![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Związek: Czy jestem dla niego mało ważna czy mi się wydaje
Witam serdecznie wszystkie wizażanki.
Często czytam Wasze wypowiedzi i oczywiście nigdy nie myślałam że kiedyś przyjdzie moja kolej. Mam chłopaka, znamy się od 8 miesięcy, jesteśmy razem od 7. Chciałam się zwrócić do Was o ocenę sytuacji, bo może przesadzam, w końcu jesteśmy ze sobą (tylko) 7 miesięcy. Przechodząc do sedna, nie znam ani jednego znajomego mojego TŻ a ma ich dużo, czuję się wyizolowana od jego świata, podam dziecinny przykład, stwierdził że nie doda mnie na fb bo przecież widzimy się w realu (nie chodzi mi o sam fakt głupiego facebooka, bo akurat na tym mi nie zależy, ale o sam fakt ukrywania czegoś) przecież to naturalne mieć swojego chłopaka na fb, nie chodzi mi o afiszowanie się ze związkiem. Poza tym mam czasem wrażenie że jest ze mną tylko dlatego że mu się podobam co akurat często a nawet bardzo często powtarza i nic więcej (mimo że temu zaprzecza). Nie chodzi mi o wyznania miłości, bo w końcu to tylko 7 miesięcy, ale mam wrażenie że jestem jakimś przerywnikiem, w oczekiwaniu na kogoś innego. Dodam, że dobrze nam się układa w sprawach intymnych, TŻ interesuje się moim życiem, jest dla mnie bardzo czuły, bywa pomocny i kiedy jesteśmy razem jest tylko dla mnie, ale jest to jedno ALE mam wrażenie że mnie izoluje od swojego świata tak jakby wiedząc że nic poważnego nigdy z tego nie będzie. Czasami nawet mam wrażenie że nie jesteśmy parą, bo w swoich środowiskach funkcjonujemy osobno. Wiem najlepsze rozwiązanie to porozmawiać z nim, i zbieram się do tego, bo akurat tak wyszło że nie mogliśmy się widzieć jakiś czas, ale tyle tego się nazbierało w mojej głowie, że po prostu wybuchnę a tego bym nie chciała. Ale wiem że gdy poruszę ten temat albo będzie lepiej albo będzie KONIEC. Proszę napiszcie co o tym myślicie, ochrzańcie mnie że jestem dziecinna, że robię z igły widły, albo przyznajcie rację moim obawom, ale doradźcie coś proszę. ![]() Edytowane przez maniana007 Czas edycji: 2013-09-23 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Związek: Czy jestem dla niego mało ważna czy mi się wydaje
To wygląda tak jakbyś była tą drugą, znasz jego rodziców? Często się widujecie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Musisz z nim szczerze porozmawiać, żeby się dowiedzieć na czym stoisz. Jeżeli poruszysz ten temat i to wywoła koniec Waszego związku to będzie znaczyło, że nie traktował Cię poważnie i szkoda Twojego czasu na związek z nim. ;-)
Wierzę w Ciebie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
no to najpierw z nim porozmawiaj, a potem pytaj o radę. Ja np nie mam pojęcia dlaczego tak robi, może myśli, że nie masz ochoty poznawać jego znajomych? Najprościej spytać.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam.
Chciałabym Ci pomoc bo nieraz bylam w takiej sytuacji ze szukalam najlepszego wyjscia i nie wiedzialam co robic... ![]() Kazdy zwiazek nas czegos uczy. Na poczatku nie umiemy wyciagac wnioskow (moze pod wplywem emocji) ale z czasem zauwazamy w czym mogl lezec problem. Nie jestem napewno ekspertem, pare zwiazkow mam za soba i moge powiedziec ze, gdy mamy jakis probelm, gdy cos nas trapi, nie wiemy co zrobic to najwazniejsza jest rozmowa...rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Nic nam lepiej nie zrobi jak nie duszenie w sobie tego czym sie przejmujemy, lecz spokojna rozmowa w cztery oczy. Nie krzyki, nerwy, placze i lamenty, nie snucie roznych drog dowiedzenia sie o co chodzi, a zapytanie wprost. Domysly sa najgorsze, przekonalam sie o tym nie raz...zaczynamy czasem wierzyc w te odpowiedzi jakie same sobie wysuniemy (czyli zazwyczaj te z czarnego scenariusza) i wmawiamy sobie ze tak jest, gdy czasem naprawde mozemy byc w wielkim bledzie ![]() I nie ma sie co tu martwi, ze chlopak sie wystraszy...kazdy ma swoje uczucia, granice tego jak inni moga nas traktowac, trzeba jasno o tym partnerowi powiedziec, nie bac sie, nie ma innego lepszego sposobu od szczerej rozmowy ![]() Patrzac wstecz w swoje perypetie zwiazkowe teraz wiem ze wlasnie tego mi czesto brakowalo, balam sie mowic to co mysle, o swoich uczuciach, bylam zawsze skryta...i ciesze sie ze przynajmniej tego o sobie sie dowiedzialam po tych nieudanych probach bycia z kims. Teraz nie popelniam tego bledu, mowiac partnerowi o tym co czujemy, czego sie boimy, co nas martwi, co nam sie nie podoba a podoba pozwalamy mu poznac siebie i pokazac czego oczekujemy od bycia z nim. A poza tym...7 miesiecy to wcale nie jest tak malo jak nam sie wydaje..szczegolnie na szczera rozmowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie, nie jesteś dziecinna i wcale nie przesadzasz. Włączyła Ci się czerwona lampka i słusznie. Facet może się wstydzić okazywać swoje uczucia przy innych, ale wyparcie się swojej kobiety, ukrywanie jej- jest mocno nie fair. Nie prowadź z nim więcej rozmów, nie przekonuj go na siłę do swojej racji, powiedz w krótkim komunikacie: Nie podoba mi się jak mnie traktujesz, ogółem jest dobrze, ale nie tego chcę od życia. Tyle. Obserwuj co zrobi, jak się będzie zachowywał wobec Ciebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jak człowiek jest zakochany to chciałby tę swoją bliską osobę pokazać światu,swojemu towarzystwu, pochwalić się, nawet głupie zdjęcia na fcb wrzucić. Sam fakt że on nie chce Cię mieć w znajomych (chociaż to niby głupota) to moim zdaniem wiele mówi.
I nie, nie przesadzasz, coś tu chyba nie gra. Napisz po rozmowie z nim, co powie, i powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bardzo Wam dziękuję za dotychczasowe (p)odpowiedzi, wbrew pozorom bardzo mi to pomaga, bo niby ma się znajomych i "przyjaciół" którzy mogą coś poradzić a z drugiej strony najlepiej spojrzeć na to chłodnym okiem kogoś niezwiązanego z historię.
Tak MasMonika sama już to widzę że duszenie wszystkiego jest zupełnie niepotrzebne bo wraca ze zdwojoną siłą. Ale mam taki charakter, tak jakbym nie wierzyła że zasługuję na coś dobrego, że wolę przeczekać i żeby było tak jak jest niż zostać samą, mimo że wiem że bycie samą to też coś fajnego i szansa na inną równie fajną znajomość. Domcia, TŻ pracuje ale widujemy się raz w tygodniu i w KAŻDY weekend więc nie ma możliwości żebym była tą drugą (znaczy możliwość jest) ale przez 7 miesięcy byłoby to bardzo trudne do ukrycia, biorąc pod uwagę KAŻDY weekend. Ogólnie dodam jeszcze że jak się nie widzimy, a ostatnio nie widzieliśmy się ponad miesiąc pisaliśmy do siebie prawie codziennie i miałam wrażenie że TŻ mówi więcej o uczuciach, otwiera się, do momentu jak mi nie napisał po jakimś odważniejszym jak na niego stwierdzeniu że nie chce żebyśmy przez jakieś deklaracje się wystraszyli swoich zamiarów. Po czym jak się znów spotkaliśmy po tej przerwie, to tak jakby to nie była ta sama osoba która do mnie pisała. Porozmawiam z nim na pewno. Najwyżej poinformuje o tym że szukam nowego chłopaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Też się nad tym zastanawiałam, chociaż w to powątpiewam. Ale poznaliśmy się przez internet i tak naprawdę jesteśmy z dwóch różnych światów on odkąd skończył 18 lat a ma ich 27 pracuje i takich ma znajomych a ja lat 24 nadal studentka w dodatku ambitna, chociaż moim zdaniem nie ma to nic do rzeczy, ja z TŻ świetnie się dogadujemy więc dlaczego miałabym się źle dogadywać z jego znajomymi. Zresztą nie zaszkodzi spróbować mnie przedstawić, nie polubimy się trudno, chociaż nie widzę dlaczego miałoby tak być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do znajomych może być tak,że chłopak nie chce Cię z nimi poznać, bo nie ma z kim. Mój przypadek był taki,że mój chłopak gdy mnie poznał, włączyła mu się chęć zmiany na lepsze i zmienił niefajne towarzystwo z własnej woli. Ale tutaj raczej nie o to chodzi. Myślę, ze różnica wieku między wami jest mała i to nie ma nic do rzeczy. Zapytaj się go wprost, czy nie chciałby Cię poznać z ważnymi dla niego ludźmi i zobacz co powie. Bo jeśli jesteście razem tyle(nie mówię, że to superdługo, przy dwóch miesiącach związku do przełknięcia, przy 7-miu zaczyna zastanawiać) to dziwne, że nie znasz jego znajomych. Wydaje mi się, że gdy człowiek traktuje drugą osobę poważnie, to chce z nią być na wszystkich płaszczyznach życia, chce żeby ona uczestniczyła w jego życiu całkowicie, poznała ważnych dla niego ludzi, no chce go angażować w to co go dotyczy. Każdy potrzebuje jakiejś intymności, wiadomo, ale tutaj to nie o to chodzi. Zapytaj wprost o tych znajomych, ale bez nerwów. I porozmawiajcie, daj znać co i jak. ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Mama umarła dwa miesiące przed tym jak się poznaliśmy, i myślę że też ma to na niego wpływ. Taty nie znam, wiem że wie o moim istnieniu. Raz ale to było w sumie niedługo po pierwszym spotkaniu tż zapytał mnie w sumie z grzeczności czy z nim pójdę na jakąś imprezę rodzinną, bo tak wyszło że zostałabym sama w jego mieszkaniu. Moje pójście wtedy byłoby niezręczne wiec odmówiłam a on nie nalegał. Od tamtej pory było w sumie sporo okazji, ale brak propozycji :-( I ta moja odmowa na pewno nie miała wpływu na tą całą sytuację, bo naprawdę było to daaaaaaawno temu
Cytat:
![]() Dam znać, na pewno, ale widzimy się za tydzień, jeszcze dopadnie mnie setki wątpliwości! Edytowane przez maniana007 Czas edycji: 2013-09-24 o 01:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Hmm... mój tż poznał moich znajomych po 1.5 roku związku
![]() po pierwsze starałam się rozróżniać czas na faceta i znajomych więc widywalam się z nimi wtedy kiedy nie widziałam się z chłopakiem -> dość logiczne skoro nie mieszkamy razem -miałam czas na to i na to. Gdzieś po roku zaprosiłam go z dwa razy na impreze ale nie mógł przyjechać. Po 1.5 roku zaprosiłam go w końcu na piwo z dwoma najbliższymi kolegami - jednego polubił a drugi w pubie cały czas biegał wiec nie mogł sobie wyrobić o nim zdania ![]() Ostatnio był na pierwszej imprezie u kolegi nr. 2 no i ostatecznie wyszło tak jak zakładałam od początku - ja mam znajomych z "innego świata" i zwyczajnie nie mial z kim pogadać i sam stwierdził że raczej sie z nimi nie dogada i nie będzie chyba chodził na "moje" imprezy ![]() Niestety - pomimo traktowania faceta poważnie, o ile ja potrafię funkcjonować w różnych środowiskach, to znając dobrze srodowisko tża wiedziałam że on nie będzie się potrafił w moim odnaleźć,dlatego nie było mi spieszno do zaciągania na imprezy/poznawania ze znajomymi ![]() ![]() U mnie tż poznał moją rodzine po 8 miesiącach przy okazji wesela [tak jestem dziwna i uważam,że nie ma sensu poznawać chłopaka z rodzina przed upływem roku ![]() ![]() Ale od początku mówiłam wszystkim że mam chłopaka i przed nikim tego nie kryłam ![]() Co do fb - mój chłopak z niego zrezygnował jak wydębił ode mnie numer gg i konto usunął - też mnie to na początku dziwiło ale już sie przyzwyczaiłam bo faktycznie widac ze nie lubi tego portalu ![]() Natomiast zasmuce Cie - mój poprzedni "były"[ff] jest ponoć z dziewczyną od 1.5 roku i również jej nie ma w znajomych na fb i w sumie nie wiem dlaczego -nie miałam z nim duzego kontaktu. Natomiast jak wyjechała na wakacje w lipcu to próbował się dowiedziec czy jestem wolna[pomimo statusu na fb "w związku" ] i chciał ze mną umówić się na seks ![]() ![]() Więc ja bym się bardziej tym fb zaniepokoiła... rozumiem że można nie chcieć bawić się w ustawianie statusu ale by nie chciec przyjąć do znajomych własnej dziewczyny ![]() Kolegów z pracy też nie ma w znajomych na fb skoro widzi sie z nimi codziennie w pracy? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
BAN stały
|
Powiedz mu to, co nam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A to że mnie nie chcę przyjąć, powiem tak ja sama go na fb nigdy nie zapraszałam więc to nie jest tak że ja go dodaje a on mnie odrzuca, po prostu nie mieliśmy się w znajomych bo nikt o to nie zabiegał a nagle ostatnio mi powiedział że nie chce mnie tam dodawać, ale myślę że gdybym ja to zrobiła pierwsza to by mnie zaakceptował, ale wtedy byłabym dla niego dziecinna, i "taka jak wszystkie", bo on myślał "że taka nie jestem" i na "takich bzdurach mi nie zależy" Voila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Jezu, muszę TŻta usunąć ze znajomych, bo się widzimy codziennie (ba, mieszkamy ze sobą! )
![]() A tak poważnie, to jak widzę taki mocny opór w tak błahych i niby głupich sprawach jak dodanie kogoś do znajomych na fejsie, to zapala mi się lampka ostrzegawcza: przecież to nie jest jakaś życiowa decyzja, niczego to niby nie zmieni, a tu opór jakby nie wiadomo co to było. I niestety, często wiąże się to z tym, że facet nie chce, żeby laska się czegoś dowiedziała: zobaczyła zdjęcia/komentarze/znajomych itd. Co do nie-znania znajomych, to też dziwne. TŻ poznawał moich znajomych stopniowo, często 'przy okazji', ale nigdy nie ukrywałam go przed nimi, ani ich przed nim, bo to bez sensu. A wychodzicie razem na miasto? Trzymacie się za ręce? Nie spotkaliście nigdy żadnego jego kumpla na spacerze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Autorko jak dla mnie zachowanie Twojego faceta też jest niepokojące...
Ja sama nie mam ustawionego statusu związku na fejsie, ale mam TŻta w znajomych ![]() On moich znajomych, rodzeństwo, rodziców też zna. Tu u Ciebie wiele wskazuje na to, że coś jest nie tak. Albo kręci równocześnie z innymi dziewczynami, albo się czegoś boi/wstydzi, no ogólnie coś przed Tobą ukrywa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cóż ja bym pewnie spojrzała do jego fb dlaczego ma taki opór ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Hmm fb głupi bo głupi, ale niestety jest znakiem naszych czasów i bardzo łatwo można 'odczytać' z niego niektóre rzeczy. Nie wyobrażam sobie żebym nie miała mojego faceta w znajomych (chyba że nie miałby konta/lub ja nie miałabym) - dla mnie to naturalne - tak samo jak dodaję do znajomych osoby, które lubię, znam - tak samo chłopaka, z którym tworzę związek. Nie mam ustawionego statusu, ale 'przewijamy' się na swoich zdjęciach czy coś.
Moim zdaniem EWIDENTNIE ma coś na sumieniu. Coś jest na fb skoro NIE CHCE Cię dodać do znajomych. Jeszcze rozumiałabym gdyby zapomniał dodać, albo byłby to jakiś pierwszy związek, pierwszy tydzień... Ale jesteście już długo razem i on wciąż nie chce? Coś jest na rzeczy. Nawet gwałtowny sprzeciw odnośnie ustawienia sobie 'w związku' może być dziwny (była taka historia na wizażu, okazało się że pan był mega nie w porządku) a co dopiero odmawianie dodania do znajomych DZIEWCZYNY (i to w trwającym już jakiś czas związku). |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz gdzie pracuje? Jak sie najczesciej kontaktujecie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym, za radą Littlejackie dodałam go na facebooku ![]() Ale ja nie chcę żeby to zżerało mnie przez tydzień, dopóki się nie zobaczymy bo tak naprawdę gdybym ja tego nie zrobiła to byłoby bez zmian więc napisałam mu maila, może to mniej fajne niż rozmowa w cztery oczy ale wyjaśniłam wszystko co mi leżało na sercu i dałam do zrozumienia że jeśli jestem mało ważna to ja nie chcę niczego na siłę. Czekam na jego odpowiedź. Czekam na wasze dalsze wypowiedzi bo naprawdę bardzo mi to pomaga i bardzo wam dziękuję!!!!! W sumie to już się czuję jak półsingielka. Edytowane przez maniana007 Czas edycji: 2013-09-24 o 23:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Bardzo często intuicja kobieca ma racje - jak tu będzie zobaczymy
![]() Póki co nie ma co Ci doradzać dopoki nie odpisze i nie ustosunkuje sie ![]() ![]() Natomiast co innego mnie ciekawi - kto uważa,że jest niewygodnie chodzić za ręke - Ty czy on? ![]()
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pomimo tego okresu czyli od lutego aż do lipca spotykaliśmy się raz tygodniu gdzieś na mieście + każdy weekend piątek wieczór, cała sobota i cała niedziela, dzień i noc, bo tż ma mieszkanie. Także gdyby miał mieć inne dziewczyny to byłoby mu ciężko. Tak jak wspomniałam dzwonił do mnie wczoraj z pociągu, bo robi sobie mini wycieczkę po Europie i na marginesie jest w drodze do Polski więc nie ma przy sobie cały czas komputera i powiedział że mnie "z przyjemnością zaakceptuje" jak tylko będzie mógł. Tylko nie wiem czy po moim mailu nie zmieni zdania. Ale jeśli zmieni to tylko mi rozjaśni sytuację. ![]() Aha i nie często do siebie dzwonimy bo to nie jest moja ulubiona forma komunikacji, ale bardzo często smsy no i maile jak jesteśmy naprawdę daleko. A co do chodzenia za rękę, ja również uważam że to niewygodne ale jak wspomniałam TŻ zawsze mnie obejmuje więc nie jest tak że spacerujemy jak kumple. Edytowane przez maniana007 Czas edycji: 2013-09-25 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
a on jest tego kraju gdzie mieszkacie? Pracuje w rodzinnym miescie? Bo wiesz moze on ma rodzine i znajomych w innej czesci kraju tam skad pochodzi, w tym co pracuje jeszcze malo kogo zna. Przed wakacjami byliscie krociutko zeby musial sie czuc super zobowiazany Cie tam zawiesc, w wakacje Cie nie bylo, to jak Cie mial przedstawiac, a teraz z kolei on ma urlop. Pogadaj z nim jak wroci za tydzien i zapytaj o znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpisał mi na maila, że nie wiedział że to jest dla mnie takie ważne, bo skąd miał wiedzieć skoro o tym nie mówiłam i przyznał że dla niego też jest ważne żeby relacja ewoluowała, więc wszystko jest na dobrej drodze, ale tak szczerze w cztery oczy porozmawiamy o tym po jego przyjeździe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
i jak tam?
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Na razie jest nijak, oczywiście czułe smsy są. Na tego maila o którym pisałam odpisał, czyli dostęp do internetu był, do znajomych nadal nie jestem zaakceptowana, ale ok rozumiem może będąc na wakacjach nie chce mu się bawić w fb, chociaż gdyby mu zależało to by to zrobił. Widzimy się we wtorek lub środę, to dam znać co i jak.
A tak a propos rozmawiałam z moimi koleżankami, realnymi że tak powiem i też wszystkie stwierdziły że coś jest nie tak, więc może jednak jestem normalna a w jego zachowaniu coś jest nie tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Wszystko wskazuje na to że jest jakaś inna. Może jest zakochany i na nią czeka a może jest już z nią bardzo długo, a Ty jesteś odskocznią. Nie mówię że na pewno, może być milion różnych powodów ale ten jest najbardziej prawdopodobny. Trzymaj się!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.