![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Płukanka z pokrzywy ( herbata )
Cześć drogie wizażystki : )
Chciałam sie zapytać , a może bardziej dowiedzaieć sie paru rzeczy na temat herbaty z pokrzywy , którą normalnie można kupić w sklepie np. Z herbapolu . Dokładnie to chodzi o te , że można tą herbatke pić jak i zarówno robić z niej płukanke na włosy . W tym tkwi problem , że mam blond włosy , a na internecie częściowo sie doczytałam , że taka płukanka blondynce może zaszkodzić ponieważ włosy mogą sie zrobić zielonkawe . ![]() Czy któras z was może już próbowała i tez ma jesne włosy ? Czekam na wasze odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Płukanka z pokrzywy ( herbata )
też o tym słyszałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja aktualnie mam jasne włosy blond i boje sie tego że jak opłucze tą płukanką z pokrzywy to faktycznie może mi gdzie niegdzie na zielono zabarwić i co ja wtedy zrobie ![]() herbata nie jest droga bo kosztuje chyba 4 zł ja płaciłam . A firma tez jest dobra więc zastrzeżeń nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co prawda mam ciemny blond, ale raczej nie zaryzykuję... ![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hmm . wiesz co bo tak piszą na necie , że niby tak jest tylko nikt jeszcze nigdy nie napisał że jego włosy faktycznie zorbiły sie zielone . Czyli jest to plotka której jeszcze nikt nie potwierdził . Tak szczerze jak sama nie zaryzykuje to sie nie dowiem ![]() ![]() Może spróbuje jutro choć nie ukrywam tego że sie troszke boje hehe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że zielone włosy mogą być raczej efektem płukanki ze świeżej pokrzywy. Ja robiłam ze suszonej i nic się nie stało. Z tym, że mam ciemne włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam akurat zebraną i ususzoną przed siebie pokrzywę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
a mi wydaje się, że nawet jak włosy złapią zieleń
![]() ![]() ![]() sorry za liteówki, ale mąz mnie z kompa wygania ![]() p/s. co znaczy skrót TŻ??? bo nie mam bladego popjęcia
![]() |
#11 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
![]() _________________________ _______________ Wiem , że to nie do tematu ale jestem nowa i nie wiem jak ustwić zdjęcie profilowe . pomoże ktoś ? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
LunatyczkaBB- dziękuję za odpowiedź
![]() mysiiax33- daj znać jak wyszło to płukanie ^^ mnie korciło kiedyś, żeby włosy płukać w.....łupinach cebuli albo w korze brzozowej/ dębowej ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- wizażystki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
mysiiax33- daj znać jak wyszło to płukanie ^^ mnie korciło kiedyś, żeby włosy płukać w.....łupinach cebuli albo w korze brzozowej/ dębowej
![]() ![]() ![]() ![]() Wiesz co właśnie mam zamair zaraz sie za to brać ! ![]() Tylko jak wypłukam włosy są pokrzywą to mam je potem jeszcze opłukać wodą czy tak już zostawić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
jesterhead
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
robiłam takie płukanki i włosy nie zrobiły mi się ani trochę zielone, nie sądzę, żeby ten chlorofil mógł się trzymać włosów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A jak już robiłaś tą płukanke to jakie efekty widziałaś ? Włosy poprawiły sie , zrobiły sie jakies inne czy te płukanki nic nie dają ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej niż na włosy pomaga na skórę głowy, łagodzi trochę łupież i łojotok (tak przynajmniej napisali w książce o ziołach) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może co do efekty trzeba dłużej czekać . Niktórzy piszą że efekty są a niektórzy że nie może to zależy od włosów : ) Ale dzięki serdeczne za pomoc ![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Właśnie zrobiłam tą całą płukanke z pokrzywy ![]() Hmm .. to moze powiem jak to dokładnie zrobiłam : 1 . Zaparzyłam dwie saszetki herbaty z pokrzywy ( forma herbapol , kosztuje w sklepie 4 zł ) 2 . Zaparzoną herbatke zostawiłam do wystudzenia . 3 . Umyłam głowe ( zwykłym szamponem jak by ktos sie pytał jakim ) 4 . Na wilgotne włosy delikatnie wylewałam herbate . 5. Mokre włosy nieco '' wykręciłam '' żeby tak z nich nie kapało . 6. Założyłam na głowe worek i owinęłam to ręcznikiem . POSTANOWIŁAM TRZYMAC TO NA GŁOWIE 20 MIN ( zaraz będę szła osuszać włosi ) Jeżeli będą jakie kolwiek efekty , oczywiście powiadomie o tym wszystkim jutro . Włosy przez noc będą sobie schły naturalnie i rano zobacze co i jak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- To bardzo tanio . Zazwyczaj olejek rycynowy kosztuje od 5 do 10 zł. Zależy to też od buteleczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
5-10 zł to raczej większe buteleczki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Jeżeli obawiacie się zafarbowania włosów - również skuteczne mogą okazać się w wcierki z pokrzywy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
O zielonym kolorze nic nie słyszałam, natomiast kiedyś doszły do mnie słuchy, że od mycia włosów szamponem z pokrzywy mogą one pociemnieć. Ktoś coś wie na ten temat?
Jestem blondynką więc myję zwykłym szamponem, ale zaczęłam codziennie popijac pokrzywę, gdyż liczę na szybszy porost włosków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Ja kiedyś systematycznie płukałam włoski taką płukanką, niemalże po każdym myciu włosów bez spłukiwania - czyli raz czy dwa razy w tygodniu.
Co mogę powiedzieć, czy była suszona czy świeżutka, bo zawsze z ogródka zebrana ![]() ![]() Co do efektów: -włosy były ładne -nie było łupieżu -gęste -nie przetłuszczały się -ogólnie w dobrej kondycji i zdrowe ![]() Tylko, że brałam wtedy jeszcze przez jakiś czas dość regularnie żelazo w tabletkach i nie wiem na ile piękne włosy były efektem pokrzywy a na ile tabletek ![]() Teraz mam lichutkie włosy, więc płuczę na nowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Nikesta, a wcześniej bardzo Ci się włosy przetłuszczały czy tylko tak średnio? mi na przykład tak się tłuszczą :P , że prawidłowo muszę myć głowę co dwa dni (wcześniej codziennie! :/ )
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]Lunatyczka[/COLOR]- pisałaś, że płukanki ziołowe mogą wysuszać. Z tego co wiem to może tak być, jeśli włosy są zniszczone, połamane i chropowate (czyli nie takie jakie ma Trzebiatowska w reklamie ![]() [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]deadlydoll667[/COLOR]- a te wcierki to z czym się je? ![]() ![]() [COLOR="rgb(0, 100, 0)"]mysiiax33[/COLOR]- a w dotyku włosy zmieniły się coś? ja się trochę obawiam, że mogą być jakby oblepione - ni to suche, ni to to świeże ![]() ![]() no dziewczynki, lecę lakierować parkiet ![]() ![]() ![]() ![]() p/s. zdjęcie z telefonu- spłaszcza (chyba :P ) na fotce co mi twarz widać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
chciałam kolorowo zaznaczyć Wasze nicki i coś mi nie wyszło
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.