|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Niepotrzebne książki
Hej
Może macie jakiś pomysł jak pozbyć się książek? Założyłam wątek na wymianie, ale chyba odstrasza ludzi to że wszystkie książki chcę wysłać w jednej paczce. Kurcze mam z nimi problem. W zeszłym roku kupowałąm je w księgarni (część jest nawet nie czytana) bo chciałam rozbudować swoją biblioteczkę na wielki regał. Teraz chcę urządzić swoje gniazdko z facetem i pomyślałam że część tych książek oddam. Biblioteczka ma się składać tylko z moich ulubionych autorów i o to będę ją powiększać. Teraz znalazłam około10 ksiażek, ale pewnie wygrzebie jeszcze więcej. Macie jakieś inne pomysły niż wymiana? Biblioteki? Nie wiem czy wystawienie ich na allegro będzie opłacalne? W jednej paczce aby pojedyńczo się nie bawić? Pójdzie to? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niepotrzebne książki
Możesz wystawić ogłoszenie na tablicy i na facebooku (spotted Twojego miasta)
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Ja niepotrzebne książki oddałam do Biblioteki. Z wielką radością je przyjęli. na allegro możesz wystawić, ale jak nie sprzedasz to będziesz musiała zapłacić za wystawienie aukcji. a może napisz ogłoszenie i powieś w swoim mieście. może ktoś się zainteresuje.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
napisałaś w tamtym wątku że szukasz książek Kinga i Cejrowskiego wiesz może ktoś chciałby Twoje książki ale nie ma książek autorów których byś chciała ale ma ale nie chce wymienić
![]() jeśłi chcesz oddać to może przygarnij w zamian jakieś kosmetyki czy perfumy to może szybciej znajdą się chętne nie wiem jak jest u Ciebie w mieście ale w mojej bibliotece nie chcieli przyjąć książek powiedzieli,że nie potrzebuję chyba że to same nowości
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Jesli myślisz o bibliotece, to wcześniej radzę zapytać, czy przydadzą im się takie tytuły. Biblioteki nie zawsze mają miejsce, szczególnie, żeby trzymać książki z których nikt nie będzie korzystał.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro możesz zobaczyć w aukcjach zakończonych, czy w ogóle ktoś kupował takie książki. Możesz dać ogłoszenie lokalne, np. na gumtree albo tablicy. Może są jakieś portale, gdzie można wymieniać książki?
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
na allegro do 10 zł nie musisz płacić serwisowi, zakładając że aukcja kosztuje 10-20 gr
możesz wystawić kilka książek ja tak robię, ostatnio potrzebna mi kasa i chcę się pozbyć wielu drogich książek, niektóre nawet nie czytałam
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oddałam część książek do biblioteki, byli bardzo zadowoleni
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Zanies ksiazki do szpitala. Tam na pewno sie komus przydadza.
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Domy dziecka, szpitale, świetlice, biblioteki praktycznie zawsze gdzieś ktoś coś będzie chciał. Jak nie to allegro, fb, tablica.pl czy udaj się na jakiś targ w mieście i może tam co sprzedasz.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli masz cierpliwość to możesz spróbować wymienić się na książki które Ciebie interesują np. na fincie lub lubimy czytać
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Możesz zanieść do antykwariatu jeżeli masz jakiś w okolicy.
Ja moje oddałam do biblioteki, jeżeli bibliotece są niepotrzebne to panie wykładają je na szafkach z katalogami i jakby komuś się przydały to może sobie zabrać. To samo zrobiłam z płytami i w miarę nowymi gazetami typu: remonty, aranżacje mieszkań, filmowe, moda. Wystawiłam też na all. Zeszły te w paczce po 3 w umiarkowanej cenie z opcją licytacji i kup teraz. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42801629]Zanies ksiazki do szpitala. Tam na pewno sie komus przydadza.[/QUOTE]
bardzo dobry pomysł |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.