Tanie rozmowy z Anglii - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-12, 19:11   #1
żółta różyczka
Przyczajenie

Tanie rozmowy z Anglii

Czy ktoś wie, w jaki sposób można tanio dzwonić z Anglii z sieci O2 telefonu na kartę. Kiedys były specjalne kody, dzięki którym można było tanio rozmawiać, ale teraz uzywając tych kodów nie jest juz tak tanio. Czy ktos wie, jak mozna dzwonić tanio z tej lub innej sieci? I jak dzwonic tanio do polski z automatu i stacjonarnego? Pomóżcie. Z góry dziekuję.
żółta różyczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 19:26   #2
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Tanie rozmowy z Anglii

Przerzucam na emigrantki. Poza tym prosze korzystac z wyszukiwarki

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 19:40   #3
AniaWila
BAN stały

08444620620 ja korzystam z tego numeru oczywiscie przez o2. mam 1200 darmowych minut, moj TZ tez i w zasadzie miescimy sie w tym czasie, dzwoniac do Polski co drugi dzien.
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 08:22   #4
aaliyah
Zakorzenienie

Do zainteresowanych, majacych telefon stacjonarny w BT. Za 1 funta miesiecznie polaczenia do 30 krajow w Europie i nie tylko (rowniez do USA, Kanady, Hong Kongu) kosztuja 3 pensy za minute. Plus polaczenia z komorkami 30 pensow za minute. Wystarczy wlaczyc international option. Tu jest link:
http://www.bt.com/Choices/internet.j...K&obsOID=34664
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 15:32   #5
traci
Wtajemniczenie

Ja od lat korzystam z kart za £5 mam duzo min do Polski i nie tylko bo dzwonie w rozne rejony swiata.A teraz uzywam skajpa.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 15:38   #6
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Ja od lat korzystam z kart za £5 mam duzo min do Polski i nie tylko bo dzwonie w rozne rejony swiata.A teraz uzywam skajpa.
Traci tez kiedys korzystalam z tych kart, ale wydawalo mi sie ze one byly oszukane jakies. Nigdy nie udalo mi sie wydzwonic tylu minut na ile mialy starczac. BT przynajmniej nie oszukuje no i nie przeterminuje sie jak te karty po jakims czasie nieuzywania
W 99% przypadkow tez uzywam Skype'a, ale autorce watku chyba chodzilo o komorke/ telefon stacjonarny
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 09:33   #7
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Traci tez kiedys korzystalam z tych kart, ale wydawalo mi sie ze one byly oszukane jakies. Nigdy nie udalo mi sie wydzwonic tylu minut na ile mialy starczac. BT przynajmniej nie oszukuje no i nie przeterminuje sie jak te karty po jakims czasie nieuzywania
W 99% przypadkow tez uzywam Skype'a, ale autorce watku chyba chodzilo o komorke/ telefon stacjonarny
Te karty nie oszukuja tylko oni nie informuja do konca ,ja np uzywam Talk Home albo Talk Direct i mam tam (o kurcze nawet nie pamietam ile min ale 600 napewno) minutki do zuyzycia.Jak dzwonisz to laczesz sie najpiewr z nroni pisza ze jest free ale tak do konca nie jest free i Tobie sie wydaje ze masz np 600 min ale tak naprawde masz 550.Teraz te karty sa korzystniejsze niz kiedys bo np teraz jest 600 albo i wiecej minut a jakies 10 lat temu do Polski bylo 50 a do Francji 70.Wiec juz jest lepiej.
Stary 2007-02-16, 19:21   #8
Camomile
Zadomowienie

A ja korzystam z nr dostepowego Dial-wise, kojarzycie cos takiego? Nawet nie wiem, skad ten nr znamy, zawsze tak dzwonimy do Polski, USA, Niemiec (1p za minute), dodam, ze to ze stacjonarnego BT na inny stacjonarny.

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-18, 17:54   #9
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Traci, ale dzwonisz ze stacjonarnego na stacjonarny?
Stary 2007-02-19, 10:38   #10
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
Traci, ale dzwonisz ze stacjonarnego na stacjonarny?
Na stacjonarny i komorke tez mozna ale szybciej minutki leca ,jest ich mniej poprostu niz na stcjonarny.
Stary 2009-06-09, 16:28   #11
hellows
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Tanie rozmowy z Anglii

Jak dzwonić z telefonu komórkowego do Polski z Anglii za 1p?

1. Wyślij sms o treści ‘ROZMOWA‘ na numer 83006. Koszt sms to £3. W zamian dostajesz £3 kredytu na rozmowy międzynarodowe. Aby doładować konto o £5 wyślij sms o tej samej treści 'ROZMOWA' na numer 80550.

2. Następnie dzwoń poprzez wykręcenie najpierw numeru 0207 124 6666 lub 0800 594 6666. Posłuchaj powitania i wykręć polski numer np. 0048 71…

Jak dzwonić do Polski z telefonu stacjonarnego?

1. Aby dzwonić z telefonu stacjonarnego po prostu wykręć numer 0901 366 6666 aby dostać £1 kredytu na rozmowy.

2. Następnie wykręć numer dostępowy 0207 124 6666 lub 0800 594 6666.

Tanie rozmowy telefoniczne do Polski za telfonu stacjonarnego za 1p/minWybór numeru dostępowego zależy od Ciebie! Jeśli dzwonisz z telefonu komórkowego to najlepszą opcją może być wybranie numeru 0207 gdyż połączenia będą wtedy wliczane w Twoje darmowe minuty. Jeśli natomiast dzwonisz z telefonu stacjonarnego BT to najczęściej rozmowy na numer 0800 są bezpłatne.

Tip: Za £3 dostajesz 300min na rozmowy do Polski. Minuty ci schodzą z darmowych minut! Darmowe wieczory też sie wliczają. To naprawde jest tanio. Najlepiej doładować jest za £5 funtów wtedy dostajesz więcej minut i oszczędzasz na wysłaniu sms-a.

WSZYSTKIE INFO NA STRONIE: POLISHSTUDENT.CO.UK

LINK:
http://polishstudent.co.uk/2008/09/0...polski-anglii/
hellows jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości