|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Promesse Cacharel.
co o nim myślicie ? może któraś z was go już ma i może powiedzieć jak długo się trzyma, jak się rozwija ? ja miałam okazję tylko go powąchać, ale zastanawiam się nad kupnem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: nowy zapach Cacharela :)
Ja go wąchała tak "przelotnie" ii nie zachwycił mnie- delikatny, kwiatuszkowo - owocowy zapaszek. Taki pospolity i bbanalny. Bez wyrazu, ale nie jest śmierdzielem, z całą pewnością!!! Sama sobie go z pewnością nie kupię, ale jak ktoś by mi go dał, to bym poużywała
![]() Jak z trwałością - nie wiem ![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Rety - zupełnie nie wiedziałam, że Cacharel wypuścił na rynek coś nowego - od czasu premiery Promesse (jesień 2005) przeciez minęło zbyt mało czasu czasu
![]() Smerfeto - chyba jednak myślisz właśnie o Promesse - skorzystaj z wyszukiwarki, sporo było już wypowiedzi na temat tego zapachu. Edytowane przez aragosta Czas edycji: 2006-01-22 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Tak, tak. Ja też się wypowiadałam właśnie o Promesse
![]() I tak trochę zasiałaś we mnei ziarnko niepewności, smerfeto, czy Cacharel czasem czegoś nowego nie wypuścił ![]()
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Dla mnie Promesse to najmniej udana zapachowa premiera jesieni 2005. Muszę przyznać, że żaden z zapachów Cacharel nie należy do moich faworytów.Promesse jest dla mnie...całkowicie bezpłciowe. Słodkawe, kwiatkowe ale przede wszystkim straszliwie mdłe. Niezbyt trwałe na moje szczęście gdyż króluje niepodzielnie na m oim wydziale, obok Noa i Amor Amor. W większosci moich koleżanek z grupy te zapachy budzą zachwyt. Jak jest z mężczyznami, nie wiem. Mojemu TŻ Noa skojarzyła się ze...starszą, dobrotliwie wyglądającą panią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
promesse ? A feee
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Promesse kojarza mi sie z Barbie - sztuczne kwiatki zupelnie bez wyrazu. Nie sa mdle, raczej troszke klujace, co bardzo lubie, ale plastikowa sztucznosc zupelnie je dyskwalifikuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Promesse wcale nie jest nowym zapachem, pojawił się kilka miesięcy temu. Skorzystaj z wyszukiwarki - sporo już było na ten temat pisane i chyba średnio pochlebnie. Uważam Promesse za jeden z największych niewypałów ostatniego roku, ex equo z City Glam Armaniego.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
ja uważam ze najlepsza cacharela jest noa oraz noa fleur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
Szczerze mówiąc uwielbiam prawie wszystki perfumy Cacharel, może prócz Anais Anais.Moimi faworytami są obie Noy,Amor Amor też cudeńko>Kiedy dowiedziałam się, że pojawił sie Promesse, natychmiast,pełna nadziei pobiegłam go powąchać, ale...napotkało mnie...ROZCZAROWANIE.Zapa ch ledwo zauwaalny, pozbawiony tego czegoś, ot jakies owocki, jeżynki.Czekam na następny.
Pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji, czy przypadkiem alien nie przypomina Ci własnie lou lou blue? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Na mnie generalnie zapachy Cacharel tez dobrze leżą.
![]() Eden, Eau d`Eden, Gloria, Lou Lou, Noa Fleur, nawet Anais Anais, za to Noa wydziela na mojej skórze coś...kwaśnego ![]() Promesse raz testowałam na nadgarstku, kojarzą mi się nawet nieźle, na pewno nie były na mnie mdłe. Ale po jednym teście trudno ocenić.
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Chwilę sie zastanowiłam nad Lou Lou Blue i Alienem. Z całą pewnością nie wyczuwam podobieństwa zapachowego, ale... Oba mają zimne i nieprzystępne flakony, bardzo metaliczne i chłodne dla dłoni. Kolory perfum od biedy można uznać za zbliżone, głęboki zimny turkus, a Alien głęboki, zimny fiolet. Chłód i obcość bije z obu zapachów, w przypadku LLB jest to anyż, a u Alien'a jaśmin. Na zmianę chłodzą i ocieplają oraz mają bardzo gęstą strukturę. Alien i LLB są zapachami orientalnymi, czyli podsumowując - wiele podobieństw w całkiem różnych zapachach ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Jako ze jestem zwolenniczką owocowych nut (zwłaszcza kocham owocowe kompozycje Escada-y), obecniewłasnie Promesse jest u mnie na topie.
Co jest dziwne poza owocowymi podobaja mi sie zapachy "kadzidlane" i "pieprzno ziołowe". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Promesse jest typowym słodziakiem, może mało wyszukanym, ale idealnym na lato, nieskomplikowanym, lekkim i świeżym
![]() Nawet mi się spodobał - co dziwi mnie tym bardziej, że ostatnio bardzo mi się "nos" zmienił - wszystkie zapachy wydają mi się płytkie i nijakie...
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Promesse Cacharel
Z przekory postanowiłam oswoić i ujarzmic "Promesse" Cacharel. Pisałam gdzieśo tym...
Niestety poległam w nierównej walce z tym ...... ![]() Miałyscie kiedyś wątpliwą przyjemność otwierania słoika spleśniałego konfitur/soku/dżemu jeżynowego? Cuuuukier, przetrawione przez grzybki jeżyny i kwas. Kwas jak z laboratorium, butelki z ocetem, z akumulatora. Tak na mojej skórze pachnie "Promesse". Do bólu tandetny. Do bólu nastawiony na udawanie ładnego zapachu - na blotterku i przez pierwsze dni pachniał prawie ładnie. Myślałam, że jak zrobi się ciepło to będzie naprawdę ładnie. Nie jest ![]() Niestety mam cała 50-tkę kupioną w sephorze, prezent w dodatku. Więc nie wypada wyrzucić. Nie dam go córce bo nie chcę żeby mi dziecko śmierdziało. Nie stłukę z premedytacją, bo zbyt skąpa jestem. Nie wcisnę dziewczynom na targowisku bo mam trochę przyzwoitości. Póki co perfumuję się próbką "Le jardin sur le Nil" Hermes. Traktuję go jak świętą wodę z Nilu rytualnie obmywającą moje splugawione, perfumiarskie ego. ... Jakim cudem Promesse mogło mi się przez chwilę podobać???????? Edytowane przez beliczek Czas edycji: 2006-04-28 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Obietnica
podziwiam ,ze probowalas "oswoic"
Ja nie mam tyle cierpliwosci, wpycham w ciemny kat szafki tudziez przy zapachach ktore sa poszukiwane wole puscic w swiat flaszke..Niech ktos inny ma ucieche ![]() Beliczku- dlaczego tak rzadko tutaj zagladasz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bieliczku, podziwiam za odwagę
![]() ![]() Myślę też, że nie powinnaś mieć oporów przed wypuszczeniem ich w Świat ![]() ![]() Ja wczoraj testowałam nawą Escadę. To też niezły koszmarek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Czytam z zaciekawieniem
![]() ![]()
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Co mnie ciekawi, to to, KTO W OGÓLE kupuje Promesse?! Nie znam JEDNEJ osoby, jakiej by się te "perfumy" (zapaszek! Zapaszek to odpowiednio pogardliwe słowo) podobały. Podziwiam za odwagę i dobre chęci, beliczku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
Znam pewną przemiłą osobę... i akurat co do jej gustu (że dobry) nie mam żadnych wątpliwości
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Eiri: oczywiście nie miałam zamiaru nikogo urazić, wszak nie napisałam, że jeśli ktoś kupuje, to ma zły gust
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Beliczku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miłej majówki wszystkim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
mnie też ten zapach kompletnie się nie spodobał...przyciągnął mnie trochę kolor opakowania, ale szybko mi przeszło, gdy powąchałam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.