|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
kosmetyki w podróży samolotem
Przepraszam jeżeli powtarzam temat ;/ Nie bądźcie złe..
za kilka dni lecę z Narzeczonym do UK na stałe (Ryanair'em). Będę miała jeden bagaż rejestrowany i jeden podręczny i stąd moje pytanie- wiem, ze każdy z kosmetyków płynnych w bagażu podręcznym ma mieć pojemność max 100ml, łączna ich pojemność nie może przekroczyć 1l i że zapakowane muszą być w przezroczysty woreczek strunowy. Czy w bagażu rejestrowanym mogą być kosmetyki? Jeśli tak to czy też o określonych pojemnościach? Czy w bagażu podręcznym mogę mieć chusteczki nawilżające, pędzel do makijażu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: kosmetyki w podróży samolotem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
chusteczki na pewno TAK
co do pędzelka nie jestem pewny jeśli chodzi o niewinny pilniczek do paznokci czy male nożyczki lub obcążki do paznokci to jest zakazane |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
W rejestrowanym możesz mieć tyle kosmetyków ile chcesz i nie trzeba ich specjalnie zabezpieczać.
A po co Ci kosmetyki w podręcznym? Do podręcznego powinnaś pakować jak sama nazwa mówi tylko podręczne rzeczy, czyli np. mgiełkę odświeżającą. Mokre chusteczki też mogą być w podręcznym. A wszelkie żele, balsamy, szampony dawaj do rejestrowanego ![]() Pędzel do makijażu też może być w podręcznym. Przecież to nie jest żaden niebezpieczny przedmiot ![]() ![]()
"Z miłością lepiej nie żartować, bo tylko ona uzasadnia świat..." Edytowane przez melleczka Czas edycji: 2013-09-20 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.