Pies - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-25, 16:24   #1
Marispose
Raczkowanie

Pies

Witam. Postanowiłam załozyć wątek na forum z pewnym otwartym pytaniem do dyskusji. Otóż kilka dni temu stanęliśmy z męzem przed pewnym dylematem. Mamy kochanego pieska , kilka dni temu dowiedzieliśmy się o śmierci dziadka mojego męża i konieczności wyjazdu 500 km na pogrzeb. Problem pojawił się z kwestią, co z naszym psem. W każdym innym przypadku (naszych wyjazdów)pieskiem zajmowała się rodzina męża. Moja mieszka bardzo daleko od miejsca naszego zamieszkania i zawsze jest problem z transportem, ponieważ to długa trasa. Raczej nie rozważaliśmy wzięcia psa ze sobą, bo mógłby być to problem dla żałobników w takiej sytuacji. Zaczęłam się rowniez zastanawiac nad hotelem dla zwierząt (pobyt max 3 dni), ale zaczęłam oglądać zdjęcia tych boksów i świrować, że to będzie trauma dla naszego psa i nie ma gwarancji, że nie będą mu robić krzywdy. W końcu psa zawiozłam do swojej rodziny, bo nie wyobrażałam sobie pozostawić go w obcym miejscu. Stąd moje pytanie do posiadaczy zwierzat. Bylibyście w stanie zostawić psa w hotelu, macie doświadzczenia w tym temacie. Moje obawy były uzasadnione? Czy po prostu świruje?

Edytowane przez Marispose
Czas edycji: 2013-09-25 o 16:26
Marispose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 16:27   #2
kalincia
BAN stały

Dot.: Pies

Cytat:
Napisane przez Marispose Pokaż wiadomość
Witam. Postanowiłam załozyć wątek na forum z pewnym otwartym pytaniem do dyskusji, otóż kilka dni temu stanęliśmy z męzem przed pewnym dylematem. Mamy kochanego pieska , kilka dni temu dowiedzieliśmy się o śmierci dziadka mojego męża i konieczności wyjazdu 500 km na pogrzeb. Problem pojawił się z kwestią, co z naszym psem. W każdym innym przypadku - naszych wyjazdów pieskiem zajmowała się rodzina męża. Moja mieszka bardzo daleko od miejsca naszego zamieszkania . Raczej nie rozważaliśmy wziećia psa ze sobą, bo mógłby być to problem dla żałobników w takiej sytuacji. Zaczęłam się rowniez zastanawiac nad hotelem dla zwierząt (pobyt max 3 dni), ale zaczęłam oglądać zdjęcia tych boksów i świrować, że to będzie trauma dla naszego psa i nie ma gwarancji, że nie będą jej robić krzywdy. W końcu psa zawiozłam do swojej rodziny, bo nie wyobrażałam sobie pozostawić go w obcym miejscu. Stąd moje pytanie do posiadaczy zwierzat. Bylibyście w stanie zostawić psa w hotelu, macie doświadzczenia w tym temacie. Moje obawy były uzasadnione? Czy po prostu świruje?
Ja bym nie zostawiła. W żadnym obcym miejscu. No, chyba że absolutnie nie byłoby wyjścia. Ale nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, sunia jest ze schroniska, bałabym się, że poczuje się opuszczona.
Ale my mamy siatkę przyjaciół psio-kocich, zawsze jest się do kogo zwrócić o pomoc.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 16:30   #3
tyene
Zakorzenienie

Wejdź na stronę petsitter.pl bodajże i tam znajdziesz ogłoszenia opiekunów zwierząt, którzy są certyfikowani i biorą Twojego psa do domu. To coś totalnie innego niż hotel, pies jest w domu.
Stary 2013-09-25, 16:36   #4
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Wejdź na stronę petsitter.pl bodajże i tam znajdziesz ogłoszenia opiekunów zwierząt, którzy są certyfikowani i biorą Twojego psa do domu. To coś totalnie innego niż hotel, pies jest w domu.
Ooo. Ciekawa stronka. Ale w moim mieście nie ma żadnego z nich.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 16:46   #5
Marispose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Bardzo fajna sprawa. W moim mieście nie było jednakże takiej mozliwości. U mnie są hotele, ale nie było żadnej opinii na ich temat. Oprócz jakiś szczątkowych,. co do których nie miałam pewności, czy nie były pisane przez samych wlasciciele. W każdym bądź razie mojer okoliczne hotele nie mają certyfiaktów plus te boksy i te smutne psy w nich...
Stary 2013-09-25, 17:02   #6
awia
Zakorzenienie

Moze jakas dobra kolezanka której nie balabys sie zostawic kluczy do mieszkania? Ktora przyszlaby, nakarmila, wyprowadzila chociaz te 3x dziennie?

Ja jeszcze rozwazylabym wziecie psa ze soba i zostawienie w samochodzie. Nie ma juz upałów, z uchylonymi oknami i woda dalby rade, sama ceremonia trwa 1,5h - chyba najmniej stresu dla psa. I znalezc hotel ktory przyjmuje razem ze zwierzetami -bo nie wiem czy spaliyscie u rodziny?
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 17:44   #7
Marispose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Moze jakas dobra kolezanka której nie balabys sie zostawic kluczy do mieszkania? Ktora przyszlaby, nakarmila, wyprowadzila chociaz te 3x dziennie?

Ja jeszcze rozwazylabym wziecie psa ze soba i zostawienie w samochodzie. Nie ma juz upałów, z uchylonymi oknami i woda dalby rade, sama ceremonia trwa 1,5h - chyba najmniej stresu dla psa. I znalezc hotel ktory przyjmuje razem ze zwierzetami -bo nie wiem czy spaliyscie u rodziny?
Niestety nie mam tak dyspozycyjnych znajomych. Wszyscy pracują, więc raczej odpada. Poza tym mam psa bardzo energicznego. Po moim lub męza powrocie z pracy potrzebuje długiego spaceru, to mógłby być kłopot dla pracujących znajomych. Jak pisałam wcześniej, psina w innych sytuacjach (nieczęsto) zostaje z rodziną męza. teraz wybrnęłam z sytuacji i zostawiłam ja u mojej mamy, chociaż mieszka ona daleko ode mnie.Mam nadzieję, że nie będzie już więcej takich sytuacji, żebym miała problem z pozostawieniem jej gdziekolwiek, ale nigdy nie można miec gwarancji i stąd moje pytania o Wasze doświadczenia z hotelami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-25, 17:44   #8
mary_poppins
sissy that walk

Są hotele i hotele - ja radzę wybierać domowy, bez boksów. Mój piesek był w takim hotelu - prowadzonym przez prywatnych ludzi w ich domu, ze zwierzętami biegającymi luzem. Atmosfera była świetna, pies nie czuł się samotny (w boksie nie wytrzymałby psychicznie na 100%), a do tego właścicielka jest weterynarzem więc każde zwierzę jest tam bezpieczne. Cena takiego hotelu jest wyższa, ale na okres taki jak 3 dni nie ma się nawet nad czym zastanawiać.

Edytowane przez mary_poppins
Czas edycji: 2013-09-25 o 17:45
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 17:48   #9
Marispose
Raczkowanie

Takie miejsce brzmi o wiele lepiej. Własnie te boksy najbardziej mnie przeraziły. Niestey na tamta chwile tylko takie miejca znalazłam w internecie jak opisywałam. Nie mniej, jeśli nastepnym razem będe szukac to coś pod katem tego, co opisalaś. Myslę, że mójn pies nie tęskiłby tak bardzo, gdyby mógl luzem biegać i bawić się z innymi psami. Boks to zupełnie inna bajka
Stary 2013-10-01, 22:46   #10
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Ja swojego bym nie oddała z racji problemów psa z psychiką (mój psiak jest ze schroniska i miał kiepski start trafił do mnie chory, połamany, wszystkiego się boi i ciągle nad nim pracuję, żeby trochę się naprostował) ale mam koleżankę, która nawet nie wyjeżdżając oddaje psiaka do hoteliku (ale ona mieszka w mieście gdzie są specjalne miejsca gdzie nie trzeba się stresować i martwić a psiak czuję się tam jak w raju - traktuje to jak "wakacje dla psa", tam są normalnie organizowane takie turnusy dla psów z zabawami z jakimiś atrakcjami czysto psimi) jak psiak szczepiony i pewna miejscówa to i obaw nie należy mieć. Ale jak ktoś wspomniał są hotele i Hotele.
Stary 2013-10-03, 21:22   #11
carolinascotties
Zakorzenienie

Nigdy nie zostawiabym psa w hotelu dla zwierzat... Nie bede sie tu zbytnio rozpisywac, ale wolalabym " zatrudnic" kogos,kto przychodzilby do domu, czy po prost zabrac psa ze soba.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości