|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Oskarżenie o gwałt...
Kochane
![]() Potrzebuję Waszej rady. Pozwólcie, że najpierw nakreślę Wam sytuację. Rodzice posiadają dwie firmy - jedną z nich jest sklep spożywczy. Prowadzimy go już dwa lata, w dość nieciekawej dzielnicy naszego miasta. Tata obecnie mieszka za granicą, więc siłą rzeczy musimy sobie z Mamą radzić we dwie + personel. Lubię tam przebywać, bo udało nam się stworzyć fajną atmosferę, osoby pracujące razem z nami niejako należą do rodziny... ![]() ![]() Dobrze powiedziane do tej pory. ![]() ![]() Jednak ostatnio znowu zaczęła pić i zrobiła coś strasznego. Zostałam oszkalowana. Biorąc pod uwagę fakt, że jest to dość specyficzna dzielnica obecnie jestem na językach całej dzielnicy.. Do naszego sklepu przychodziła grupa chłopaków - kupowali sobie piwo, itd. Zawsze okazywali mi należyty szacunek, nigdy ich zachowanie nie godziło w moją osobę. Mogę nawet śmiało powiedzieć, że darzyliśmy się zwykłą, ludzką sympatią. Lubiliśmy ze sobą rozmawiać, czasami trochę pożartowaliśmy. Zaznaczam, że NIGDY nie przekroczyliśmy granicy dobrego smaku. Jednak wcześniej wspomniania przeze mnie kobieta posunęła się do czynu godzącego w moją rodzinę, we mnie, a przede wszystkim - w jednego z chłopaków. Oskarżyła go o gwałt. Według tej historii - to ja byłam ofiarą. Według jej relacji : to są moje słowo. Powiedziałam to jej, bo bałam się powiedzieć komukolwiek innemu. Z kolei przyszła do mnie i do mojej Mamy, aby poinformować, że mężczyźni Ci planują mnie zgwałcić... Z tego zrobiła się PRZEogromna afera. Ludzie przychodzą do sklepu - oglądają mnie, kierują rozmaite pytania do personelu. Typu : Czy to prawda, że X została zgwalcona ? Mało tego - owa kobieta - odwiedza moją Mamę i usiłuje udowodnić jej, że jestem kobietą lekkich obyczajów. Dalej sieje rożnego rodzaju intrygi... Na przykład ostatnim hitem jest to, że podobno uciekam się do prowokacji mężczyzn, bo koniecznie chce mieć dziecko. Obojętnie z kim. Tu jej perfidność osiągnęła po prostu apogeum. Bezczelnie wykorzystuje fakt, że wie, że jestem chora i prawdopodobnie tych dzieci nigdy mieć nie będę. Na moje nieszczęście kiedyś była świadkiem mojej rozmowy, kiedy to rozstrzęsiona wyszłam od lekarza... Kochane poradźcie co mam w takiej sytuacji zrobić. Ona nie krzywdzi tylko mnie, ale przede wszystkim też tego chłopaka. ![]() Finał jest taki, że plotki krążą dalej. Ja jestem rozgoryczona i smutna. Nie mogę sobie z tym poradzić, bo rozwiązłość seksualna jest ostatnią rzeczą o jaką można mnie posądzić.... Efekt jej intryg jest taki, że : a) chłopaki już do nas nie przychodzą i wcale im się nie dziwie... ![]() b) ja straciłam jakąkolwiek ochotę na pracę tam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Oskarżenie o gwałt...
Cytat:
Co to znaczy, że ona odwiedza Twoją mamę? Czy Twoja mama nadal z nią rozmawia, wdaje się w jakieś dyskusje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurczę.. biorąc pod uwagę to - jak ja się czułam przez ostatnie dni i jak się czuje teraz... nie chcę nawet myśleć co muszą czuć dziewczyny, które rzeczywiście cos zlego spotkało.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Uciąć wszelkie kontakty z tą kobietą, nie wpuszczać do domu, nie rozmawiać. Tak jak już Doris wspomniała, poradź się kogoś w tej sprawie.
Wydaje mi się, że niestety jak już plotka poszła to tylko częściowo można spróbować to odkręcić. A co z tym chłopakiem? Masz z nim kontakt? Może porozmawiaj z nim i spróbujcie razem coś uzgodnić, w końcu jego dobre imię też zostało naruszone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Ludzie to są porąbani, naprawdę. Ta kobieta nie powinna mieć wstępu do Waszego życia. Tutaj przypomina mi się stary dobry sposób: w sklepie wywieszona kartka z jej zdjęciem z dopiskiem "tych klientów nie obsługujemy". A na poważnie - jeżeli baba jest na tyle kumata, że można jej coś powiedzieć, to razem z mamą powinnyście stanowczo jej oświadczyć, że przekroczyła granicę i nie chcecie mieć z nią do czynienia. Jak przyjdzie do sklepu, wyprosić. Jak nie usłucha, zadzwonić po policję (awanturuje się, jest pod wpływem, nęka, coś się zawsze wymyśli). Co do plotek, tu już niewiele da się zrobić. Można a)olać i przeczekać, b) wywiesić stosowne oświadczenie
![]()
![]() |
#6 |
w drodze do...Ciebie...
|
wiesz co ja miałam podobną sytuację, tylko z że rodziną mojego ojca, zostałam oskarżona o odbijanie partnera mojej kuzynce i w ogóle że ja odbijam mężów innym kobietom
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie zachowanie tej kobiety spowodowane jest chorobą psychiczną, alkohol często jest przyczyną halucynozy lub innych zaburzeń urojeniowych.
Urojenia gwałtu czy inne o treściach okołoseksualnych są bardzo częste w tego typu chorobach a to, że Ciebie uwaza za ofiarę Autorko może oznaczać, że szczególnie Ciebie polubiła i chce Cię chronić. Jej zachowanie najprawdopodobniej nie jest spowodowane perfidią czy złą wolą ale wcale nie dziwię się Twojej reakcji, przygnębieniu i niechęci do pracy. Proponowałabym zawiadomić opieką społeczną, iż w okolicy żyje osoba chora psychicznie (koniecznie podkreślić uzależnienie od alkoholu) , nielecząca się, która zagraża innym (jeśli nie w wymiarze fizycznym to w każdym innym) i nie wiadomo na ile daje sobie radę.
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Doris1981;42728531]Poradzić się prawnika / policji. Na pewno coś możecie zrobić. Ten chłopak, którego nazywa gwałcicielem np. wnieść sprawę o zniesławienie. Ty dotyczącą swoich dóbr osobistych.
Podpisuję się obiema rękami ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki...dziękuję Wam bardzo. Macie racje - czas podjąć bardziej drastyczne kroki
![]() Odezwę się wieczorem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do plotek, to masz dwa wyjścia - albo udawać, że nic się nie stało i nic nie mówić na ten temat, albo powiedzieć jak było - że kobieta ma jakieś odpały i wymyśla niestworzone historie.
Blog o analizie kolorystycznej Edytowane przez Wampierz Czas edycji: 2013-09-10 o 14:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A w Twoją stronę rzucała bezpośrednio jakieś obelgi/pomówienia?
Dalej sprząta u was w domu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Myślę, że działanie tej kobiety nie musi wcale wynikać z perfidii czy złej woli, bo jest alkoholiczką, pewnie od dawna, a z tym często wiążą się zaburzenia psychiczne, urojenia, zaburzenia pamięci.
Niestety nijak to Tobie nie pomoże w tej chwili... Wydaje mi się, że obecnie z plotką za wiele nie zdziałasz. Możesz najwyżej odpowiadać spokojnie (! to ważne) na pytania, wyjaśniać, że ta pani sobie coś uroiła i nic takiego nie miało miejsca. W kwestii tej kobiety nachodzącej Was, możecie kontaktować się z policją lub spróbować w opiece społecznej, jeśli jej zachowanie wskazuje na zaburzenia psychiczne. Trudno się dziwić chłopakom, że już nie przychodzą... Chociaż z drugiej strony chyba lepiej by było gdyby przychodzili, gdybyście zachowywali się normalnie, to by nie podsycało plotek (tak jak może podsycać je fakt, że trzymają się z daleka). Mimo wszystko w najgorszej sytuacji jest ten chłopak, to on stał się być-może-gwałcicielem. Powinien podać tę panią do sądu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Nie musisz się nam tłumaczyć ze swojego prowadzenia się ("Nie mogę sobie z tym poradzić, bo rozwiązłość seksualna jest ostatnią rzeczą o jaką można mnie posądzić").
