nie podoba mi się to ,że chłopak pisze do byłej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-11, 20:15   #1
Ewa_Lina
Raczkowanie

nie podoba mi się to ,że chłopak pisze do byłej

Mój chłopak studiuje ze swoją byłą dziewczyną ,są razem w jednej grupie. Byli przez rok razem ponoć się często kłócili,nie dogadywali się w między czasie ( końcem stycznia) pojawiłam się ja. Obustronne zauroczenie,on rozstał się z tamtą dziewczyną i wtedy zaczęliśmy się spotykać(końcem lutego).Dodam tylko ,że ja nie nalegałam na spotkania dopóki był w związku,on sam wyszedł z inicjatywą jednocześnie rozstając się z tamtą dziewczyną zanim jeszcze zaczęliśmy funkcjonować jako para. Pytałam go o to jak obecnie wyglądają ich relacje odpowiedział ,że czasem zamienią kilka słów głównie w sprawach związanych z uczelnią i,że rozmowy te mają charakter kurtuazyjny. OK - rozumiałam to. Jednak ostatnio odkryłam,że całkiem niedawno zdarzyło mu się pisać do niej i "analizować" powody dla których się rozstali a kilka dni temu wysłał jej krótki "śmiechowy" filmik
szczerze mówiąc nie wiem jak powinnam zareagować i co mam o tym wszystkim myśleć...
Ewa_Lina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 20:31   #2
123Kwiatek
Raczkowanie

Dot.: nie podoba mi się to ,że chłopak pisze do byłej

Może postaw sprawę jasno- zdecyduj się czy wciąż chesz żyć przeszłościa, czy być ze mną? Skąd wiesz o czym pisali?
123Kwiatek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 20:33   #3
Ewa_Lina
Raczkowanie

Cóż-mam dostęp do jego e-maila i przeczytałam.
Stary 2015-05-11, 20:35   #4
123Kwiatek
Raczkowanie

Po co czytasz jego emaile? Trochę nie feir moim zdaniem. Skoro już wiesz, to przyglądałabym się temu bacznie. I nie czytała nigdy więcej jego emaili.
Stary 2015-05-11, 20:38   #5
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez Ewa_Lina Pokaż wiadomość
Cóż-mam dostęp do jego e-maila i przeczytałam.

Studiują ze sobą, mają kontakt codziennie, mają wspólnych znajomych. Chyba nic złego nie ma w tym, że wysłał jej filmik? Nie napisał "boże, jak ja za Tobą tęsknie" tylko wysłał coś do pośmiania się, być może w nawiązaniu do czegoś, o czym zdarzyło się rozmawiać na uczelni.
Analizowali powody rozstania (moim zdaniem) po to, żeby nie mieć do siebie wzajemnych pretensji i wyjaśnić sobie wszystko, żeby mogli na uczelni normalnie funkcjonować.

A Ty przestań czytać jego prywatne wiadomości. Zero zaufania, zero prywatności. Chcesz stać się bluszczem?
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 20:47   #6
Turtlee
Przyczajenie

Cytat:
Mój chłopak studiuje ze swoją byłą dziewczyną ,są razem w jednej grupie. Byli przez rok razem ponoć się często kłócili,nie dogadywali się w między czasie ( końcem stycznia) pojawiłam się ja. Obustronne zauroczenie,on rozstał się z tamtą dziewczyną i wtedy zaczęliśmy się spotykać(końcem lutego).Dodam tylko ,że ja nie nalegałam na spotkania dopóki był w związku,on sam wyszedł z inicjatywą jednocześnie rozstając się z tamtą dziewczyną zanim jeszcze zaczęliśmy funkcjonować jako para. Pytałam go o to jak obecnie wyglądają ich relacje odpowiedział ,że czasem zamienią kilka słów głównie w sprawach związanych z uczelnią i,że rozmowy te mają charakter kurtuazyjny. OK - rozumiałam to. Jednak ostatnio odkryłam,że całkiem niedawno zdarzyło mu się pisać do niej i "analizować" powody dla których się rozstali a kilka dni temu wysłał jej krótki "śmiechowy" filmik
szczerze mówiąc nie wiem jak powinnam zareagować i co mam o tym wszystkim myśleć...
Ja wyznaję zasadę, że wierzę mojemu TŻ do pierwszego kłamstwa. Wiec zamiast buszować po jego prywatnych kontach , zaufaj mu trochę i nie szukaj dziury w całym.
Turtlee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:03   #7
123Kwiatek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Turtlee Pokaż wiadomość
Ja wyznaję zasadę, że wierzę mojemu TŻ do pierwszego kłamstwa. Wiec zamiast buszować po jego prywatnych kontach , zaufaj mu trochę i nie szukaj dziury w całym.
Mądre słowa.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-11, 21:08   #8
ciemnooka baba jaga
Raczkowanie

A ja trochę rozumiem autorkę bo chyba czas na analizy związku i powodów jego rozpadu jest przed tym jak zaczyna się nowy związek a nie w chwili gdy już się z kimś rozstało i jest się w nowym związku...
Powiem tak-mnie by bardziej zastanawiało ,że chłopak tak łatwo rozstał się z byłą i zaczął nowy związek z Tobą. Z tego co piszesz wynika ,że cały ta wasza znajomość jest dość świeża,może to jest powodem dla którego on jeszcze próbuje sobie powyjaśniać i "zamknąć " tamten etap. Bądź czujna ale nie kontroluj go
Stary 2015-05-11, 21:42   #9
StarFighter
BAN stały

Nic szczególnie niebywałego, chłopak moze chce znormalizowac z nią stosunki, pare spraw wyjasnic i tyle a Ciebie dalej kochać
StarFighter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-11, 21:57   #10
Ewa_Lina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez StarFighter Pokaż wiadomość
Nic szczególnie niebywałego, chłopak moze chce znormalizowac z nią stosunki, pare spraw wyjasnic i tyle a Ciebie dalej kochać
mam nadzieję ,że tak jest

"Ja wyznaję zasadę, że wierzę mojemu TŻ do pierwszego kłamstwa."

własnie zastanawiam się - bo na moje pytanie o ich kontakty dostałam odpowiedź która wskazywała ,że ich kontakty ograniczają się tylko do tych w ramach zajęć na uczelni a teraz wiem ,że tak nie jest. I się zastanawiam czy takie przemilczenie nie jest już kłamstwem ?
Stary 2015-05-11, 23:58   #11
laisla
Zakorzenienie

Tak to bywa gdy wskakuje się z jednego związku za szybko w drugi, a niektóre sprawy bywają niezamknięte, nie przetrawione i nie zdążą nawet przejść do historii.
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-12, 01:13   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Może chłopak chciał się w ten sposób rozliczyć z przeszłością? Cóż, przeczytałaś czyjeś wiadomości, nie znasz kontekstu, więc teraz będziesz dumać. A nie zapytasz go, bo głupio się przyznać, że czytałaś jego maile. Niech to będzie lekcją na przyszłość, że to nieładnie.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 07:04   #13
Turtlee
Przyczajenie

Cytat:
mam nadzieję ,że tak jest

"Ja wyznaję zasadę, że wierzę mojemu TŻ do pierwszego kłamstwa."

własnie zastanawiam się - bo na moje pytanie o ich kontakty dostałam odpowiedź która wskazywała ,że ich kontakty ograniczają się tylko do tych w ramach zajęć na uczelni a teraz wiem ,że tak nie jest. I się zastanawiam czy takie przemilczenie nie jest już kłamstwem ?
A co , miałby ci powiedzieć " tak gadam z byłą czasami o powodach naszego rozstania", abyś zaczeła świrować? Może chcą zakonczyc ten temat raz na zawsze i pojsc wlasnymi drogami? I taak.. Wysłanie śmiesznego filmiku to naprawdę problem Wiele par chce zostac na kolezenskich relacjach po zerwaniu.

Powiem tak,jeśli twoje wątpliwosci sie spełnią i on faktycznie ma "złe" zamiary ,to jak zdradzi to zdradzi (facet ktory zdradzil raz bedzie zdradzał ponownie) , i predzej czy pozniej to wyjdzie a ty bedziesz na wygranej pozycji bo uniknełas wiazania sie z takim burakiem.

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

[1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;51366216]Może chłopak chciał się w ten sposób rozliczyć z przeszłością? Cóż, przeczytałaś czyjeś wiadomości, nie znasz kontekstu, więc teraz będziesz dumać. A nie zapytasz go, bo głupio się przyznać, że czytałaś jego maile. Niech to będzie lekcją na przyszłość, że to nieładnie.[/QUOTE]

DOKŁADNIE! A Twoją pokutą będzie sumienie i domyslenia ktore nie dadza ci spokoju
Turtlee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-12, 09:37   #14
raita
Zakorzenienie

Sama mam kontakt z moim jednym byłym.
Ba, ma on dziewczynę od roku,a ostatnio mnie zaprosił i siedzieliśmy SAMI na mieszkaniu, wow. Nie wszyscy rozstają się z wielkich powodów i w negatywnych emocjach.
On mnie traktuje jak kolezanke, ja go jak kolegę. Zdarzało nam się rozmawiać o nas, ale bardziej z przyjaznym sentymentem niż smutną analizą "co by było gdyby...".
Czytanie jego maili to już w ogóle paskudna sprawa.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości