|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Mamy w uk
Witam wszystkie mamy .Mieszkam w UK i pomyslalam ze moze na forum sa jakies mamusie z UK ktore podziela sie swoimi doswiadczeniami albo zechca po prostu pogadac w chwili kiedy dzidzia spi albo jest zajeta rozwalaniem kolejnej zabawki.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy w uk
Hej
![]() Mam na imie NAtalia i mam 11 miesieczna coreczke Alicje od dwoch lat mieszam w Uk Tutaj rodzilam i tutaj bede wychowywac mala nie mowie ze nie chce wrocic do Polski ale napewno nie teraz Chetnie poznam inne mamy
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Mam na imie Pati i jestem świeżo upieczoną mamą bliźniaków Tymka i Szymka
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
hej super imiona wybralas Tymek i Szymek nawet sie rymuje
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Ja mam na imie Agnieszka mam synka Johnathana i raczej nie zamierzam wracac do Polski chyba ze na wakacje.Od 8 lat mieszkam w szkocji a dokladnie w edynburgu. |
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Witka
Sonera GRATULACJE , jakie wrazenia po porodzie , imiona bajerkaU nas sie tez nie zanosi na powrót do Pl, moj ksieciuniu ma ponad 2 i pół , to zwykły hehe. Czasem mi ręce opadaja , ale od wrzesnia buja do przedszkola , bedziemy z tz-tem zakłady obstawiac kto dzidka do przedszkola zawozi, oj zaklad na zakładzie będzie .Nataliaszo super masz córe , widać wesoła dziewczynka. Planujesz więcej? moze blizniaki? hehe Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-27 o 20:51 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
hehe bliźniaki polecam właśnie Szymek jęczy idę przebrać i butle trzeba dać - mąż już robi a potem kąpiel go dziś czeka oj czuję będzie darcie
![]() moje szkraby są malutkie urodziły się 17marca ![]() Mieszkamy w Anglii od roku i 4 miesiecy więc nie długo co do powrotu do PL to póki co nie zanosi się ![]() Wasze szkraby tutaj przyszły na świat?
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Sonera ajjjj no to masz pełne ręce roboty
![]() , ale git ,że ci tz pomaga, rozumiem że nikt nie przychodzi ci pomagac , jakaś pielegniarka czy cuś. Matko co ty zrobisz jak tz do pracy pójdzie , teraz fajnie by bylo być osmiornica Ojjj cięzko było mojej mamie, ale zyjemy takze wyrobiła Ja rodziłam w Uk , wywołany mialam i oczywiscie epiduralek .
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez rodzilam na miejscu 7miesiecy juz bedzie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny i buziaki maluszkom
Mam corcie Amelke ktora za niecaly miesiac konczy 2 latka .Jestem w Anglii a dokładnie Walii dopiero 6 miesiecy ale jak na razie nie szykujemy sie do powrotu ,jedynie planujemy wakacje w Polsce. Dziewczyny ,ktore rodzily w Uk jak wygladaly wasze porody ,a jak z cesarka? Aha co to znaczy epiduralek
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Karina ja rodziłam w Uk, poród jak poród
, a tak serio to, ja mialam wywoływany, we wtorek mialam byc na 21 w szpitalu, dali mi pierwsza tabletke o 23 zaczely sie bole, ala okresowe i chyba mi sie wody saczyły razem z krwia ( nie pamietam juz ) . Z ranca o 9 w srode dali mi znowu tabletke, o 11 juz bolalo i cudowałam , wydziwiałam z wynalazkami, jakies prady na plecy- kaszana jeszcze bardziej bolalo, potem dali mi zastrzyk, ktory tak otumania , spałam i budziłam sie na bole , juz zgieta. O 14 tz wpadl z obiadem , no ba jakby mnie to w tym czasie interesowalo Pojechal do domu, o 17 mnie wzieli na porodówke, po tz-ta zadzwonili, po 17 dostałam znieczulenie ( Epidural czyli ZZO po naszemu) Oj cała ciąze zaklinałam sie że nie wezme, ale wtedy nie bolalo o 22.37 . Fajnie bylo, ale juz po znieczuleniu Dopiero w sobote nas wypuscili bo mały niechciał jeśc, ale byly gigantki które urodziły i tego samego dnia wychodziły
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-28 o 00:08 |
|
|
|
|
#11 | |
|
BAN stały
|
Czesc
![]() Mam na imie Agnieszka i mieszkam w Anglii juz 2 lata, tutaj bralam slub cywilny i tutaj rodzilam ![]() Nataliaszo milo Cie widziec kochana ![]() Cytat:
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-03-28 o 00:16 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Hej karinaaa super,ze dolaczylas
pojechalam do szpitala ale odeslali mnie do domu i kazali zrobic ciasto wrocilam nastepnego dnia rano z wiekszymi skurczami i oczywiscie wody sie ze mnie laly jak z kranu zbadali i co?Moze by pani jeszcze do domu pojechala bo za wczesnie tylko 2cm myslalam ze szlag mnie trafi wydarlam kopare ze nigdzie nie jade bo boli jak diabli.przelezalam caly dzien i pol nocy bez przeciwbolowych srodkow dopiero ok 1 nad ranem dostalam tabletki i nastepne i potem morfine i nic bolalo dalej wreszcie gas i troche bylo lepiej juz wylam z bolu zabrali mnie na oddzial zbadal mnie lekarz i stwierdzil ze tylko 4cm a dluzej czekac nie moga bo malemu sie oddech zapada przy kazdym skurczu dali mi epidural podpisalam papiurek i na operacje.Koszmar niestety
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Aga no wlasnie czytam ,ze nie ciekawie u ciebie było
. Wiesz czasem też tak jest ze mimo to ze dostałas epidural i tak sie zwijasz z bólu, bo akurat na ciebie nie zadziała, kumpela miala taka akcje. Moja kuzynka tez miala epidural i przy parciu zwijała się z bolu , także moze cie tym cię pociesze , ze nic nie straciłas .Nie ma co rozpamietywac no i słowka, ogolne Takze nie masz co sie stresowac , jeszcze nas dzieciaki beda poprawiac. Na co idziesz do colegu? Ja tez mam zamiar isc na luty sie nie wyrobiłamAngie 52 godziny zaszalałas, ooo tez mialam gaz, nic nie warte , i co zrobiłas te ciasto? Z obsługa tez był git, ale nic tam nie jadłam, tz mi przywozil obiady.
Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-03-28 o 00:30 |
|
|
|
|
#14 |
|
BAN stały
|
Angie19 no to nieciekawie bylo, 52 godziny o matko
. Moj porod trwal okolo 7 godzin. O 23. dostalam zel na wywolanie i godzine pozniej zaczely sie bole. Urodzilam o 7.11 takze nie tak zle, mialam gaz ale nic nie pomagal tylko mi sie w glowie krecilo od niego.Opieke po porodzie mialam do d... poprosilam zeby mi zdjeli z reki wenflon bo mi sie siniak zrobil i igla sie przekrywila to pielegniarka powiedziala ze przyjdzie zaraz i przyszla na drugi dzien a ja mialam siniaka na cala dlon juz oraz babka-pediatra - mloda biala. Reszta murzynki i byly bardzo nieprzyjemne... A i obok mnie, w sali rodzila czarna muzulmanka i jakos ona miala epidural a mi nie chcieli dac.... mimo ze prosilam setki razy w ciagu porodu, od samego poczatku. Poza tym nikt mi nie pokazal jak przystawic dziecko do piersi i mialam z tym ogromne problemu i stres, mala plakala pol nocy a ja nie wiedzialam co robic, nawet pieluchy nie umialam przebrac, poki byl moj maz to to robil ale o 21. musial wyjsc z oddzialu a na pomoc pielegniarek nie mialam co liczyc. Nie spalam w ogole od kad przyjechalam na 20. do szpitala , caly nastepny dzien (nie moglam usnac) i noc bo w nocy Milenka nie spala tylko plakala... Dopiero 3. dzien w domu juz sie przespalam ale pierwsze tygodnie to jak zombi chodzilam ![]() Monka23 zapisalam sie na kierunek sekretarka. Trwa ten kurs rok. Sonera a jak Twoje wrazenia z porodu? Slyszalam ze ciaza blizniacza lepiej sie opiekuja tutaj. Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2009-03-28 o 00:47 |
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Monka23 cos ty zadnego ciasta nie zrobilam stresowalam sie tylko czy z malym wszystko ok bo zaczynalo coraz bardziej bolec obdzwonilam siostre ciotke i wypytywalam czy tak ma byc!!
mimo wszystko ze obczytalam sie ksiazek cala sterte to balam sie jak cholera.tez chcialam isc do colegu zeby zrobic sobie level na care assistant ale sie pochrzanilo bo moj facet idzie na operacje dysku i ktos musi sie nim zajac po operacji no i moim malym tez .Znow moje plany poszly w odstawke |
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
Aga mi sie wydaje , że z tym epiduralem to może było za wczesnie więc bezsensu by było jakby ci dały , a potem może juz tak akcja poszła , ze było za późno
Jest moment w ktorym go mozna dać potem już jest to bezsensu i nie działa tak jak powinien . Chyba kjowe pocieszenie? Ale pewnie też bym była wkurzona bo bol jest niemilośnierny Słyszalam tez ze porody wywoływane bardziej bola , nie licząc indywidualnej granicy bolu, bo każda ma innaAngie ale kwas , zycz mu szybkiego powrotu do zdrowia, kiedy twoj ma ta operacje? teraz czy za jakis czas? Wiem co czujesz bo mi juz tak 2 lata zleciały z colegem , bo zawsze cos, ale teraz sie zaparlam i pojde , szukam jeszcze inne bardziej profesjonalne, pod zawód.
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Widze ze forum sie zapelnia a ja myslalam ze znowu bedzie malo nas tutaj Witam wszystkie po kolei ......... OH widze ze Agamili tez sie tutaj znalazlas fajnie mam nadzieje ze u ciebie juz lepiej z samopoczuciem i wogole Ja dziewczyny rodzilam tutaj w Uk, moja mala Ala siedziala w brzuszku bardzo dlugo bo prawie dwa tygodnie po terminie bylam jak jechalam na wywolanie z mezem TAm przebili mi wody plodowe i tam okazalo sie ze bede miala cesarke (mloda ustawiona byla posladkowo - napewno wiecie co to takiego a jesli nie to wychodzila by nogami a nie glowka) jest to pozycja bardzo niebezpieczna i dla matki i dla dziecka PO przebiciu wod zaczelam miec normalne skurcze porodowe i jak byly co 5 min zebrano caly zespol i zaczela sie cala operacja - rowniez podali mi epidural . Caly zabieg trwal szybko maz mi caly czas towarzyszyl co prawda nic nie widzial ale byl przy mnie z czego jestem bardzo zadowolona To on pierwszy trzymal mala na rekach Ktoras z was pytala sie jak to wszystko wyglada szczerze powiedziawszy nie ma czego sie bac![]() Ja jestem bardzo zadowolona i z zabiegu i pobytu w szpitalu ![]() Pozdrawiam i zycze milego wekendu
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Witam i ja!!
Termin porodu mam na 3.04, czyli za kilka dni. Zobaczymy jak bedzie. Na razie z opieki "ciązowej" jestem średnio zadowolona. Więcej wiem od wcześniej rodzących koleżanek niż położnej. Co do porodu jestem dobrej myśli, nie chcę stresować się na zapas. Może juz za kilka dni opiszę więcej co do porodu i pobytu w szpitalu. |
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Witam ponownie dziewczyny
))JAk tam wekend u nas srednio ja z mala chorujemy wstretna grypa sie do nas przyplatala mysle ze to przez te nagle zmiany pogodowe w zeszlym tygodniu prawdziwa wiosna a teraz znowu zimno i leje brrrrr Poleczko - trzymam za ciebie kciuki badz dobrej mysli a wszystko bedzie ok juz za niedlugo powitasz swoja dzidzie A wiesz co bedzie chlopczyk czy dziewczynka?JA powiem ci chcialam wiedziec co bede miala i szczerze powiedziawszy spelnilo sie moje marzenie co do pierwszej corki, bo moje rodzenstwo ma samych chlopcow dlatego tez chcialam wreszcie mamie zrobic niespodzianke i zostala pierwszy raz 100% babcia nie powiem bo tata tez cieszy sie z wnuczki ))) Widze ze reszta dziewczyn odpoczywa od netu dobrze robicie ja sie nudze tym calodziennym lezeniem w lozku dlatego tutaj wpadam teraz czesciej ))Pozdrawiam was wszystkie pa
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Poleczko trzymamy kciuki
to juz tuz tuz, ale fajnie . Tez ciekawa jestem czy chlopczyk czy dziewczynka. Fajnie będzie jak ci się dzidzia w pryma aprilis urodzi , 1 kwietnia , czy mi sie cos pokickało![]() Natalia szybkiego powrotu do zdrowia, pogoda własnie taka ni w gruszke ni w pietruszke i szybko coś sie załapie . Ja też chciałam wiedzieć i mam chlopca , tak tez chciałam. Moj tz to chciałby samych chlopaków, bo mowi że dziewczynki drogie w utrzymaniu , zakupy, malowidła, szmatki , butki . Nie mam pojęcia z kąd takie przekonanie![]() .
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam infekcję gradła, dostalam antybiotyk i kończę brać w poniedziałek a tu trzeba nabrać siły na poród. Dzięki za kciuki, na pewno sie przydadzą. Mam nadzieje, ze synek grzeczny i poslucha mamusi i nie bedzie pchał sie jeszcze by zobaczyć rodziców. Monka 23 ciekawa data na urodzenie dzieciątka. Studiowałam z dziewczyną któa urodziłą się w ten dzień i straszna śmieszka z niej była ))Pozdrowionka!! Edytowane przez poleczka Czas edycji: 2009-03-28 o 21:50 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Rozeznanie
|
No i ja sie przywitam
Jestem juz prawie 6 lat w Londynie. 16 miesiecy temu urodzilam synka - Nathaniela. Jesli chodzi o porod to akurat nie moge nic zlego powiedzie, bylam pod bardzo dobra opieka. Wydaje mi sie, ze wszedzie mozna trafic na kiepski personel . Bez epiduralu nie dalabym raczej rady, bole sie nasilaly ale rozwarcie nie postepowalo Ale juz jak mialam synka na brzuchu to szybko zapomnialam o wszystkim ![]() Minelo juz 7 miesiecy jak wrocilam do pracy, Nathanielem zajmuje sie babcia (niestety przedszkola sa starsznie drogie ) moze dopiero pojdzie po skonczeniu 2 roku. Pozdrawiam
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Hej ale sie nabiegalam dzisiaj nawet chwili na komputer nie mialam musialam z chlopem biegac za spodniami na chrzciny bo biedny tak sie upasl ze wszystkie za male
hi hi z biedy tego nie ma ale chyba za duzo gotuje ale on lubi polska kuchnie.monka23 operacje powinien miec wkrotce lekarz mu powiedzial ze do 12 tyg na termin musi czekac a byl jakies 4 tyg temu. poleczka powodzenia trzymam kciuki za Ciebie dasz rade myslalas juz nad imieniem dla dzieciatka? natalio zdrowka dla Ciebie i corci mam nadzieje,ze szybko przejdzie to chorobsko ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Witam kolejna mamusie Moge wiedziec jak masz na imie? Ja tez myslalam nad imieniem Nathaniel ale zostalam niestety przeglosowana przez rodzinke i zostal Johnathan. Co do przedszkoli zgadzam sie z toba calkowicie rozgladalam sie cenowo u mnie w miescie i az mi wlosy deba stanely chyba lepiej bedzie jak babcia przejdzie na emeryture to zostanie z malym w domu.![]() ![]() co do tego epiduralu to chyba wiekszosc sie zarzekala ze nie wezmie ale niestety z pewnym bolem nie da sie wygrac Pozdrawiam |
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi sie miesza kto co
Poleczka no to czekamy na datke kiedy dzidzius przyjdzie ![]() Bubell ajjj drogie sa te złobki, przedszkola, ale od 3 roku zycia juz sa tansze, a jak dziecko ma brytyjski paszport to za darmo Ja wpisowe placiłam 10 f i to wszystko. Mowila mi babeczka że nic juz wiecej nie musze płacic. NO ale do tego 3 roku zycia trzeba czekac . Natan to było jedne z imion które wybrałam , ale przegralam zakład i tz dal malemu na imie![]() Angie hmm moze jeszcze ci sie uda zacząc ten colleg Nawet jakby bylo jeszcze 2 miechy to pod koniec maja mial by operacje , czyli zostaje czerwiec lipiec sierpien i we wrzesniu chyba bylo by juz okey i tz bedzie funkcjonował. Szczerze to nie wiem jaki jest okres dochodzenia do siebie po dysku, jakas rehabilitacja A ten kurs który chcesz zacząc to jest codziennie czy w wybrane dni? I ile tra godzin? Bo jezeli jest np wtorek, czwartek od rana do wieczora to mogłabys malego wyslac do zlobka , np od 8 do 12 ( u nas to jest 15 funta) , a potem tz by go odebral i ty zaraz bylabys w domu Przemysl to bo szkoda znowu tracic pol , czy caly rok ( nie wiem kiedy sie zaczynaja, czy tylko we wrzesniu czy co pol roku )
|
|
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
monka lekarz powiedzial ze rehabilitacja to ok 6 miesiecy ale mysle ze tak po 2 lub 3 bedzie w miare chodzil to moze bym sie zalapala na wrzesien to tylko 4 godz dziennie wiec moze tatus nawet moglby z malym zostac
ale moja kieszen by sie ucieszyla |
|
|
|
|
#26 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamusie
Ja tez z UKU mnie juz dwojka maluchow i teraz siedze juz w domku a o pracy to mysle jakby tu zrobic zeby moc z domu dorabiac pare groszy. O przedszkolach mysle ale nie full time bo podobnie jak Wy uwazam ze za drogie. Ale tak na pare godzin w tygodniu szczegolnie zeby Joasi zapewnic towrzystwo rowiesniczek to bylby dobry pomysl. Teraz to chodzimy co chwile na jakies Mother&toddler grupy. Oboje to uwielbiaja a i dla mnie to odmiana i zawsze troche sie jest miedzy ludzmi. Poza tym probuje im jakos czas umilac na rozne sposoby, to na plac zabaw, to basen, to wyszukuje jakies ciekawe parki. Jakie Wy macie pomysly na spedzanie czasu z dzieciakami? Co do porodu - nie wyobrazam sobie rodzic gdzie indziej niz w UK, jakos oba razy mialam swietna opieke przy porodzie. Za pierwszym i drugim razem poprosilam o epidural jak tylko weszlam na sale porodowale ale za drugim razem otrzymalam odpowiedz od poloznej - ty przyj a nie mysl o epiduralu No takiego porodu zycze tym co jeszcze czekaja A wiecie jeszcze tak powiem ze rodzi sie oczywiscie lepiej z epiduralem ale powrot do formy byl o wiele szybszy po drugim porodzie (gdy nie dostalam znieczulenia) i nie bylam tez tak porozdzierana ![]() Poleczka - zapewniam Cie ze sily znajdziesz trzymam kciuki zeby sie wszystko dobrze udaloAngie - witaj tutaj i jeszcze raz dziekuje za wsparcie na watku dla karmiacych piersia Bubbel i Monka - was pamietam z watku o rodzeniu w UK a i Sonera tez sie tam udzielalas, a tu juz prosze roztroilas sie ooo MOnka zaciekawilas mnie tym brytyjskim paszportem, znaczy tym ze wtedy dziecko ma darmowe przedszkole??? Ja wiedzialam ze od 3 latek rzad doplaca 3 godziny dziennie, ale nic nie slyszalam o uzaleznianiu tego od obywatelstwa.
A+E=JKD Heal my heart and make it clean Open up my eyes to the things unseen Show me how to love like you have loved me Edytowane przez Ejva Czas edycji: 2009-03-29 o 00:40 |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Angie
ups to troche długo, wiesz ja sobie mysle , ze jak to 4 h , to zeby tak tz-ta nie odciązać bo w koncu zdrowie najwazniejsze, to moze co 2 dzien do tego przedszkola :ehe m: wiesz pon , sroda i piatek , czyli tyg po 45 o ile u was tez bylo by po 15 f od 8 rano do 12. Przedszkole w Angli takie obowiazkowe , ale nie wiem czy w 100% to jest od 3 lat , tak, i tam sie podobno groszowe sprawy placi na dzien hmmm 3 f Jejku serio nie pamietam, bylam pol roku temu i tak mi swita, ale zapamietalam , ze sa to grosze i ze jak dziecko ma paszport bryt, to ma za friko . Jak wruce do UK to spytam sie babeczki i wam napisze Ale dam sobie reke uciać że to co pisze to prawda![]() a nie mój wymysł![]() Ejva to tez cos nick skojarzyłam, ale nie wiedziałam skad, nawet nie pamietam, ze sie na takim watku udzielalam Przewaznie , w sumie zawsze siedze tylko na swoim i wsio, ale zauwazyłam dziewiczy watek mam z uk wiec tak zagadałamCo do epiduralu to mi sie wydaje , ze jest on tak w uk powszechny jak u nas brak jego , gdzie nie poszłam to tylko kazda domnie o epiduralu BIEDZIESZ BRAC ? hehe---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Ejva to tak mi babka powiedziaa, to moja sasiadka jest kierowniczka , mowila o tym co piszesz, ale jak powiedzialam, ze maly ma brytyjski paszport ,to nie bede musiała placic Wiecie co powiem jutro tz-towi , zeby do niej zagadał co i jak czy placimy czy nie w koncu , bo ja jestem na 100 pewna ze nie placimy , A co wasze dzieciaki tez maja brytyjskie? hehe jakby co to nie linczujcie mnie jak namieszalam z ta zaplata![]() |
|
|
|
|
#28 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Takimię raczej z tych Polskich czyli Macius. Tak ja tez niecierpliwie czekam. POrodu na razie sie nie boje, wiem ze musi boleć, ale nie ja pierwsza i nie ostatnia będę rodzić ![]() Epiduralu nie chce, właśnie ze względu, że dłużej sie dochodzido siebie po porodzie, ale nie zarzekam sie, że nie wezmę, gdy bóle będą nie do zniesienia Cytat:
Dziewczyny a z tymi żłobkami od lat trzech to nawet nie trzeba miec brytyjskiegi paszportu żeby miec darmowe. Tylko że to wtedy dziecko uczęscza chyba na 3 godzinki dziennie. Tutaj system edukacji zaczyna się w 3 roku życia i wiem że wtedy dzieci oddaje sie na 3 godzinki do wybranego przez siebie "przedszkola" . A nie macie dziewczyny możliwości oddać dziecka od polskiej opiekunki lub angielkiej child minder? One nie są drogie, angielkie u mnie kosztują od 2,5 do 5 funtow za godzinke z wyzywieniem. Wiem ze JobCenter dopłaca do opieki jeśli nie robi tego zakład pracy |
||
|
|
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
Czesc dziewczyny. Ja tylko na chwilke bo rodzice wolaja na sniadanie. Wczoraj spalismy u nich bo sie "zegnalismy", za tydzien do polski na 3 tygodnie jedzemy.
Natalia duzo zdrowka, wypoczywajcie. Pogoda sprzyja chorobom teraz u nas ![]() Poleczka na pewno wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za udany porod ![]() Milego dnia ![]() P.S. A co do przedszkoli to patrzylam u nas bo chce Milenke niedlugo poslac i 1 dzien kosztuje od 20 do 40 funtow wiec nie jest tak zle, nie wiem jak u was. |
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
EJva wlasnie ci napisalam zebys do nas wskoczyla na forum fajnie ze jestes
![]() AgaMilli Uwazam ze MACIUS to piekne imie sama wybralam dla mojego chrzesniaka to imie i moja siostra sie jak najbardziej ze mna zgodzila. Monka23 moj synek jest pol polakiem pol szkotem i niedlugo bedziemy mu wyrabiac paszport .a ze ma tatusia nazwisko to bedzie brytyjski Dla mojego malenstwa nie moge za bardzo wymyslac atrakcji na dworze bo zaraz usypia ale w domu to lubi bawic sie plastikowymi pileczkami wsadzam go do gumowego basenu wsypuje pileczki i zabawa na pare godzin ale rano obowiazkowo bajki przez 2 godz. ah zapomnialabym jego ulubione przez ostatnie pare dni to PLUCIE JEDZENIEM robi takieBZZZ i wszystko laduje na mnie maly ma zabawe a ja sprzatanie.Mam nadzieje ze sie tego oduczy Monka23 wroce jeszcze do tego kursu dostalam ostatnio mail z propozycja kursu chyba na 12 tyg od nurses.com i kurs kosztuje niecale 400£ ![]() ![]() oni to chyba poszaleli z tymi cenami.Pozdrawiam mamusie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

, imiona bajerka
, to zwykły
, ale od wrzesnia buja do przedszkola
.

myslalam ze szlag mnie trafi wydarlam kopare ze nigdzie nie jade bo boli jak diabli.przelezalam caly dzien i pol nocy bez przeciwbolowych srodkow dopiero ok 1 nad ranem dostalam tabletki i nastepne i potem morfine i nic bolalo dalej wreszcie gas i troche bylo lepiej juz wylam z bolu zabrali mnie na oddzial zbadal mnie lekarz i stwierdzil ze tylko 4cm a dluzej czekac nie moga bo malemu sie oddech zapada przy kazdym skurczu dali mi epidural podpisalam papiurek i na operacje.Koszmar niestety
. Wiesz czasem też tak jest ze mimo to ze dostałas epidural i tak sie zwijasz z bólu, bo akurat na ciebie nie zadziała, kumpela miala taka akcje. Moja kuzynka tez miala epidural i przy parciu zwijała się z bolu
PO przebiciu wod zaczelam miec normalne skurcze porodowe i jak byly co 5 min zebrano caly zespol i zaczela sie cala operacja - rowniez podali mi epidural . Caly zabieg trwal szybko maz mi caly czas towarzyszyl co prawda nic nie widzial ale byl przy mnie z czego jestem bardzo zadowolona
to juz tuz tuz, ale fajnie