ciągłe kłótnie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-20, 13:25   #1
joannatcz
BAN stały

ciągłe kłótnie

Witam.
Mam problem. Pokłóciłam się z chłopakiem na dobre. Zacznę może od tego, że nasz związek to raczej związek na odległość. Spotykaliśmy się ok. 2 razy w miesiącu. Myślałam, że podczas wakacji to się zmieni. Jednak nie. Spotykaliśmy się niezbyt często. Zwykle były to imprezy rodzinne, na które byliśmy zaproszeni oboje. Brakowało jednak mi takich spotkań tylko dla nas, do pogadania, nacieszenia się sobą. Mój TŻ miał w tym roku poprawki i dlatego nasz czas był ograniczony. Widywaliśmy się tylko na kilka godzin w miesiącu. Gdy było już po wszystkim myślałam, że będziemy widywali się częściej. Ale on zawsze miał jakiś pretekst, jakieś wytłumaczenie. Nawet jak ja chciałam przyjechać do niego to było to niemożliwe, bo nie... On mówił mi, że mnie kocha i też chciałaby się częściej spotykać ale zawsze coś. Wkurza mnie, że nie możemy się widywać. A te jego powody są naprawdę błahe. Mógłby coś zrobić.
Kolejny powód naszej kłótni to ciągłe sprzeczki w ostatnim czasie. Wiem, że to moja wina, bo jestem nerwowa, szybko się oburzam i obrażam. On mi to wypomniał. Powiedział też, że "kobieta powinna dbać o ognisko domowe, a ja serio się w tym nie sprawdziłam". Jest mi przykro i chciałabym się zmienić. Ale uważam też, że moja złość jest przecież spowodowana jego zachowaniem. Mieliśmy się spotkać w tym tygodniu kilka razy. Każde spotkanie zostało przez niego w ostatniej chwili odwołane. Jak mam się nie denerwować?
Poradźcie mi coś.

Edytowane przez joannatcz
Czas edycji: 2013-09-20 o 14:10
joannatcz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 13:37   #2
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Dot.: ciągłe kłótnie

Gdzie w tej relacji widzisz związek?
Bo ja widzę układ dwóch osób, które przyprowadzaja kogoś, by rodzina nie marudziła.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 13:43   #3
cholernarejestracja
Copyraptor

Nie ogarniam - skąd on wiedział, że będziesz na tym chacie, i że to akurat ty?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 13:49   #4
cabansky
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Dokładnie! I jak w ogóle wyszło że rozmawiałaś na chacie z kimś innym na temat zwiazku? Przyznałaś mu się?
Szczerze - to nie związek tylko relacja między dwoma osobami które nic nie łączy...
cabansky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:18   #5
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Nie widzę większego sensu w trwaniu tego związku. Niby jesteście razem, ale praktyka pokazuje coś innego. Jesteś pewna, że ten chłopak CHODZI tylko z Tobą? Spotkanie się nie jest zbyt trafnym określeniem.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2013-09-20 o 16:21
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:19   #6
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Jakim chacie? Bo Autorka edytowała wiadomość i już nie ma.

Autorko, a u Ciebie to ja żadnego związku nie widzę. Nie wyobrażam sobie być z facetem, który się ze mną nie chce widywać.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:27   #7
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Jakim chacie? Bo Autorka edytowała wiadomość i już nie ma.

Autorko, a u Ciebie to ja żadnego związku nie widzę. Nie wyobrażam sobie być z facetem, który się ze mną nie chce widywać.
Też nie wiem, o co chodzi z tą rozmową...
Stary 2013-09-20, 16:36   #8
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Też nie wiem, o co chodzi z tą rozmową...
Powinnam zacytować
No więc autorka chciała się wyzalić na temat związku i weszła na czat. Tam jakiś chłopak udzielił jej rad i potem wyszło, że to jej TŻciorek i urządził jej awanture, że pyta się obcych/piewszej lepszej osoby (mino, że był to on) . Autorka stwierdziła, że nie był pierwszy lepszy tylko chłopak z związku, więc powiniem pomóc.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 16:37   #9
czekooczekolada
Zakorzenienie

Przykro mi, ale to nie jest związek, a " Twój TŻ" do Ciebie nic nie czuje.
Gdy komus na kims zalezy, to chyba robi wszystko żeby jak najczęściej spędzać czas w towarzystwie ukochanej osoby. Nie?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-20, 16:42   #10
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;42909576]Powinnam zacytować
No więc autorka chciała się wyzalić na temat związku i weszła na czat. Tam jakiś chłopak udzielił jej rad i potem wyszło, że to jej TŻciorek i urządził jej awanture, że pyta się obcych/piewszej lepszej osoby (mino, że był to on) . Autorka stwierdziła, że nie był pierwszy lepszy tylko chłopak z związku, więc powiniem pomóc [/QUOTE]
Tylu ludzi siedzi na chatach, a oni trafili akurat ma siebie? Wprost nieprawdopodobne...

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2013-09-20 o 22:42
Stary 2013-09-20, 22:06   #11
pati949414
Rozeznanie

[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;42906291]Gdzie w tej relacji widzisz związek?
Bo ja widzę układ dwóch osób, które przyprowadzaja kogoś, by rodzina nie marudziła.[/QUOTE]

Albo żeby ciotka Kazia z ciotką Stefą nie chciały Cię zeswatać z przymiejscowym listonoszem.
A tak na poważnie to to już nie związek. Zastanawiam się czy kiedykolwiek nim w ogóle było

"To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013

_________________________ __________

Odchudzam się z Wizażem!

luty 2013:
83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg

CEL: 75 kg!!
pati949414 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 22:40   #12
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannatcz Pokaż wiadomość
Witam.
Mam problem. Pokłóciłam się z chłopakiem na dobre. Zacznę może od tego, że nasz związek to raczej związek na odległość. Spotykaliśmy się ok. 2 razy w miesiącu. Myślałam, że podczas wakacji to się zmieni. Jednak nie. Spotykaliśmy się niezbyt często. Zwykle były to imprezy rodzinne, na które byliśmy zaproszeni oboje. Brakowało jednak mi takich spotkań tylko dla nas, do pogadania, nacieszenia się sobą. Mój TŻ miał w tym roku poprawki i dlatego nasz czas był ograniczony. Widywaliśmy się tylko na kilka godzin w miesiącu. Gdy było już po wszystkim myślałam, że będziemy widywali się częściej. Ale on zawsze miał jakiś pretekst, jakieś wytłumaczenie. Nawet jak ja chciałam przyjechać do niego to było to niemożliwe, bo nie... On mówił mi, że mnie kocha i też chciałaby się częściej spotykać ale zawsze coś. Wkurza mnie, że nie możemy się widywać. A te jego powody są naprawdę błahe. Mógłby coś zrobić.
Kolejny powód naszej kłótni to ciągłe sprzeczki w ostatnim czasie. Wiem, że to moja wina, bo jestem nerwowa, szybko się oburzam i obrażam. On mi to wypomniał. Powiedział też, że "kobieta powinna dbać o ognisko domowe, a ja serio się w tym nie sprawdziłam". Jest mi przykro i chciałabym się zmienić. Ale uważam też, że moja złość jest przecież spowodowana jego zachowaniem. Mieliśmy się spotkać w tym tygodniu kilka razy. Każde spotkanie zostało przez niego w ostatniej chwili odwołane. Jak mam się nie denerwować?
Poradźcie mi coś.
Gość nie jest tobą zainteresowany i szuka sposobu jak łatwo wymiksować się z tej znajomości. Będziecie się widzieć coraz rzadziej i rzadziej, on bedzie wymyślał coraz śmieszniejsze preteksty, aż w końcu znajomość się urwie.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-20, 22:53   #13
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Gość nie jest tobą zainteresowany i szuka sposobu jak łatwo wymiksować się z tej znajomości. Będziecie się widzieć coraz rzadziej i rzadziej, on bedzie wymyślał coraz śmieszniejsze preteksty, aż w końcu znajomość się urwie.
Nie doczytałam, czy wcześniej było inaczej, a dopiero niedawno częstotliwość spotkań się zmniejszyła, ale jeśli tak właśnie jest, to myślę, że facet chce zakończyć związek, ale odpowiedzialność za to przerzuca na Autorkę. Być może spotyka się już z jakąś miejscową dziewczyną... Słowa, nawet, gdy piękne, to tylko słowa. Liczą się czyny, a ja tu nie widzę jakiegokolwiek zaangażowania. Jeśli zawsze spotykali się tak "często", może facetowi się po prostu znudziło tkwienie w takiej formie związku (czemu się nie dziwię)... I jest z inną.
Stary 2013-09-21, 01:19   #14
blue_dress
Rozeznanie

A co to za związek jak widujecie się raptem dwa razy w miesiącu, zero komunikacji,chęci widywania się? Przecież Wy się nawet dobrze nie znacie, nie macie świadomości swoich wad. Nie widzę przyszłości dla Was.
znów przetańczymy razem całą noc!

odchudzam się! z 63 kg do 55 kg! TRZYMAĆ KCIUKI BO CHOLERA ZNÓW SKOŃCZY SIĘ FIASKIEM!

blue_dress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 01:36   #15
goplankowa
Zakorzenienie

Też sądzę, że to nie jest związek.. Odległość jeszcze bardziej zbliża ludzi do siebie, bo nie mogą się nacieszyć sobą tak jak chcieliby tego. A tu zero jakiegokolwiek uczucia ze strony tego faceta..

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 01:41   #16
MonnieB
Zakorzenienie

jak mój chłopak mi wyjeżdża z tekstem, że jestem kobietą i powinnam dbać o ognisko domowe to mam ochotę go palnąć w łeb, faceci rozpoczną kłótnie albo dadzą do niej powód i zaczynają obwiniać nas.
jak mój chłopak mi oznajmił na początku związku, ze będziemy się widywać raz na dwa tygodnie (a mieszka 30min drogi odemnie!!!!) , bo on ma studia to mu powiedziałam, że skoro raz w tygodniu nie potrafi znaleźć dla mnie wolnej chwili to znaczy, że mu nie zależy i nie ma co tego ciągnąć... przecież czasami ma 2-3 godzinne okienka w szkole, mogłabym przyjechać i można by było pójść gdzieś na obiad? zasugeruj mu takie rozwiązania, jak nie będzie zainteresowany to według mnie powinnaś go ignorować, jak będzie się starał żeby odzyskać Twoje zainteroswanie to super, a jak nie to sytuacja jest jasna
Stary 2013-09-21, 09:09   #17
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez joannatcz Pokaż wiadomość
Witam.
Poradźcie mi coś.
W tym przypadku to nie można mowić o żadnym związku chyba. Poszukaj kogoś bliżej może?

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-21, 11:08   #18
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
W tym przypadku to nie można mowić o żadnym związku chyba. Poszukaj kogoś bliżej może?
Zwłaszcza, że chłopak raczej już to zrobił...
Stary 2013-09-21, 16:01   #19
chwast
Zakorzenienie

Odp: ciągłe kłótnie

Ten związek to bezsens, on go nie chce. Tzn chce, ale w tej formie jaką jest teraz.

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości