Niereformowalni rodzice. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 21:04   #1
MzKolobrzega
Przyczajenie

Niereformowalni rodzice.

Kochane,nie wie czy to ja jestem nienormalna i moja rodzina czy co... Wypowiedzcie się.

Mam 21 lat,mój TŻ 25. Jesteśmy dosyć długo razem,więc znam sytuację w jego domu bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o finanse - katastrofa, tzn. u jego rodziców, bo ojciec chory,a matce nie chce się pracować,woli wyciągać kasę od TŻ. Ale ale... Ze względu iż ja jestem bardzo podła namówiłam TŻ,który już sam miał tego dosyć, żeby pieniądze trzymał w banku lub u mnie. Odkłada kasę do banku,a na drobne wydatki u mnie, bo do bankomatu ma dalej. Aaa! Chciałam dodać,że namówiłam TŻ by zmienił pracę i rzeczywiście - teraz zarabia bardzo dobrze,ale składa pieniądze żeby mógł przyjść do mnie z "czymś" jak się pobierzemy,bo u mnie sytuacja w domu jest bardzo dobra. Jego starsze rodzeństwo nie dostało nic od rodziców,nie mieli wesel, bo nie było kasy,więc skromny poczęstunek a my z TŻ mamy inne plany. Ja w niego wierzę, zauważyłam jak bardzo się zmienił ,stał się cywilizowanym człowiekiem odkąd zaczął mnie słuchać i mniej czasu spędza z rodzicami. Jego matka jest okropna. Ciągle drze ryja, musi im samochód pożyczać,bo albo nie mają na opłaty albo nie mają na część do wymiany.. Daje im miesięcznie 500-600 zł + czasem kupuje ojcu papierosy,ale dla matki to mało - oczywiście że mało bo póki nie związał się ze mną na poważnie to nawet jak schował jakieś pieniądze to mu buszowała po pokoju w jego nieobecność i wszystko wyciągnęła. Nie chce jej się gotować, idzie do sklepu kupić zupki gotowe w słoikach,a jak ma w domu trzech chłopów to musiałaby mieć z 6 takich słoiczków, a nic nie robi! Nawet pomidorów,ogórków jak w tym roku TŻ im kupił to nie włożyła, bo jej się nie chciało. Ojciec jest przez nią zdominowany,ona ciągle się drze,nic jej nie pasuje - faceci w domu gotują,piorą, prasują - mój TŻ potrafi upichcić,uprasować,zadbać o siebie -fakt brakowało mu kobiecej ręki, ja mu doradzam,czasem sama mu coś przeprasuję, poukładam w szafce, a ona siedzi w domu ciągle i nawet jak są uprane rzeczy,a TŻ nie ma w domu to nie włoży ubrań do szafki tylko walnie gdzieś na fotelu,przyjdą dzieci sąsiadki i skaczą mu poi tych ubraniach a ona nic... Skarpetki,majtki,bluzy- też tam nic nie rządzi,TŻ ma młodszego brata,który bierze bez pytania i nie jest nauczony porządku więc pier.dolnie gdzie bądź a potem TŻ szuka godzinami... Czy to jest normalne? Ja z nią nie rozmawiam,nienawidzimy się strasznie, TŻ staje po mojej stronie, ale wciąż z nimi mieszka - po prostu nie chcemy razem mieszkać przed ślubem,a wynajem mieszkania nie wchodzi w grę,bo daleko do pracy itd. Powiedziałam TŻ że po ślubie nie chcę jego matki w ogóle widywać, nie ma prawa wstępu do domu, jego brat który jest od niego młodszy,ale już się ożenił tak samo- nie ma kontaktu z rodzicami, bo Iwona (jego żona) nienawidzi teściowej. Ja mam tak samo, w ogóle wszyscy ludzie wokół jej nienawidzą...
Kochane, czy jeśli mój TŻ pochodzi z takiego patologicznego domu myślicie że też taki będzie? Przez czas który byliśmy razem bardzo się zmienił pod moim wpływem, nie pozwala już tak sobą manipulować matce - tzn.on jej ustępował,bo mu zabraniała jeść,wykrzykiwała przy ludziach, że go żywi tyle lat,a to on jej daje ciągle kasę - teraz 500/600 zł ale kiedyś (gdy nie był ze mną) nawet 2 tys.! I nigdy tam nic nie było! Wydawała zawsze na głupoty.. Kiedyś na imprezie TŻ rozmawiał z kolegą o znajomym,który pije i zaniedbuje swoją żonę. Mówili,że jeśli facet nie będzie chciał to kobieta go nie zmusi do zmiany i mój TŻ powiedział, że on nie żałuje że mnie posłuchał, że bardzo się zmienił,ale że chciał tego, chciał też tego dla mnie. Czy to dobry znak? Czy to znaczy że nie będzie taki jak jego matka?
Doradźcie co o tym sądzicie.
Pozdrawiam, Marta.

Edytowane przez MzKolobrzega
Czas edycji: 2013-09-12 o 21:07
MzKolobrzega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 21:08   #2
madana
Zakorzenienie

Dot.: Niereformowalni rodzice.

Cytat:
Napisane przez MzKolobrzega Pokaż wiadomość
Kochane,nie wie czy to ja jestem nienormalna i moja rodzina czy co... Wypowiedzcie się.

Mam 21 lat,mój TŻ 25. Jesteśmy dosyć długo razem,więc znam sytuację w jego domu bardzo dobrze. Jeżeli chodzi o finanse - katastrofa, tzn. u jego rodziców, bo ojciec chory,a matce nie chce się pracować,woli wyciągać kasę od TŻ. Ale ale... Ze względu iż ja jestem bardzo podła namówiłam TŻ,który już sam miał tego dosyć, żeby pieniądze trzymał w banku lub u mnie. Odkłada kasę do banku,a na drobne wydatki u mnie, bo do bankomatu ma dalej. Aaa! Chciałam dodać,że namówiłam TŻ by zmienił pracę i rzeczywiście - teraz zarabia bardzo dobrze,ale składa pieniądze żeby mógł przyjść do mnie z "czymś" jak się pobierzemy,bo u mnie sytuacja w domu jest bardzo dobra. Jego starsze rodzeństwo nie dostało nic od rodziców,nie mieli wesel, bo nie było kasy,więc skromny poczęstunek a my z TŻ mamy inne plany. Ja w niego wierzę, zauważyłam jak bardzo się zmienił ,stał się cywilizowanym człowiekiem odkąd zaczął mnie słuchać i mniej czasu spędza z rodzicami. Jego matka jest okropna. Ciągle drze ryja, musi im samochód pożyczać,bo albo nie mają na opłaty albo nie mają na część do wymiany.. Daje im miesięcznie 500-600 zł + czasem kupuje ojcu papierosy,ale dla matki to mało - oczywiście że mało bo póki nie związał się ze mną na poważnie to nawet jak schował jakieś pieniądze to mu buszowała po pokoju w jego nieobecność i wszystko wyciągnęła. Nie chce jej się gotować, idzie do sklepu kupić zupki gotowe w słoikach,a jak ma w domu trzech chłopów to musiałaby mieć z 6 takich słoiczków, a nic nie robi! Nawet pomidorów,ogórków jak w tym roku TŻ im kupił to nie włożyła, bo jej się nie chciało. Ojciec jest przez nią zdominowany,ona ciągle się drze,nic jej nie pasuje - faceci w domu gotują,piorą, prasują - mój TŻ potrafi upichcić,uprasować,zadbać o siebie -fakt brakowało mu kobiecej ręki, ja mu doradzam,czasem sama mu coś przeprasuję, poukładam w szafce, a ona siedzi w domu ciągle i nawet jak są uprane rzeczy,a TŻ nie ma w domu to nie włoży ubrań do szafki tylko walnie gdzieś na fotelu,przyjdą dzieci sąsiadki i skaczą mu poi tych ubraniach a ona nic... Skarpetki,majtki,bluzy- też tam nic nie rządzi,TŻ ma młodszego brata,który bierze bez pytania i nie jest nauczony porządku więc pier.dolnie gdzie bądź a potem TŻ szuka godzinami... Czy to jest normalne? Ja z nią nie rozmawiam,nienawidzimy się strasznie, TŻ staje po mojej stronie, ale wciąż z nimi mieszka - po prostu nie chcemy razem mieszkać przed ślubem,a wynajem mieszkania nie wchodzi w grę,bo daleko do pracy itd. Powiedziałam TŻ że po ślubie nie chcę jego matki w ogóle widywać, nie ma prawa wstępu do domu, jego brat który jest od niego młodszy,ale już się ożenił tak samo- nie ma kontaktu z rodzicami, bo Iwona (jego żona) nienawidzi teściowej. Ja mam tak samo, w ogóle wszyscy ludzie wokół jej nienawidzą...
Kochane, czy jeśli mój TŻ pochodzi z takiego patologicznego domu myślicie że też taki będzie? Przez czas który byliśmy razem bardzo się zmienił pod moim wpływem, nie pozwala już tak sobą manipulować matce - tzn.on jej ustępował,bo mu zabraniała jeść,wykrzykiwała przy ludziach, że go żywi tyle lat,a to on jej daje ciągle kasę - teraz 500/600 zł ale kiedyś (gdy nie był ze mną) nawet 2 tys.! I nigdy tam nic nie było! Wydawała zawsze na głupoty.. Kiedyś na imprezie TŻ rozmawiał z kolegą o znajomym,który pije i zaniedbuje swoją dziewczyną. Mówili,że jeśli facet nie będzie chciał to kobieta go nie zmusi do zmiany i mój TŻ powiedział, że on nie żałuje że mnie posłuchał, że bardzo się zmienił,ale że chciał tego, chciał też tego dla mnie. Czy to dobry znak? Czy to znaczy że nie będzie taki jak jego matka?
Pozdrawiam, Marta.
- "zamienił stryjek siekierkę na kijek"- od jednej manipulującej trafił do drugiej.

