|
Notka |
|
Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
SPM, endermologia, mezoterapia i inne
Drogi Bodyworkerze!
Co sadzisz o powyzszych zabiegach? Moj cellulit jest dosc zaawansowany, czy sam drenaz limafatyczny mi wystarczy? Czy wymienione przez mnie i im podobne zabiegi naprawde dzialaja czy sa tylko odpowiednio sprzedana kolejna niespelniajaca sie obietnica ? POzdrawiam, Ewa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: SPM, endermologia, mezoterapia i inne
Zapraszam do artykułu na stronie gł. dotyczacego masażu w terapii cellulit. Masaż a zwłaszcza drenaż limfatyczny jest faktycznie podstawą fizykalnych zabiegów w terapii cellulit. Jeśli chodzi o wymienione przez Panią zagiegi to nie jest to kwestia myslenia, ale medycznego punktu widzenia bo taki obowiązuje w gabinetach w których praktykuje.
Połaczenie drenażu limfatycznego, mezoterapii i specjalnego masazu tkanki łacznej daje duże efekty. I moge takie rozwiązania polecic także z powodu stosunkowo niewielkich kosztów zarówno dla pacjenta jak i prowadzących terapie. Nie lubie tematu finansów, ale wiem iż szczególnie dla młodych kobiet jest to jeden z powodów wyboru danego zabiegu. Mamy wiele pacjentek u których jest stosowana indywidualna terapia cellulit i efekty są naprawdę znaczne, ale jest to wszystko pod lekarska kontrolą. Wywiad, indywidualna dieta, badania lekarskie, itd. Mówimy tu o terapii klinicznej, prowadzona jest oczywiście przez lekarza, jest także dokumentacja. Jestem za pierwszeństwem masażu w terapii cellulite dlatego, że daje on możliwości diagnostyczne których nie ma w innych zabiegach. Tzn. w momencie samej terapii czyli wykonywania np. masażu mozna indywidualnie dostosować bodzieć lub też dostosować go do miejsc gdzie są nasilone zmiany. Nie znam takiej maszyny, urządzenia która to potrafii. Opinie zmieniają się i pewnie z parę lat o cellulicie bedziemy mówić inaczej. Juz dziś możemy sie wstydzić np artykułów pisanych 3-4 lata temu. Ale tak juz jest, czasem jedno badanie w swietle nauki zmienia wszystko. Jeśli chodzi o endermologię, to zdania są podzielone. Co prawda nie pracuje na tym urządzeniu ale rozmawiałem z wieloma terapeutami zagranicą. W sumie - w dużym stopniu działa, ale reklamowane działanie jest przesadzone. Ponadto od pacjentek wiem że miały np. bez palpacyjnej diagnostyki wykonywany zabieg od razu na urządzeniu, zreszta jest tak w wielu gabinetach. Nie rozumiem tego jak bez chociażby jednego masażu wykonywanego ręcznie można wykonać zabieg na jakimkolwiek urządzeniu. Wracając do mezoterapii. Odpowiednio wykonany masaż przed i 2-3 dni po mezoterapii swietnie ją uzupełnia, a ponadto powoduje, iz miejsca nakłuć szybciej znikają. Sa to także obserwacje samych pacjentek. Drenaż limfatyczny jest przy okazji świetną okazją do relaksu - jak mówią pacjentki - po nakłuciach mimo wszystko nieprzyjemnych, czas na przyjemności. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: SPM, endermologia, mezoterapia i inne
Witam, jedynym zabiegiem z tej listy którego się podjęłam była mezoterapia xxx. Efekty utrzymują się już trochę ponad rok, dlatego uważam, że była to dobra inwestycja. Po zabiegu zmarszczki widocznie się spłyciły a skóry jest bardziej jędrna i gładka. Jeśli chodzi o mezoterapię to naprawdę polecam.
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2019-05-09 o 08:13 Powód: link z tresci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dot.: SPM, endermologia, mezoterapia i inne
Musisz ustalic jaki masz budzet ...
Ja pozbywam sie cellulitu praktycznie za darmo ... masuje nogi banka chinska i chodze na silownie. Mleko i laktoza niekorzystnie wplywa na cellulit z tego co wiem. O mezoterapii iglowej slyszalam bardzo duzo dobrego, moja kosmetyczka go bardzo chwali i ma mnostwo klientek i kazda jest zadowolona - z tego co wiem to potrzeba serii zabiegow w odstepach tygodniowych, nie wiem jak jest twoj budzet ale przemysl ile bedzie cie to kosztowalo miesiecznie. Alternatywe stanowi derma roller - rolka z igielkami ok. 2mm dlugosci, sama w domu sie torturowac. Strasznie to boli potrzeba kremu znieczulajacego. Wybor nalezy do ciebie. Z cellulitem to na prawde ciezka praca, meczyszsie miesiacami, przestajesz a on wraca znacznie szybciej niz zchodzi ... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.