduszy za mało, wzorów za dużo i nie wiadomo za co sie brać
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Nie, nie podoba mi się z gory stwierdzenie, że tatuaż to silenie się na oryginalność. Bo jest różnica między tym a "tatuaże mi się nie podobają". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
No właśnie, SIEBIE.
O pewnych moich tatuażach nie wiedzą moi niektórzy znajomi, jeszcze, bo ani się z nimi nie ukrywam ani się nimi nie chwalę. Zrobiłam je dla siebie, codzień konam z zachwytu przed lustrem. Ot, filozofia. Frendzolenie o oryginalności jest dla mnie bzdurą nie to, że komuś się nie podobają.
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz też zrobić henną na próbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wystarczyło napisać, że nie podoba Ci się idea tatuażu, a nie dorabiać teorie o próbie bycia oryginalnym. Co do tematu- nie podobają mi się malutkie napisiki. Jeżeli pytasz na forum o to, co masz sobie wytatuować, to lepiej na razie odpuść, bo tego powinnaś być pewna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I owszem, sporo ludzi robi tatuaze, by silic sie na oryginalnosc, w sumie znam chyba tylko jedna osobe, ktora zrobila to na ''zasadzie'' o jakiej mowila Demi93, cala reszta tego co widzialam byla przede wszystkim dla ''szpanu''. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.