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-09-12 o 21:21
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 21:10   #3
MzKolobrzega
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- "zamienił stryjek siekierkę na kijem"- od jednej manipulującej trafił do drugiej.
Przecież ja mu nie mówię, że jeśli dasz rodzicom kasę to z nami koniec. Powiedziałam żeby miał pieniądze w banku,wiec odkłada, a na potrzeby codzienne ma u mnie - i tak często u mnie jest. Poza tym,ja sama powiedziałam żeby dał rodzicom jakieś grosze,ale trochę wdzięczności ze strony matki,prawda...?
Stary 2013-09-12, 21:14   #4
201608251020
Konto usunięte

Cytat:
- "zamienił stryjek siekierkę na kijem"- od jednej manipulującej trafił do drugiej.

Dlaczego pomyślałam dokładnie to samo? Syn idzie w ślady ojca
201608251020 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 21:29   #5
niut80
Zadomowienie

.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2018-09-02 o 20:48
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 21:32   #6
candy111
Zakorzenienie

Cytat:

Kochane, czy jeśli mój TŻ pochodzi z takiego patologicznego domu myślicie że też taki będzie? Przez czas który byliśmy razem bardzo się zmienił pod moim wpływem, nie pozwala już tak sobą manipulować matce - tzn.on jej ustępował,bo mu zabraniała jeść,wykrzykiwała przy ludziach, że go żywi tyle lat,a to on jej daje ciągle kasę - teraz 500/600 zł ale kiedyś (gdy nie był ze mną) nawet 2 tys.! I nigdy tam nic nie było! Wydawała zawsze na głupoty.. Kiedyś na imprezie TŻ rozmawiał z kolegą o znajomym,który pije i zaniedbuje swoją żonę. Mówili,że jeśli facet nie będzie chciał to kobieta go nie zmusi do zmiany i mój TŻ powiedział, że on nie żałuje że mnie posłuchał, że bardzo się zmienił,ale że chciał tego, chciał też tego dla mnie. Czy to dobry znak? Czy to znaczy że nie będzie taki jak jego matka?
Pozdrawiam, Marta.
Ja myślę, że Ty masz problem ale ze sobą. I patologia to jest u Ciebie w domu skoro tak Cię wychowano. Brak szacunku do starszych osób. Skoro u Ciebie taka świetna sytuacja w domu to po co ma odkładać? Jak dla mnie chłopak jest zaślepionym frajerem, który daje sobą manipulować pustej lasce z wysoko uniesioną głową i brakiem kultury.
candy111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 21:37   #7
skazana_na_bluesa
.

Odp: Niereformowalni rodzice.

No coz, troche wspolczuje facetowi braku jaj. Jak nie jedna nim rzadzi to druga. Najlepiej by bylo, zeby sam sobie cos wynajal, swoja kase trzymal we wlasnym portfelu i sam sie zastanowil, czego chce od zycia. Nie czego wymagasz ty czy jego matka.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 21:48   #8
MzKolobrzega
Przyczajenie

Nie jestem bezczelna.
Na początku,mimo tego co słyszałam od ludzi o niej, byłam bardzo miła, ale kiedyś gdy zobaczyłam że TŻ ma lekki bałagan w szafce zaoferowałam ,że mu poukładam,a on miał się wykąpać, a ona jak to usłyszała to wszystkim rozpowiedziała, że "ta dama wielka to by chciała żeby nawet torchę kurzu nie było,jaka ona mądra, układać by chciała,sprzątać" i jeszcze gorsze, a ja tylko powiedziałam,że mogę mu w tym czasie ułożyć w szafce.

Ja swojemu TŻ nie nakazuję niczego. Po prostu powiedziałam, żeby przemyślał czy to jest normalne... On sam podejmuje decyzje,przecież ja go nie zmuszę, co mu mam niby zrobić?
Stary 2013-09-12, 21:57   #9
niut80
Zadomowienie

.

Edytowane przez niut80
Czas edycji: 2018-09-02 o 20:49
niut80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 22:21   #10
dudipopka
kobieta za ladą

yyyyy
matka ma sprzątać 25 latkowi czy jak
i powiem ci tak 4 razy próbowalam przeczytać coś naskrobała i nijak nie rozumiem o co chodzi

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

generalnie fajny wątek taki na czasie

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 22:42   #11
Melanchton
Zakorzenienie

Matka ma dorosłłym chłopom gotować, prać, prasować i wkładać do szafy? A oni co, niepełnosprawni jacyś są?

Zresztą, podpisuję się pod postem Madany.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-12, 22:43   #12
mpt
Zakorzenienie

Aż dziwne, że wszystkie jesteśmy tak zgodne
Stary 2013-09-12, 22:44   #13
201706190936
Konto usunięte

Troll jak stąd na księżyc.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 22:47   #14
Bea_91
Zadomowienie

Jeździsz po kobiecie jak po starej kobyle
Stary 2013-09-12, 22:51   #15
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
namówiłam TŻ...
Cytat:
namówiłam TŻ by ...
Aha.

Cytat:
ale składa pieniądze żeby mógł przyjść do mnie z "czymś" jak się pobierzemy
Do Ciebie "z czyms"? A Ty z "czym" do niego przyjdziesz?

Cytat:
stał się cywilizowanym człowiekiem odkąd zaczął mnie słuchać
Dobre .

Cytat:
więc pier.dolnie gdzie bądź
Stal sie taki cywilizowany jak Ty?

Nie wiem czy klikasz do nas spod budki z piwem, ale panuj nad swoim jezykiem.

Cytat:
Kochane, czy jeśli mój TŻ pochodzi z takiego patologicznego domu myślicie że też taki będzie?
Mnie sie Ty bardziej patologiczna wydajesz niz on.

On widac, ze sierota pod pantoflem. Ty go rozstawiasz po katach, jestes ordynarna i brak Ci kultury. Do tego masz przeswiadczenie o swej racji i wspanialosci.

Wspolczuje chlopu.

