![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Porzucona
Od dwóch dni jestem załamana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Porzucona
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cały czas mam cichą nadzieję, że za mną zatęskni i zrozumie, że mnie kochał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Tutaj chyba jedyną radą jaką można dać, jest taka, żebyś po prostu postarała się o nim zapomnieć. Wiem, że glupio i banalnie to brzmi, ale nie sądzę abyś dała radę coś zdziałać, skoro z jego strony się wypaliło i wprost powiedzial, że już nie kocha. Nie ma sensu się płaszczyć i prosic, aby wrócił do Ciebie. Skoro podjąl taka decyzje, to trudno, będzie Ci ciężko, ale w końcu przejdzie i znajdziesz kogoś, kto Cię naprawdę pokocha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem tylko czemu tyle czasu mnie zwodził i uparcie twierdził, że kocha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 201703160948 Czas edycji: 2013-06-26 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Na to pytanie nikt Ci nie odpowie. Może robił to z przyzwyczajenia, to, że "nie kocha" to nie znaczy, że się do Ciebie nie przyzwyczaił przez te lata... może miał nadzieje, że 'jakoś to będzie' a teraz coś w nim pekło i zobaczył, że już tak dalej nie dae rady, że to nie to czego on by chciał. Trudno odpowiedzieć jednoznacznie, ale myślę, że lepiej będzie dla Ciebie jak sie pouczysz do obrony, bo chyba nie chcesz przez faceta tego zawalić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kiedyś już była tak sytuacja, że się pogubił i nie wiedział czy chce ze mną być więc dałam mu czas do namysłu i na drugi dzień stwierdził, że szkoda byłoby mnie strać i twierdził, że już jest pewny swoich uczuć a tu taki cios
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Daj sobie spokój - naprawdę. Nie pisz do niego, nie proś o nic - tylko będziesz się przez to coraz gorzej czuła. Musisz się teraz czymś zająć, żeby o nim nie myśleć. Wiem, że jest Ci ciężko na czymkolwiek się skupić, ale sama przyznalaś, że masz niedługo obronę - chyba nie chcesz tego zawalić ? Nie pozwól, żeby to uczucie tak bardzo wpływało na Twoje życie - zajmij się sobą. Wyjdź z przyjaciółkami, idź na imprezę, znajdź sobie jakąś pracę na wakacje albo inne zajęcie. Kiedy skupisz uwagę mocno na czymś innym, będziesz miala mniej czasu na rozmyślanie o nim - a naprawdę nie warto. Trzymaj się!
www.poomoc.pl Klikamy codziennie i pomagamy! Zawsze warto wyliczać powody do szczęścia, w życiu jest tak dużo jego przeciwieństwa, że lepiej zaznaczać je zakładką, dopóki można. S. Barry Tajny dziennik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najgorzej, że tęsknię za nim, za jego uśmiechem, buzią, ustami, dotykiem, bliskością
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Wyjdź z domu, nie maltretuj się! Takie rozmyślania będą sprawiały, że będziesz czuła się gorzej. Nie warto!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
I nie wiem czemu płakał jak zrywał i jeszcze chciał mnie przytulić...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może idź do jakiegoś psychologa? Nie możesz teraz zawalić obrony, dlatego, że facet Cie rzucił. Nie siedź z telefonem bo to nie ma sensu, on zapewne nie napisze, a jeśli napisze to przecież usłyszysz dźwięk smsa, nie musisz siedzieć przy telefonie.
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Nie ma sensu teraz rozważać i analizować każdej sytuacji. Może po prostu było mu przykro, bo wiedział, że Cię zrani? Przeciez byliscie ze soba 2,5 roku, to, że Cię nie kocha jak stwierdził nie oznacza, że jestes mu obojętna, na pewno ma do Ciebie szacunek, na pewno bardzo Cie lubi i wie, że będziesz przeżywać tą sytuacje. Każdy kto ma sumienie, nie czuje się dobrze z tym, że zrani kogos. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Chciałabym żeby pokochał mnie na nowo. Nikt się po nim tego nie spodziewał a już napewno nie ja. Wolałabym nie widzieć tych słów nie potrafię Cię kochać to bardzo boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak pójdę do tego psychologa bo sama sobie z tym nie poradzę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Obroniłam się ale nawet nie potrafię się z tego cieszyć bo spotkałam byłego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
3 osoba wchodzi w grę?
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Joasiu, nie załamuj się. Tak samo, jak jesteś stworzona do kochania, jesteś stworzona, by dać radę bólowi, który jest niewyobrażalny. Bardziej, niż myślisz.
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
to rozumiem a ile lat miał? może raczej nie chce się wiązać na stałe? może chce się wyszaleć? Może tu jakaś niedojrzałość się wkrada?
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
23 lata. Byliśmy razem przez całe studia. Wszystko było ok aż do czasu spotkania z kolegami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A Ty wróżka, kamerę mu zainstalowałaś na czole, że wiesz? Nic nie wiesz tak naprawdę, skoro zostałaś nagle porzucona po 2,5 roku. Ja również obstawiam, że zawiesił oko na innej / innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bo było mu może żal , że robi Tobie taką przykrość? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Mamy się spotkać, żeby porozmawiać. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Znajdź sobie pracę.
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja jestem teraz osobą ,,z tej drugiej strony". Chłopak płakał, przytulał Cię, bo to jest naprawdę potworny ból, w moim przypadku wręcz fizyczny, gdy zadajesz komuś takie cierpienie. Przy tym dalej jesteś dla niego osobą ważną, to nie jest tak, że skoro jego uczucie się wypaliło, to stałaś się dla niego zupełnie obojętna. Tak długie bycie razem sprawia, że się przecież przywiązujemy do tej drugiej osoby, nawet jeśli jej nie kochamy. Zachowanie Twojego byłego przed rozstaniem świadczy o tym, że sam chciał wierzyć w to, że kocha. Że chciał, żeby było jak dawniej. Ale na uczucia się po prostu nie ma wpływu, to nie jest tak, że ta druga strona coś schrzaniła i się ją przestaje kochać. Więc jeśli się obwiniasz, to przestań. Wszystko byłoby znacznie łatwiejsze, gdyby się dało być z kimś bez miłości, a z sympatią, przywiązaniem. Pomyśl - gdyby nie zerwał, bylibyście ze sobą może kilka miesięcy, może rok. Wiem, że z Twojej perspektywy to się wydaje czymś wspaniałym. Ale to byłby rok zmarnowanego czasu dla Ciebie. Musisz nauczyć się żyć bez niego, on bez Ciebie. Nie możesz bezczynnie trwać i patrzeć na telefon. Idź do pracy, wyjedź gdzieś, jeśli jesteś depresyjna - idź do lekarza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mam z kim o tym porozmawiać, wychodzę ze znajomymi, od października zaczynam studia ale mimo, że staram się żyć jak dawniej to nie potrafię. Wiem, że powinnam zapomnieć ale nie da się zapomnieć pierwszej miłości i chyba już zawsze będę go kochać. Nie wiem czemu tak trudno mi zaakceptować, że to koniec, strasznie mi go brakuje. Wspierał mnie w trudnych chwilach i naprawdę jest mi ciężko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.