Z babką utnijcie wszelki kontakt i tyle. Ona po prostu jest chora i trzeba jej współczuć. A ludzie zapomną jak się nowy program w TV pojawi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież one już ucięły wszelki kontakt, tylko że babka nachodzi je w sklepie wbrew ich woli - to raz, dwa - babka szkodzi interesom, zniechęcając klientów (w/w chłopaków), a zwykłe "olanie sprawy" przecież tego problemu nie rozwiąże. Więc IMO rada o kant dupy potłuc. No, nie powiedziałabym. Bez obrazy, ale chyba ludzi (przynajmniej tych mniej inteligentnych) nie znasz (co akurat świadczy o Tobie bardzo dobrze, ale nie każdy ma to szczęście, że może się od prostaków odseparować) - oni potrafią LATAMI powtarzać plotki, ponieważ nie mając własnego życia, żyją cudzym :/ Moim zdaniem poradzenie się prawnika to bardzo dobry pomysł - jak babkę podacie do sądu za te oszczerstwa, to sam ten fakt na pewno sprawi, że sąsiedzi staną po waszej stronie i nie będą wierzyć w głupie plotki ![]() Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2013-09-10 o 23:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tłumaczenie się z nie bycia "rozwiązłą seksualnie" jest o tyle głupie, że przyczynia się do propagowania stereotypu, że kobieta cnotliwa ma być. Nawet gdyby spała z całą dzielnicą to nie ma nic do rzeczy: rozprzestrzenianie fałszywych plotek jest złe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lexie, masz rację. Ja też im się nie dziwię. Jednak o wiele łatwiej byłoby mi przejść z tym do porządku dziennego, gdyby ich zachowanie nie uległo zmianie... Wczoraj dostałam od nich czekolade... - zaznaczyli, że przepraszają, choć to nie ich wina i, że niektórzy (w sensie - opisywana pani) powinni mieć zakaz spożywania alkoholu.. Jednak nie dal mi dojść do słowa, a szkoda... Jest mi tymbardziej smutno z tego względu, że włożyłam ogrom pracy, aby ludzie lubili do nas przychodzić, a zakupy najzwyczajniej w świecie sprawiały im przyjemność.... Szkoda, że moja dwuletnia praca poszła na marne na przestrzeni dwóch-trzech dni. I nie wyolrzymiam, bo to widać. Widać - po pustce w sklepie niegdyś tętniącym życiem... Edytowane przez Lifeisadream Czas edycji: 2013-09-11 o 11:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Wiesz, ale pewnie nie tylko Ty Autorko wiesz co za kobieta, jak się zachowuje gdy wypije etc., zwłaszcza, ze to osiedlowy sklep. Nie wierzę, że reszta mieszkańców bierze jej słowa na poważnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Zdobądź dowody (np. nagrania) i poradź się policji i prawnika. Jak sąd nakaże jej przeprosiny, to może będzie mieć nauczkę. Pewnie zrobiła to z zawiści, że mieszkacie w lepszych warunkach, poza tym widziała, że jesteś osobą zadowoloną z życia, masz dobry kontakt z klientami, itp., więc postanowiła Cię zniszczyć. Na "gorszych" dzielnicach jest zwiększona nienawiść i frustracja i widać trafiłaś na taką osobę. Rób dalej swoje, a nią się nie przejmuj.
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Kochane
![]() Dziękuję Wam za cenne rady oraz za wszystkie ciepłe słowa. Sytuacja na dzień dzisiejszy przedstawia się tak : Kobieta jest dalej w ciągu alkoholowym, nie widuje jej, co niezmiernie mnie cieszy, chłopcy wrócili...Wszystko powoli wraca do normy...Nareszcie.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.