Cytat:
- "zamienił stryjek siekierkę na kijek"- od jednej manipulującej trafił do drugiej.
O tak, zgadzam sie.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:56
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:00   #16
201706190936
Konto usunięte

Ja mam skojarzenie co do postaci autorki ale lepiej wstrzymam się z tym określeniem

Miałam iść spać ale poczytam jeszcze
Stary 2013-09-12, 23:02   #17
lady17
Wtajemniczenie

A jak dla mnie to troll zmotywowany ostatnim wątkiem o pieniądzach przyszłego narzeczonego.
Stary 2013-09-12, 23:06   #18
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Ja mam skojarzenie co do postaci autorki ale lepiej wstrzymam się z tym określeniem
Jakie?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:47   #19
Stokrotek90
Wtajemniczenie

Autorko, to nawet już nie chodzi o to co piszesz, ale w jaki sposób to robisz, ile jadu do kobiety, którą opisujesz i ile dumy z 'wychowania' swojego faceta. Zgadzam się z poprzedniczkami - jest w tym sporo bezczelności.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 02:47   #20
dombro
Raczkowanie

Jezu, co za patologia. Ja rozumiem, że komuś się może nie podobać, że rodzice faceta wyciągają od niego całą kasę, ale kurczę, trzymanie facetowi kasy na drobne wydatki? Serio? Przecież to stary kuń jest, nie jakiś 16-to latek!

Moim zdaniem, matka twojego TŻ nie jest całkiem w porządku, ale Ty wcale nie jesteś lepsza - też facetem manipulujesz i strasznie się wywyższasz. Zachowujesz się niczym panna na włościach, która wzięła chłopa z biedoty i teraz wymaga, żeby jakiś posag wnosił. Zupełnie jakbym słyszała moją prababkę 'Toć łuna za bidna jest, lepszo byś miał, a nie takie bele co, bida z nyndzo'. Zluzuj, albo chłop ucieknie.
dombro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 07:59   #21
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
eh. dokladnie tak samo pomyslalam
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 08:44   #22
201706190936
Konto usunięte

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42778512]Jakie? [/QUOTE]

To skojarzenie osoby autorki to taka herod baba oderwana siłą od wiejskiego pługa, jak przeczytałam jej posty to nie mam ku temu wątpliwości
Stary 2013-09-13, 08:58   #23
_ema_
Zakorzenienie

Ale masz fajne podejście do przyszłego męża, że MUSI PRZYJŚĆ Z CZYMŚ, więc NIECH ODKŁADA bo TY JESTEŚ BOGATSZA. Wydawałoby się, że w normalnym związku, w XXI wieku nie patrzy się już w taki sposób na posag.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-13, 09:09   #24
dudipopka
kobieta za ladą

jeszcze jedno jakby moja ukochana dziewczyna/ chłopak ciągle twierdziła ze moja matka drze ryja toby już nie już ze mną nie była
może jesteś z dobrego domu bogatego ale wychowania to ty nie masz za grosz

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 09:54   #25
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
To skojarzenie osoby autorki to taka herod baba oderwana siłą od wiejskiego pługa, jak przeczytałam jej posty to nie mam ku temu wątpliwości
Trudno sie nie zgodzic .
Stary 2013-09-13, 10:25   #26
coffee_candy
Raczkowanie

Cytat:
Czy to znaczy że nie będzie taki jak jego matka?
Wydaje mi się, że jeśli jemu nie podoba się zachowanie mamy i zauważa jej błędy to raczej nie będzie chciał ich powielać. Sądzę też, że jesteś za bardzo nakręcona na wady jego mamy, masz strasznie negatywne nastawienie i koniec końców nie powinnaś "karmić" nim faceta. Nie buntuj go. Zresztą, on chyba ma swój rozum? Czy nie?

coffee_candy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 12:09   #27
MzKolobrzega
Przyczajenie

Przykro mi, że tak to odebrałyście,ale chciałam Wam zwrócić uwagę na pewne rzeczy.
Ja nie wymagam od niej żeby prała,prasowała im,nie,ale jeśli TŻ ma taką pracę że go nie ma w domu czasem i 24 h to jeśli ubrania wiszą na dworze to jak je zbierze to może włożyć do szafki żeby dzieci po nich nie skakały prawda?
Druga sprawa- przeczytał ktoś o chlebie,którego TŻ nie miał jak wrócił o 24 do domu? Bo to był jego chleb,kupił sobie,bo on lubi z siemieniem lnianym,a poza tym od jego pracy do domu nie ma żadnego czynnego sklepu więc chyba wypadałoby mu zostawić żeby mógł coś przegryźć tak?
Trzecia sprawa - rodzice TŻ mają swoje auto,ale ciągle jeżdżą jego,bo on wleje paliwa, oni wszystko wyjeżdżą chociaż czasem chowa kluczyki to i tak znajdą i za paliwo nie ma grosza zwrotu. Nawet ostatnio chciał do dentystki a jego matka do siostry,ale nie pomóc tylko tak (dodam,że jeździ do niej ze 2 razy w tyg.,a ma 25 km w jedną stronę i nie mają grosza na chleb więc darowałaby sobie te wyjazdy) więc jak nie chciał dać im samochód to przy sąsiadach wykrzyczała,że ma wypieprzać z domu,bo ciagle go utrzymuje,gdzie to on ciągle daje im kasę!!!, i jak poszedł się wykąpać to zabrała kluczyki z pokoju i nie mógł pojechać na wizytę umówioną. Czy to normalna matka?
Ja nie wymagam od niej gotowania,prania,ale jeżeli faceci są w pracy,a ona nic nie robi to chyba mogłaby głupią zupę upichić,a zamiast tego ona idzie,kupi ze 3 słoiczki zupy i wszyscy są i tak głodni.
Poza tym,ja nie zmuszałam TŻ żeby trzymał u mnie pieniądze. Mówiłam aby włożył na konto,ale dlatego że musiałby jechać 5 km dalej do bankomatu za każdym razem to na jakieś pierdoły trzyma u mnie!!!! Więc nie obrzucajcie mnie winą za to, on sam tak wybrał.
A moja nienawiść i niekulturalny sposób mojego wyrażania się o niej nie wziął się znikąd. Nie dość,że mój TŻ jako jedyny z całego rodzeństwa im pomaga to ciągle mówi że wypieprzał z domu, kiedyś mu wykrzyczała,że nie chciała tego bachora (czyli jego) i do ludzi opowiada takie niestworzone rzeczy o nim i to "matka"... A ja byłam do niej pozytywnie nastawiona,ale to ona swoimi komentarzami,docinkami w moim kierunku spowodowała,że tak jest jak jest. Poza tym,to nie tylko ja z nią nie rozmawiam, bo z ich wsi i okolicznych tylko trzy kobiety z nią rozmawiają. W ogóle, nie chodzi do sąsiadów itd.,bo z nikim nie rozmawia,więc nie sądzę abym to ja była jakaś nienormalna i się na nią uwzięła.
Stary 2013-09-13, 12:18   #28
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
zauważyłam jak bardzo się zmienił ,stał się cywilizowanym człowiekiem odkąd zaczął mnie słuchać i mniej czasu spędza z rodzicami.
Masz moc, dziewczyno. Wiesz, że na tym mozna zbić fortunę

Chłop ma 25 lat, niech sie weżmie i wyprowadzi bo to już czas.

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2013-09-13 o 12:19
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 12:22   #29
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Masz moc, dziewczyno. Wiesz, że na tym mozna zbić fortunę

Chłop ma 25 lat, niech sie weżmie i wyprowadzi bo to już czas.
I wtedy się okażę, że za te 500-600 zł co daje rodzicom nie da się przeżyć.
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 12:27   #30
mind games
Raczkowanie

teściowa wydaje się być toksyczną osobą. toksyczną i leniwą. jeżeli nie pracuje i nie zarabia to powinna chociaż ogarniać w domu.
a Twój facet to pierdoła życiowa. po co się denerwować, jak można się wyprowadzić (skoro tak dobrze zarabia).
nie rozumiem, ludzie sami sobie robią problemy. wiadomo, że jak ma się już 25 lat i mieszka z rodzicami to będą spiny.

Edytowane przez mind games
Czas edycji: 2013-09-13 o 12:29
mind games jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości