Znajomość z chłopakiem - co robić? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 13:55   #1
flotty
Przyczajenie

Znajomość z chłopakiem - co robić?

Cześć Dziewczyny!

Kilka tygodni temu poznałam pewnego chłopaka. Spotkaliśmy się kilka razy, było przyjemnie i fajnie, przytulaliśmy się, chodziliśmy objęci, ale nic więcej. Wszystkie takie gesty oraz w późniejszym czasie miłe słówka wychodziły z Jego strony. Gdy znajomość zaczynała się rozkręcać, dawałam Mu lekko do zrozumienia, żeby tylko nie próbował mnie zranić. Przyjmował to do wiadomości i rozumiał.

Od kilku dni jednak milczał. W końcu odezwał się i napisał, że musiał wszystko przemyśleć i że nie chce się w nic angażować...

Zdążyłam się troszkę wkręcić w tę znajomość, tym bardziej, że swoimi (wyżej przeze mnie wymienionymi) zachowaniami, dawał do zrozumienia, że Mu zależy... A przynajmniej tak to wyglądało...

Co robić Kobietki??

Edytowane przez flotty
Czas edycji: 2013-09-11 o 14:20
flotty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 14:05   #2
Ninti88
Raczkowanie

Dot.: Znajomość z chłopakiem - co robić?

Cytat:
Napisane przez flotty Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Kilka tygodni temu poznałam pewnego chłopaka. Spotkaliśmy się kilka razy, było miło i fajnie, przytulaliśmy się, chodziliśmy objęci, ale nic więcej. Wszystkie takie gesty wychodziły z Jego strony. Kwestia miłych słówek również wyszła z Jego strony. Gdy znajomość zaczynała się rozkręcać, dawałam Mu lekko do zrozumienia, żeby tylko nie próbował mnie zranić. Przyjmował to do wiadomości i rozumiał.

Od kilku dni jednak milczał. W końcu odezwał się i napisał, że musiał wszystko przemyśleć i że On nie chce się w nic angażować...

Zdążyłam się troszkę wkręcić w tę znajomość, tym bardziej, że różne zachowania i teksty wychodziły z Jego strony...

Co robić Kobietki??
Ile macie lat? w jakich okolicznościach się poznaliście? może nie dojrzał do związku...
Ninti88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 14:16   #3
flotty
Przyczajenie

Mam 18, On 19. Mam trochę znajomości z chłopakami za sobą i jeden niedojrzały (ze strony płci przeciwnej...) związek. Myślałam, że w końcu coś poważniejszego się zadzieje w moim życiu na płaszczyźnie sercowej, a tu...
Stary 2013-09-11, 14:23   #4
Harry Hole
Raczkowanie

Co robić? Wybrać sobie takiego, który będzie gotowy

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
"kocha się za nic" w odniesieniu do jakiś daremnych facecików: cwanych w sprawie kasy, małych tyranów, pijusów, zdradzaczo-ruchaczy pospolitych itp. - jest więcej niż śmieszne, jest ... żałosne.
Harry Hole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 14:27   #5
flotty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Harry Hole Pokaż wiadomość
Co robić? Wybrać sobie takiego, który będzie gotowy
Zastanawia mnie kwestia - po co zaczynać zachowywać się w taki sposób, jakby zależało Mu w przyszłości na czymś więcej, a kilka dni później mówić "nie chcę się angażować"...
Stary 2013-09-11, 14:28   #6
_Mia
Zakorzenienie

Tak to czasem bywa, olej i idź dalej
Może wtedy on się ruszy, a może nie i spotkasz kogoś innego.
Osobiście nie lubię ludzi, którzy nie wiedzą o co im chodzi i miotają się jak ryba w sieci. Ja bym nikogo nie przekonywała, niech sam się wreszcie zdecyduje, jak nie to pa
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 14:32   #7
flotty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _Mia Pokaż wiadomość
Tak to czasem bywa, olej i idź dalej
Może wtedy on się ruszy, a może nie i spotkasz kogoś innego.
Osobiście nie lubię ludzi, którzy nie wiedzą o co im chodzi i miotają się jak ryba w sieci. Ja bym nikogo nie przekonywała, niech sam się wreszcie zdecyduje, jak nie to pa
Raczej już nigdy nie spotkam Go na mojej drodze... Nie mieszkamy bardzo blisko siebie.

Bezsensu... Czy wszyscy traktują nas jak zabawki...?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 15:00   #8
patrysiowa_
Zakorzenienie

daj mu czas na te przemyślenia i się wyjaśni
Stary 2013-09-11, 15:05   #9
flotty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patrysiowa_ Pokaż wiadomość
daj mu czas na te przemyślenia i się wyjaśni
On już przez te dni się namyślał...
Stary 2013-09-11, 15:29   #10
ladymacbeth696
Przyczajenie

Cytat:
Nie wszyscy
Zapomnij, olej to. On ma dopiero 19 lat, nie wie jeszcze czego chce od życia. Widać jeszcze nie dojrzał, żeby w coś się angażować...
ladymacbeth696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-11, 15:44   #11
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

aj, nie ma sensu go analizować, daj sobie spokój..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 15:47   #12
cranberriesfields
Przyczajenie

Ahh chyba nie wiesz jakie to częste. Też mnie bardzo męczy takie niezdecydowanie, jestem w twoim wieku i w tym roku spotykam samych takich panów jak powyżej. Pewnie jeszcze jest nieogarnięty życiowo... nie ma co na takiego czekać. Wiem, ze nie jest to łatwe ale pozostaje Ci olać i zacząć coś nowego. Może do tego czasu owy pan ogarnie się z uczuciami. A co do tego dlaczego się tak zdeklarował a później zmienił zdanie to odpowiedź jest prosta. Bo to jest dzieciak. Też nie rozumiem jak można odwalić takie coś, po co mówić, że zależy skoro sie nie jest tego pewnym. Nienawidze takiego czegoś.
cranberriesfields jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 11:01   #13
Harry Hole
Raczkowanie

Cytat:
Zastanawia mnie kwestia - po co zaczynać zachowywać się w taki sposób, jakby zależało Mu w przyszłości na czymś więcej, a kilka dni później mówić "nie chcę się angażować"...
Powodów może być wiele i pewnie nie zgadniesz. Może poznał kogoś, kto go zauroczył bardziej niż Ty? Może odległość zaważyła na jego decyzji. Może faktycznie nie chce się jeszcze angażować, bo ma 19 lat i chce się wyszaleć? Jeśli bardzo Cię to gryzie, możesz go zapytać dlaczego podjął taką decyzję.
Myslę, że jak spotkasz tego właściwego, to nawet jak się nie będzie chciał angażować weźmie go tak, że nie będzie mieć wyjścia Głowa do góry, nie warto marnować czasu na myślenie o kimś, kto nie chce się z nami angażować

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
"kocha się za nic" w odniesieniu do jakiś daremnych facecików: cwanych w sprawie kasy, małych tyranów, pijusów, zdradzaczo-ruchaczy pospolitych itp. - jest więcej niż śmieszne, jest ... żałosne.
Harry Hole jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 16:32   #14
flotty
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Harry Hole Pokaż wiadomość
Powodów może być wiele i pewnie nie zgadniesz. Może poznał kogoś, kto go zauroczył bardziej niż Ty? Może odległość zaważyła na jego decyzji. Może faktycznie nie chce się jeszcze angażować, bo ma 19 lat i chce się wyszaleć? Jeśli bardzo Cię to gryzie, możesz go zapytać dlaczego podjął taką decyzję.
Myslę, że jak spotkasz tego właściwego, to nawet jak się nie będzie chciał angażować weźmie go tak, że nie będzie mieć wyjścia Głowa do góry, nie warto marnować czasu na myślenie o kimś, kto nie chce się z nami angażować
Co do poznania - nikogo nowego nie spotkał, a mówiąc, że nie mieszkamy bardzo blisko siebie, miałam na myśli w odległości paru minut. W naszym wypadku to była tylko kwestia dojazdu, więc to nie stanowiło problemu...

Rozmawialiśmy wczoraj sporo i powiedział, że nie dojrzał do poważnego związku.

Edytowane przez flotty
Czas edycji: 2013-09-12 o 16:38
Stary 2013-09-12, 16:59   #15
camillie
Wtajemniczenie

dopiero gdy otrząsnełam się po najboleśniejszym zerwaniu w moim życiu zrozumiałam że wszelkie takie niepewne znajmości trzeba olewać

jedni faceci mają troche taktu i nie dawają przesadnych sygnałów gdy nie są pewni , a inni nie kontrolują emocji / wolą się zabawić , nie czując jednocześnie że to może być miłość do grobowej deski

odpuść sobie, nie narzucaj się i badz otwarta na znajomości
camillie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 18:42   #16
RenataR23
Raczkowanie

To taki typ faceta, który sam nie wie czego chce. Ja również spotkałam takich na swojej drodze
RenataR23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 22:59   #17
Smefetka18
Raczkowanie

Zabrzmi to prostacko, ale może tylko chciał sobie pobzykać? Pospotykaliście się trochę, mógł wtedy ocenić Twoje podejście do pewnych spraw, do związków. Kiedy się okazało że Ty nie szukasz przelotnej znajomości to postanowił się wycofać. Takie zachowanie jest coraz częściej spotykane, zwłaszcza że jesteście jeszcze młodzi i faceci należący do tych, którzy mają branie, nie chcą sie ograniczać do jednej partnerki.

Powiem Ci jak to jest. Kiedy Ci zalezy na wartościowej znajomości i na znalezieniu w miarę poukładanego faceta, to będzie ciężko, bo oni to chyba potrafią z nas wyczytać Ale jak zaczniesz do relacji z chłopakami podchodzić na luzie i z pewną obojętnością, nie będziesz chciała się angażować to wtedy zawsze się ktoś napatoczy.
Smefetka18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:16   #18
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej już nigdy nie spotkam Go na mojej drodze... Nie mieszkamy bardzo blisko siebie.

O borze, a czy to jaka zbrodnia nie chcieć "czegoś więcej"? I czy to tylko mężczyzn dotyczy?
Stary 2013-09-13, 23:23   #19
Elfir
Zakorzenienie

miał nadzieję na to, że w końcu zgodzisz się na numerek, ale znudziło mu się czekanie.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości