![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ludzie bez pasji
Waszym zdaniem jest więcej facetów czy kobiet bez zainteresowań/pasji? Każdy lubi coś robić to pewne, ale mało osób oddaje się czemuś w pełni.
Tak jak można odszukać wiele kobiet, których największą i jedyną pasją jest TŻ i własny wygląd ![]() Właśnie dlatego pytam o pasje związane z nauką, sportem, muzyką? W Waszym otoczeniu łatwiej znaleźć faceta czy kobietę z zainteresowaniami? Może temat jest głupkowaty, ale jak zastanowicie się przez chwile to nie brakuje osób które żyją w trybie: praca->TŻ(tka)->sen. i broń Boże nie piszę, że tacy ludzie(jedyne zainteresowanie to związek+imprezy) są gorsi. Po prostu mają własne życie i tyle, jednak takie życie jest wg. mnie mało ciekawe, co dla nich nie musi takie być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie bez pasji
- nigdy by mi do głowy nie przyszło dzielić ludzi ze względu na płeć pod względem pasji, jest najprawdopodobniej tyle samo pustych lasek myślących jedynie o nowym lakierze do paznokci, jak i chłopaczków, co to tylko od siłowni do browara
- co wynika z punktu wyżej - jednakowo łatwo/trudno o chłopaka i dziewczynę z zainteresowaniami. Na uczelni mam kilka osób płci obojga, które faktycznie mają swoje pasje i im się oddają - literatura, piłka nożna (jeden chłopak sędziuje), żeglarstwo, góry, koleżanka działa w organizacji kościelnej. Większość osób przeciętno - ambitnych i kilka jednostek bez jakichś większych aspiracji, też płci obojga. Wśród pozauczelnianych znajomych - raczej jednostki, które czymś się pasjonują - kultury bliskiego wschodu, botanika, języki obce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
temat z dupy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
sissy that walk
|
Zainteresowania ma każdy. Może nie każdy ma pasję, która zajmuje mu pół życia, z którą wiąże przyszłość i na punkcie której jest całkowicie zafiksowany, ale każdego coś interesuje. Nawet jeśli dziewczyna skupia się ambitnie na swoim wyglądzie, to nie nazwałabym jej z automatu pustą - uroda i moda też mogą być pasją. Takie "puste laski" niejednokrotnie mają ogromną wiedzę na temat tego, czym lubią się zajmować w swoich czterech ścianach, zresztą stosunkowo łatwo to potem przekuć w sposób na życie. Nawet umiłowanie do imprez można przeobrazić w biznes. TŻ też może być pasją -można się z pasją zajmować domem, rodziną. Mam wrażenie, że według niektórych jak człowiek nie skacze ze spadochronem albo nie uczy się 15 języków na raz, to ma puste i nudne życie.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-09-06 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Proponuję zabrać się za trochę cięższą pracę, to dowiesz się, dlaczego wiele osób funkcjonuje w systemie praca-->partner-->sen. To się nazywa: życie. A każdy ma inne.
I najlepiej pilnować swojego. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zgadzam się. Zaraz się zacznie wysyp alternatywnych, oryginalnych jednostek, które się zaczną szarogęsić, że "większości to tylko TŻciki w głowie, a ja uprawiam narciarstwo wodne w stroju kurczaka".
Zależy, co określamy mianem pasji, hobby i co można pod to podpiąć. Zainteresowania, czy pasje, mniejsze lub większe, ma każdy, ale niestety są i tacy, dla których siłownia, czy gry komputerowe, hobby nijak nazywane być nie mogą, bo to takie mało ambitne, mało rozwijające jest i przynajmniej w szachy trzeba ciupać. Albo warcaby. Ewentualnie uczyć się mandaryńskiego. Co do życia praca -> TŻ -> sen, to już dobrze się wypowiedziała koleżanka powyżej. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-09-06 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Z moich obserwacji wynika, że większość ludzi nie ma pasji, bo:
A. Dużo trudniej znaleźć pasję, kiedy już się nie ma nastu lat. Weźmy np. gimnastykę, balet, taniec. Jak rodzice nie zapisali, gdy się było dzieckiem to już raczej nic się nie osiągnie w tej dziedzinie mając ponad 20 lat. Można coś robić 'dla siebie', ale wiele osób to nie motywuje, że nie robią postępów, bo barierą jest wiek i organizm. B. Na wiele pasji potrzeba pieniędzy (np. żeglarstwo, wspinaczka) C. Na uczynienie czegoś pasją potrzeba czasu (myślę, że to czasem kwestia kilku lat). Uważam, że ktoś może powiedzieć, że coś jest dla niego pasją, gdy jest w tym lepszy od 90% społeczeństwa. A to wymaga czasu. Ludzie pracujący, z rodzinami nie mają go za dużo, poza tym częściej bywają zmęczeni. Wniosek... nie dziwi mnie, że tylko jakieś 5% moich znajomych ma pasję. Ludzie z pasją pewnie są na pierwszy rzut oka bardziej interesujący, ale się nie nakręcam, bo to w większości zasługa kreatywnych rodziców. Znam tylko jedną osobę, która zdobyła pasję w trakcie studiów, no ale to za pieniążki rodziców. TAK CZY SIAK, ZAZDROSZCZĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A. tyle, że taka pasja znaleziona przez rodziców po latach może okazać się wrzodem na tyłku - i w wieku 17 lat jest zwrot o 180 stopni - jestem jednym z żywych przykładów. No i to dotyczy raczej dyscyplin sportowych i muzyki, w innych dziedzinach raczej wolna droga całe życie. B. oj, tak. Zdecydowanie. Pieniądze potrafią ograniczyć strasznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Wszyscy moi najbliżsi znajomi mają pasję. Realizujemy ją w pracy. To jest nasza pasja główna, a oprócz tego są poboczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42674891]Wszyscy moi najbliżsi znajomi mają pasję. Realizujemy ją w pracy. To jest nasza pasja główna, a oprócz tego są poboczne
![]() A mi się wydaje, że to trochę, co innego, bo obowiązki zawodowe tak czy siak wypełnić musisz. A pasja to raczej jest takie coś (ja to tak rozumiem), że nie musisz tego robić (nie umrzesz z głodu) i w całym tym zamieszaniu (jakim są obowiązki zawodowe, obowiązki domowe) dalej masz chęć to robić i tylko człowiek kombinuje, żeby znaleźć czas na to (pomijam osoby nieletnie) ![]() Edytowane przez vouvray Czas edycji: 2013-09-06 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O, taka zem plytka i nieciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Temat rzeczywiście głupkowaty. Edytowane przez Aramintha Czas edycji: 2013-09-06 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Dla mnie ludzie bez pasji są nijacy, ale zalezy co tu okreslic pasją, bo np. ktos tu wspominał o grach. Jesli ktos gra w jakies bezmyslne gry tylko, jakies bezsensowne rozwalanki itp., to uwazam to za nijakość, a jak ktos gra w fabularne gry przygodowe, których poziom moze rownac sie dobrej ksiazce czy filmowi, to uznaje to za pasje i wiele innych tego typu analogii. Fakt ze dzis dla wielu osob celem zycia sa imprezy, alkohol i facebook, ale czy to zalezy od płci? Nie sądzę.
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42675039]Ja tam sie hobbystycznie zajmuje wlasnym wygladem i wcale mi to nie przeszkadza. Gorsza od ludzi grajacych w koszykowke na lodowcu sie nie czuje. Mam solidne podstawy dermatologii dzieki temu. Do tego swietnie opanowalam wielozadaniowosc. Codziennie doskonale swoj angielski przegladajac blogi i artykuly. Moj medyczny angielski jest lepszy niz nie jednego lekarza. Poza tym mam swietna pamiec, ktora rowniez trenuje codziennie i potrafie sobie przypomniec konkretne cechy setek, jesli nie tysiecy kosmetykow. O, taka zem plytka i nieciekawa ![]() I znow powiem, ze to zalezy, bo jak mamy solarówe, tipsiare, tapeciare itp. i na tym polega jej dbanie o wygląd, a kobiete ktora sprawdza sklady produktow ktore kupuje, wlasciwosci danych substancji itd. to jak dla mnie juz podchodzi tez pod pasję i zainteresowanie ![]() Tak samo z imprezami: mamy osobe co interesuje sie rodzajami imprez, organizowaniem ich, odpowiednimi potrawami do danej imprezy i strojami, a mamy impreze co lubi chodzic na imprezy i sie napic, ja tu tez widze roznice, u tej pierwszej pasja, u tej drugiej o tak, chodzenie na imprezy. itp. analogie. Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-09-06 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaki jest przykład fabularnej gry przygodowej, która poziomem może się równać dobrej książce? Bo grałam np. w Harrego Pottera i nie widzę w tym żadnej pasji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Własny wygląd też może być pasją
![]() Rozumiem, że ktoś może nie mieć czasu na swoje zainteresowania ze względu na ciężką pracę. Ale całkiem abstrakcyjne jest dla mnie nie mieć ich wcale. Znam typy, które nie pracują, nie uczą się, ich jedynym zajęciem [dosłownie jedynym] jest chlanie i ćpanie. I to nie tak, że oni nie mają możliwości się rozwijać. Po prostu nie chcą, nie interesuje ich nic i dla mnie to jest totalna abstrakcja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42675323]To właściwie jest rzecz, której nie można wykonywać inaczej niż zawodowo i tak na prawdę wcale nie muszę tego robić. Mogłabym pracować gdzie indziej, ale znalałam miejsce, w którym praca i pasja są tożsame.[/QUOTE]
To super, że się tak potoczyło Twoje życie. Świetna sytuacja, bo chyba trudno się wypalić w takiej pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bleh, i jak zwykle zaczynam pleplać, nawet pisząc, chcąc przekazać milion informacji na raz. Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2013-09-06 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;42675459]Myślę, że chodzi bardziej o gry RPG, jak moja ukochane tytuły i serie Dragon Age, Mass Effect, Bioshock, Assassin's Creed, The Last Of Us, Heavy Rain, Wiedźmin... Namnożyło by się przykładów, ale jak ktoś w tym nie siedzi to nie skojarzy, więc nie będę tutaj listy długaśnej produkować ![]() Te co podajesz też, z tym, ze one sa nowsze i choc porządne, to klasykom niestety nie dorastają... Szkoda, zeLast of Us jest tylko na Playstation ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do niektórych rzeczy trzeba dorosnąć a upodobania zmieniają się z wiekiem przykładowo taniec można zacząć w każdym wieku i ja jestem tego przykładem i niekoniecznie trzeba nastawiać się na osiągnięcia żeby coś nazwać pasją zdecydowania robienie tego dla siebie daje wielką satysfakcję a że na wiele rzeczy potrzeba pieniędzy tu się zgodzę w 100% ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie jak pasja to np i praca ale powiedzmy szczerze takich ludzi jest garstka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wiesz, nie pomyślałam nawet, żeby wspomnieć o tak oczywistych klasykach, jak Baldur's Gate. Ja tu bym jeszcze SWTOR, KOTOR dopisała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
można tańczyć dla siebie i nie zdobywać medali Cytat:
to takie snobistyczne myślenie ![]() ciekawe,czy szydełkowanie, uprawianie ogródka już nie kwalifikuje się do pasji
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-06 o 21:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Hm, dzięki za info, też obejrzę
![]() ![]() SWTOR i KOTOR nie znam, przynajmniej nie ze skrótu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
KOTOR - Star Wars: Knights Of The Old Republic - to akurat pierwsza część, są dwie tej gry, staroć troszkę, grafika jak na staroć przystało, makabryczna, ale fabuła i grywalność super. Link do The Last Of Us: http://youtu.be/ZkLPKd-Vs8g można oglądać w jakości HD ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;42675660]SWTOR - Star Wars: The Old Republic (MMORPG jedyne w swoim rodzaju, świetne fabularnie, osobna historia dla każdej klasy, a klas jest w każdej frakcji po cztery, przejście jednej to parę miesięcy, nawet jak się sporo gra, dla kogoś, kto uwielbia Star Wars, to już w ogóle cud, miód i orzeszki, dla mnie niesamowita pozycja absolutnie, a do tego teraz można grać za darmo, kiedyś była tylko dla subskrybentów)
KOTOR - Star Wars: Knights Of The Old Republic - to akurat pierwsza część, są dwie tej gry, staroć troszkę, grafika jak na staroć przystało, makabryczna, ale fabuła i grywalność super. Link do The Last Of Us: http://youtu.be/ZkLPKd-Vs8g można oglądać w jakości HD ![]() Hm, a z polskimi napisami? Mój ustny angielski jest taki sobie, musze sie wspomagac polskimi napisami ![]() Edytowane przez 201605161006 Czas edycji: 2013-09-06 o 21:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
A autorka jakie ma pasje? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jakbyś w SWTORA pograć chciała, to wiedz, że on polskich napisów też nie ma niestety, tylko angielskie. Ale są. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.