|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zbyt długa przerwa w przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych.
Witam. Piszę z problemem, który nie wiem jak najlepiej rozwiązać, aby skutki uboczne dla mojego organizmu były jak najmniejsze.
Tabletki antykoncepcyjne przyjmuję od 3,5 roku- dokładnie są to tabletki Yaz. Czynną tabletkę powinnam przyjąć w poniedziałek wieczorem jednakże z powodu nie zabrania ze sobą nowego opakowania na praktyki, czynną tabletkę mogę przyjąć dzisiaj. Teraz mam pytanie: przyjąć aż 4 naraz ? Czy jednak kolejne opakowanie zacząć z pierwszym dniem krwawienia czyli zrobić miesiąc przerwy albo i więcej (w zależności kiedy krwawienie by wystąpiło)? Stosunku nie było od 3 tygodni oraz przez następne 2 również nie będzie, więc nie chodzi mi tu o zabezpieczenie przed ciążą tylko czy jest jakieś wyjście aby jak najmniej rozregulować organizm ? Z góry dziękuję za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
damn good coffee
|
Dot.: Zbyt długa przerwa w przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych.
a ulotkę czytałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Tak. Gdy pominięto więcej niż jedną tabletkę należy skontaktować się z lekarzem, tylko, że w mieście, gdzie jestem nie mam swojego lekarza, dwa na szybko tylko wizyta prywatna, na którą na chwilę obecną mnie nie stać... dlatego piszę na forum ze swoim problemem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to prawie pewne, ze 4 naraz nie powinnas brac, to za duzo dla organizmu. Moze po prostu bierz od dzis, ale zabezpieczaj sie dodatkowo przez caly ten blister. w koncu pierwsze dni sa najistotniejsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Edyto, dziękuję za odpowiedź.
Pytanie właśnie czy mogę kolejny zacząć... nie mam pojęcia, która opcja będzie najlepsza. Są może jakieś osoby, które spotkały się z podobną sytuacją ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moze jakies forum ginekologiczne, gdzie lekarze sie wypowiadaja? Jesli chcialabys teraz jednak nie brac juz tego opakowania, to na okres miesiaca srednio wyjdzie Ci to na zdrowie i przerwa winna byc dluzsza. zastanow sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
No właśnie czytałam, że przerwę robi się min. pół roku aby miała sens. No spróbuję poszukać jakiegoś forum ginekologicznego. Jednakże jakby były jakieś osoby, co by coś poradziły to będę wdzięczna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Na Twoim miejscu kontynuowała branie tabletek, ale zabezpieczała się dodatkowo. I jak najszybciej poszła do lekarza, żeby zapytać się o ewentualne wskazania, skuteczność tabletek w takim przypadku itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kiedy byłam w podobnej sytuacji, lekarz doradził mi, żebym zaczęła nowy blister w dniu, w którym pojawi się krwawienie, nie to z odstawienia, tylko jakby następny cykl. Pojawiło się po tygodniu. Biorę Daylette.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny mam taki problem jak autorka.
Dziś powinnam przyjjąc tabletkę z nowego opakowania,ale nie mam mozliwosci. Dopiero bede mogla ja wziac w czwartek -mam Daylette. I nie wiem co zrobic - czy powinnam zaczekac miesiac i dopiero wtedy czy w czwartek rozpoczac branie? Dodam,ze skoncyzlam dopiero 1 opakowanie i teraz powinnam rozpoczac 2. PROSZE O POMOC!! Edytowane przez Nieznajoma_Ja Czas edycji: 2013-09-09 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.