Dziennik walki z cellulitem i rozstępami - zbioczy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-13, 13:18   #1
saba4400
Raczkowanie

Smile

Dziennik walki z cellulitem i rozstępami - zbioczy

tylko krótko co zrobiłyście, albo co stosujecie aby zredukować "pomarańczową skórkę"

dzisiaj:
scrab peelingujący Yeves Rocher
Lirene intensywniy żel-krem antycellulitowy
Krem Nuxe antycellutiowy (serum modelelujące ciało)
Oliwka Suhada
Balsam czekoladowy Gosh

plus godzinna jazda na rowerze
saba4400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 14:19   #2
Septembre
Raczkowanie

Dot.: Dziennik walki z cellulitem i rozstępami - zbioczy

Długo już stosujesz peeling z YR? Co o nim sądzisz?
41 książek = 13309 stron
2013:
24 książki = 8930 stron
Septembre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 14:52   #3
jola0078
Rozeznanie

To może ja opowiem jak walczyłam z cellulitem U mnie cellulit pojawił się w gimnazjum gdy po odstawieniu leków sterydowych gwałtownie schudłam. Wtedy mi to jakoś specjalnie nie przeszkadzało i nie było bardzo widoczne, ale dbałam o siebie smarowała się tak zapobiegawczo kremami ujędrniającymi...no i tak minęło sobie kilka lat poszłam na studia i zaczęłam tyć. Z 55 kg zrobiło się 67kg Gdy stanęłam na wagę byłam w szoku, bo tak po prawdzie to nie było jakoś specjalnie widać tych dodatkowych kilogramów. Ale cellulit zrobił się wielki jak kratery na księżycu, pojawił się nawet na łydkach. Najciekawsze w tym wszystkim jest to że przez całe liceum i studia dbałam o siebie, masowałam, smarowałam najpierw balsamami Eveline, potem Ziają Rebuild, obkładałam się algami.. no cuda na kiju, a cellulit jak był tak był z tym że duuuużo większy. No i w końcu w ramach relaksu po rozstaniu z facetem postanowiłam schudnąć. Nie stosowałam żadnych kosmetyków ujędrniających! ani przeciw rozstępom a one po prostu zniknęły! Po cellulicie ani śladu rozstępy minimalne.

No nie mam pojęcia od czego to zależy... smaruję się różnymi specyfikami a cellilut jest, przestaję się smarować -stosuję tylko zykły balsam kokosowy z ziaji- cellulitu nie ma
jola0078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 15:23   #4
glamorous90
Recenzentka Miesiąca - Maj 2020

Dołączam U mnie cellulit pojawił się jakieś 2 lata temu, nagromadziło się kilka czynników - pigułki, miałam coraz mniej czasu na aktywność fizyczną + rozsmakowałam się w fastfoodach, głównie kebabach i na efekty długo nie trzeba było czekać.
Dzisiaj z antycellulitowych czynności to tylko wysmarowałam się hojnie pomarańczowym serum z Eveline, cały dzień bez słodyczy, chipsów itp. + woda mineralna.

jola0078 - dziwna sprawa hehe, ja z kolei zauważyłam, że skóra mi się przyzwyczaiła już chyba do całej serii z Eveline, bo nie widzę już żadnej róznicy w stosowaniu, a smaruję się sumiennie tak, jak każą na opakowaniu, trzeba będzie przejść na co innego, a szkoda, bo ta seria bardzo mi przypadła do gustu.

01.07.2014 =>
glamorous90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 15:59   #5
kropeeczka
Zadomowienie

ja dzisiaj mam zamiar zrobić peeling kawowy + kupiłam sobie kosmetyki antycelulitowe z Eveline (bodajże) takie pomarańczowe już kiedyś używałam a , że dzisiaj były w promocji w realu postanowiłam się zaopatrzyć w kilka sztuk

59kg
168cm
55kg!
kropeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 16:04   #6
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Ja stosowałam masaże bańką chińska na zmianę z masażem szczotką na oliwce ziaja. Cellulit jeszcze jest, ale bardzo mały.
Od poniedziałku znów zaczęłam walkę by do wakacji uda i pośladki były już naprawdę super

Codziennie wieczorem masuje uda bańką chińską na oliwce (jedno udo kilka minut) po czym wklepuje serum Lirene STOP cellulit. Rano wklepuję żel- krem z tej samej serii
Do tego dużo zielonej herbaty
Jutro zrobię sobie zdjęcia do porównania, bo zaczynam Insanity i mam nadzieję, że to też wspomoże walkę z cellem.

Dziewczyny przede wszystkim MASAŻ od dołu okrężnymi ruchami w stronę serca. MASAŻ z kosmetykiem.

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.

Edytowane przez Puchatek0807
Czas edycji: 2012-05-13 o 16:07
Puchatek0807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 17:05   #7
saba4400
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Septembre Pokaż wiadomość
Długo już stosujesz peeling z YR? Co o nim sądzisz?
już dwa miesiące i już mi się kończy...zostało tylko tyle, co na dnie,
ogólnie jest bardzo fajny, gruboziarnisty dobrze zciera, po nim jakby troche poprawił się wygląd mojej pumpy

z minusów: niestety dość drogi kosztuje 38.90 zł

Ale jest lepszy i mocniejszy niż drogeryjne mazidełka typu Joanna
saba4400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-14, 06:52   #8
Honey7
Zakorzenienie

Najlepszym sposobem na celulitis są ćwiczenia, wszelakie kremy antycelulitowe mogą tylko w niewielkim stopniu pomóc jeśli oczywiście stosuje się wysiłek fizyczny
Stary 2012-05-14, 07:23   #9
Puchatek0807
Wtajemniczenie

wczoraj: wieczorem peeling, zimny prysznic na uda, masaż bańką na oliwce a na koniec wklepałam serum Lirene.
dziś: żel-krem Lirene.

Niebawem zrozumiesz, że to co dziś wygląda jak poświęcanie się, okaże się zamiast tego najwspanialszą inwestycją, jaką kiedykolwiek zrobisz.
Stary 2012-05-15, 21:20   #10
hauuu
Wtajemniczenie

Stosuję bieganie, masaż i serum Eveline. Póki co działa
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-16, 17:35   #11
spira
Raczkowanie

u mnie skakanka, smarowałam się różnymi cudami, biegałam ale skakanka to mistrzostwo! skaczę 3 tyg a już po tygodniu było widać efekty wybicia cellulitu. teraz nadal go mam ale widzę go tylko jak 'ścisnę' skórę. tak gołym okiem w ogóle go nie widać a ciało się cały czas ujędrnia! polecam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-17, 20:12   #12
Hanyss
Raczkowanie

A ile skaczesz na skakance? tzn ile podskoków? ile minut?
Stary 2012-05-18, 21:39   #13
naytiri
Przyczajenie

GG do naytiri

A ja zaczynam od jutra. Moim drugim największym problemem oprócz zbędnych kilogramów i cellulitu jest LENISTWO. Tak, tak, niestety,ale jestem zbyt leniwa aby cokolwiek z sobą zrobić. Potrafię tylko w kółko narzekać i oczywiście przegrywam każdą walkę z samą sobą gdy tylko podejmuję dietę. Źle mi z tym! Tak naprawdę jedynym problemem w tym wszystkim jestem ja sama, bo nikt mi jedzenia do buzi nie pakuje. Sama świadomie wybieram to co jem i to jak spędzam czas. Nie wiem czy tym razem uda mi się wytrzymać w postanowieniu, ale mam nadzieję dziewczyny, że z Waszą drobną pomocą w końcu osiągnę swój cel. A teraz konkrety. Jak zamierzam osiągnąć swój cel?

1. rano, w zależności od ilości wolnego czasu -> pod prysznicem masaż gąbką, a następnie wklepanie kremu antycellulitowego (obecnie mam zielony z Eveline)

2. w ciągu dnia oczywiście dieta cud to chyba najtrudniejsze wyzwanie. Na śniadanie błonnik i produkty mleczne, na lunch warzywko lub owoc, na obiad białko w postaci mięska z kurczaka i duużo warzyw, odrzucam zupełnie produkty mączne jak chleb jasny, makaron i ryż, a na kolacje białko w postaci rybki bądź warzywek. oczywiście 0 słodyczy () dużo wody i zielonej i czerwonej herbatki. Ostatni posiłek będzie po godzinie 19, ale przed 20, ponieważ pracuję do godziny 18 i w domu jestem po 19..

3. kolejny bardzo ważny podpunkty -> ćwiczenia! w poniedziałek zakupuje sobię karnet na fitness i będę regularnie ćwiczyć. Dodatkowo jak znajdę czas rozpocznę trening z Ewą Chodakowska (chętnym mogę przesłać film z ćwiczeniami

4. bańki chińskie w domu mam, więc zacznę się w końcu nimi masować (bazą będzie czarna oliwka z Ziaji antycellulitowa), myślę że tak co dwa dni. Mam też taki stojący masażer http://www.buyhere.pl/product_pictur...017abf70a9.png na którym będę stała codziennie po 20 minut Mam zamiar kupić sobie też taki mały masażerek z wypustkami i masować się nim np. przed spaniem jak będę oglądać TV

5. Tabletki. Zamierzam zamówić sobie DetoCell i przetestować.

START w poniedziałek 21.05.2012. Ostatnia szansa na zmianę nawyków żywieniowych i doprowadzenie swojego ciała do odpowiedniego stanu

Drożdże
19.05.2012 -> 1 kubeczek
naytiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-21, 14:51   #14
Hanyss
Raczkowanie

a czy taki masazer stojącący daje dobre rezultaty??
Stary 2012-05-21, 15:40   #15
Puchatek0807
Wtajemniczenie

naytiri i jak zaczęłaś walkę ?

Stary 2012-05-21, 18:36   #16
Hanyss
Raczkowanie

PUchateko807 jak idzie ci ograniczanie słodyczy? masz jakiś sprawdzony sposób na zlikwidowanie łaknienia na słodycze??
Stary 2012-05-21, 20:15   #17
Puchatek0807
Wtajemniczenie

Dobrze nawet : ogólnie nie jem nic słodkiego, ani cukierków, ani czekolady, dziś wpadł kawałek ciasta komunijnego
jakoś mnie nawet nie ciągnie do słodyczy. Rano jadam owsiankę z bananem, wiórkami, żurawina i to zaspokaja mój apetyt na słodkie. Czasem filiżankę cappucino wypiję jak mnie ciągnie.
Zapijam się białą herbatą

Stary 2012-06-21, 10:30   #18
Merry94
Raczkowanie

Witam chętnie się tu przyłącze, naszczęście moj cellulit powoli znika ćwiczę już od listopada, masuje się drewnianym masażerem z gumowymi wypustkami uzywając oliwki dla dzieci;p robię peelingi z kawy i po nich moja pupka jest jak pupka niemowlaka xDD zaczełam skakac na skakance, pije dużo wody i zielonej herbaty, prawie nie jem słodyczy i nie pije napoji gazowanych i słodzonych najgorzej na samych posladkach nie moge sie tego świństwa pozbyć, na udach zniknał a do połowy pupy siedzi... to chyba przez to że sporo siedze na 4 literach bo w szkole wracam nauka i w sumie sporo siedze, ćwicze codziennie ok godziny dziennie POZDRAWIAM I ŻYCZĘ POWODZENIA
olejuje włoski i o nie dbam
Waga było 67 kg -.- -->jest 63 --> 61 cel --> 58
Merry94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-30, 11:24   #19
carla_6
Raczkowanie

Witam wszystkie Panie

Przyłączam się do was, w życiu nie miałam takiego cellulitu, obawiam się, że mam już prawie 3 stopień i nie wiem czy jest on do ogarnięcia wczoraj na zakupach jak przymierzałam spodnie i ogarnęłam w lusterku, że jak się mocniej przyjrzeć to widać już gołym okiem ten zasrany celtus) , postanowiłam się wziąć w kupę i coś zadziałać...jestem nie za gruba, nie za chuda, a największą zmorą jest ten cellulit...fakt mało piję wody, objadam się chipsami, czasem zupkami chińskimi, jadam nie regularnie i mam siedzący tryb życia...ale dość jak się za to nie wezmę to na pewno samo nie zejdzie plan jest taki:
- zakupiłam już eveline 3D zielony, będę się im kremować rano i wieczorkiem
- co drugi dzień godzinne ćwiczenia ujędrniające
- peeling kawowy w pierwszym tygodniu codziennie potem co drugi dzień
- kupiłam jakieś urządzenie do masażu w Rossmannie, codzienny masaż po pół godzinny na jedną nogę
- pod prysznic gąbka antycellulitowa syrena
- kąpiel zakończona zimnym strumieniem wody <brrrr>
- codziennie 1,5 litra wody mineralnej
- koniec z chipsami i słodyczami, ewentualnie weekend jakiegoś wodnego lodzika
-regularne posiłki, bogate w pomidory, sałate i ogórki
Od dziś wojna z celtusem !!

Mam nadzieję, ze się uda, bo jeszcze nigdy nie byłam tak zmotywowana

P.S. Zastanawiam się jeszcze nad tabletkami Cellasene

Skalpel:21
Tiffany na boczki: 5
Turbo: 1 i 15 min
Skakanka: 600
Mel B na pośladki:1
ABS:1
Nauka bezwzrokowego pisania na klawiaturze
carla_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-01, 22:46   #20
kaasi
Rozeznanie

GG do kaasi

a jak z rozstępami?

Nietety mam strasznie duza skolonnosc do rozstepow, cellulitu nic a nic.. :/ a z tym chociaz da sie walczyc...

Rozstepy pojawily sie u mnie niespodziewanie gdy mialam 15-16 lat - nie mialam pojecia ze w ogole cos takiego istnieje - niestety okres dojrzewania zostawil po sobie slad..
Nie jest tak, że ich nie akceptuję. Akceptuję. To mój ślad, że nie jestem dziewczynką a kobietą, okej, ale jednak wolałabym je trochę ujędrnić i usunąć..
Smaruję od jakiegoś czasu co wieczór oliwką (różnie dla dzieci, albo jedną z Alverde) i w sumie są płytsze i nie ma nowych... jednak chciałabym je troszkę usunąć...
kaasi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-10, 17:20   #21
Fuxia83
Zadomowienie

Czekam na relacje z postanowien ... bo nikt nic nie odpisuje.

Ja tez mam mocny plan poprawy ... zobaczymy co z tego wyjdzie, poki co tez jestem leniwa. Jak cos nowego sie pojawi to robie az do bolu, ale pozniej jak mam po ten sam produkt czy masaz ... to juz jest gorzej.

Tak wlasnie jest z bankami chinskimi - na poczatku masowalam sie jak szalona a teraz jak mi sie przypomni czego efekty widac na moich nogach ... ugh

Ide sie masowac moimi "kochanymi" bankami.

Mam 3 stopien cellulitu i jestem szczupla!!! tylko co z tego jak krotkie spodenki to tylko moje marzenie
Stary 2012-07-29, 19:03   #22
karlawx
Raczkowanie

Ktoś używał tego ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...llit-b-40.html . Dajcie znać czy działa jeśli ktoś to już stosował. na mnie nic nie działa.....no może zimne przysznice- wszelkie rozgrzewające mazidła mogę sobie darować bo jest jeszcze gorzej. Dlatego zastanawiam się czyjak się schłodzę to pomoże.Słyszałam że są różne odmieny tego "G" -czyt . cellulitu. Ja mam już wszędzie, nawet na ramionach. Dodam że przytyłam sporo kg
karlawx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-30, 09:03   #23
Merry94
Raczkowanie

no u mnie jest mega poprawa używam masażera z gumowymi wypustkami i serum eveline wyszczuplajaca ujędrniajace antycellulit
duuzo wody i zdrowe jedzonko. masaż lodem, zimne strumienie i widze duże efekty. cellulitu prawie nie ma a pupka i uda takie jędrne że chce sie macac
Stary 2012-09-10, 19:09   #24
Do_
Raczkowanie

Dołączam. Co było dziś ? 25 minut stepper, zielona herbata, 3 minuty Mel B brzuch, i tyle samo ramiona. [ Ja pana C. mam nawet tu]

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-10, 21:31   #25
Achzari
Raczkowanie

GG do Achzari

Walczą wszyscy to i ja
Dzisiaj 40 minut hula hop... i tylko hula hop. Jutro będzie lepiej
No i czas odstawić słodycze

Achzari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-21, 06:55   #26
Merry94
Raczkowanie

ja ostatnio zaniedbałam masaże i nie moge oderwac sie od słodyczy. nie wierzyłam że to dziadostwo moze wracac w takim tepie ! ;(
Stary 2012-12-30, 10:11   #27
yesican
Przyczajenie

Może wracać...ja już raz zwalczyłam to świństwo i już myślałam, że będzie super...a tu nie! Dlatego teraz znowu ćwiczę i masuję się, żeby nie powtórzyć historii.

http://wydaje.pl/e/jak-zwalczyc-cell...oda-klepsydry2
yesican jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 08:40   #28
verionale
SPAMER
Nieopłacona reklama

- 45 minut biegu, przysiady, brzuszki, terning 8 minutes buns,
- serum z
Eveline, Slim Extreme 3D, Termoaktywne serum wyszczuplające
- w nocy
Tołpa, Planet of Nature, Wyszczuplający krem - żel antycellulitowy
- przynajmniej 1,5 l wody, zielona herbata,
- zero slodyczy, fastfoodow, slodzików, kawy, alkoholu - choć tęsknię za malibu z mlekiem :P

I zobaczymy do wakacji
Róbmy to dla siebie!
verionale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-12, 10:07   #29
Kocurasek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanyss Pokaż wiadomość
a czy taki masazer stojącący daje dobre rezultaty??
też mam masażer stojący. Ostatnio na niego wlazłam na 30 min i na drugi dzień miałam bardzo opuchnięte miejsca masowane. Nie wiem co źle zrobiłam, może za długo? Nigdzie nie mogę opinii na jego temat znaleźć

Cytat:
Napisane przez Fuxia83 Pokaż wiadomość
Czekam na relacje z postanowien ... bo nikt nic nie odpisuje.

Ja tez mam mocny plan poprawy ... zobaczymy co z tego wyjdzie, poki co tez jestem leniwa. Jak cos nowego sie pojawi to robie az do bolu, ale pozniej jak mam po ten sam produkt czy masaz ... to juz jest gorzej.

Tak wlasnie jest z bankami chinskimi - na poczatku masowalam sie jak szalona a teraz jak mi sie przypomni czego efekty widac na moich nogach ... ugh

Ide sie masowac moimi "kochanymi" bankami.

Mam 3 stopien cellulitu i jestem szczupla!!! tylko co z tego jak krotkie spodenki to tylko moje marzenie
kojarzę Cię z bańkowego wątku mi skończyła się oliwka i jakoś odłożyłam bańki, ale nie byłam systematyczna. Też jestem szczupła i mam 3 stopień już myślę o tym by lekarzowi to pokazać

Od 10 dni:
- smaruję się na noc Tołpą,
- co drugi dzień syrena pod prysznicem,
- ćwiczę co drugi/ 3 dzień
- 1,5 - 2l wody dziennie.

25.08.2012

Aparatka
08.04.2013 Damon Clear (góra)
18.11.2013 aparat metalowy mini (dół)

Kocurasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 10:33   #30
Do_
Raczkowanie

Ja zaczynam dziś. Skromnie minuta ćwiczeń pozdrawia, zapracowana studentka

Today I close the door of my past, open the door of my future, take a deep breath and step to a new life
Do_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości