|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pare pytan o orgazm
Czy orgazm zmienia sie z wiekiem ? np. czy mozliwe jest, ze odczuwa sie go inaczej gdy sie ma 20 a inaczej gdy sie ma 40 lat ?
Od jakiegos czasu nie moge osiagnac orgazmu (nawet sama). Zastanawiam sie nad powodem. Pamietam, ze kiedys na samym koncu mialam dreszcze ktore przechodzily przez cale cialo. Teraz tego nie mam, wiec wydaje mi sie, ze tej koncowej fazy brak. Czy to mozliwe, ze boje sie osiagnc orgazm ?? Wiem, ze to dziwnie brzmi. Co robic ??? |
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: Pare pytan o orgazm
Autorko, niewielki tu jest procent dziewczyn po 40 więc chyba zbyt wiele się nie dowiesz na temat wpływu wieku na orgazm.
Ja u siebie zaobserwowałam jedynie, że więcej czasu potrzebuję aby szczytować. Kilkanaście lat temu znacznie szybciej dochodziłam. A jakość nigdy nie była taka sama, wszystko zależy od stanu skupienia się. Gdy o czymś nie mogę przestać myśleć w trakcie seksu to tych dreszczy nie ma. Ale jak się skupię, wyłączę to odlatuję idealnie. Może wprowadź jakieś nowości do swojego życia erotycznego? |
|
|
|
|
#3 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie pojawia się czasem taki problem, że mam jakby "blokadę" przed szczytowaniem. Też zdarza się to zwykle wtedy gdy albo coś mnie rozprasza, albo zbyt koncentruję się na orgazmie, a za mało na "chwili obecnej" podczas pieszczot. No i bardzo duże znaczenie ma też dzień cyklu. Zauważyłam, że najtrudniej mi dojść gdy mam owulację, co jest dość dziwne
, bo wtedy jestem najbardziej rozpalona. Może u Ciebie jest właśnie taki problem? Co do wieku, to też nie wiem jakie ma on znaczenie dla orgazmu, ale logiczne byłoby, że im ktoś starszy tym bardziej doświadczony i wie jak mieć "dobrze"
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Tak odczuwa się inaczej.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
Ja słyszałam, że z czasem u kobiet życie erotyczne jest coraz bardziej satysfakcjonujące a u mężczyzn przeciwnie
Wynika to z tego, że kobietom (niby) libido rośnie a przy tym stają się bardziej świadome swoich preferencji, są odważniejsze itd, a facetom libido się zmniejsza ![]() Ile w tym prawdy? Nie mam pojęcia Ale co do tego, że z wiekiem coraz więcej o sobie wiemy, a więc wiemy co zrobić, żeby było nam idealnie, to się zgodzę. Brzmi dość logicznie
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

, bo wtedy jestem najbardziej rozpalona. Może u Ciebie jest właśnie taki problem?
Wynika to z tego, że kobietom (niby) libido rośnie a przy tym stają się bardziej świadome swoich preferencji, są odważniejsze itd, a facetom libido się zmniejsza