![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Cięte riposty :)
Witajcie! Jestem tydzień po rozstaniu z facetem. Była to moja przemyślana decyzja więc krokodylich łez nie ronię. W grudniu skończę już bądź dopiero 25 lat i w związku z tym mnóstwo moich ciotek, sąsiadek, znajomych rodziców zadaje mi pytanie: kiedy jakieś wesele? Bo to już czas, gdzie ten narzeczony? Itd....Itd....Pytania tego typu działają na mnie jak płachta na byka tyle, że w wersji total turbo.
Moje pytanie: czy znacie jakieś cięte riposty na takie głupie pytania? Jak dosadnie (oczywiście nie przesadzając) odpowiedzieć aby życzliwym ciociom i znudzonym sąsiadkom poszło w pięty i zaczęły martwić się sobą? Ja znam np taką :P Kiedy jakaś kobieta (np. mężatka, której małżeństwo nie grzeszy idealnością) zadaje pytanie: kiedy wreszcie wyjdziesz za mąż? Ty odpowiadasz: patrząc na przykład Twego małżeństwa, to skutecznie odstrasza mnie ta instytucja ![]() Znacie coś jeszcze? Dawajcie przykłady!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cięte riposty :)
-Kiedy wyjdziesz za mąż?
-Zaraz po powrocie z Jeleniej Góry (lub inne - dowolnie wybrane miejsce na swiecie) -O, a kiedy się wybierasz? -Nie planuję ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() - Kiedy wyjdziesz za mąż? - Jak wrócę z Radomia. - O, a kiedy jedziesz? - Nie wybieram się. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A nie lepiej po prostu powiedzieć, że to jest Twoje życie, Twoja sprawa i nie chcesz o tym rozmawiać? Albo powiedz coś w stylu, że każdy powinien się interesować swoimi sprawami, a nie sprawami innych i nie będziesz odpowiadać żeby zaspokoić czyjąś ciekawość i sama zdecydujesz czy to już 'ten czas' czy jeszcze nie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
"patrząc na przykład Twego małżeństwa, to skutecznie odstrasza mnie ta instytucja
![]() Powiedzieć, że to moja prywatna sprawa? Hmm gdyby to działało to nie zwracałabym się z przykładami tutaj ![]() Zawsze odpowiadam: nie zmierzam albo nie jest za niewolnictwem itp, ale te pytania powtarzają się po prostu milion razy za każdym razem!! Zacznę chyba unikać rodzinnych spotkań... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No bo powiedzcie. Czy bycie panna w wieku 25 lat to naprawdę taka tragedia?! Mam tego naprawdę dosyć! Ci wszyscy "życzliwi" nawet nie zastanawiają się jaką mam przeszłość. Mam mnóstwo koleżanek, które są w moim wieku i już są po rozwodach właśnie przez takie gadanie. Brały pierwszego lepszego żeby ciotka dała spokój. Nie wiedziałam, że w 21 wieku jeszcze można spotkać ludzi, którzy uważają małżeństwo (jakiekolwiek, z kimkolwiek) za jedyny cel w życiu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę, że uczenie się na pamięć ciętych ripost jest kompletnie bez sensu. Taką ripostę, albo wymyśla się na poczekaniu - wtedy wychodzi to zabawnie, naturalnie i odpowiednio do sytuacji/osoby, albo się w to nie bawi. Wyuczona ironia zawsze wychodzi głupio, i zazwyczaj zawstydzająco dla 'ripostującego'. Jak Cię ktoś będzie wypytywał, to nie da się po prostu powiedzieć, że na razie nie planujesz ślubu bo kariera/szkoła/podróże/spóściłaś kandydata na drzewo za brudne skarpetki na podłodze/cokolwiek i tyle? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A nie uważasz, że bardzo niekulturalnym jest mówienie: bo Ty już masz 25 lat i za chwilę już nikt nie będzie cię chciał? Jest mi wtedy tak przykro, że łzy cisną się do oczu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
wyszperane w jakimś wątku na wizażu: "jak ciocia sponsoruje wesele, to mogę wyjść za mąż choćby w przyszłym tygodniu"
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Jak łzy Ci się cisną do oczu, bo ktoś mówi, że masz 25 lat i ora wyjść za mąż, to myślę, że masz spory problem, bo najwidoczniej też tak uważasz. I warto może nad tym popracować, bo swojej wartości nie powinno się liczyć poprzez fakt posiadania faceta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak masz coś w nadstanie, to chętnie skorzystam. Czekam, aż Brad Pitt się rozwiedzie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem jak dużą sierotką marysią trzeba być żeby pytać o takie rzeczy na forum i jak bardzo dziwnym trzeba być by nie umieć wybrnąć z tego z twzarzą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja rada: nie bawić się w riposty, nie obracać w żart - jak nie jesteś mistrzynią ciętej riposty, to nią nie zostaniesz, a jeszcze dorobisz się wyrzutów sumienia, jak ciotce dogryziesz - tylko ze śmiertelną powagą powtarzać swoje: to nie cioci sprawa, nie życzę sobie dalszej dyskusji na ten temat. A jak ciotka się nie zastosuje, uniemożliwić jej nękanie Cię dalszą debatą i wyjść. Po prostu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem jak Wy sobie wyobrażacie taką rozmowę.
Przypomina mi się scena ze 'Zmienników' gdzie główny bohater fantazjował o ciętej ripoście na 'kółko obrotowe' ![]() Na prawdę sądzicie, że taki dialog jest realny: - kiedy wyjdziesz za mąż? - jak ciocia funduje to nawet dzisiaj! - <szczęka na podłodze, rumieniec, zgrabne niezauważalne wyjście do drugiego pokoju> Bo ja myślę, że będzie o prostu tak: - kiedy wyjdziesz za mąż? - jak ciocia funduje to nawet dzisiaj! - oj Kochanienka, jakby to ode mnie zależało to ja bym Ci nawet zafundowała, wiesz, że masz już swoje lata powinnaś poszukać kandydata na męża, z rokiem na rok będzie Ci coraz ciężej bla bla bla... albo - kiedy wyjdziesz za mąż? - jak ciocia funduje to nawet dzisiaj! - haha, ale tak na powaznie, to masz już kogoś? Kiedy zaręczyny? albo wiele wiele innych wersji, gdzie podane zdanie o fundowaniu przejdzie bez echa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
powiedz, że się ochajtasz jak zalegalizują związki homoseksualne, podejrzewam, że temat twojego staropanieństwa zejdzie na dalszy plan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Powiedz że złożyłas wniosek o adopcję pięciu kotów i nie zamierzasz brać ślubu
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cięte riposty :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najbardziej podobała mi się odpowiedź, że masz tylu kandydatów, że nie możesz się zdecydować... ![]() Może opdowiadaj coś w stylu, że masz kilku na oku, ale musisz ich lepiej poznać, aby wybrać tego najwspanialszego na całe życie. Dodaj, że to poważna decyzja, a takich nie powinno się podejmować pochopnie. Albo mów, że jeszcze nie dojrzałaś do tego kroku. Ciężko stwierdzić czy którakolwiek z tych odpowiedzi zamknie im usta, bo jeżeli one uważają, że w tym wieku to już najlepiej być matką trojga dzieci, to raczej żaden argument do nich nie trafi. Niestety. Najbardziej chyba uspokajającą odpowiedzią i wydaje mi się, wyważoną była by ta którą zaproponowałam (masz kilku na oku, ale musisz ich lepiej poznać, aby wybrać tego najwspanialszego na całe życie. Dodaj, że to poważna decyzja, a takich nie powinno się podejmować pochopnie) Powodzenia!
![]() |
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
Nie sądzę tak. Nie chcę przez najbliższy czas wychodzić za mąż. Znam swoją wartość i wiem, że nie będę brała pierwszego lepszego. A łzy czasem się cisną bo przeraża mnie fakt, że właśnie ludzie w taki sposób mnie oceniają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałosne trochę te teksty... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Autorko po co robić na siłę z siebie kogoś kimś się nie jest? Żeby popisać się wyuczonymi ripostami przed ciotką ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Nie róbcie tutaj analizy psychologicznej. Chciałam po prostu zabawnej wymiany pomysłów, a czy je ktoś wypowie czy też nie to już inna bajka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.