|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
korekta uzębienia
witam. chciałbym zlikwidować moją wade zgryzu. wyglada to okropnie 2 odstają a 1 zachodzą za siebie, sa one już leczone i to chyba kanałowo juz nie pamiętam nawet bo to było robione bardzo dawno temu. ponad to niedawno została usunieta prawa 4.
pytałem mojego dentystę co by mi poradził na to i powiedział mi żebym zdecydował się na aparat. ale ja mam wiele obaw co do aparatu. Zęby są leczone po pare razy i obawiam się że są po prostu za słabe na takie obciążenie jak aparat stały i bd się one kruszyły. bardziej skłonny byłbym ku koronom ale to wiąze sie z ogromną ingerencją, bo musiał bym opiłaować całą góre ... mam mętlik w głowie i nadak nie wiem na co się zdecydować ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: korekta uzębienia
Też proponowano mi aparat stały. Również mam zęby po kanałowym leczeniu.
Na szczęście trafiłam do miejsca, gdzie zostałam przeleczona aparatami CF i CA i jestem z tego bardzo zadowolona. Już nie mogę doczekać się, kiedy wreszcie będę miała aparat żeby zrobić zdjęcia odlewów gipsowych (jak było) i moich zębów (jak jest teraz) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
co to za aparat cf ca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
CF to Clear Fusion (bardzo mało lekarzy go w Polsce stosuje, a CA to Clear Aligner. Pisałam o tym wszystkim na wątku o Clear Aligner.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
polecam konsultacje u orto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
polecam dobrego specjaliste https://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/jforum/stomatologia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
byłem na konsultacjach u orto i pani dr z wielkim entuzjazmem mówiła że wszystko się nam ładnie po prostuje i wgl be pieknie. dzien przed założeniem aparatu uswiadomiono mnie że może wystąpić martwica zęba i moge utracić zęba:/ najbardziej boje się o 2 bo ona już jest martwa i na pewno by nie wytrzymała leczenia orto. a jak by wypadła to zakładnie mostku w to miejsce juz kompletnie mijało by sie z celem po takim leczeniu jeżeli juz mam brak 4 którą też pasuje zrekonstruować.
myśle że musze sie wybrać na konsultacje teraz do protetyka... a jakie jest wasze zdanie na ten temat ?? załączam zdjecia ![]() http://www.iv.pl/images/39714616099321959657.png http://www.iv.pl/images/08499453345228006651.png |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
f5
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.