![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Mamy w uk
Witam wszystkie mamy .Mieszkam w UK i pomyslalam ze moze na forum sa jakies mamusie z UK ktore podziela sie swoimi doswiadczeniami albo zechca po prostu pogadac w chwili kiedy dzidzia spi albo jest zajeta rozwalaniem kolejnej zabawki.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy w uk
Hej
![]() Mam na imie NAtalia i mam 11 miesieczna coreczke Alicje od dwoch lat mieszam w Uk ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mam na imie Pati i jestem świeżo upieczoną mamą bliźniaków Tymka i Szymka ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
hej super imiona wybralas Tymek i Szymek nawet sie rymuje
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Ja mam na imie Agnieszka mam synka Johnathana i raczej nie zamierzam wracac do Polski chyba ze na wakacje.Od 8 lat mieszkam w szkocji a dokladnie w edynburgu. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Witka
![]() Sonera GRATULACJE , jakie wrazenia po porodzie ![]() ![]() U nas sie tez nie zanosi na powrót do Pl, moj ksieciuniu ma ponad 2 i pół ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nataliaszo super masz córe , widać wesoła dziewczynka. Planujesz więcej? moze blizniaki? hehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-27 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hehe bliźniaki polecam właśnie Szymek jęczy idę przebrać i butle trzeba dać - mąż już robi a potem kąpiel go dziś czeka oj czuję będzie darcie
![]() moje szkraby są malutkie urodziły się 17marca ![]() Mieszkamy w Anglii od roku i 4 miesiecy więc nie długo co do powrotu do PL to póki co nie zanosi się ![]() Wasze szkraby tutaj przyszły na świat?
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sonera ajjjj no to masz pełne ręce roboty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja tez rodzilam na miejscu 7miesiecy juz bedzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny i buziaki maluszkom
![]() Mam corcie Amelke ktora za niecaly miesiac konczy 2 latka .Jestem w Anglii a dokładnie Walii dopiero 6 miesiecy ale jak na razie nie szykujemy sie do powrotu ,jedynie planujemy wakacje w Polsce. Dziewczyny ,ktore rodzily w Uk jak wygladaly wasze porody ,a jak z cesarka? Aha co to znaczy epiduralek ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Karina ja rodziłam w Uk, poród jak poród
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-27 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Czesc
![]() Mam na imie Agnieszka i mieszkam w Anglii juz 2 lata, tutaj bralam slub cywilny i tutaj rodzilam ![]() ![]() ![]() Nataliaszo milo Cie widziec kochana ![]() Cytat:
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-03-27 o 23:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej karinaaa super,ze dolaczylas
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Aga no wlasnie czytam ,ze nie ciekawie u ciebie było
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angie 52 godziny ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-27 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Angie19 no to nieciekawie bylo, 52 godziny o matko
![]() Opieke po porodzie mialam do d... poprosilam zeby mi zdjeli z reki wenflon bo mi sie siniak zrobil i igla sie przekrywila to pielegniarka powiedziala ze przyjdzie zaraz i przyszla na drugi dzien a ja mialam siniaka na cala dlon juz ![]() ![]() ![]() Monka23 zapisalam sie na kierunek sekretarka. Trwa ten kurs rok. Sonera a jak Twoje wrazenia z porodu? Slyszalam ze ciaza blizniacza lepiej sie opiekuja tutaj. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-03-27 o 23:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Monka23 cos ty zadnego ciasta nie zrobilam stresowalam sie tylko czy z malym wszystko ok bo zaczynalo coraz bardziej bolec obdzwonilam siostre ciotke i wypytywalam czy tak ma byc!!
![]() tez chcialam isc do colegu zeby zrobic sobie level na care assistant ale sie pochrzanilo bo moj facet idzie na operacje dysku i ktos musi sie nim zajac po operacji no i moim malym tez .Znow moje plany poszly w odstawke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Aga mi sie wydaje , że z tym epiduralem to może było za wczesnie więc bezsensu by było jakby ci dały , a potem może juz tak akcja poszła , ze było za późno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Angie ale kwas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Widze ze forum sie zapelnia a ja myslalam ze znowu bedzie malo nas tutaj ![]() ![]() ![]() Ja dziewczyny rodzilam tutaj w Uk, moja mala Ala siedziala w brzuszku bardzo dlugo bo prawie dwa tygodnie po terminie bylam jak jechalam na wywolanie z mezem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja jestem bardzo zadowolona i z zabiegu i pobytu w szpitalu ![]() Pozdrawiam i zycze milego wekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam i ja!!
Termin porodu mam na 3.04, czyli za kilka dni. Zobaczymy jak bedzie. Na razie z opieki "ciązowej" jestem średnio zadowolona. Więcej wiem od wcześniej rodzących koleżanek niż położnej. Co do porodu jestem dobrej myśli, nie chcę stresować się na zapas. Może juz za kilka dni opiszę więcej co do porodu i pobytu w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie dziewczyny
![]() JAk tam wekend u nas srednio ja z mala chorujemy wstretna grypa sie do nas przyplatala mysle ze to przez te nagle zmiany pogodowe w zeszlym tygodniu prawdziwa wiosna a teraz znowu zimno i leje ![]() Poleczko - trzymam za ciebie kciuki badz dobrej mysli a wszystko bedzie ok juz za niedlugo powitasz swoja dzidzie ![]() JA powiem ci chcialam wiedziec co bede miala i szczerze powiedziawszy spelnilo sie moje marzenie co do pierwszej corki, bo moje rodzenstwo ma samych chlopcow dlatego tez chcialam wreszcie mamie zrobic niespodzianke i zostala pierwszy raz 100% babcia nie powiem bo tata tez cieszy sie z wnuczki ![]() Widze ze reszta dziewczyn odpoczywa od netu dobrze robicie ja sie nudze tym calodziennym lezeniem w lozku dlatego tutaj wpadam teraz czesciej ![]() Pozdrawiam was wszystkie pa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Poleczko trzymamy kciuki
![]() ![]() ![]() Natalia szybkiego powrotu do zdrowia, pogoda własnie taka ni w gruszke ni w pietruszke i szybko coś sie załapie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam infekcję gradła, dostalam antybiotyk i kończę brać w poniedziałek a tu trzeba nabrać siły na poród. Dzięki za kciuki, na pewno sie przydadzą. Mam nadzieje, ze synek grzeczny i poslucha mamusi i nie bedzie pchał sie jeszcze by zobaczyć rodziców. Monka 23 ciekawa data na urodzenie dzieciątka. Studiowałam z dziewczyną któa urodziłą się w ten dzień i straszna śmieszka z niej była ![]() Pozdrowionka!! Edytowane przez poleczka Czas edycji: 2009-03-28 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
No i ja sie przywitam
![]() Jestem juz prawie 6 lat w Londynie. 16 miesiecy temu urodzilam synka - Nathaniela. Jesli chodzi o porod to akurat nie moge nic zlego powiedzie, bylam pod bardzo dobra opieka. Wydaje mi sie, ze wszedzie mozna trafic na kiepski personel ![]() ![]() ![]() ![]() Minelo juz 7 miesiecy jak wrocilam do pracy, Nathanielem zajmuje sie babcia (niestety przedszkola sa starsznie drogie ![]() Pozdrawiam
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej ale sie nabiegalam dzisiaj nawet chwili na komputer nie mialam musialam z chlopem biegac za spodniami na chrzciny bo biedny tak sie upasl ze wszystkie za male
![]() monka23 operacje powinien miec wkrotce lekarz mu powiedzial ze do 12 tyg na termin musi czekac a byl jakies 4 tyg temu. poleczka powodzenia trzymam kciuki za Ciebie dasz rade myslalas juz nad imieniem dla dzieciatka? ![]() natalio zdrowka dla Ciebie i corci mam nadzieje,ze szybko przejdzie to chorobsko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Witam kolejna mamusie Moge wiedziec jak masz na imie? Ja tez myslalam nad imieniem Nathaniel ale zostalam niestety przeglosowana przez rodzinke i zostal Johnathan. ![]() Co do przedszkoli zgadzam sie z toba calkowicie rozgladalam sie cenowo u mnie w miescie i az mi wlosy deba stanely ![]() ![]() ![]() co do tego epiduralu to chyba wiekszosc sie zarzekala ze nie wezmie ale niestety z pewnym bolem nie da sie wygrac ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
jeszcze mi sie miesza kto co
![]() Poleczka no to czekamy na datke kiedy dzidzius przyjdzie ![]() Bubell ajjj drogie sa te złobki, przedszkola, ale od 3 roku zycia juz sa tansze, a jak dziecko ma brytyjski paszport to za darmo Ja wpisowe placiłam 10 f i to wszystko. Mowila mi babeczka że nic juz wiecej nie musze płacic. NO ale do tego 3 roku zycia trzeba czekac ![]() ![]() Angie hmm moze jeszcze ci sie uda zacząc ten colleg ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
![]()
monka lekarz powiedzial ze rehabilitacja to ok 6 miesiecy ale mysle ze tak po 2 lub 3 bedzie w miare chodzil to moze bym sie zalapala na wrzesien to tylko 4 godz dziennie wiec moze tatus nawet moglby z malym zostac
![]() ![]() ale moja kieszen by sie ucieszyla ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() U mnie juz dwojka maluchow i teraz siedze juz w domku a o pracy to mysle jakby tu zrobic zeby moc z domu dorabiac pare groszy. O przedszkolach mysle ale nie full time bo podobnie jak Wy uwazam ze za drogie. Ale tak na pare godzin w tygodniu szczegolnie zeby Joasi zapewnic towrzystwo rowiesniczek to bylby dobry pomysl. Teraz to chodzimy co chwile na jakies Mother&toddler grupy. Oboje to uwielbiaja a i dla mnie to odmiana i zawsze troche sie jest miedzy ludzmi. Poza tym probuje im jakos czas umilac na rozne sposoby, to na plac zabaw, to basen, to wyszukuje jakies ciekawe parki. Jakie Wy macie pomysly na spedzanie czasu z dzieciakami? Co do porodu - nie wyobrazam sobie rodzic gdzie indziej niz w UK, jakos oba razy mialam swietna opieke przy porodzie. Za pierwszym i drugim razem poprosilam o epidural jak tylko weszlam na sale porodowale ale za drugim razem otrzymalam odpowiedz od poloznej - ty przyj a nie mysl o epiduralu ![]() ![]() ![]() A wiecie jeszcze tak powiem ze rodzi sie oczywiscie lepiej z epiduralem ale powrot do formy byl o wiele szybszy po drugim porodzie (gdy nie dostalam znieczulenia) i nie bylam tez tak porozdzierana ![]() Poleczka - zapewniam Cie ze sily znajdziesz ![]() ![]() ![]() ![]() Angie - witaj tutaj i jeszcze raz dziekuje za wsparcie na watku dla karmiacych piersia ![]() Bubbel i Monka - was pamietam z watku o rodzeniu w UK ![]() ![]() ooo MOnka zaciekawilas mnie tym brytyjskim paszportem, znaczy tym ze wtedy dziecko ma darmowe przedszkole??? Ja wiedzialam ze od 3 latek rzad doplaca 3 godziny dziennie, ale nic nie slyszalam o uzaleznianiu tego od obywatelstwa.
A+E=JKD Heal my heart and make it clean Open up my eyes to the things unseen Show me how to love like you have loved me Edytowane przez Ejva Czas edycji: 2009-03-28 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Angie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ejva to tez cos nick skojarzyłam, ale nie wiedziałam skad, nawet nie pamietam, ze sie na takim watku udzielalam ![]() ![]() Co do epiduralu to mi sie wydaje , ze jest on tak w uk powszechny jak u nas brak jego ![]() ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Ejva to tak mi babka powiedziaa, to moja sasiadka jest kierowniczka , mowila o tym co piszesz, ale jak powiedzialam, ze maly ma brytyjski paszport ,to nie bede musiała placic Wiecie co powiem jutro tz-towi , zeby do niej zagadał co i jak czy placimy czy nie w koncu , bo ja jestem na 100 pewna ze nie placimy ![]() A co wasze dzieciaki tez maja brytyjskie? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Takimię raczej z tych Polskich czyli Macius. Tak ja tez niecierpliwie czekam. POrodu na razie sie nie boje, wiem ze musi boleć, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia będę rodzić ![]() Epiduralu nie chce, właśnie ze względu, że dłużej sie dochodzido siebie po porodzie, ale nie zarzekam sie, że nie wezmę, gdy bóle będą nie do zniesienia Cytat:
![]() Dziewczyny a z tymi żłobkami od lat trzech to nawet nie trzeba miec brytyjskiegi paszportu żeby miec darmowe. Tylko że to wtedy dziecko uczęscza chyba na 3 godzinki dziennie. Tutaj system edukacji zaczyna się w 3 roku życia i wiem że wtedy dzieci oddaje sie na 3 godzinki do wybranego przez siebie "przedszkola" . A nie macie dziewczyny możliwości oddać dziecka od polskiej opiekunki lub angielkiej child minder? One nie są drogie, angielkie u mnie kosztują od 2,5 do 5 funtow za godzinke z wyzywieniem. Wiem ze JobCenter dopłaca do opieki jeśli nie robi tego zakład pracy |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Czesc dziewczyny. Ja tylko na chwilke bo rodzice wolaja na sniadanie. Wczoraj spalismy u nich bo sie "zegnalismy", za tydzien do polski na 3 tygodnie jedzemy.
Natalia duzo zdrowka, wypoczywajcie. Pogoda sprzyja chorobom teraz u nas ![]() Poleczka na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za udany porod ![]() Milego dnia ![]() P.S. A co do przedszkoli to patrzylam u nas bo chce Milenke niedlugo poslac i 1 dzien kosztuje od 20 do 40 funtow wiec nie jest tak zle, nie wiem jak u was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
![]()
EJva wlasnie ci napisalam zebys do nas wskoczyla na forum fajnie ze jestes
![]() ![]() ![]() AgaMilli Uwazam ze MACIUS to piekne imie sama wybralam dla mojego chrzesniaka to imie i moja siostra sie jak najbardziej ze mna zgodzila. ![]() Monka23 moj synek jest pol polakiem pol szkotem i niedlugo bedziemy mu wyrabiac paszport .a ze ma tatusia nazwisko to bedzie brytyjski ![]() Dla mojego malenstwa nie moge za bardzo wymyslac atrakcji na dworze bo zaraz usypia ale w domu to lubi bawic sie plastikowymi pileczkami wsadzam go do gumowego basenu wsypuje pileczki i zabawa na pare godzin ale rano obowiazkowo bajki przez 2 godz. ah zapomnialabym jego ulubione przez ostatnie pare dni to PLUCIE JEDZENIEM robi takieBZZZ i wszystko laduje na mnie maly ma zabawe a ja sprzatanie.Mam nadzieje ze sie tego oduczy ![]() Monka23 wroce jeszcze do tego kursu dostalam ostatnio mail z propozycja kursu chyba na 12 tyg od nurses.com i kurs kosztuje niecale 400£ ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.