|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pies
Witam. Postanowiłam załozyć wątek na forum z pewnym otwartym pytaniem do dyskusji. Otóż kilka dni temu stanęliśmy z męzem przed pewnym dylematem. Mamy kochanego pieska , kilka dni temu dowiedzieliśmy się o śmierci dziadka mojego męża i konieczności wyjazdu 500 km na pogrzeb. Problem pojawił się z kwestią, co z naszym psem. W każdym innym przypadku (naszych wyjazdów)pieskiem zajmowała się rodzina męża. Moja mieszka bardzo daleko od miejsca naszego zamieszkania i zawsze jest problem z transportem, ponieważ to długa trasa. Raczej nie rozważaliśmy wzięcia psa ze sobą, bo mógłby być to problem dla żałobników w takiej sytuacji. Zaczęłam się rowniez zastanawiac nad hotelem dla zwierząt (pobyt max 3 dni), ale zaczęłam oglądać zdjęcia tych boksów i świrować, że to będzie trauma dla naszego psa i nie ma gwarancji, że nie będą mu robić krzywdy. W końcu psa zawiozłam do swojej rodziny, bo nie wyobrażałam sobie pozostawić go w obcym miejscu. Stąd moje pytanie do posiadaczy zwierzat. Bylibyście w stanie zostawić psa w hotelu, macie doświadzczenia w tym temacie. Moje obawy były uzasadnione? Czy po prostu świruje?
Edytowane przez Marispose Czas edycji: 2013-09-25 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Pies
Cytat:
Ale my mamy siatkę przyjaciół psio-kocich, zawsze jest się do kogo zwrócić o pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Wejdź na stronę petsitter.pl bodajże i tam znajdziesz ogłoszenia opiekunów zwierząt, którzy są certyfikowani i biorą Twojego psa do domu. To coś totalnie innego niż hotel, pies jest w domu.
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo fajna sprawa. W moim mieście nie było jednakże takiej mozliwości. U mnie są hotele, ale nie było żadnej opinii na ich temat. Oprócz jakiś szczątkowych,. co do których nie miałam pewności, czy nie były pisane przez samych wlasciciele. W każdym bądź razie mojer okoliczne hotele nie mają certyfiaktów plus te boksy i te smutne psy w nich...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moze jakas dobra kolezanka której nie balabys sie zostawic kluczy do mieszkania? Ktora przyszlaby, nakarmila, wyprowadzila chociaz te 3x dziennie?
Ja jeszcze rozwazylabym wziecie psa ze soba i zostawienie w samochodzie. Nie ma juz upałów, z uchylonymi oknami i woda dalby rade, sama ceremonia trwa 1,5h - chyba najmniej stresu dla psa. I znalezc hotel ktory przyjmuje razem ze zwierzetami -bo nie wiem czy spaliyscie u rodziny?
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
sissy that walk
|
Są hotele i hotele - ja radzę wybierać domowy, bez boksów. Mój piesek był w takim hotelu - prowadzonym przez prywatnych ludzi w ich domu, ze zwierzętami biegającymi luzem. Atmosfera była świetna, pies nie czuł się samotny (w boksie nie wytrzymałby psychicznie na 100%), a do tego właścicielka jest weterynarzem więc każde zwierzę jest tam bezpieczne. Cena takiego hotelu jest wyższa, ale na okres taki jak 3 dni nie ma się nawet nad czym zastanawiać.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-09-25 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Takie miejsce brzmi o wiele lepiej. Własnie te boksy najbardziej mnie przeraziły. Niestey na tamta chwile tylko takie miejca znalazłam w internecie jak opisywałam. Nie mniej, jeśli nastepnym razem będe szukac to coś pod katem tego, co opisalaś. Myslę, że mójn pies nie tęskiłby tak bardzo, gdyby mógl luzem biegać i bawić się z innymi psami. Boks to zupełnie inna bajka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja swojego bym nie oddała z racji problemów psa z psychiką (mój psiak jest ze schroniska i miał kiepski start trafił do mnie chory, połamany, wszystkiego się boi i ciągle nad nim pracuję, żeby trochę się naprostował) ale mam koleżankę, która nawet nie wyjeżdżając oddaje psiaka do hoteliku (ale ona mieszka w mieście gdzie są specjalne miejsca gdzie nie trzeba się stresować i martwić a psiak czuję się tam jak w raju - traktuje to jak "wakacje dla psa", tam są normalnie organizowane takie turnusy dla psów z zabawami z jakimiś atrakcjami czysto psimi) jak psiak szczepiony i pewna miejscówa to i obaw nie należy mieć. Ale jak ktoś wspomniał są hotele i Hotele.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie zostawiabym psa w hotelu dla zwierzat... Nie bede sie tu zbytnio rozpisywac, ale wolalabym " zatrudnic" kogos,kto przychodzilby do domu, czy po prost zabrac psa ze soba.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.